Vilppu7 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Eğer kurandaki bu gibi ayetleri dikkate alıp, ona göre bir hayat felsefesi kurarsa insan .Bakire olmayan kadınla evlenen erkek eski sevgililerden dem vurduğunda eşide 'O'nun eski sevgililerini ona karşı kullanacak.Hem bu orantıya göre bakire olmayan kadın sence nasıl korunabilecekti ? Bizler herşey gibi dinimizide atadini olarak sürdürdüğümüz için bu çıkmazlarda kurtulamıyoruz. Özgürce düşünüp önümüze konan sual kitapçığını değerlendirmekten aciziz malesef.. Yav böyle gerekçe mi olur? Ataerkil toplum, farklı 'rol'lerden bireyleri, eşitsiz bir güç dengesi içerisinde kurar. Bugün erkeklerin çoğu zaten daha evvel cinsel ve duygusal deneyimi olan insanlar, şimdi neden kullanamıyor kadınlar bunu? Kullansa ne hem? Sorun çözülmüş mü oluyor? Zaten irrasyonel bir obsesyondan bahsediyoruz, adam 'ee, ben de yaptım, demek ki ısrarcı olmamalıyım' der mi sence? Tüm bunlar yerine, 'cinsiyet rolleri toplumsaldır, sabit ve evrensel cinsiyet rolleri yoktur, aile kurumunun alternatifleri tarih boyunca var olmuştur ve var olacaktır' dese Kur'an, tüm bu sorunları, gerçek inanırlar için, daha kökten çözmüş olmaz mıydı? Kadın-erkek eşitliğini, aile kurumunun toplumsal-tarihselliğini vurgulayarak, zengin bir biçimde ifade etmek yerine, etmemek neden? Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi (düzenlendi) Yav böyle gerekçe mi olur? Ataerkil toplum, farklı 'rol'lerden bireyleri, eşitsiz bir güç dengesi içerisinde kurar. Bugün erkeklerin çoğu zaten daha evvel cinsel ve duygusal deneyimi olan insanlar, şimdi neden kullanamıyor kadınlar bunu? Kullansa ne hem? Sorun çözülmüş mü oluyor? Zaten irrasyonel bir obsesyondan bahsediyoruz, adam 'ee, ben de yaptım, demek ki ısrarcı olmamalıyım' der mi sence? Tüm bunlar yerine, 'cinsiyet rolleri toplumsaldır, sabit ve evrensel cinsiyet rolleri yoktur, aile kurumunun alternatifleri tarih boyunca var olmuştur ve var olacaktır' dese Kur'an, tüm bu sorunları, gerçek inanırlar için, daha kökten çözmüş olmaz mıydı? Kadın-erkek eşitliğini, aile kurumunun toplumsal-tarihselliğini vurgulayarak, zengin bir biçimde ifade etmek yerine, etmemek neden? ''Sizleri bir tek nefisten yarattım'' ''Siz hepiniz birbirnizdensiniz'' Bunlar yeterince evrensel beyanlar değilmidir ? O günün toplumuna siz kadın ve erkekle değilde tek bir cins olan insansınız mesajını başka nasıl bir dille verecekti ? Göyüzüne baktığın zaman Plaiades takım yıldızını yedi haneli bir küme olarak gördüğümüz için ona yedii kandilli süreyya denmiş,oysaki uaklaşık elli yıldızından fazla olan bir kümedir.O yıldızlara onlar 50 hanelik bir yıldız kümesidir densydi.Kuran yalancıdır.Biz orada yedi adet yıldız görüyoruz diyeceklerdi. Birbirlerinide haklı bulacaklardı kesin .. Mart 23, 2009 tarihinde ezberbozan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Vilppu7 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi ''Sizleri bir tek nefisten yarattım'' ''Siz hepiniz birbirnizdensiniz'' Bunlar yeterince evrensel beyanlar değilmidir ? O günün toplumuna siz kadın ve erkekle değilde tek bir cins olan insansınız mesajını başka nasıl bir dille verecekti ? Göyüzüne baktığın zaman Plaiades takım yıldızını yedi haneli bir küme olarak gördüğümüz için ona yedii kandilli süreyya denmiş,oysaki uaklaşık elli yıldızından fazla olan bir kümedir.O yıldızlara onlar 50 hanelik bir yıldız kümesidir densydi.Kuran yalancıdır.Biz orada yedi adet yıldız görüyoruz diyeceklerdi. Birbirlerinide haklı bulacaklardı kesin .. Yav defaatle bir sürü argüman yazıyorum, bir tek tanesini alıp, yanıtlıyorsun. Peki, öyle olsun İnsanların tek nefisten yaratılması, kadın-erkeğin, birbirine hukuken ve aklen eşit varlıklar olması gerektiği anlamına gelmiyor. Solucanla evrimsel bir akrabalığımız olması, kökende ilk tek hücrelinin varolduğunu varsayarsak, benim solucanla hukuken ve aklen eşit bir varlık olmam gerektiği anlamına gelir mi? Bizim birbirimizden olmamız da, eşitsiz olmamızı engellemiyor maalesef. 