Jump to content

Türkiye'nin zencileri dine inanmayanlardır


Recommended Posts

Habire Amerika'da zencilerin yaşadığı saçmalığı yurdumuza uyarlayıp dönem dönem ırklara ve mezheplere dökmeye çalıştılar ama kocaman bir sallama bu.

İnananların diline getirmeye bile korktuğu bir gerçek çünkü bunun karşılığı.

Amerika'da beyazlar tarafından yakılan, öldürülen, okutulmayan ve okumaları halinde öldürülen, otobüslerde arka sıralarda oturtulan, işe ve okula alınmayan, ve en beteri hükümetlerince yıllar yılı "doğal" kabul edilen zencilere karşı zulmü Türkiye'de ne kürtler ne de aleviler çekmiştir.

Bunu çekenler düşüncelerini açıkca söyleyen dine inanmayanlardır.

Kürtler ve aleviler alınmasın; kendine kürt diyen ve alevi ilan eden bir aileden geliyorum. Ama işin garibi ne dinlere ne de ırklara inanıyorum. Varolan tek ırk insan ırkıdır, varolan din de yoktur.

Şimdi gelelim zencilerin yaşadıklarını nasıl dine inanmayanların yaşadığına.

Öncelikle düşüncenizi kimliğinizi belirterek ulu ortta sıkça söylemek sizi öldürür. Cidden kimvurduya gidersiniz, adli tıp da büyük ihtimal osururken kıçı patladı diye rapor tutar. (Hüseyin Üzmez 14 yaşındaki kızla razısıyla cinsel ilişkiye girdi raporunu tutan adamın o raporu tutması pek de değişik bir şey olmaz)

Okul hayatınızda veyahutta iş hayatınızda gavurların mobbing dediği şeyin daniskasını yaşarsınız.

Hiç bir yerde neye inandığınızı söylemeyi bırakın, nüfus cüzdanızda zorla belirtilen din hanenizi değiştirmek bile cellatlara idam fermanı vermek gibi bir şeydir.

Ve dine inanmadan, Türkiye'de siyaset hayatınız ne olur ?

Düşünün bir ne olur.

Bana açıkca (Atatürk dahil) dine inanmadığını göstermeye cesaret edip Türkiye'de siyasette bir yere gelmiş bir insan gösterin.

Atatürk ki tüm Dünya'yı yendi. Türkiye'de dine inanmayanların ezilmesini yenemedi.

O da inanmadı aslında. Öyle lafı çevirmeyin. İnanmadı işte kabul edin.

Bu vesile ile, Türkiye'de zenci olmak dine inanmamaktır.

Ve Türkiye'de dine inanmayanlara karşı tepki gösterip düşüncelerine saygı duymayan herkesin KKK inanışlarından zerre kadar farkı yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
gerçekten güzel bir yazı olmuş,

bizim de yok aslında çok farkımız o koşullar altında yaşayan zencilerden. ;)

yaw yine de türkiye'nin en eğitimli, akıllı, gelir seviyesi hiç fena olmayan bir kesimiyiz. Birebir doğru değil bu 'zenci' benzetmesi :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazı inanmayanların bu ülkede eski zencilerin durumunda olduğunu çok güzel anlatmış. Zenci olduğumu ve bu ülkede bununla yaşamak zorunda olduğumu şimdi iyice anladım ben. Yandık ki yandık. Tv seyrederken bile din anlatanlara cevap yetiştiren ben toplum içinde susmak için çaba harcıyorum. Epey sakin ve sabırlı bir yapım olmasa napardım bilmem. Kimliğimde din hanesinden İslamı sildirmeye gerçekten cesaret edemem. Ben zenciyim diye bağırmanın alemi yok. Hele böyle bir zamanda.

