Jump to content

BIJI ASEL -SAN


Recommended Posts

Not:Kürt sorunuyla ilgili yorumlar burayada sicradigindan diger baslikta yaptigim aciklamayi burayada yapistirayim dedim.Konunun örtüsmesi icin.

Oguz ,gercekten tam noktayi yakalamissin.Iste bu sekildeki tarafsiz ve gercekci yaklasimlarin oldgu bir forum olursa herkes etegindeki taslari döker.Herkes artniyetsiz ve bariscil bir yaklasimda olursa sorunlar neden cözülmesinki?

Tabiki ,PKK nin icindeki cikarcilarda ,rantcilarda,sovenistcilerde savasin bitmesini istemiyor.Bunlar malesef birtürlü tasfiye edilemeyen Feodal yapinin varolmasindandir.Asiret agalari,seyhler Emperyalistlerin elinde oyuncak olmustur.Hem halki hemde ideolojileri bu Feodal burjuvanin sayesinde oyuncak gibi oynatmaktadirlar.

Her iki taraftada galeyana gelenlerin oldugunu,kiskirtildigini,olanlarin iki taraftaki halka oldugunu ve bu aciz durumun bir türlü farkedilememesinin üzüntüsünü sende biliyorsunki bu forumda yüzlerce defa dile getirdim.

Sonucta insan bir degerdir.Insan olmak gercek olmak olgusudur.Insanlarin acizliginden,cahilliginden,caresizliginden faydalanmak isteyenler sanirim ellerine gecen firsatlari gayet güzel degerlendiriyorlar.

Ilk önce sunu söylemek istiyorum.PKK ilk kuruldugu dönemlerde ML cizgisiyle yola cikmis ve adi üstünde KÜRT ISCI PARTISI seklinde olusuma girmistir.Daha dogrusu gimeye calismistir.Hedef proleter devrim yaratmakti.Ancak Parti´nin direkt tabandan degilde,burjuva´dan uygulamalara baslamasi ,hedeflerden uzak oldugunu ortaya cikarmistir.Olusumun ilk etabinda siyasi bir politika izlemek isteyen partinin ,üyeleri terörist seklinde muamele gösterilerek yok edilmistir.

Her devrim silahla olacak diye bir kaide yoktur.Siyasal bir olusum icerisindede bir devrim olur.Bu devrim Kürt halkinin devrimi olarak düsünülürse,ilk baslarda BagimsiZ Birlesik Kürdistandan bahsedilirken,90 li yillardan sonra artik Demokratik Cumhuriyet söylemleri baslamistir.

Yani ,PKK´de bile bir degisiklikler söz konusudur.Kürt halkinin gercek demokratik haklarini savunmaktan bir yerde uzaklastirilmistir.

Olay su aslinda,PKK olusumundaki ilk ana hedef dogudaki Kürt Feodal yapisinin tasfiye edilmesiydi.YAni parti ilk önce bir devrim yapacaksa,icindeki burjuvazi feodal yapinin tasfiye edilmesinden baslamasi gerekiyordu.Bu ML teorisinin ana hedeflerinden biridir.Ancak dedigimiz gibi bu yapilamamistir.Kürtlerin icindeki bazi cikarcilarin Emperyalistlerle yaptigi isbirligi yüzünden ,parti gecek düsüncesini pratige dökememistir.

Abdullah Öcalan söyle demistir:"Biz icimizdeki Kürtlerle ugrastigimiz kadar,Devletle ugrassaydik simdiye kadar istedigimiz hedefe ulasiridk"

Öte yandan; bunlara karsilik diger taraf ne yapmistir peki?Bunuda sorgulamak gerekir.Elindeki siyasi,kanuni yaptirim güclerini Feodal yapinin tasfiye edilemsine kullanmasi gerekirken,tam aksine Feodal yapidaki kücük burjuvazinin güclenmesi icin tüm destegi vermistir.Iste sorun buradadir.Tasfiye edilemeyen Feodalitededir.

Daha önceki yazilarimda örnek olarak mesela,Izmir Iktisat Kongresinden bahsetmistim.Peki bu kongrenin amaci neydi?Ne icindi?Hangi kesimi ön plana cikarmakti?Bu ayrintilari da göz önünde bulunduralim.

Bugün halki sindirmeye calisan bu burjuvazinin elindeki gücler ellerinden alinmazsa,onalrin elindeki güc tasfiye edilemezse bu sorun bitmez.Gerek Ekonomik burjuvazinin,gerekse Feodal burjuvazinin,gerekse kücük burjuvazinin yetkileri Devletce sinirlandirilmazsa yada tamamen islevsiz hale getirilmezse bu savas bitmeyecektir.