'Birbirinizdensiniz, o halde ne özel mülkiyeti?' diyor mu ayet? Demiyor. Peki, neden iktisadi eşitlik ya da başka bir eşitliği değil de, kadın-erkek eşitliğini ima ediyor? Hem devlet başkanı, hem köylü aynı halktan, 'birbirinden' değil mi? (Sen yine de ayetleri tam bi getir) Bir ayetin falanca şeye hüküm verdiğini düşünebilmek için, önce neden bir başka şeye hüküm vermediğini net bir dille söyleyebilmek lazım. Yanılıyor muyum? Kadınla, erkeğin ilişkisini, 'kiminizi, kiminizden üstün yarattık' diye tanımlamıyor mu bu Tanrı? Çok daha açık olabilirdi. Kimse Kur'an'ı açıp, 'bu, ateist bir metindir' demiyor. Ama Müslüman dünyanın çoğunluğu, Kur'an'a dayanarak, kadına mal gibi davranıyor. Neden acaba? Son söylediğini de anlamadım, ne alaka? Bununla neyi kastediyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Yav defaatle bir sürü argüman yazıyorum, bir tek tanesini alıp, yanıtlıyorsun. Peki, öyle olsun İnsanların tek nefisten yaratılması, kadın-erkeğin, birbirine hukuken ve aklen eşit varlıklar olması gerektiği anlamına gelmiyor. Solucanla evrimsel bir akrabalığımız olması, kökende ilk tek hücrelinin varolduğunu varsayarsak, benim solucanla hukuken ve aklen eşit bir varlık olmam gerektiği anlamına gelir mi? Bizim birbirimizden olmamız da, eşitsiz olmamızı engellemiyor maalesef. 'Birbirinizdensiniz, o halde ne özel mülkiyeti?' diyor mu ayet? Demiyor. Peki, neden iktisadi eşitlik ya da başka bir eşitliği değil de, kadın-erkek eşitliğini ima ediyor? Hem devlet başkanı, hem köylü aynı halktan, 'birbirinden' değil mi? (Sen yine de ayetleri tam bi getir) Bir ayetin falanca şeye hüküm verdiğini düşünebilmek için, önce neden bir başka şeye hüküm vermediğini net bir dille söyleyebilmek lazım. Yanılıyor muyum? Kadınla, erkeğin ilişkisini, 'kiminizi, kiminizden üstün yarattık' diye tanımlamıyor mu bu Tanrı? Çok daha açık olabilirdi. Kimse Kur'an'ı açıp, 'bu, ateist bir metindir' demiyor. Ama Müslüman dünyanın çoğunluğu, Kur'an'a dayanarak, kadına mal gibi davranıyor. Neden acaba? Son söylediğini de anlamadım, ne alaka? Bununla neyi kastediyorsun? Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının. Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'tan ve akrabalık tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir. Ayet tam olarak bu...Bana göre yeterince evrensel..Toplumsallaşmayı ,yardımlaşmayı öneriyor.Akrabalık bağlarını güçlü tutmayı salık veriyor. Erkek olsun, kadın olsun inanmış olarak kim salih bir amelde bulunursa, onlar cennete girecek ve onlar, bir 'çekirdeğin sırtındaki tomurcuk kadar' bile haksızlığa uğramayacaklardır. (NİSA SURESİ / 124) Buda kadın ve erkeğe evrensel bakış açısı bana göre.Yani toplumda erkekle kadın ayrı rollerde olsalarda Allah katında eşittirler.Bence senin aklın bayağı bir karışmış arkadaşım..Bu kadar ortadaki beyanları göremiyormusun..Şu sondaki ayet bütün insanları eşitler.Zengini fakiri,Köylüyü kentliyi........ Son söylediğim şunu ifade ediyordu.''Sen ne kadar bilirsen bil ,Sözlerin karşındakinin anladığı kadardır.'' Müslüman toplumun büyük çoğunluğu aklı uçkurundan yukarıya çıkamamış ,Din (i) dar hocaları dikkate almaları sonucu kadını ikinci sınıf insan yerine koydular. Ama emin ol biz kadınlar öcümüzü aldık..Erkekleri büyümeyen birer çocuk olarak bıraktık.! Link to post Sitelerde Paylaş
