Jump to content

Ateistlere beyin cimnastiği


Recommended Posts

Aaaaa sen resmen çamura yatıyorsun. Madem kör cahil adama anlatmayacaksın ateizmi ne yazıyorsun o zaman bu başlığa derdini? Oku! diyeceğim ama yetmeyecek bir de Anla! okuduğunu. Bu başlık kör cahil bir yerliye ateizmi anlatırım diye iddiası olanlara! Geri kalan dağılsın...

bu adam ineğe neden tapıyor? gerekçeleri neler? yaşam biçimi nedir? toplum düzeni nasıl? düşünce yapısı nasıl?

bu ve benzeri şeyleri söyle, ondan sonra bir cevap bekle.

çünkü alabileceğin cevaplar, "ineğe tapan bir adama islamı nasıl anlatırsın?" dan daha mantıklı olamaz.

tutup da bu soruya nasıl bir cevap beklersin ki?

ps: hala bilgehanbengi ye cevap vermemişsin, o başlıkta ben de çok beklemiştim halbuki. yoksa sen de sadeceta gibi misin? atıp atıp, yüzü kızarmayanlardan?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorarlarsa ineğe tapana da, bildiğimiz anlamda monoteiste de aynı şekilde anlatılır ateizm.

Bolca soru sorarak. Örneğin deney ve gözlemlerle ineğin tapılmadan da süt verip yaşayabileceğini göstererek, yani inanç bazlı tabularını yıkarak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İnek, kaldıramayacağı ineği yaratabilir mi?

İnek'i kim yarattı?

Şu başlıkta başlığın konusunu anlayıp, o konunun dışına sapmayıp, başlığa uygun ileti giren tek kişi j0j0. Basit bir soruya, basit bir cevap. Gereksiz karışıklık, yeni bir iddia, hakaret, alay, saldırı yok. Burada literatüre ılımlı ateist kavramını öne sürüyorum. Sen ılımlı bir ateistsin.

j0j0 dikkat edersen bu sorular ve esasında Tanrı adına soracağın her soru, senin tanrı anlayışına dayanmaktadır. Örneğin sen

Tanrı === Mutlak Yaratıcı

Ön kabulu ile yerliyi düşünmeye teşvik etmeye çalışıyorsun. Oysa yerli ineğin mutlak yaratıcı olduğunu değil tanrı olduğunu benimsemiş elimizdeki bilgi bu kadar...

Örneğin Ares savaş tanrısıdır, ve Aresi kim yaratmıştır sorusunun açık bir cevabı vardır.

Kısaca özetleyecek olursak, "Tanrı yoktur" iddiasını -ki her ne kadar ateistler bunun bir iddia olmadığını soyleselerde- öne sürerken, bunu kafanın içinde oluşturduğun "Gizli Tanrı" nın özelliklerine bakarak yapıyorsun. Buradan yola çıkarsan ve kendini sorgularsan, gizli tanrına daha pek çok özellik atfettiğini görürsün. Örneğin ben şimdi bana vahiy geldi diye ortaya çıkacak olsam ve hadi anlat bakalım desen, ve desem ki "her ayın 1. günü bir kadın kurban et yüce tanrı senden bunu istiyor", beni psikopatlıkla suclarsın. Bunu neye dayanarak yaparsın, senin kafanın içinde ki adil, eşitlikçi, insan'a canına önem veren, vs, vs... Gizli Tanrı tanımına göre...

Yani buradan yola çıkarak ben diyorum ki ateizmin tanımı aslında "Tanrı yoktur" değil, kafamdaki tanrıyı dinlerde bulamadım demektir. Bu pireye kızıp yorgan yakmaktır.