Egerki sistem birakin bunalrin tasfiye edilmesini,bunlarin gelismesine canak tutuyorsa, o zaman karsi tarfatada ister istemez bu uygulamalara karsi cikan bir kesimide karsisina almis olur.Bu karsisina aldigi kesimide silahla kanunlarla izole etmeye calisirsa karsisindada bu sekil tepki verecek bir olusum bulur.

Yani ilk güc Devletin elinde.Bu gücü Devlet barisa yönelik kullanirsa sorun ortadan kalkacaktir.

Saygilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 212
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

ıfeelgood aynı mantıkla düşünüyoruz senle..kürt halkı bu pislik aşıret ağalarına başkaldırsa o ılkel ortaçağ kanunlarının hayatlarını karartmasına da engel olurlar..

Goddes,

Sana ve ayni zamanda IfEElgooda ortak cevap olmasi anlaminda yaziyorum cevabimi.Zaten üstteki uzun yazida bu asiret agalari hakkinda bilgi var.Okursaniz anlarsiniz.

Demissinizki;"Kürt halki bu pislik asiret agalarina baskaldirirsa olay cözülür....."vs,vs,vs,

Simdi PKK olusumunda ilk hedeflerden biri , bu sizin bahsettiginiz" pislik asiret" agalarinin yillarca kürtlere uyguladigi baskilari ortadan kaldirmakti.PKK kurucularindan Mazlum Dogan bile bu konudaki endiselerini dile getirmistir.Ancak PKK´nin karsisindaki militarist olusumda ,bu sizin bahsettiginiz "Pislik asiret agalarina"da canak tutmustur.Demistim Sedat Bucak kürttür,asiret agasidir,peki bu adami kim beslemistir????

Mehmet Agar gibilerini kim beslemistir???Bunlarin arkasindaki Tansu Cillerin CIA tarafindan bu baskilar icin piyon olarak kullanildigindan neden herkes bihaber??

Su bilinmeliki,Kürt toplumunun icindeki kisiler olarak icimizdeki bu Emperyalistlerle dirsek temasinda bulunan asiret agalarinin ,aramizdan temizlenmesi icin mücadele ettigimizdir.

Bizler sadece birakin baski izolasyonlariyla mücadele etmeyi,icimizdeki burjuva sinifiyla,asiret agalariyla,feodal yapiyla ,Korucularla da mücadele ediyoruz.Biryigin faili mechul cinayetlerin olmasi ise,iste bu dirsek temasi halindeki asiret agalarinin yaptigi gizli katliamlardanadir.

Onlara dokunuldugu zaman emir"infazdir".Ve bu infazin gerceklesmesi icinde destegi veren kanuni güclerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurtlerinde diger halkalar gibi MARKSIST ideolojiden etkilenmesi normaldir.

Keza bu bir surecti ,diger UKH de etkilenmislerdir ve sonradan kararlarinida baska sekilerde vermislerdir.

Turkiyede PKK nin kuranlar DEV-GENC kokenli idi.

Hepsi nin ortak ozelligi asireti olmamalariydi,donemin firtinasindan kurt kokenli ogrencilerde etkilenmistir..

Cesitli fraksiyonlar bile gundeme gelmistir.

Ama o donem kurulan ve Marksist ideoliji nin etkisinde olanlar,artik baska sekil yorum getirmektedirler.

Zira irlandada IRA da bunlardan bir tanesi idi, andre hougs MARKSISIMDE bir kez daha dusuneceklerini aciklamislardir, bu ayrica tarrtisilir..

Laz kokenli kardeslerimizin elbetteki DAGA cikanlari olmustur, hatta PKK 'da yonetici konumda olanlari vardir.

Kurtlerin durumu ile laz larin durumu pek ayni sayilmaz, bu farkli bir konudur.

saygilar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dün gece net kesildiğinden yazdığım iletiyi asamadım.Konunun başında ZBT tipli askeri araçtan bahsedilmiş.Çatışmalarda ne kadar başarı gösterir onu çatışmalarda kullanıldıktan sonra görecez.Kişisel fikrim pek bir işe yaramayacağıdır.Savaş uçakları, helikopterler, obüs topları dahi işe yaramadıktan sonra bu aracında pek işe yarayacağını düşünmüyorum.Belki intikallerde, yol güvenliğini almada askere bir nebze avantaş sağlayabilir.