Deicide 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi 'Göyüzüne baktığın zaman Plaiades takım yıldızını yedi haneli bir küme olarak gördüğümüz için ona yedii kandilli süreyya denmiş,oysaki uaklaşık elli yıldızından fazla olan bir kümedir.O yıldızlara onlar 50 hanelik bir yıldız kümesidir densydi.Kuran yalancıdır.Biz orada yedi adet yıldız görüyoruz diyeceklerdi. Birbirlerinide haklı bulacaklardı kesin .. Neden? Cehennemin konuştuğunu duyuyor musunuz da inanıyorsunuz? Göğün katlarını saydınız da mı yedi kat olduğuna inanıyorsunuz? Dünya'nın altı günde yaratıldığına ilişkin kanıtınız var da mı inanıyorsunuz? Pekala da "orada siz yedi görüyorsunuz ama ama aslında elliden fazladır, andolsun ki verdiğimiz nimetlerden aklını kullanarak yararlananlar onları da görmenin yolunu bulacaklardır" diyebilirdi; çok da şık olurdu.. Link to post Sitelerde Paylaş
keyy 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi (düzenlendi) Ozedonus, dine toplumun ne kadar ihtiyacı olduğunu anladım. Zaten artık müslüman değilsemde ateistte değilim. Şu anda Türkiyedeki İslam anlayışı biraz daha oturunca gayet güzel olacaktır. Çünkü halk din elinden giderse sudan çıkmış balığa döner. Yerine koyacak birşey yok. Ateistlerin bilim ve sanatı yeterli sanmaları okumuş cahilliklerindendir sadece. Bilim ve sanatın o tür bir iddiası zaten yoktur ve olamazda. Halkın manevi ihtiyaçlarını din karşılar. Halk etik anlayışını bile din ile gelenekselleştirmiştir. Hukuk boyutu elbette ayrı. yanlış. sorun toplumun dine olan ihtiyacı değildir. asıl sorun din denilen unsurun insanı insanlıktan çıkarıp başka bir mahlukata çevirmesidir. dinin ilk ortaya çıkışı yada dünyayı tanımaya çalışan küçük bir çocuğun sorduğu sorular gayet masumanedir ve senin bahsettiğin ihtiyacın, daha doğru bir ifadeyle güven duygusunun karşılığıdır. ama bugün geldiğimiz noktada din artık bir ihtiyaç olmanın ötesine geçmiş ve insanları birbirine düşürme noktasına gelmiştir. bu ne kahrolası ihtiyaçtır ki bir otelde ölen insanların cesedi ihtiyaç sahibi bu insanlara şevk ve huşu kaynağı olabilmektedir. böyle bir ihtiyaç kabul edilebilir mi? filimlerde gördüğümüz insan eti yiyenler ve bunun sonunda ayinler yapan pisikopatların ihtiyacı, gün gelip odanın kapısına dayandığında kabul edilebilir bir ihtiyaç olarak hala kalacak mı? din kim ne derse desin, insanlık tarihi göstermiştir ki çok temiz niyetlerle çıkmış olsa dahi derhal yozlaşmış cani ve ruhsuz varlıkların ortaya çıkmasına neden olmuştur. ille de bir inanç olacaksa deizm olsun. bilim adamlarının çoğu deist idi ve sokaktaki insanlardan çok daha huşulu ve insanlığa hizmet babında çok daha üretkenlerdi kaldı ki dinin insanı pasif, ezilmiş ve buna bağlı olarak hırçın bir psikolojiye soktuğu açıktır. bu insanın yapacağı şey insanlarla kavga etmek, onları da kendi dar dünyalarına sokmaya ikna etmektir. bu da onun için ayrı bir huşu kaynağıdır. çoğu dindar kuruntuludur. hayatı botunca bu kuruntularıyla yaşar. dindar insan streslidir. bu stresten uzaklaşmak adına dine sığınır. zaten bir gün herşeyin son buşlacağını hayal eder. ve yine bu nasıl bir ihtiyaçtır ki cennetin her yanı hurilerle donanmıştır. sonsuz kerhane hayali kuran insan hangi