Jump to content

3 milyon işsiz


Recommended Posts

...

Şimdi dünyanın önünde tek yol var Afrika üzerine oynamak bu da tahminen dünyayı 70-90 yıl sürecek bir refah dönemine sürükleyecek bu son dönemece girerken saflar sıklaşıyor,birileri eleniyor ve ne tesaduf ki yanlış hesap sonucu Türkiye süper güç olacak.

Afrikaya oynamak tespiti dogrudur. Yanliz bu son dönemec degildir. Siradaki dönemec olabilir.

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 91
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

yapcak bır sey yok ekonomıyı bakkal hesabı sanarsan olacagı budur

Sizin gözünüze dizinize durar.

Ateist olmak komünist olmayı gerektirir, ateist olmak sağ iktidarlara karşı olmayı gerektirir, ateist olmak İsrail 'i ayakta alkışlamayı gerektirir gibi bir düşünce bu sitedeki 100 kişiden 85 tanesinde bence var.

Tabi bu işin bence kısmı.

79 yılda 250 milyar dolar civarında gezen bir gelir.

6 yılda adam 750 milyar dolar yaptı.

6 yıl önce gelen turist ne idi. kaç idi.

Bu adam iktidara gelince kaç oldu.

Tenekeci Ecevit zamanında ecevit kimlerin karşısında nasıl oturuyordu. Bu adam nasıl oturuyor ve konuşuyor.

Daha çok şey yazarım aslen..

Link to post
Sitelerde Paylaş

IMF den alınan para devlet borcu olarak alınmıyor mu? Alınıyor. Sonra bu para en uygun teoriye göre dağıtılıyormuş. Aman yeriz senin teorini. Biz o teorilerin ne olduğunu biliriz, hiç anlatma bize. IMF parayı verdikten sonra arttır vergileri, otomatiğe bağlanan seri zamlar. Memur zamlarını düşür, işçinin üç kuruşuna göz dik. AKP IMF ile ona mecbur olmadığı için değil yakında seçim var diye anlaşma yapmıyor.

tarihinde ata3rkil tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakın ben size kendi yaşadığım vilayetten bir örnek vereyim.

Yalan değil gerçeği yazacağım da vakitim düzgün işe ayrılmış olsun.

79 yılda benim vilayetimde ambulans sayısı kaçtı biliyormusunuz ?

Komedi filmine konu olurdu bu sayı. Bence olmalıydı da.

Koca vilayette 3 ambulans olurmu.

DSP ANAP MHP zamanında ambulans yokmuy du ?

Şimdi 55 tane var.

Bölünmüş yol 79 sene de 39 km yapılmış.

Bu adam 6 sene de 310 km yaptı.

Çiftçilik ana meslekli çalışan bizler ahh şu şeker fabrikasının yolu ahhhh ahhh..

O yolun resmini çekip Camel Tropy yolu diye eşe dosta yutturmak lazımdı.

Ama şimdi 14 metre eninde 8300 metre uzunluğunda asfalt yoldan şeker fabrikasına gidip geliyorum (z )

Solcu ecevit neden yapmadı.

Bu adam kaliteli adam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

geçen pazar tarihci orhan koloğlu askerlik yaptığı yılları anlatıyor diyorki "adapazarında askerlik yaparken 1952 de istanbula oradanda doğuya boluya kadar hiçbirşey yoktu şimdi izmit ten istanbula kadar boş yer yok mutiş bir sanayi var sağlıklımı değil ama var 50 küsür yılda inanılmaz bir gelişme" adam hayretler içinde anlatıyor bide bazı arkadaşlar çıkıyor türkiye geçmiş yıllarda daha güçlü bir ülkeydi dahada bağımzızdı diyorya deli oluyorum.

elbetteki işsizlik artı kriz var dünyayı saran bir kriz bizide etkiliyor ama ben bunu ısrarla söylemekten vazgeçmiyorum Türkiye geçmiş yıllara göre daha güçlü bir ülke, daha ayağı yere sağlam basan bir ülke hatta, eski bir cia ajanının dediği gibi daha az bağımzız bir ülke, niye bunu bazı arkadaşlar ısrarla inkar ediyor ve battık edebiyatı yapıyor irandan bile zayıf olduğumuzu ima ediyor anlamıyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu sayı giderek artacaktır.. hemen her yerde işçi çıkarma olayları tüm hızıyla devam ediyor.. ama bu işçi çıkarmaların tek amacı da belli zaten daha düşük ücretle çalışan personel avı.. bunun da tek amacı var firmayı kara çekebilmek iflasın önünü kesmek.. yani sadece genel yönetim gideri olarak çıkan parayı ne kadar azaltabilirize bakılıyor.. evet 3 milyon işsiz var fakat, birde bakmak lazım işli olanların maaşları ne.. acaba hak ettikleri maaşı mı alıyorlar.. ve akpnin ve akplilerin sığındığı konu: olay bizimle ilgili değil olay global.. yerseniz..