Kürt meselesinin nedenleri ve bu meseleye sınıfsal bakış açısına gelince;Kürtler üzerinde özel bir tahakküm bulunmaktadır.Kürt coğrafyasının ulusal kalkınmadan ve sanayileşmeden nasibini alamaması.Anadil meselesi.Bazı odakların Kürtlere karşı ajitasyonda bulunması.Çağımızın devlet olma anlayışının bir ulusun devleti olma anlayışı olması.Çağımızda milliyetçiliklerin ulus devleti olma çabasında olması sayılabilir.

Türk ulus devleti uygulamalrını bölgeden bölgeye farklı oluşturması ise Kürtlerin sürekli kendini farklı hissetmesine neden olmaktadır.Taksime girmek için saatlerce güvenlik gücleriyle çatışırken gözaltına alınanların hemen o gün serbest bıraklırken.Kürt coğrafyasında güvenlik güclerine taş atan çocukların on yıllarca hapis istemiyle cezalandırılmak istemesi.Kürtlerin kendini sürekli dışlanmış hissetmelerine neden olmakta.Bu uygulamaların devletin oluşumunda var olmasıda sorunu kangrene çevirmekte.Kapitalizmin Kürt coğrafyasını girip bölgede sıçrama yaratması Kürtlerin uluslaşmasını hızlandıracağından o bölgenin devletin kontrolünden çıkmasına neden olabileceği düşüncesinin varlığı.

Bunlar sorunun nedenleriniden bazıları, sorunun çözümü ise;Bölgede aşiret sisteminin dağıtılması, koruculuk sisteminin lagvedilmesi, mekezin yönetimsel yükünü hafifletecek uygulamaların başlatılması, yerel yönetimlere insiyatif tanınması, Valilik Emniyet müdürlüğü gibi kurumların seçimle iş başına getirilmeleri, Kürtlere karşı ajıtasyonda bulunan odakların dağıtılıp yasadışı ilan edilmesi ile mümkündür.

Bugüne kadar sorun abartılmıştır.Sürekli dış güçlerden bahsedilmiştir.Bu küçük çocuklara sözümü dinlemessen öcü gelir demekten başka birşey değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dev Genç ile PKK'nın hiç bir alakası yoktur. Dev Genç tüm halklardan söz ederken, PKK sosyalist ayağına milliyetçilik yapar. Dev Genç'in anısını PKK ile ilişkilendirip kirletmeyin.

DEV-genc Kokenliler OGUZ .. Kizilderenin ilk manifestation nunu yapan APDULAH OCALAN dir.

Ve 6 ay kadar mamak askeri ceza evinde kalmistir, DENIZLERIN idama nasil goturuldugune taniklik ettigini ,anlatmistir..

Artik bunada itiraz edecek halimiz, yok..

umarim..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yapma be, Yamuk Abdullah ne zaman yazmış Kızıldere manifestosunu? Suriyede göbeğini kaşıyıp bacılarla alem yaparken mi? Abdullahtan tanrı gibi söz ediyorlar. Utanmasalar Dev Genç'i de kurdu diyecekler.. Hadi bakim geçin bunları, alın yamuğunuzu da gidin...

Anlasilmadi galiba!

Manifestation - eylem ,demektir (gosteri)......Fransizca kelime kulandim yanlislikla, o nedenle anliyamamis olabilirsin..

Olay okudugunu anlama meselesi, OGUZ !!!!!!!

Gelip burada ZURRIYET 'in haberlerini anlatmasan sevinirim..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Doğru demişsin, senin Yamuk Abdullah tam gösteri adamı, orta oyunlarındaki soytarılarla bire bir aynı. Ben de kelimeyi yanlış anlayıp yamuğu daha önemli bir kavram ile ilintilendirmişim.

Benim olan bir sey yok ortada!!!

Bir konuya yorum yaptin, bende kendi gorusumu dile getirdim..

Benim olan ne ?? ANliyamadim, soylede bilelim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bırıncısı ulkenın bolunmemesını ıstemekle ıcerısındekı bır halkın ayrılık dusunmesı esıt derecede mıllı duygularladır

ya pkk yı elestıren sız turkler neden pkk kurulmadan kurtlere bellı hakları vermedınız

yanı ırakta ıranda bıle kurt televızyonları 20 25 yıl once kurulmus

dusunun artık hangı ulkelerın gerısındeyız

Link to post
Sitelerde Paylaş
Senin olan, yere göğe sığdıramadığın, nihayet hapishanede Denizleri görünce Dev Genç kökenli yaptığın yamuk Abdullah.. Ben de işte senin o yamuk Abdullahını al da git dediydim.

Simdi dev-genc kokenlidir dedim-ki tersini iddia edemessin, biliyorum..

bu ne yazdigin, neyi anlatmaya calisiyorsun,amacin ne ?? misyonun ne ??

Yazidiklari nin ensesinden tutulacak bi tarafi bile yoktur..

Konuyuda kapatiyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Reddettim ya.. Daha kaç kere reddedeceğim?

Yamuk Abdullah'ı getirip, bu yamuğu özellikli biriymiş gibi gibi göstermekle asıl senin amacın ne?

Edebinizle tartışacaksanız tartışırsınız, burayı PKK ve onun yamuk kurucusunun yayın organı olarak kullanamazsın..

Netice olarak söz konusu olan şahıs ceza almış bir mahkum, kurduğu örgütte terörist bir örgüttür... Edebinle tartışacaksan tartışırsın... Yoksa bu pisliklere övgü dizmene sessiz kalacağımızı sanma...

ne oluyoruz anliyamadim ??

edepmi ,kimse kotu bir laf etmedi..

gercekligini ortaya koy ,anlat neden degil DEV-GENC kokenli ??

Ogret bize, seni okuyalim, belki bir bildigin vardir...

belki bizler yanlis biliyoruz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

burda bazılarının kabul edıp etmemesı hıc onemlı degıl yanı kabul etmedı dıye bazıları devgenc kokenlı olup olmadıgını degıstıremez

ya hıc kımsede bahane bulmayın gunah kecısı bosa aramayın

herkes bılıyorkı pkk de abdullah ocalanda bırer neden degıl sonuctur

yanı neden olarak gosterıp kımı kandırıyorsunuz

Link to post
Sitelerde Paylaş
Emredersin efendim.. Başka işimiz yok Ateistforum sayfalarında bir mahkum ve onun kurduğu terör örgütünün analizini yapıp tarihçesini anlatacağız... Geçin bunları... Forumu zaten Kürt meselesi forumu haline getirdiniz, başka mevzu konuşulmaz oldu...Sabrın sınırlarını zorluyorsunuz.

bak ege bugun sana demıstım ya kurtlere kurtluk hakkında konusmak yasak turklere serbest

dıger konuları turkler actı aynı sekılde yaklasılmadı

eee ne edeceksın devlet kurtce tw acıyor devlete serbest ama halk kurtce konusuyor halka yasak

yanı normaldır

cok sayın oguz akpden farkınız yok

tarihinde seyit_rıza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
bak ege bugun sana demıstım ya kurtlere kurtluk hakkında konusmak yasak turklere serbest

dıger konuları turkler actı aynı sekılde yaklasılmadı

eee ne edeceksın devlet kurtce tw acıyor devlete serbest ama halk kurtce konusuyor halka yasak

yanı normaldır

cok sayın oguz akpden farkınız yok

Hadi ordan!

Durmadan her konuyu Kürt Türk ayrımcılığına getiriyor, forumda istenmeyen, ezilen, baskı gören mazlumları oynuyor, sinsice provoke ediyorsunuz!

EGE,

Öcalan gibi ne idüğü gayet belli bir terör örgütü lideri, pislik bir katili burada tartışmaya açabileceğini mi sanıyorsun gerçekten?

Foruma ilk geldiğin günden beri çaktırmadan TSK düşmanlığı yapıyor, terör örgütü kanlı PKK'yı ve onun uyuşturucu müptelası katil liderini övüp duruyorsun.

Kimse de anlamıyor sanıyorsun!

Gidin bunları Kürtçü sitelerde yapın!

Burada ne Türk, ne de Kürt ırkçılığına hoşgörü yok, bulamayacaksınız!

Link to post
Sitelerde Paylaş

kim ovdu,nerede ovdu anliyamadim..

Bu sekil tepkilerinizide anliyamiyorum, ben konuya ortak bir anektod aktardim.

Neden biriniz gidip,biriniz gelip bu sekil tavirlar ile yaklasiyosunuz anlamiyorum,

ZIRA BU BASLIK SIZIN MUTSUZLUGUNUZU IFADE EDIYORSA!

ve KAPATMAK sizi MUTLU edecekse, buyrun KAPATINIZ..

Sizler mutlu olun, ama kimseyi afise ETMEYIN,haksiz yere SUCLAMAYIN..

Birbirimizin lafini keserek ve yukseksesle konusarak bir yere varamayiz.

Kimse burada AVUKATLIK yapmadi, oguzun kendisi bir idiada bulundu ,tersini soyledi ve ALTINDA KALDI.

Bu sekil yaklasimlar kimseyi bir noktaya getirmez,getirmedide!!

Sizler mutlu olun ve BASLIGI kaptin..

saygilar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...