Cevap verme gereği hissetmiş ama, soruya cevap yazmak yerine Allah'a tapmasında neye taparsa tapsın diyenlerinde durumu teorik olarak aynıdır. Ama pratikte bunlar daha tehlikelidir. Çünkü bu kişilerin gizli tanrısı, antiAllah'tır. Bu kişiler Tanrı yoktur değil, Allah yoktur, yada Allah kötüdür iddiasındadırlar. Bu da onların Allah adı geçen her yere saldırmalarına neden olur. Bu kişilerin derdi ise üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

Oysa dogmaları yıktığını iddia eden bir ateistin, bu şekilde davranması abesle iştigaldir. Ateistlerin çoğu gizli bir tanrı dogmasına sahiptirler. İddiam budur.

Yerliye dönecek olursak...

Yerlinin cocukluk döneminden beri, kendisine söylenen bir tek tanrı vardır. Bu bilgi ona ilk sunulduğunda kafasında mevcut bir tanrı anlayışı olmadığı için bu bilgiyi olduğu gibi kabul eder. İlerleyen yıllarda da başka bir tanrı tanımı ile karşılaşmadığı sürece inanmaya devam edecektir. Bir yerliye tanrı yoktur demek inek yoktur demekle aynı anlama gelir. Bunun olmaması için yeni bir tanrı tanımı yapılması gerekir ki tanrı inek olmaktan çıksın. Yeni bir tanrı tanımı yapılmadan yerliye tanrının olmamasını izah etmek mümkün değildir.

Fakat bir ateist bu yolu izleyecek olursa çelişkili olan durum şudur : Önce bir tanrı tanımlayacak, sonrada reddedecek... Burada da mantık durur.

tarihinde SahteMesih tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hakaret varsa moderatör veya admin bile olsa mesajı raporlayın... Burada kimsenin düşüncesini engelleme amacımız yok.. Yeter ki iletiler boş, başlığı sabote eden, hakaret ve küfür içermesin.. Yani hakaret ve küfür dışında başlığı boğan, ilgisiz, cıvık, chat yapar gibi ve laf olsun diye yazılmış yazılar da temizlenmektedir...

sabahtan beri girdiğim tartışmalarda karşı tarafın hakarete varan uslubundan sonra, heralde buraları kimse kontrol etmiyor veya ediyor ama taraf tutuyor diye duşunup forum üyeliğimi kapatmayı düşünmüştüm. bir root adminden gelen ilaç gibi bir açıklama oldu bu.

bundan sonra adamım sensin. mesajları raporlayacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ateistlere sorarım :

Dünya'nın ücra bir köşesinde yaşayan, ve kendini bildi bileli ineğe tapan, başka din ve tanrı duymamış bir yerliyle karşılaşsan, ona ateizmi nasıl anlatırsın?

Cevaplarınızı bekliyorum... Ama dogmalarını yıkmış ateistler lütfen... Kendini ateist sanan puta taparlar değil...

İneğe tapan diye çamur atttığın kişiler senin yorumuna göre ineğe tapıyor. Denemesi bedava,ineğe taptığını sandığın birine git sen neden ineğe tapıyorsun diye sor bakalım o kişi kabul edecek mi ?

Aynen müslümanların yaptığı gibi kıvırıp,bir sürü kılıf üretecek,ben ineğe tapmam inekler bizim için kutsaldır diyecek.Öyle bilip bilmeden başkalarını ona buna tapıyor diye suçlama.

tarihinde donkisot tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

>>>Şu başlıkta başlığın konusunu anlayıp, o konunun dışına sapmayıp, başlığa uygun ileti giren tek kişi j0j0. Basit bir soruya, basit bir cevap. Gereksiz karışıklık, yeni bir iddia, hakaret, alay, saldırı yok. Burada literatüre ılımlı ateist kavramını öne sürüyorum. Sen ılımlı bir ateistsin.

j0j0 dikkat edersen bu sorular ve esasında Tanrı adına soracağın her soru, senin tanrı anlayışına dayanmaktadır. Örneğin sen

Tanrı === Mutlak Yaratıcı

Ön kabulu ile yerliyi düşünmeye teşvik etmeye çalışıyorsun. Oysa yerli ineğin mutlak yaratıcı olduğunu değil tanrı olduğunu benimsemiş elimizdeki bilgi bu kadar...>>>

Dostum, ılımlı ateist değilim ama Richard Dawkins hiç değilim.