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu sayı giderek artacaktır.. hemen her yerde işçi çıkarma olayları tüm hızıyla devam ediyor..

Mümkündür artabilir.

ama bu işçi çıkarmaların tek amacı da belli zaten daha düşük ücretle çalışan personel avı..

hadi canım,çıkarılanın yerine işci alınsa işsizlik bu kadar artar mıydı???

bunun da tek amacı var firmayı kara çekebilmek iflasın önünü kesmek..

Yaprsa da haklıdır zaten.

yani sadece genel yönetim gideri olarak çıkan parayı ne kadar azaltabilirize bakılıyor..

İşcilik genel Yönetim Giderine girmez.

evet 3 milyon işsiz var fakat, birde bakmak lazım işli olanların maaşları ne.. acaba hak ettikleri maaşı mı alıyorlar.. ve akpnin ve akplilerin sığındığı konu: olay bizimle ilgili değil olay global.. yerseniz..

Olay Globaldir,işsizlik düşerken nasıl AKP nin başarısından değilse,işssizlik yükselirken de AKP nin yüzünden değildir,dünyanoın en gelişmiş ülkeleri bizden çok daha fazla işci çıkarıyor,ABD deki rakamlara bakın.

Gelişmekte olan ülkelere İhracat yapamazsanız işci çıkartmak zorunda kalırsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben genel yönetim giderine giriyor diye biliyordum maaşlarında.. neyse ya bana yanlış anlatmış hocalarım ya da ben yanlış anlamışım.. (zaten parlak bir öğrenci değilim) beraberinde çıkarılanların yerine eleman alınmadığını nerden çıkardınız sevgili deha, işten çıkan kadar yeni iş bulduğunu söyleyenler de duyuyoruz.. yoksa işsiz sayımız tavan yapardı.. 3 milyonla kalmazdı. (sonu öyle olacak zaten 3 milyonla kalmayacak çünkü) işçi alımları devam ediyor fakat azalarak devam ediyor. dünyadaki krizi elbetteki akp yaratmadı.. dışardaki işsiz ordusundan da haberdarım.. fakat bizim durumumuz zaten bir önceki krizden beridir pek de parlak değildi ve bir önceki kriz global de değildi.. (tamam o dönemki iktidar farklıydı diyeceksiniz biliyorum, akp yönetiminin yaptıkları vaatleriyle aynı değil, dış borcumuz azalmak şöyle dursun artarak artıyor..) sevgiler..

edit: gelişmekte olan ülkelere ihracat yapamazsanız demişsiniz. üretimimizin sekteye uğratıldığının ve toplumun tüketime özendirildiğinin farkındasınızdır sanırım sevgili deha..

tarihinde borderline34 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

borderline

hep aynı şey dış borcumuz artıyor! ekonomiden anlayan biri oranlara bakarak yorum yapar dış borcun Gsmh oranı ne olmuş onu söylesene kamu borcu nereden nereye gelmiş özel sektör borcu nereden nereye bunların gsmh oranı ne olmuş dış borcun nekadarı kamu nekadarı özel sektör borcu onlarıda söyleyin ekonominin durumu net ortaya çıksın ama sadece dış borcumuz artmış diyorsunuz mastrik kriterlerinden bi haberin varmı 2002 krizinde türkiyenin borcun gsmh oranından haberin varmı

tarihinde influenza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
beraberinde çıkarılanların yerine eleman alınmadığını nerden çıkardınız sevgili deha, işten çıkan kadar yeni iş bulduğunu söyleyenler de duyuyoruz.. yoksa işsiz sayımız tavan yapardı..