ihtiyacına cevap almıştır? daha sürüyle yazı yazılabikir. ama dediğim gibi eğer ille de bir inanç olacaksa insanlar bunu daha makul şekilde halledebilirler. adına peygamber denilen bir adamın hangi gece hangi karısını düzeceğini düzenleyen bir Allaha inanmak eğer o bahsettiğin ihtiyaçları karşılıyor ve bu nedenle hoş görülmesi gerekiyorsa seri katillerin insan öldürme ve hatta etini yiyip ayinler yapma ihtiyacı da hoş karşılanmalıdır. Mart 23, 2009 tarihinde keyy tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi dini tıbba benzetiyorum... tıbba her zaman ihtiyaç olacağı gibi dine de olacaktır... tıb ve doktorlar olmadan insanlar yaşayamaz mı... yaşayabilirler pek tabi... ama pek çok sıkıntılar çekerler... insanın yaşayabilmesi için gerekli her özellik doğuşundan itibaran ona verilmişdir.. hastalıklarla insanın kendi bünyesi mücadele eder... doktorların yaptığı genelde bu mücadalede insana yardımcı olmaktır... hiç doktor yüzü görmeyen bir çok insanın bir şekilde yaşayıp gitmeleride buna güzel bir örnektir... tıb da en çok mücadale edilen konulardan başlıcası yanlış tedavi yöntemleridir... yani bilincsizce tıbbı bir girişimde bulunmanın verdiği zarar o kadar kötü olur ki hiç müdahele edilmese ondan daha iyi olur çoğu zaman.. yarım doktor candan yarım hoca dinden eder demek tam olarak anlatmak istediğim bu meseleyi anlatır... ben doktorum diyerek kendini tanıtan ve bir sürü bulaşıcı hastalığa neden olan yada bir sürü insanı sakat bırakan uygulamalar her zaman görünür... doktorluk evrensel bir değerdir... ama uyguladığı yöntemler içinde bulunduğu şartlarla sınırlıdır... çok iyi bir doktorun uyguladığı bir yöntem her hastaya her zaman uygulanmaz... hastalık yoktur hasta vardır deyimi de bunu çok güzel anlatır... her zamanın her mekanın ve her kişinin farklı tedavi yöntemleri vardır... burada evrensel olan tedavi etmeye çalışma gayretidir... bir zamandaki yöntemleri tüm zamanlara uygulamaya kalkmak büyük bir hataya düşmek olur... her yeni gün her yeni şartlar yeni tedavi yöntemleri gerektirir ... dinde böyledir... peygamberler kendi dönemlerinin manevi doktorları olmuşlardır... onların maksadı evrenseldir... insanlara adaleti ve doğruluğu öğütlemişler zalimleri uyarmışlardır.. uygulamaları kendi dönemleriyle sınırlıdır... bizim için birer örnektir... nasıl binlerce yıl önceki tıbbi yöntemler bu gün aynen uygulanmaya kalkıldığında kınanıyor ama o yöntemleri kendi zamnında uygulayanlar hala hürmetle yadedilip birer üstad doktor olarak kabul ediliyor ve mesela yeminleri hala uygulanmaya çalışılıyorsa... dini konularda ben böyle düşünüyorum... kuranda dahil olmak üzere tüm dini veriler öncelikle kendi zamanına bir seslenir... bize düşen dinin gayesini doğru anlayıp günümüzde o nasıl yaşanır bunu aramaktır... ben ce dinin asıl gayesi her an allahla beraber olduğumuzu unutmadan insanca yaşamak erdemli bir hayat sürmektir... Link to post Sitelerde Paylaş
keyy 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi ben ce dinin asıl gayesi her an allahla beraber olduğumuzu unutmadan insanca yaşamak erdemli bir hayat sürmektir... müslümanların erdemli yaşayışı gözlerimi yaşartıyor doğrusu. imrenmekten ağzımın suyu kıçıma kaçıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Deicide 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Birbirini seven, birbiriyle sevişen iki gencin 100 kere sopalanması, evrensel insanlık durumunun bir parçası yani Ya insanlar kendilerini bu kadar rezil ederler mi Karşılaştırınız: Bu, yeni bir kuşak