Link to post
Sitelerde Paylaş
yaw yine de türkiye'nin en eğitimli, akıllı, gelir seviyesi hiç fena olmayan bir kesimiyiz. Birebir doğru değil bu 'zenci' benzetmesi :)

evet, birebir olmamış.

ama benzerlikler epey fazla.

en azından bize karşı çoğunluğun tutumu benzeşiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye gibi zırt pırt muhtura yayınlanan bir ülkede ateistlerin zavallı rolünü üstlenmelerini gülünç buluyorum. Osmanlı döneminde bu sözleri söyleseler kendilerini haklı bulurdum. Çok değil 80 yıl öncesinde Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ibre sizin tarafınıza dönmüştür. Kuran bulunan evlerde yaşayanlar karakola götürülüp sorgulanmış ve eziyet çektirilmişler. İskilifli Atıf Hoca ve benzerleri bu ülkelerde asılmışken burda zavallıyı oynamak timsah gözyaşlarını dökmeye benzer. Saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Osmanlı döneminde bu sözleri söyleseler kendilerini haklı bulurdum. Çok değil 80 yıl öncesinde Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ibre sizin tarafınıza dönmüştür. Kuran bulunan evlerde yaşayanlar karakola götürülüp sorgulanmış ve eziyet çektirilmişler. İskilifli Atıf Hoca ve benzerleri bu ülkelerde asılmışken burda zavallıyı oynamak timsah gözyaşlarını dökmeye benzer. Saygılar.

;İşte sizin zırvalıklarınzı böyledir.. Hüseyin Üzmez'e soruyorsun: Amanda evimd ekuran bulunduğu için götürüldüm. Hatta biri bana yumurta attı. İşte böyle müslümanlar zulm altındadırda, cart, curt..

Benim dedemin, anama, babamın vs. evidne de kuran vardı. Hatta bana kaldı, okurdum zamanında bol bol. Neden kimse gelip beni veya dedemi götürmedi..

Adam isyan çıkaracak, devletin memeurunu, askerini kesecek vs. Sonrada gel bakalım denince, amanda bunlar evimd ekuran var diye götürüyor diye zırlayacak.. Böyle rezilce savunmaları ancak siz gibi haysiyetsiz müslümanlar yapar zaten ve şerefsiz müslümanlarda buna inanır sadece..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dıne ınanmayanın durumu bu denlı vahım yanı bu ülkede öylemı ? Bu kadar da abartmayın ya yok böyle bir şey.Kımse ınanmıyorsunuz diye kımseye ezıyet etmıyor,tarlalarda çalıştırmıyor,zıncırlere vurup kodese atmıyor,kuru ekmek verıp dayak atmıyor bu kadar da değil çok abartmışsınız.Baksanıza teknolojık nımetlerı kullanıpta nasıl da haykırıyorsunuz dınsızlığınızı özgürsünüz işte.

Kımse dınsız diye aşağılanmıyor bu memlekette ama şu var kalkarda dındarı aşağılar ve onun kutsallarına saldırırsanız o da sıze saldırır bu doğanın kanunudur.Ondan sonra aman da muslumanlar bıze ezıyet etti demeyı bırakın.Camı yakmayı düşünen ateıstler yok mu bu forumda var tabıkı.Sözüm bu düşüncede olan kıt beyınlılere ınanmazsan ınanma lafımız yok.Ben emınım o camılerı yakmak isteyen zihniyet, içinde cemaat varken ateşe vermek için can atıyor.Ondan sonra da aman da sıvas katlıamı dıye sokaklara çıkar.Burda kımse yanlış anlamasın ben sıvas olaylarını da kınıyorum ve muslumanlıkla alakası yok dıyorum.Ne camı yakmak doğrudur ne de bır ınsanı sırf ınanmadığı için ateşe vermek bu ınsanlık dışı bır davranıştır.Demek istediğim kendısıne saygı duyulmasını isteyenler,saygılı olmak zorundadır.Bu forum da kutsallarımıza karşı küfredılmesın dıye en çok ben üyelerı uyarmışımdır.Sizlerınde muslumanları bırer zencı gıbı görmenıze gerek yoktur.Hoşgörü ınsanlık adına yapılacak en güzel fiiliyattır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam isyan çıkaracak, devletin memeurunu, askerini kesecek vs. Sonrada gel bakalım denince, amanda bunlar evimd ekuran var diye götürüyor diye zırlayacak.. Böyle rezilce savunmaları ancak siz gibi haysiyetsiz müslümanlar yapar zaten ve şerefsiz müslümanlarda buna inanır sadece..

İskilifli Atıf Hoca bu saydıklarının hangisini yapmıştır?

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> İskilifli Atıf Hoca bu saydıklarının hangisini yapmıştır?

İskilifli değil zaten, iskilipli..

Giresun'da şapka isyanı namıyla meşhur bir isyan çıkar.. Kimsede bundan pek bahsetmez zaten. İsanın kaynağı, atıf hocanın "Frenk takliltçiliği ve şapka" konulu kitabıdır alanen..

Atıf hoca isyan edin dememiştir. Ama yazılarını okuyanlar, durumdan vazife çıkarıp isyan etmişlerdir. Atıf hoca da arada güme gitmiştir haliyle, beklenebileceği üzere..

Suçlu mudur, Nazım Hikmet ne kadar suçlu ise, en az o kadar suçludur.

Asılması iyi midir? Yanlıştır, zira, hiç bir insanı hiç bir sebepten sebepten asmak kabul edilebilir şey değildir.

Dahası.. İskilipli Atıf hoca, müslüman diye, evinde kuran var diye asılmamıştır. Yazdıklarının yıllardır hala kavgasını ettiğimiz şekilde, fikir suçu denen bir garabet olması ve birilerinin isyan çıkarmak için onun fetvalarını kullnması yüzünden asılmıştır. Mahkeme kararı, amanda senin evinde kuran var değil, halkı cumhuriyete karşı isyana teşvik etmek sebebiyle verilmiştir.

Bu karar yanlış olabilir, ama bu karar ona evinde kuran var diye, müslümansın diye verilmemiştir.

>>> Sizi düzgün konuşmaya davet ediyorum.

İşte düzgün konuşması.. giresun'daki şapka isyanını teşvikten asılan adamı, amanda evinde kuran var diye astınız diye ortaya getirmenin, şeref ve haysiyete yakışır bir şey olduğunu söylüyorsan, sana da denecek başka bir şeyimiz olamaz maalesef..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tebrik edenlere teşekkürler öncelikle.

Gelelim bize yalan söyleyen, ama kendilerine yalan söyledikleri gerçeğini değiştirmeyen yorumlara.

1 - Yıl 1800lü yıllar değil ve evet deri rengimiz (en azından çoğumuzun) siyah değil.

Ancak verilen zulm ve ellerimizden alınan özgürlükler tamamen aynı hatta belki de bizim için daha vahimdir. Tabiki canınız isterdi ve varlık vergisini tekrar çıkartır ve gıkınız çıkmazdı. Aa du bir. Varlık vergisi Cumhuriyet'in ilanından sonra, hatta Atatürk öldükten sonra oldu değil mi ? Neyse...

2 - Bir insan dine inanmıyor değil diye bırakın aşağılanmamayı öldürülür.

Turan Dursun, Aziz Nesin ve o kadar. 2 kişi denedi doğru düzgün "sallamayın" demeye ikisini de öldürmek uğruna cihatlar düzenlendi. Benim üçüncü kişi olmaya kıçım yemiyor afedersiniz ama oturup da "gel buyur sen de dene tanın sonra ağzına edelim" çağrışı "hadi len ordan" defans mekanizmanımı otomatikman çağırıyor.

Her ne kadar o yok bu yok deseniz de amacınız bizleri yakalayıp öldürüldükten sonra bakıp "çok sinirlendirdi bizi" demeniz.

Ve .. aslında dindar olmayanları öngördüğünüz çoğumuz da çok iyi noktalarda değiliz.

Ben şahsen son derece çalışan işçi sınıfında ayın son haftasını yol paramı denk getirmek için savaşan, bozuk bir laptop ile deveye hendek atlatarak komşuların internetinden gizli saklı bağlanarak yaşamını aslında bir nevi köle gibi yaşamaya devam eden biriyim. (Hatta arada bir düşünmüyor değilim. Kira ve faturalar ödemeden, sadece bir evde temsili ev kadını gibi yaşasaydım belki de hayatım şu an yaşadığımdan çok daha lüks olurdu)

Hayır AKP bana beyaz eşya vermedi, ve evimde de hala ne çamaşır ne de bulaşık makinası var.

Bu durumda bu zenginler dine inanmaz teorisinin de yanlışlığını ispatlayan bir canlıyım.

Gelgelelim neden "zulm" gördüğümüze.

Sizlerin yüzünden.

Siz, yani başka bir inanışı (inanmayış gerçi) kabul edemeyiş ve beyninizin patlamasına.

Bu site habire dindarlar tarafından yasaklandı.

Şimdi bana bir kitabı toplatıp yaktırmak ile bir siteyi yasaklamak arasındaki farkı anlatın.

Ama lütfen karşıma "ama site yöneticileri yanmadı ki" gibi mal mal önerilerle gelmeyin.

Ne farkı var?

Embesil olmadan cevap verin buna.

Yok.

Kocaman bir "Yok!".

Şimdi sokakta kendim olarak yaşamaya utanç duydurtan, kendim gibi davrandığımda beni linç etmeye çalışan sen ile farkımızı hiç tartışma.

Sen git heryere binbir cami ve kuran kursu açtır.

Peki sence ben, misal diyorum, Kasımpaşa'da Ateistler kahvehanesi açabilir miyim ?

O kahvehaneye senin delikanlılığın güvenlik görevlisi olmaya yer mi ?

Yemez anam yemez.

Şimdi ne kendine salla, ne de bize salla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç kuşkusuz zenciler ezilen bir sınıfı simgeliyor.

Burası kesin.

Ama her toplumda ezilen sınıflar vardır.

Zencilerin özelliği onları bir görüşte tanımaktır.

Ateistleri ise tanımak mümkün değildir.

Bu aralarındaki fark.

Peki bu fark önemli mi?

Pek önemli değil.

Çünkü bir topluma imzasnı atabilmesi için bir ateistin kimliğini açıklaması gerekmektedir.

Zencilerin kimliklerini saklamak gibi bir lüksleri yoktur.

Ama ateistlerin vardır.

Yine de önemli ve ateistlere bir avantaj sağlıyor görünen bu fark önemli değildir.

Ateistlerin ateist olarak bir avantajı yoktur.

Çünkü ateist olduklarını söyledikleri an, peruk düşmekte ve kel görünmektedir.

Ve o zaman zencilerden farkı kalmamaktadır.

Ateist olduklarıı söylemeden toplumda yaşamaları durumunda atesitler zencilere benzemeyeceklerdir.

Ama o zaman da, toplumda yapmayı istedikleri değişiklikleri yapamayacak ve hoşgörüyü yayamayacaklardır.

Gizli ateizmin topluma hiç bir yararı yoktur bile diyebiliriz.

Bu bir özeleştiri aslında..

Ama kimseyi ateist kimliklerii ifşa etmeye zorladığım sanılmasın.

Sadece gerçeklere değiniyorum.

Gizli ateistler toplumda zenci gibi karşılanmazlar belki ama, kendilerini zenci gibi algılamamaları için de bir neden yoktur.

Bir insanın kendinin ne olduğunu bilmesi, onun toplum tarafından dışlanıp dışlanmadığını hissetmesi demektir.

Ateistin kendisi zenci olduğunu bilmektedir.

Bu da içinde yaşadığı ve dışlandığını bildiği bir toplumda ezik bir his ile yaşaması için yeterlidir.

Evet.. Sevgili Loituma..

Ateizm zenciliktir.

Ve ülkemizda daha uzun yıllar zencilik olmaya devam edecektir.

Ne acı..

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kuran bulunan evlerde yaşayanlar karakola götürülüp sorgulanmış ve eziyet çektirilmişler.

Yok artik yuh..

Asker ailelerin kendi evlerinde arabalarinda Kuran'lar var yahu! Kendi evinde Kuran olan insanlar baskalarini evlerinde Kuran var diye mi tutuklamislar??

Iftiraya bak..

tarihinde Yer Su tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zencilerin neresi eziliyor ya? Butun dunya zenci muzigi, zenci kulturunun pesinde. Kilik-kiyafet hep zenci (ABD zencilerini kastediyorum) tarzi. Turk popu bile hip-hop etkisinde.

Her yerde bagira cagira dolaniyorlar. O zenciler Turkiye'de olsa iki gun omurleri olurdu valla. Calimlarindan, afralarindan tafralarindan gecilmiyor.. neymis? gecmiste ezilmislermismis..

Simdi, gunumuzde ezildikleri falan yok. Su anda dunyada "ezilen" bir kesim varsa o da bence muslumanlar. Turkiye'de zaten bundan payini aliyor. Islama karsiyim ama evet, ezilenler muslumanlar.

O zaman bence baslik soyle degistirilmeli:

Turkiye'nin Muslumanlari Ateistlerdir!

-_-

tarihinde Yer Su tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...