Jump to content

Sizce bugün gençliğin en önemli sorunu nedir?


Sizce bugün gençliğin en önemli sorunu nedir?  

43 oy

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Aile kültürü değil de toplum kültürü dersek bu kültürdeki Yozlaşmadan dolayı eğtim olmuyor, eğtim olmadığından işsizlik oluyor, işsizlik olunca, maddi sıkıntı oluyor, bunu uyuşturucu ve şiddet izleyebiliyor.

Bu da tekara başa yani yozlaşmaya dönüyor

tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Elbette eğitim. "Her işin başı eğitimdir" lafı bir klişedir ama gerçektir.

Bu beylik sözle dalga geçenler özellikle eğitimin niceliğinden dem vururlar: "Bak doğu blokuna, bak bilmemneye, fahişelik yapan doktor var" gibisinden. Ki asıl klişe bu.

Nicelik derken şunu diyorum: "Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır."

Eğitimin niteliği çok önemli, hayatidir. Cumhuriyetin ilk yılları gibi bir eğitim ruhu yakalanmalıdır. Bu büyük nüfusla ne kadar zor da olsa.

Link to post
Sitelerde Paylaş

eğitimi işaretledim fakat, bence hepsi hemen hemen.. aile iyi olsa da eğitimini iyi verse de arkadaş çevresi kötü oluyor uyuşturucu boy gösteriyor.. çocuk iyi olsa aile kötü oluyor eğitimini vermiyor.. çevre en büyük etken, okuldaki öğretmenler büyük etken.. çocuğun iyi veya kötü olmasında..

Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın tomclancy

bencede şıklar birbirleriyle bağlantılı we ben oy atmadım hangisinin önde olduğunu uzun uzun tartışmak gerekir

bu arada haddim olmasada bir iki öneri yapıcam

şıklar daha fazla ayrıntılı düşünceleri daha fazla belirleyici olmalı

we birde anket birden fazla oy werilebilen tarzda olmalı bence saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben" egitim " olarak tikladim.Sorun bence Egitim.

Egitim; ailede,toplumda,kültürde ...heryerde olmalidir.

Not:Yanlislikla actigim diger basligi silebilir modlar.

Tesekürler.

gençliğin en büyük sorunu hayın gapitalizmdir, çocukları fabrikaya sürer, insanları aç bırakır, gençler eğitimsiz kalır, şeriat gelir.

Bakınız: Hollanda, Almanya, Japonya, Birleşik Devletler :D

Kusuruma bakmayın, siz bana aldırmayın, başlığı sabote etmek istemedim ama dayanamadım, beni geçin :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir Genç olarak şıklar arasında mastürbasyonun olmamasını kınıyorum. Neden mi çünkü gençliğin en önemli derdi mastürbasyon yapamamak.

Evet yurdum insasının %99'unun müslüman olduğunu düşünürsek, görselliğin hat safhada hakim olduğu bu çağda mastürbasyon yapmamak zordur.

>>İstimna hakkında, ?Elini nikahlayan mel?undur?, ?Zekeriyle oynayan bir ümmete Allah azap etmiştir?, ?Elleri hamile olarak haşredilecek bir kavim duydum. Bunların elleriyle istimna yapanlar olduğunu sanıyorum? şeklinde hadisler zikrolunmuştur. Ancak bu hadisler hadis imamlarınca tenkid edilmiş ve hükme menat olacak kuvvette olmadıkları söylenmiştir. (Faruk Beşer, Hanımlara Özel Fetvalar, s. 299)>>

>>İstimnanın haram olduğunu ifade eden fakihlerin bu hükümlerine getirdikleri bir delil de şu şekildedir. İnsanın iffetli yaşamasını temin eden ve onu zinadan alıkoyan en önemli bir husus onun evlenmesidir. Hâlbuki Peygamber Efendimiz (s.a.s), gençlere seslenerek gözü ve iffeti korumaya sebep olduğu için imkânı olanların evlenmesini tavsiye etmiş, buna güç yetiremeyenlerin ise iffetlerini muhafaza edebilmeleri için oruç tutmalarını istemiştir. (Buhari, Savm 10) Buradan yola çıkan fakihler, ?eğer istimna caiz olsaydı, Peygamber Efendimiz (s.a.s), evlenmeye güç yetiremeyenlere zinaya düşmemeleri için istimnayı tavsiye ederdi? demişlerdir. Aynı şekilde Allahu Tealâ da Yüce Kitabında ?Ev­len­me im­kâ­nı bu­la­ma­yan­lar ise, Al­lah lüt­fu ile on­la­rın ih­ti­yaç­la­rı­nı gi­de­rin­ce­ye ka­dar if­fet­li kal­ma­ya ça­lış­sın­lar!? (Nur Suresi, 24/33) buyurarak zinaya düşmeme hususunda hiç kimsenin böyle bir yöntem uygulamasını tavsiye etmemiştir.>>

Görüldüğü üzre, evlenmek çare gelmektedir. Ama bu gençler nasıl evlensin? Gücü yeter mi? Ama gücü yetmeyenler için bir çare daha var :

>>Evlenmeye gücü yetmeyenlerin oruç tutması. Yukarıdaki hadis bu hususa da işaret etmektedir.>>

Yani yurdum genci, mastürbasyon yapmamak için kendine oruca, namaza vermiştir. En önemli problem budur..

Kaynak : http://www.hikmet.net/content/view/56948/2/

tarihinde j0j0 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hepsini topladım, geçnliğin sorunu kapitalizm çıktı...

Şu benim yukarıdaki 'tezler' dışında birşey sunacaksan, zevkle dinlerim :)

Geçen bir arkadaşa ÖM'de dedimdi, ağzımda Guy Debord purosu, etrafta 'allahına kadar marksistim' diye gezmek, daha çok hoşuma gider :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kardeşim biz senin komü-fobik iğnelemelerinle uğraşıyor muyuz? Seni utandırabilecek bir şey olmadığından da adım gibi eminim.

Yan sanayi dostluğunu yılışıklığının içine sar da uza. Ağzında purolarla gökdelenlerden görünmüyordur belki 8-12 yaşlarında paspasa koşulmuş çocukların geleceği...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...