yetişince belli olacak: yaşamlarında, bir kadını asla parayla ya da başka bir toplumsal güç aracıyla satın almamış olacak yeni bir erkekler kuşağı; kendini gerçek aşktan başka hiçbir nedenle bir erkeğe vermeyecek, ya da bunun iktisadi sonuçlarından korkarak kendini sevdiği kimseye vermekten vazgeçmeyecek olan yeni bir kadınlar kuşağı. İşte bu insanlar dünyaya geldiği zaman, bugün onların nasıl davranmaları gerektiği üzerine düşünülen şeylere hiç kulak asmayacaklar; kendi pratiklerini ve herkesin davranışını yargılayacakları kamuoyunu kendileri yaratacaklardır — bir nokta, işte bu kadar. F. Engels - Ailenin, Özel Müliyetin ve Devletin Kökeni Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Neden? Cehennemin konuştuğunu duyuyor musunuz da inanıyorsunuz? Göğün katlarını saydınız da mı yedi kat olduğuna inanıyorsunuz? Dünya'nın altı günde yaratıldığına ilişkin kanıtınız var da mı inanıyorsunuz? Pekala da "orada siz yedi görüyorsunuz ama ama aslında elliden fazladır, andolsun ki verdiğimiz nimetlerden aklını kullanarak yararlananlar onları da görmenin yolunu bulacaklardır" diyebilirdi; çok da şık olurdu.. Kuranda mucize aramayı bırakmıştık..Sizinde artık aramamanızı tavsiye ediyoruz. O misali ben vilppuya başka bir anlatım için vermiştim. Link to post Sitelerde Paylaş
Pinokio 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi insanlara adaleti ve doğruluğu öğütlemişler zalimleri uyarmışlardır.. Evet, adaletin ve dogrulugun saglanmasi gereken en önemli yerlerden bir taneside yatak odasidir. Oradaki adaleti va dogrulugu sagladi, allah. Size sorar simdi bu mümin kardes, daha ne yapmasi gerekir allah, ibadet etmeniz icin Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Evet, adaletin ve dogrulugun saglanmasi gereken en önemli yerlerden bir taneside yatak odasidir. Oradaki adaleti va dogrulugu sagladi, allah. Size sorar simdi bu mümin kardes, daha ne yapmasi gerekir allah, ibadet etmeniz icin Anladık çok ahlaklısın pinokyo !! Sen forumdaki allahsız ahlaklı yatakodası temiz arkadaşlarından özelde nasıl mesajlar aldığını anlat bize bari... Madem her başlığa yazıp zırvalamayı istiyorsun.. Link to post Sitelerde Paylaş
Pinokio 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Anladık çok ahlaklısın pinokyo !! Sen forumdaki allahsız ahlaklı yatakodası temiz arkadaşlarından özelde nasıl mesajlar aldığını anlat bize bari... Madem her başlığa yazıp zırvalamayı istiyorsun.. Yok, benim terbiyem o tarz konusmalara müsait degil. Yazdiklarim kuranda yer alan seyler, bunlari duymak agirmi geliyor? Peki, birdaha muhammedin yatakodasi hikayelerine iliskin seyler yazmam, nasil isterseniz. Link to post Sitelerde Paylaş
Deicide 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Kuranda mucize aramayı bırakmıştık..Sizinde artık aramamanızı tavsiye ediyoruz. O misali ben vilppuya başka bir anlatım için vermiştim. E bırakalım mucize aramayı o zaman.. Kuran'da yazanlara inanıyor musun, inanmıyor musun? Dünya altı günde yaratılmadı mı? Cehennem konşumaz mı? Gök yedi kat değil mi? Bunlara inanmıyorsan Kuran'ı mı reddediyorsun?! İnanıyorsan bunların doğruluğuna ilişkin bağımsız delillerin mi var? Hani demiştin ya efendim "Plaiades takım yıldızını yedi haneli bir küme olarak gördüğümüz için ona yedii kandilli süreyya denmiş, oysaki uaklaşık elli yıldızından fazla olan bir kümedir.O yıldızlara onlar 50 hanelik bir yıldız kümesidir densydi.Kuran yalancıdır.Biz orada yedi adet yıldız görüyoruz diyeceklerdi." Demek Kuran'da yazanlara inanmak için gözlemsel delil arıyorsun.. Öyle değil mi? Ben de soruyorum işte. Yukarıdakilere inanıyor musun, inanıyorsan yedi kandilli Süreyyada olduğu gibi ne tür bağımsız delilin var diye.. Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Yok, benim terbiyem o tarz konusmalara müsait degil. Yazdiklarim kuranda yer alan seyler, bunlari duymak agirmi geliyor? Peki, birdaha muhammedin yatakodasi hikayelerine iliskin seyler yazmam, nasil isterseniz. Her başlığa muhammedin yatak odasını taşımak yerine zamanını başka faydalı şeylere ada sende..Nasılsa islam pislik dinidir ..Vakit harcamaya dezmez ! Kendinizi faydalı şeylere verin . Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi E bırakalım mucize aramayı o zaman.. Kuran'da yazanlara inanıyor musun, inanmıyor musun? Dünya altı günde yaratılmadı mı? Cehennem konşumaz mı? Gök yedi kat değil mi? Bunlara inanmıyorsan Kuran'ı mı reddediyorsun?! İnanıyorsan bunların doğruluğuna ilişkin bağımsız delillerin mi var? Hani demiştin ya efendim "Plaiades takım yıldızını yedi haneli bir küme olarak gördüğümüz için ona yedii kandilli süreyya denmiş, oysaki uaklaşık elli yıldızından fazla olan bir kümedir.O yıldızlara onlar 50 hanelik bir yıldız kümesidir densydi.Kuran yalancıdır.Biz orada yedi adet yıldız görüyoruz diyeceklerdi." Demek Kuran'da yazanlara inanmak için gözlemsel delil arıyorsun.. Öyle değil mi? Ben de soruyorum işte. Yukarıdakilere inanıyor musun, inanıyorsan yedi kandilli Süreyyada olduğu gibi ne tür bağımsız delilin var diye.. Ben kuranda yazılan şeylere gözlemlerimi öyle bir güzel yapıyorum senin feleğin şaşar deicide.Konu bilimsel olunca senle aşık atamam ama iş insana hayata ve bunu kuranla örtüştürmek olunca ,ciltlerce kitap yazarım sana inan ! İnsan denen şerefsizi çok iyi tanıyorum .. Link to post Sitelerde Paylaş
Deicide 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Ben kuranda yazılan şeylere gözlemlerimi öyle bir güzel yapıyorum senin feleğin şaşar deicide.Konu bilimsel olunca senle aşık atamam ama iş insana hayata ve bunu kuranla örtüştürmek olunca ,ciltlerce kitap yazarım sana inan ! İnsan denen şerefsizi çok iyi tanıyorum .. Daha önce yazdığın bir argümanın mantıksal sonucu gösterilince böyle mi yanıt veriyorsun? Hadi bakalım, göster gözlemini yukarıda tartışılan konuda da feleğim şaşsın. Madem Halep orada, arşın da burada... Öyle Halep'te yüz arşın atlarım, görenlerin feleği şaşar demek kolay.. Mugalata yapmak mı bütün marifetin?! İnsan denen şerefsizi çok iyi tanırmış.. Ardı ardına boş laflar! Hani biz tanımıyoruz.. Göster de tanıyalım! Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Deicide ben kuranın ciltli halini değil açık olan halini okuyorum...Altı günde yaratmanın ne anlama geldiğini anlamam gerekmiyor.Kuran insanı ve evreni ayettir der. bitti. Bu benim bütün alanıma giriyor.Her türlü yorumuda yaparım..Arıya ,yerle göğe gelen vahiy bana sana herkese geldi... Kuran beni aklımla ve vicdanımla başbaşa bırakıyor.... Aklım biliminsanlarına güvenmem gerektiğini söylüyor.Papağan gibi hep aynı savunma oluyor .Ama gerçeklerin tek anlatımı vardır..İdare ediceksin.. Link to post Sitelerde Paylaş
kenzo 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Kuran beni aklımla ve vicdanımla başbaşa bırakıyor.... Hadi canım inanmam.... Link to post Sitelerde Paylaş
NOIR 0 Mart 23, 2009 gönderildi Raporla Share Mart 23, 2009 gönderildi Hadi canım inanmam.... Zaten inanmıyorsun .Aman ya nolur inan ! Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts