Jump to content

İBADET


Recommended Posts

İSLAM

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Buradaki tartışmalar beni çok üzdü. Zaman zaman okuduklarıma öfkelendim ama kimseye kızamadım. Hepimiz insanız ve hepimiz sevgiyi güzellikleri hak ediyoruz. Ben Allah’a yürekten inanan biriyim. Fakat büyük bir sorun var. Allah’a inanan bazı insanlar belki bilerek belki bilmeyerek yanlışlar yapıyorlar. İnanmayan arkadaşlarım ise bizim dinimizi o cahil insanların hareketlerinden dolayı haklı olarak saçmalık olarak görebiliyorlar. Dinsiz arkadaşlarım var, çok güzel bir şekilde tartışmalarda bulunuyor tartışmalarımızı alevlendirmeden noktalıyoruz. Bende burada siz sevgili arkadaşlarımla bu konuları uyum içinde tartışmak isterim. Yalnız önyargı çok kötü bir şeydir. Ben önyargılı davranışlarımın bedelini çok ödedim. O yüzden önyargılı davranmamalıyız.

Kuranda çarpıtılmış yada hiç yazılmamış ayetler ortaya koyuluyor ben bunları okudum ve araştırdım gerçekten var mı diye. Bunları sizlerle paylaşacağım birbirimize saygılı ve sevgili olmak ne güzel bir şey olur. İnanan ve inanmayanlar bir arada….

Ateistlerin takıldığı önemli konular vardır duyduğumda şok olduğum konular.. bunlardan en önemlisi de İslam da kadının aşağılanmasıdır. Kesinlikle İslam da aşağılama yoktur hatta aksine kadın yüceltilmiştir. Bu konuda da tartışacağız. Diğer bir konuda İslam gericilikle bilimin önüne duvar kurmakla suçlanıyor. Ortaçağı araştırırsak İslam bilginlerinin o zamanlar bilime ne kadar önem verdiklerini görebiliriz ve şunu da belirteyim, bugün ki batı bilimi kökünü orta çağdaki İslam ülkelerinde geliştirilen bilim birikimlerinden almıştır.

Müslümanları en çok namaz, oruç, kurban gibi ibadet şekillerinden dolayı kınadıklarını gördüm. Şimdi önünüze koyulan kocaman duvarlara bir pencere açıp sizi o pencereden içeri bakmaya davet ediyorum…

İBADET

NAMAZ KILMAK…

Namaz kılan bir insan inanın kılmayandan bedenen daha temizdir..

Sebebi ise;

günde beş sefer abdest alır ve bunun sonucunda kulaktı burundu daima vücudundaki uzuvlar tertemiz kalır..

siz belki yogo yada başka bir şey yaparak stres atıp huzura kavuştuğunuzu düşünürken bu kişi Rabbine dualar ederek huzur bulur.. yani duanın insan için önemi vardır..

biliyorum insanların namaz kılmalarını cahillik olarak görüyorsunuz. Ama artık namaz kılmanın inancın ötesinde bir şey olduğunu insan için gerçekten yararlı olduğunu hep beraber göreceğiz.

namaz kılan bir insan erkenden kalkar ve erken yatar.. uyku düzeni sağlığı için en iyi şekilde ayarlanmıştır..

günde beş kez namaz kılan bir insan bir nevi egzersizde yapmış olur çünkü namaz hareketleri insan için yararlıdır.

Şimdi sizlere soruyorum… Allah’ın mı bizim namaz kılıp dua etmemize ihtiyacı var yoksa bizim mi namaz kılıp Allah’a dua etmeye ihtiyacımız var?...

Yada şöyle bir deyişle namaz kılmanın kime zararı var?...

ORUÇ TUTMAK…

Yılın 30 günü biz Müslümanlar oruç tutarız. Aç kalırız. Belki inanmayan arkadaşlarımız bunu gereksiz olarak görebilirler. Allah için aç kalıyorlar ne alaka cahillik bu derler. Ama benim penceremden yani bir Müslüman’ın penceresinden bakarsak orucun çok güzel bir ibadet olduğunu görebiliriz…

Yılda bir ay aç kalmak büyük bir sabır işidir. İrade meselesidir..

Bu bir ay boyunca açlığı derinden yaşar, etrafında yiyip içenlere bakarak o açlığı yaşarız. Çok önemli bir durum gerçekleşir. Belki sizler Afrika da açlıktan bir deri bir kemik kalmış o insanları yada sokaklarımızda ki o aç kalan yardıma ihtiyacı olan insanlarımızın ne hissettiklerini anlayamayabilirsiniz. Ama bizler inanın biliriz çünkü bizler oruç tutarak o açlığı yaşarız.

En önemlisi de yılda bir ay oruç tutmamız midemizi rahatlatır dinlendirir bu sağlık açısında çok önemli bir durumdur.

Ve akşamları iftarda ağır yemekler yeriz çok aç olduğumuzdan dolayı… yemekten bir süre sonra uzun bir teravi namazı kılınır? Ne kadar ilginç değil mi? acaba bu kadar uzun olması eğilip kalkmalar yediklerimizi sindirmemiz açısından bize bir avantaj mı sağlıyor?

Şimdi sizlere soruyorum… oruç tutmamızın Allah’a mı bir yararı var yoksa bize mi…

Yada dediğim gibi kime ne zararı var?...

KURBAN KESMEK…

İnanmayanların gözünde kurban kesmek büyük bir vahşet! Eskiden tanrılar için kurbanlar verirler insanlar bile öldürülürdü. O kurbanlıklarla İslam da ki kurban kıyaslanamaz.

Yılda bir kez maddi durumu olan insanlar kurban kesmek zorundadır. Kesilen kurbanın dörtte biri kendisine kalır. Geri kalan etlerse yoksullara dağıtılır.

Belki sık sık et yiyoruzdur he? Peki evine bayramdan bayrama et giren insanlardan haberimiz var mı? Kurban bayramı da olmasa kim bu maddi durumu olmayan insanlara et verecek? O anneler babalar çocuklarına nasıl et yedirecekler? Lütfen dokunmasın kimse ibadetlerimize de bırakalım o insanlarda yılda bir kez et ziyafeti çeksinler.

Artık sormama gerek yok değil mi? Kurban kesmenin kime faydası var diye…

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herkes dinini kendi yaşarsa, başkasına dayatmazsa ne güzel.

Namaz:

İbadet Allahla kul arasında değil mi?

Sabahın beşinde böğürerek beni uyandırmaya ne hakkınız var?

Cuma günleri camilerin dışına taşıp yolları tıkamaya ne hakkınız var.

Gidin evinizde kılın.

Bu yapılanlar dayatmadır.

Normal kılandan bana ne?

Benden de ona ne.

Oruç:

Ramazanda ben lokantada yemek yiyebilyor muyum?

Sokakta su içebiliyor muyum?

Birisi şişleyecek mi diye kollamam lazım kendimi.

Kurban:

Kurban keserken hayvanın bilinçli olması, Allah'a kurban edildiğini anlaması gerekiyormuş. Hatta biçak çok keskin olmazsa daha iyiymiş. Farkına varması açısından.

Kafaya vurarak bir anda öldürülemezmiş.

Değil mi?

.

Link to post
Sitelerde Paylaş

inanan ve inanmayanlar olarak dediğiniz gibi saygı çerçevesinde tartışmak önemli, böyle söylemeniz iyi oldu çünkü bu forumda yazan birkaç dinci var ki, ben de dehşete düşüyorum düşünme şekilleri karşısında. birkaç şey söylemek istiyorum. herşeyden önce islamda kadını aşağılamak yoksa, bu kadar müslüman ülkede neden aşağılanıyor. bu kadar insanın hepsi mi islamı yanlış yorumluyorlar? namaz gerçekten sağlıklı ve temiz olabilir, ama bana kıbleye dönmek ve bu eylemin bir tapınma olmasından dolayı itici geliyor. sonuçta insan tapınmadan da hergün sabah erken kalkıp, spor yapıp, temizliğine dikkat edebilir, bunun için dine gerek olmadığına inanıyorum. oruç içinse şunu diyeceğim, mideyi uzun süre açm bırakmak sağlıklı değildir, doktorlar genelde sık ve az yemek yenmesinin metabolizmayı daha çok çalıştırdığını ve mideye daha yararlı olduğunu söylerler. nitekim bu nedenle oruç tutanlar bir çoğu normal zamandan daha çok kilo alırlar, metabolizmaları az çalışır. iradenin test edilmesi gerekiyorsa zaten hayatın kendisinin bir irade testi olduğuna inanıyorum. kurban kesmek konusu ise bana açıkcası çok saçma geliyor çünkü maksat yoksulllara yardımsa, bu yılın sadece bir bölümünde değil her zaman olabilir ve et verilmesi şart olmamalı, bir çocuğu okutmak, bir yoksula et parasına sağlanabilecek daha çok yiyecek, bu konudaki derneklere bağış ile amaç yerine getirilmiş olunur. bu kadar hayvanın topluca kesilmesi gerekmiyor. oruç, namaz gibi konular kişinin kendi inancıdır, ben karışmak istemem eğer benim hayatımı taciz etmezlerse. yani ramazanda sokakta birşey yemek istesem herkes kötü gözle bakıyor, oysa madem bu bir irade sorunu, benim sokakta yemek yemem kimseyi rahatsız etmemeli diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

AMAZONTA...

Kadınların aşağılanmasının sebebi bizler erkekleriz. Bunu bütün erkekler kendine baktığında görebilir. Hep erkek sohbetlerinde kadınlar konuşulur marifetmiş gibi kızları nasıl kandırıp duygularıyla oynamalarından bahsedilir yapılan ahlaksızlıklar gururla dökülür. İşte kadınların aşağılanması bu sebeptendir. Erkeğin gözünde kadınlar küçük görülür.

Peygamberimiz şöyle buyurur.. “ erkeğin en hayırlı olanı, kadınına en hayırlı davrananıdır…”

Biz insanlar çok kötüyüz kadını aşağılayanda din değil bizleriz. Ben bakir bir erkeğim yapmadım dendiğin de kahkahalar patlar gel seni İstanbul a götürelim teklifleri gelir işte bunları söyleyen insanlardan oluşan bir çevreyiz. Ve bu çevreyi hepimiz oluşturuyoruz. Ben İslamcı biri olarak kadına kalkan elide onu kullanmaya yeltenen bileğide lanetliyorum. Böyle olmayı ben dinime borçluyum…

Namaz kılarken kıbleye dönme olayı abartılacak bir şey değil bence. Çünkü biz insanlar dik kafalı olduğumuz için toplu halde namaz kılındığını ele alırsak herkes kafasına göre secde eder düşünebiliyor musunuz bence kıble yani yön verilişi gayet güzel.

Ayrıca kolay kolay kimse spor temizlik yapmaz. Allah sevgisi dine bağlılık insana temiz kalma ihtiyacı verir. Oruçta ise rahatsızlığı olana oruç tutmak farz değildir. Günde sık sık bir şeyler yiyenlerde genelde tansiyonu şekeri olan hastalardır. Artı İslam da en önemli olan şey kalptir insan olmaktır. İnsan olmayı başaramamış biri namaz kılsa neye yarar.

Yoksullara yardım nedeniyle her ay kurban kesilse diye bir şey olamaz ki. Ya işin açıkçası ben şunu belirteyim ben “ bu bayram kurban kesmeyeceğim o zaman daha çok et geliyor eve” diyen Müslüman gördüm. O yüzden insanların çoğu kendi çapında bir melektir. Bu insanlar için dinini düzgün yaşamaya çalışanlara saldırılması yanlıştır.

İbadette zekatta vardır yıllık kazanca göre zekat verilir fakirlere artı sadaka vardır. Bi çocuğu okutmak ne güzel bir davranıştır. Hatta bu konu hakkında bi konuşma geçmişti bi arkadaşımla aramızda. Arkadaşım burs bulamıyordu. 10 daireli apartmanda her ay sana 10 ytl yollayamadı mı bu komşuların demiştim. Yani çoğu insana sadaka vermeyecekler aman ellemeyin kurbandan falanda vazgeçmesinler yardım yardımdır. Yardımın kötüsü olmaz.

tolonbeyi müslüman geçinenler lafından dolayı kınıyorum iğneleyici sözler öfkeyi arttırır öfkenin girdiği yer kavgayı başlatır amaç saygı ve anlayışsa böyle davranışlara hiç gerek yok bence

Link to post
Sitelerde Paylaş

grangee, forumda gördüğüm en aklı başında inanan sen çıktı şu ana kadar. dinini insanlara özellikle kadınlara zarar vermeden, baskı yapmadan yaşıyorsan sana saygım sonsuz. ben farklı düşünüyorum birçok konuda ama misyonerlik yapmam kendi düşüncelerimi kimseye dayatmam. insanların inançsız yaşayamayacağını ve bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum çünkü. benim arzum herkesin istediğini düşünüp, istediğine inanıp, yanındakini rahatsız etmemesidir. zaten türban tartışmalarında insanların korkusu da budur, ne ben ne de etrafımdaki herhangi bir insan şu ana kadar türbanlılara düşmanca bir tavır sergilemiş veya karışmışızdır. tüm tartışmalar bizim tam tersi muameleye uğramaktan korkmamızdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Evvettt

Sevgili grangee,yumusak huylu inanan ilk seni gördüm desem yanlis olmaz sanirim,bu sitede.

cogu Alikiran baskesen rölü oynamaktadirlar.

Cogu,benim inandigima inanmak zorundasin diyor,aksi halde ya boyun eyeceksin yoksa sana boyun eydirmesini biliriz,

kavgadan burdan fitillenmektedir.

Ayaklar yer edene kadar demokrasi özgürlük,ayaklar yer ettimi,o yumusaklik kaybolup,demokrasi,özgürlük laflari kalkar yerini Arap totalirizmi alir.

Bakiniz,Türkiye haric hanki islam ülkesinde cok partili rejim var.

Ayni komunistlerde oldugu gibi,

Ya komunist partiyasina verirsin,yada verirsin.

Cünkü baska parti yok.

Müslüman ülkelerdede durum ayni.

Gerci ,cogu islam ülkesi hala,kralin,Seyhin,Sahin idaresindeya orasida baska sorun.

Su Iranin durumunu bir düsünün,kadinlar kayak kayiyorlar carsaflarla,

Askeri eyitim yapiyorlar carsaflarla,

Gercek Tanri bunlara akil versin.

Peki erkekler azmasin diye kadinlari CARA sokuyorsunda,kadinlar azmasin deye erkekleri CARA neden sokmuyorsun.

Yoksa kadinlar erkeklerin surasina burasina bakip azamiyorlarmi?

Demek AZMA gücünü Allah yalniz erkeklere vermis.

Kadin azarsada,yanip kebab olsun,alti üstü kadin iste öylemi?

SEYTAN AZAPTA GEREKIR.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvettt

Sevgili grangee,yumusak huylu inanan ilk seni gördüm desem yanlis olmaz sanirim,bu sitede.

cogu Alikiran baskesen rölü oynamaktadirlar.

Cogu,benim inandigima inanmak zorundasin diyor,aksi halde ya boyun eyeceksin yoksa sana boyun eydirmesini biliriz,

kavgadan burdan fitillenmektedir.

Ayaklar yer edene kadar demokrasi özgürlük,ayaklar yer ettimi,o yumusaklik kaybolup,demokrasi,özgürlük laflari kalkar yerini Arap totalirizmi alir.

Bakiniz,Türkiye haric hanki islam ülkesinde cok partili rejim var.

Ayni komunistlerde oldugu gibi,

Ya komunist partiyasina verirsin,yada verirsin.

Cünkü baska parti yok.

Müslüman ülkelerdede durum ayni.

Gerci ,cogu islam ülkesi hala,kralin,Seyhin,Sahin idaresindeya orasida baska sorun.

Su Iranin durumunu bir düsünün,kadinlar kayak kayiyorlar carsaflarla,

Askeri eyitim yapiyorlar carsaflarla,

Gercek Tanri bunlara akil versin.

Peki erkekler azmasin diye kadinlari CARA sokuyorsunda,kadinlar azmasin deye erkekleri CARA neden sokmuyorsun.

Yoksa kadinlar erkeklerin surasina burasina bakip azamiyorlarmi?

Demek AZMA gücünü Allah yalniz erkeklere vermis.

Kadin azarsada,yanip kebab olsun,alti üstü kadin iste öylemi?

SEYTAN AZAPTA GEREKIR.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Müslümanları en çok namaz, oruç, kurban gibi ibadet şekillerinden dolayı kınadıklarını gördüm. Şimdi önünüze koyulan kocaman duvarlara bir pencere açıp sizi o pencereden içeri bakmaya davet ediyorum…"

Gangren ben konunu ve yazının içeriğini bir hakaret olarak görüyorum, bu ne ya.

Arkadaşlar siz bu siteye geliyorsunuz hiç inceleme yapmıyormusunuz 2 yazı okuyup aklınıza geleni yazıyorsunuz. Verdiğn örnekler burda ki insanların kat kat fazlasıyla bildiği şeyler. Burdaki insanların çoğu namazın orucun ve kurbanın ve daha nice olayların başlangıcını ve islama nasıl geçtiğini çok iyi biliyor.

Namaz: Güneşe ve puta tapma ritüelidir yazılı tyarihten önce bile namaz vardı. Günde 5 kere ayakları yıkamak mantar hastalığı yapar abdest alanlarının %90 nın ayakları mantarlıdır.

Oruç: İslamdan öncede uygulanan bir ritüeldir amacı yiyecek sıkıntısı çeken toplumu kandırmak için uygulanan yöntemdir, hiçte sağlıklı birşey değildir aksine insanın vucut direncini kırar ve hastalıklara davetiye çıkarır.

Kurban: İlk çağlardan beri uygulanan bir ritüeldir, bu işin içindede rant vardır. lütfen islam öncesi mekke yi araştırınız.

Lütfen kalıplarınızdan çıkında biraz sorgulayın.

Esenlikler herkese

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba.ibadetlerin insana faydaları hakkında yazdığınız yazıda katıldığım yada katılmadığım noktaları belirtmek istiyorum.

1.Abdest alan insanların bedenlerinin daha temiz olduğuna kesinlikle katılmıyorum.Günde en az 3 veya 5 kere dirseklere kadar el,yüz ve ayakları yıkamak tam bir temizlik saylmaz.Hergün 5 dakika duş alan kişi çok daha temiz kişidir.Abdest ibadetinde özellikle ter bezlerinin en yoğun olduğu bölgeler hiç temizlenmez.Özellikle erkekler cami avlusunda abdest aldıklarında islak ayaklarına eski çoralarını bunun üzerinede ayakkabılarını giyerler ki bu çok keskin bir kokuya sebep olur.Temiz olmak için günde bir sabunla duş alıp çamaşır değiştirmek en mantıklı yöntemdir.

Namazın faydaları hakkında birşey diyemiyeceğim.tam bir spor denemez ama ruhsal oalarak huzur sağlıyorsa faydaları vardır mutlaka.

2.Ramazan orucu kesinlikle ama kesinlikle sağlık için son derece sakıncalı bir diyettir.Bütün bir gün,enerjiye en çok ihtiyaç duyduğun zaman diliminde aç,hayalet gibi saatleri sayarak dolaşırsın.Topun patlamasıyla birlikte,en az yemek yenmesi gerektiği akşam saatlerinde ağır yemeklere saldırsın.Ramazanda nerdeyse herkez o kadar aç kalmalarına karşın en az 5 kilo alır.İnsanın bütün hayatını bir ay boyunca altüst eder.Ayrıca nedenini hiç anlayamadığım şey bu oruç tutarken insanlar rutin alması gereken ilaçlerı dahi alamaz.Fakirlerin halini anlamak isteyen yada nefsini terbiye etmek isteyen müslümanlara 24 saatlik orucu tavsiye ederim.Yani bir sabahtan diğer sabaha kadar aç kalmak gibi mesela birer gün arayla.Bu hem daha

sağlıklıdır hem de 24 saat açlık daha çok irade gerektirir.Ayrıca sigara veya çay tiryakisi olan müslümanlar bu ayda barut fıçısına döner,etraflarına terör saçar.

3.Kurban bayramında hayanlar vahşice boğazlanır.Sokaklarda kan gövdeyi götürür.Kurbanı kesen kişi en güzel parçalardan kendine kavurma pişirir,ailecek oturup yerler.Yağlı ve kemikli parçalar fakirlere dağıtılır.Ben daha kavurmalık eti fakirlere veren bir müslüman görmedim.Varsa kendisine saygılarımı iletiyorum

tarihinde jodie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3.Kurban bayramında hayanlar vahşice boğazlanır.Sokaklarda kan gövdeyi götürür.Kurbanı kesen kişi en güzel parçalardan kendine kavurma pişirir,ailecek oturup yerler.Yağlı ve kemikli parçalar fakirlere dağıtılır.Ben daha kavurmalık eti fakirlere veren bir müslüman görmedim.Varsa kendisine saygılarımı iletiyorum

Çok haklısın... :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvettt

Jodie,cok haklisin,ramazanda insan saglig kazanamaz,sagligini kaybeder.

Namaz temizligi olsama göstermelik bir temizliktir.Kirler söylemek gerekirse oksanir.

Susuz kalan vucutta tortular birikir,bu tortularin cikardigi asitler böbrekleri agir sekilde sakatlar.

Bir insan günde 3 litre su icmek zorundadir.

Uzun günlerde nerdeyse 19 saat oruc tutulmakta bu zaman icinde vücut susuz birakilmaktadir.

Aksam tikabasa ye,birde gece kalk ye,:-)))))bundan iyi saglik kuru cidden olamaz.

Bunlari bosuna yaziyoruz.Müslümanin bunlari düsünecek durumu yoktur.

O akla deyil,Fellahdan gelen nakla inanir.

Tanri derki,aklini kullanmayanin basina pislik yagar.

Halk arasinda ORUC icin söyle bir laf dolanir.

Orucu bozmak icin 8 bayilip,yedidefa ayilacanki orucu bozabilesin.Ayilabilirsen tabii.

Orucunu dur yere bozan 61 gün tutacak derlerya SÜMME YALAN.

Orucunu bozan ,gününe gün tutmak zorundadir.

Dini,imani,ramazani karistirmadan,gün boyu su icip yemek yemeden,gecede bol yemek yeyip uykuyu paramparca etmenin sakincalarini sorun internete,alacaginiz yanittan agziniz acik kalacaktir.

Birdefa olsun gerceklere eyilin.

kalin saglicahla

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...