Zaten artış var,demek ki işe alınandan fazla işci çıkarılmış son bir kaç ayda 600.000 kişi işsiz kalmış ise bu işgücünü daha ucuzu ile değiştirme operasyonu olamaz,zaten mallar satılmıyor ki,firmalar böyle bir yola gitsin,ha böyle şeyler olmamışmıdır,belki olmuştur ama çok çok az.

fakat bizim durumumuz zaten bir önceki krizden beridir pek de parlak değildi ve bir önceki kriz global de değildi.. (tamam o dönemki iktidar farklıydı diyeceksiniz biliyorum, akp yönetiminin yaptıkları vaatleriyle aynı değil, dış borcumuz azalmak şöyle dursun artarak artıyor..) sevgiler..

Bir önceki kriz istıhdam açısından daha iyi idi,çünkü firmalar döndü ve ihracata çalışmaya başladı,ancak şimdi durum tersine ihracata çalışamadığımız için istihdam problemi oluyor.

Zaten burada partileri veya iktidarları tartışmıyoruz.

Bu krizden bahsediyorsunuz ama siz bu krizi 2008 Eylül ayında çıktı sanıyorsunuz oysa bu kriz 2007 yılının temmuz ayında çıktı ve siz 14 ay pek bir şey hissetmediniz,bu da aslında ekonominin sağlamlığını gösterir.

edit: gelişmekte olan ülkelere ihracat yapamazsanız demişsiniz. üretimimizin sekteye uğratıldığının ve toplumun tüketime özendirildiğinin farkındasınızdır sanırım sevgili deha..

Gelişmekte olan değil gelişmiş ülkelere ihracat yapamıyoruz.

Tüketim olmadan üretipte ne yapacaksın,tabii ki tüketim olacaktır,sen tüketmezsen işciler işini kaybeder,bütün dünya tüketimi teşvik için tedbir alma peşinde.Üretimimizin sekteye ugrama sebebi gelişmiş olan ülkelerdeki tüketim azalması yanı talep daralmasıdır bunun en güçlü nedeni de psikolojik kriz korkusudur.Türk halkı bu konuda tecrübeli şakır şakır para harcıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bilmediğimi rahatlıkla söyleyebilen biriyim sevgili influenza, hiçbir fikrimin olmadığı başlıkları yalnızca okuyup geçiyorum, yorum dahi yapmıyorum zaten.. neyse takışacak değilim.. en nefret ettiğim şeydir..

tüketimden ziyade tasarrufa özendirilmesi daha doğru değil midir sevgili deha? çin bunun bir örneği bu hususta tasarrufun en yoğun olduğu ülke çin, tüketimin en yoğun olduğu yerse amerika.. durumlar ortada.. tabiki tüketim varsa üretimde olacaktır ama söyler misiniz tüketim mallarımızın yüzde kaçı bize aittir.. daha çok ithal ürünler değil mi tükettiklerimiz.. ya da kaç yer bizim ürünlerimizi tüketiyor türki cumhuriyetler haricinde.. teksitilimiz vardı bir zamanlar o da felaketler içinde.. tekstil ürünlerimizi dünyanın bir çok yerine götürebiliyorduk.. ama şimdi.. :unsure:

Link to post
Sitelerde Paylaş
tüketimden ziyade tasarrufa özendirilmesi daha doğru değil midir sevgili deha?

Burada olay teknik hale geliyor ,bazı durumlarda tasarruf ön plana çıkar ve otoriteler tedbir alır azalttırır bazen tersi,enflasyon oranları ile ilgili vs vs

çin bunun bir örneği bu hususta tasarrufun en yoğun olduğu ülke çin, tüketimin en yoğun olduğu yerse amerika.. durumlar ortada.. tabiki tüketim varsa üretimde olacaktır ama söyler misiniz tüketim mallarımızın yüzde kaçı bize aittir.. daha çok ithal ürünler değil mi tükettiklerimiz.. ya da kaç yer bizim ürünlerimizi tüketiyor türki cumhuriyetler haricinde.. teksitilimiz vardı bir zamanlar o da felaketler içinde.. tekstil ürünlerimizi dünyanın bir çok yerine götürebiliyorduk.. ama şimdi..

Kendin üret kendin tüket yeniden gündeme gelmedi değil ama dünya artık çok global,tükettiklerimizin büyük bölümü ithal çünkü karşımızda Çin var,ama bizim ürünlerimiz sandığın gibi sadece Türki Cumhuriyetlerde tüketilmiyor dünyanın en gelişmiş ülkelerine dahi mal satıyoruz,Türki ülkelerinin İhracatımızdaki payı solda sıfır,ana ihracat Avrupa'ya,otomotiv,beyaz eşya,mobilya vs yüzlerce kalem gidiyor.Tekstil farklı emek yoğun sektör olduğu için daha fakir ülkelere kayması normal,biz artık geliştik ancak buna rağmen krizde son iki aydır Tekstil'in performansı iyi,çünkü Avrupa siparişler küçülünce ve kurlar artınca yeniden Türkiyeye döndü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye aslında büyük ve gelişmiş bir ülke..Dnamizmi çok yüksek..

Bugün AKP hükümetinin ve belediyelerinin yaptığı bütün işler 30-40 yıl önce planlanmış işlerdir..

Ama bir ülkenin büyüme hızı çok yüksek olursa felaket getirir..

AKP nin yaptığı şey büyüme hızını düşürmemek ve halka şirin görünmek..

Bugün devam eden Marmaray projesi bile 140 yıl önce planlanmış bir proje, bugün düşünülmüş birşey değil..

Seçimlerden sonra asıl krize hazırlıklı olun derim.Çok daha fazla insan ve aile işsiz ve aç kalacak..Populist ideolojilerle nereye varacağız bilmiyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Seçimlerden sonra asıl krize hazırlıklı olun derim.Çok daha fazla insan ve aile işsiz ve aç kalacak..Populist ideolojilerle nereye varacağız bilmiyorum...

seçimlerden sonra olacak olan şu daha çok: kadrolaşmaları daha da belirgin hale gelecek ve aç kalan kesim onlardan olmayanlar olacak..

Link to post
Sitelerde Paylaş

uğur

marmaray 140 yıl once planlanmış diyorsun 1500 lü yıllardada leonardo da vinci boğaz küprüsünü planlamış bügünkü boğaz köprüleri onun eserlerimi yoksa yapanlarınmı marmarayı planlamaktan cok onu inşa edip halkın hizmetine sokanları alkışlamak lazım birde bolu dağı tünellerini yada karadeniz otoyolunu 25- 30 yılda yapanlara karşı bu iktidarın marmaray projesini 3-4 yılda bitirme aşamasına gelmeside alkışlanacak bir iş

tarihinde influenza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
uğur

marmaray 140 yıl once planlanmış diyorsun 1500 lü yıllardada leonardo da vinci boğaz küprüsünü planlamış bügünkü boğaz köprüleri onun eserlerimi yoksa yapanlarınmı marmarayı planlamaktan cok onu inşa edip halkın hizmetine sokanları alkışlamak lazım birde bolu dağı tünellerini yada karadeniz otoyolunu 25- 30 yılda yanalara karşı bu iktidarın marmary projesini 3-4 yılda bitirme aşamasına gelmeside alkışlanacak bir iş

Arkadaşım, zaten bahsettiğimiz bu ..

Büyüme hızı bizim sorunumuz...AKP nin arkasında ABD olmasa , onca devlet kuruluşunu satıp savmasalar biraz zor olurdu..Ayrıca onca fahiş vergi ve haraç alınırken...

Ama sipali bitti...Şimdi nolcak..???

Link to post
Sitelerde Paylaş
bence 80 milyonluk memlekette süper marketlere muhalif olup bakkalları çakkalları savunan idiot zihniyeti tartışalım...

erdoğan mitinglerde açıklıyor

biz pazarlık yapıyoruz olursa olur olmazsa olmaz

herhalde olursa olur olmazsa olmaz dediği şey tümüyle anlaşma değildir

bahsettiği şey kendi şartlarıdır

elbette imzayı atacaklar ne koparırsak kârdır mantığıyla bu işi sürüncemede bırakıyorlar

Tartışalım,

İşsizliği geliştiren asal faktörleri tartışalım,tarımı küçük esnafı bitirerek asgari ücrete köleleştirilen insanları tartışalım.Her kriz döneminde işimizden ekmeğimizde olurmuyuz diyenleri tartışalım.

Evet süpermarketlere muhalifim özellikle şehrin göbeğinde olanlara.

Bir ülkede şehirlerin nüfusu hala son sürat artıyorsa köylerdeki durum çökmüş demektir.Tarım ve hayvancılık bitirilmiş demektir.Sanayileşme kriz ortamlarında sosyal krizi dahada tetikliyor sürekli döngüsel durum devam etmekte.

tarihinde euclid tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...