Ben yerliyi düşünmeye teşvik etmiyorum. Zaten büyük ihtimal yerlinin kafasındaki Tanrı fikride benimkiyle, birkaç önemsiz nokta olmasına rağmen, aynı.

Nasıl mı? Ben Tanrı'yı neden sorguladım? Çünkü etrafımda canlılar var. Süregelen bir düzen var ve de ben bunu kimin yaptığını bulmaya çalışıyorum. Velev ki bunun bunun düzenli bir müdahele olduğunu düşüneyim. Şimdi bir inanç biçimi tercih etmem gerek. Büyük ihtimal, ailemin ve de sosyal çevremin benimsediği dini veyahut inancı tercih edeceğim. Yerli de aynısını yapmaya çalışıyor. Yaşadığı coğrafyada O'na en makul gelen İnek. Bir müslüman için Allah olduğu gibi. Yerli, önce ben nasıl oldumun cevabını verecek kim yarattı beni İnek. Ee İnek, yani en güçlü ve en farklı olan. Demek ki İnek olmasa hiçbiriz olmayız..

>>Cevap verme gereği hissetmiş ama, soruya cevap yazmak yerine Allah'a tapmasında neye taparsa tapsın diyenlerinde durumu teorik olarak aynıdır. Ama pratikte bunlar daha tehlikelidir. Çünkü bu kişilerin gizli tanrısı, antiAllah'tır. Bu kişiler Tanrı yoktur değil, Allah yoktur, yada Allah kötüdür iddiasındadırlar. Bu da onların Allah adı geçen her yere saldırmalarına neden olur. Bu kişilerin derdi ise üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.>>

Herkes kendisine cahil, aptal diyen kişilere karşı nefret etme hakkına sahiptir. Bakınız ; kutsal kitaplardaki inanmayan adam figürüne yapılan hakaretler

>>Fakat bir ateist bu yolu izleyecek olursa çelişkili olan durum şudur : Önce bir tanrı tanımlayacak, sonrada reddedecek... Burada da mantık durur.>>

Mantık durur ama neden? Şimdi sana Makarna Canavarını Tanrı olarak tanıtacağım. Ve de zamanla, imkan kabiliyetlerin genişledikçe, O'nun öyle olmadığını farkedeceksin. Zaten Makarna Canavarı'nın Tanrı olmadığını düşünerek ve de sorgulayarak sana öğretilen Tanrı kavramının dışına çıkıyorsun.

tarihinde j0j0 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bunların firavundan farkı mı vardır? Firavun kendini tanrı sanıyor ve kendine sunulan mucizeleri reddediyordu...

Bunlar 21. yuzyıl firavunları... ama neyse ki bu devirde kimse sultan değil bezirgan değil... Hakk geldi, batıl yok oldu demiş ünlü bedevi...

Firavun ben Tanrıyım mı dedi? Musa firavunlar konuştu mu? Koskoca Tanrı-Kral acaba Musa'yı kendine yaklaştırıdı mı?

Tüm bunları sana senin İslam tarihin bile değil, İslam tarihindeki insanların doğruluğuna inandıkları İbrani kaynaklar haber verir. islam tarhi ise bunları onaylar ve kendi kültürüne dahi eder. İbraniler Samidir. Arap kökenlidir. İşte konuştuğumuz şeyin tamamı Orta Doğu dolaylarında geçiyor. SENİN burada kullandığın Firavun tanımından Amerikadaki, Yukarı Asyadaki, Avrupadaki adamların haberi yok.

Firavunun asla 'ben Tanrıyım benden başka Tanrı yoktur' dediğine inanmıyorum. Adam bir hükümdardı. Ve kendini tanrıların yanında bir değer olarak görüyordu. Öldükten sonra da Tanrılarla buluşacağını sanıyordu. Öyle ümid ediyordu. Bunu gören İbrani halkı olur olmaz abartmalarla onu hemen faşistçe 'sen de kim oluyorsun bizim tek tanrımızın üstüne tanrıyım mı diyorsun' deyip yaftalamışlardır. Büyük ihtimalle böyle olmuştur. Hee diyeceksin ki sen nasıl müslümansın sen Kuran'a inanmıyor musun?

Kuran nedir? Kardeşim Kuran da İbrani halkının yaşadıkları anlatılmıyor mu? E zaten bunlar biliniyor vahye ne gerek var? Biraz sen de beyin jimnastiği yap.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ineğe neden taparlar ,alıntı yapıyorum..

"İneğin önemi, beş ürünü, yani süt, peynir, tereyağı, dışkı ve idrarını insanlığın yararına sunmasıydı. Dışkı tezek gibi yakacak olarak, idrar ise tedavi amaçlı kullanılıyordu. Bu mükemmel hayvanı kesip bir kerede etini yemektense ürünlerinden daha uzun sürede ve pek çok insan tarafından faydalanılabilirdi."

düşünceyle oluşturulan putun veya elle oluşturulan putun bize hiç bir faydası yok ,inek daha faydalı ve yararlı ,demiş ve tapmış hintliler..teknik olarak haklılar.. :)

Hintliler ineğe tapmazlar ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neye taparsa tapsın!Gitsin ineğe , ata , aslana tapsın.Ama ilkel ve acınası inancı için inanmayanlara saldırmasın.Bu durumda hiç sorun yok.Eğer o inek yüzünden bana saldırırsa , o zaman bakarız çaresine.

İsterseniz taşa tapın ama o taşı bana atmayın!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hakaret varsa moderatör veya admin bile olsa mesajı raporlayın... Burada kimsenin düşüncesini engelleme amacımız yok.. Yeter ki iletiler boş, başlığı sabote eden, hakaret ve küfür içermesin.. Yani hakaret ve küfür dışında başlığı boğan, ilgisiz, cıvık, chat yapar gibi ve laf olsun diye yazılmış yazılar da temizlenmektedir...

Konu ile alakasız iletiler silinmiştir.

Oğuz ve xislam; forumu düzenli tutma konusundaki çabalarınızı takdir ediyorum ancak Sahtemesih adlı kişi kendinden "biz" diye bahseden, "evrim simulasyonu yapan bir bilgisayar programı" yazdığını iddia eden megaloman bir yalancıdır.

Şahıstan bu ilgili başlık altında bu iddiasını ispatlamasını, en azında bahsettiği programda hangi şartları modellediğini ve hangi verileri girdiğini anlatmasını istedik. Ancak şahıs o başlığı terkedip başka başlıklar altında "aluminyum iskelet" şeklindeki saçmalamalarına devam etti.

Benim talebim mâkuldür. Şahıs, "evrim simulasyonu" diye birşey yapabildiyse -ki bunun neden olanaksız olduğunu ayrıca anlatacağım- bunu nasıl yaptığını sorma hakkım vardır. Bu şahsın forum üyelerini aldatmasına izin vermeyin.

İnsanların ne kadar ahmak olabildiklerini siz de biliyorsunuz, bu adamın iletisini okuyan ve gerçekten böyle bir simulasyon yapılmış ve evrim yalanlanmış sanacak kadar ahmaklar çıkabilir. Bu adam bilgisayar mühendisi olduğunu, yapay zeka ile uğraştığını süslü laflarla anlatmakta ardından da evrim simulasyonu diye birşey yaptığını, biz kitaplardan evrim öğrenirken kendisinin işi pratiğe döktüğünü ve evrimin olamayacağı sonucuna vardığını söylüyor.

Her türlü görüşe açık olmak, herkese söz hakkı vermek; safsataya, yalan ve yanıltıcı bilgiye zemin hazırlamak değildir. Lüften, talebimi göz önünde bulundurun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...