Jump to content

İşçiler Ergenekon'u meydandan attı


Recommended Posts

Provakasyon için tek bir pankartın bile yeterli olduğu görülüyor.

Krize karşı yapılan bir mitingde ne ilgisi var o pankartın?

"Hain Mustafa Özbek hesap verecek" miş.

Yeri ve zamanlamasını çok güzel seçmişler.

Hainlik yaparken akılları nerdeymiş?

Pankartı gerçekten Birleşik Metal-iş Sendikası hazırladıysa provakasyon suçlusudur.

O pankarta izin verilmemeliydi.

Alandan çıkarılan ise Ergenekoncular değil, Türk Metal sendikası işçileridir.

Çıkaran da işçiler değil, polislerdir.

Türk metal Sendikası'nın ne olduğunu biliyorduk zaten.

Birleşik metal-iş Sendikasının da ne olduğunu görmüş olduk.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk Metal ihanet çetesi daha mitingin başından itibaren şovanist bir havaya girdi. Ellerinde TC bayrakları ve Özbek denen hainin posterleriyle yürüyen ihanet çetesi alakasız alakasız sloganlar attı. Alanda da aynı tavrı sürdüren Türk Metal asıl olayları tetikleyendir. BMİS o pankartı açınca Türk Metal saldırıya geçti. KESK olayları yatıştırmak için araya girdi bu seferde Türk Metal çetesi KESK lilere saldırdı.

Daha sonra polis Türk metal çetesini alandan kaçırdı.

-------------0-------------

İşin ilginç tarafı Özbeğin hain olduğunu herkesin bilmesine rağmen tepki veriliyor olması. Son TİS sürecinde işçileri yine satmıştır herzaman yaptığı gibi. MHP nin arka bahçesi olarak bilinen Türk Metalin kaynaklarını sonuna kadar sömürmektedir. Türk Metal sarı sendika kavramının bayraktarlığını yapmaktadır ve işçi mücadelesinde de hiç bir yeri yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
BMİS o pankartı açınca Türk Metal saldırıya geçti.

Bakın hep böyle olmuştur ve olmaya da devam ediyor.

Bir türlü de objektif değerlendiremiyoruz:

BMİS o pankartı hazırlamış, açmak için de mitinge getirmiş değil mi?

Sonuç:

Kamuoyu, bu mitingi sadece işçilerin çatışması olarak duydu.

Aylar öncesinden planlanmış, Türk-iş'i ayrı miting yapmasından vazgeçirtip ortak bir miting yapılması sağlanmış, onbinlerin katıldığı miting beklenen mesajları veremedi.

Sebep, bir pankart.

İktidar plan yapsa, ne yapsak da şu miting bizi sarsmasa diye düşünse, bu başarıya ulaşamazdı.

BMİS'e teşekkür borçlu.

Nitsuga ve Taraf gibi durumdan vazife çıkaranlar kendilerine yonttular derhal:

"İşçiler Ergenekon'u meydandan attı" diyerek.

Meydandan asıl atılan ve halka ulaşmayan işçilerin eylemi, krize olan tepkileri, iktidara yansımayan etkileridir.

Mitinge katılmayıp da tv'lerden izleyen ve mitingden bir mesaj almış olan varsa beri gelsin.

Almadıysa bilsin ki sebebi o yersiz-gereksiz pankarttır.

Ve o pankartın açılmasına müsaade edenlerdir.

Sendikaların düzenlediği bir mitingde, bir sendika diğer bir sendikanın başkanına hain diye pankart açarsa sonuç bu olur.

İşçi sınıfı diye dilinden düşürmeyenler, proletaryanın öncülüğü diyenler görsünler o sınıfı kimler, nasıl, ne hale getiriyor...

Bu işçi sınıfı mı öncülük edecek?

Geçiniz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk Metal'i de Mustafa Özbek'i de çok yakından tanıyan birisi olduğumu söyleyeyim.

Yıllarca onlara karşı mücadele vermişim.

Ne pislik olduklarını da, faşistliklerini de, sarılıklarını da, hainliklerini de iyi bilirim.

Özbek'in malvarlığı listesinde sayemde 1 madde eksik kalmıştır.

Onu da belirteyim ki Türk Metal'i savunduğum sanılmasın.

Türk metal'e ders verilecek yer orası değildi, yanlış yapıldı ve büyük bir mitinge yazık edildi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ama ne alakadır onu yine anlamadım..

Nasrettin hoca cuma hutbesinde demişki "ey cemaat eşşeğim kayboldu benim eşeği bulun yoksa ben yapacağımı bilirim"" demiş..

Tabi köylü korkmuş. "Eyvah hoca okuyacak üfleyecek başımıza taş yağdıracak"" demişler. Gece gündüz aramışlar, bulmuşlar.

Biri sormuş. "" Yav hocam eşeğinde bulundu ama sen yapacağımı bilirim demiştin. Ne yapacaktın *"" demiş.

Hoca " kendim arayacaktım"" demiş

BANA 48 SAAT MÜSADE 48. SAATİN SONUNDA YENİDEN MERHABALAŞALIM.

Link to post
Sitelerde Paylaş

MİTİNGE KATILAN VE OLAYI 20 M MESAFEDEN GÖREN BİRİSİ OLARAK;

1- KADIKÖYDE MEYDAN SAVAŞI DİYEREK OLAY ÇARPITILMAKTADIR, KAVGA TOPU TOPU 30 KİŞİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

2- ERGENEKON DİYE BİR ÖRGÜTÜN VARLIĞI KANITLANMIŞ DEĞİLDİR, TARAF GAZ SUÇ İŞLEMEKTEDİR

3- KAVGANIN ERGENEKONLA ALAKASI YOKTUR, KAVGA SARI-FAŞİST SENDİKACI ÖZBEK'E KARŞI GELİŞEN TEPKİ NEDENİYLE OLMUŞTUR

4- BU KAVGA HER HALUKARDA BURJUVA MEDYASINA KOZ VERMİŞ VE NEREDEYSE 80.000 KİŞİNİN KATILDIĞI EYLEMİ (ABARTMIYORUM BELKİ FAZLADIR) GÖLGELEMİŞTİR

5- TÜRKİYEDE UZUN ZAMANDIR İLK DEFA İNSANLAR EKONOMİK KRİZDEN, YOKSULLUKTAN VE SÖMÜRÜDEN BIKTIKLARI İÇİN MEYDANLARI DOLDURMUŞTUR

KİTLENİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İŞÇİ VE YURDUM İNSANIDIR,

BU EYLEM HENÜZ BAŞLANGIÇTIR...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de Mustafa Özbek'i b.kum kadar sevmem. Ama o hesaplaşmanın yeri orası değildi. Orada 12 Eylül'den beri hemen hemen hiç bir araya gelmemiş emekçileri bir araya getirmek hedeflenmişti. Birleşik Metal İş'li provakatörler sağolsunlar düzenin boyalı medyasına, yurdumun düzen medyasına mahkum insanına "lan siz daha birbirinizle anlaşamıyorsunuz!" dedirttiler.

Fakat Modern Mystic'in dediği gibi. Bu miting son değil. Daha kitlesel olanları, daha çok ses getirenleri yapılacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası'nın yaptığı açıklama:

086d1f161d.jpg

İşçiler arasında arbede yaşanmadı, mitingi amacından saptırmak isteyenler alanın dışına çıkarıldı

İşçi ve emekçileri yoksullaştıran, işsiz bırakan ekonomik krize karşı 3 Konfederasyonun “Krizin bedelini ödemeyeceğiz” sloganıyla ortaklaşa düzenledikleri ve yüz bini aşkın işçi ve emekçinin katılımıyla gerçekleşen mitingde yaşanan kimi olaylar, basın ve yayın organlarında geniş yer bulmuştur.

Basın ve yayın organlarının bu olayı kamuoyuna aktarış biçimlerinde dikkatimizden kaçmayan kimi eksiklikleri gidermek ve kamunun doğru bilgiye sahip olması amacıyla kendimizi bu açıklamayı yapmak zorunda hissediyoruz.

- Mitinge katılım ve coşku oldukça yüksek düzeyde olmuştur. İşçiler ve emekçiler krizin faturasını ödemeyeceklerini, krize karşı sermayenin önlemlerine karşı direneceklerini açık bir biçimde ortaya koymuşlar; siyasal iktidarın işçi ve emekçilerin taleplerini dikkate almasını talep etmişlerdir.

- Mitingin amacı ve hedefi ortadayken, Türk Metal Sendikası’nın beslemesi 50-60 kişi, yürüyüş ve mitingi sabote etmek, amacından saptırmak için, kürsü çevresini kuşatmaya başlamışlar, kürsünün önünde kurulu bulunan güvenlik bariyerini aşmışlar ve daha önceden kararlaştırdıkları gibi kürsüyü ele geçirerek, mitingi Ergenekon davasından tutuklu bulunan genel başkanlarına destek için kullanmaya çalışmışlardır. Bu grup kendi üyelerine sürekli olarak, mitingini amacıyla ilgisi olmayan sloganlar attırma çabası içinde olmuş, bu sloganlardan rahatsız olan on binlerce işçiyi kışkırtarak işi mitingin disiplin ve güvenliğini tehdit eder noktaya ulaştırmışlardır.

- Kürsüden yapılan tüm uyarılara rağmen, miting alanının yakınında bulunan prefabrik binaların üstünden inmeyi reddetmişler ve astıkları posterlerle mitinge katılan yüzbine yakın işçinin tepkisini çekmişler ve miting alanındakilerin büyük bir çoğunluğu tarafından protesto edilmişlerdir.

- Bu grubun tepki almasının nedeni, 12 Eylül askeri darbesi ile birlikte sermaye tarafından işyerlerine sokulan ve tam 25 yıldır metal işçilerinin hak kayıplarına neden olan sarı-taşeron Türk Metal’i “sendika” sıfatında, işçi aidatlarını kişisel serveti haline dönüştüren tutuklu genel başkanlarını ise “sendikacı” olarak sunmaya çalışmalarıdır. Türkiye işçi sınıfı, Özbek ve onun gibilere her zaman tepki göstermiştir ve bu tepkisinde de haklıdır.

- Basın yayın organlarında, arbedenin Sendikamızın açtığı bir pankarttan dolayı çıktığı söylenmektedir. Bu gerçek değildir. Söz konusu pankart sendikamız tarafından açılmamıştır. Pankartı açanlar, Türk Metal ve sermaye işbirliği nedeniyle işten atılan, mağdur edilen, canı yakılan işçilerdir. Pankarttaki ifade ise çoğu basın ve yayın organında yer aldığı gibi “Hain Özbek hesap verecek” değil, “Hain Özbek, işçilere hesap verecek biçimindedir.”

- Bu slogan Türk Metal’in beslemesi küçük grup tecrit edilip, alandan çıkartılıncaya kadar, çok sayıda insan tarafından atılmaya devam etmiştir.

- Sendikamız, basın yayın organlarında yer alan haberlerde, çatışmanın tarafı imiş gibi gösterilmektedir. Oysa sendikamız yönetici ve görevlilerinin takındığı kararlı tutum, üyelerimizi tahrik eden, küfürler yağdıran amigoların linç edilmesinin ve olayların büyümesinin önüne geçmiştir.

- Tüm işçilerin birlik ve dayanışma içinde sermayenin saldırılarına karşı ortak mücadelesinin örülmeye çalışıldığı bir dönemde, Birleşik Metal-İş Sendikası bu çabanın en aktif unsurudur. Bu mücadelenin gereklerini hiçbir şekilde yerine getirmeyen, tam çeyrek asırdır işçi sınıfına yaptığı ihanetlerle tanınan ve paralı adamlarıyla işçilerin birlik, dayanışma ve mücadelesine zarar verici tavırlarını mitinge yansıtmaya çalışanlara karşı, yine işçiler gerekli tepkiyi göstermişler ve onları alanın terk etmeye zorlamışlardır. Birleşik Metal İş Sendikası her zaman metal işçilerinin birliğini savunmuştur ve hangi sendikaya üye olurlarsa olsunlar tüm metal işçilerini sermayeye karşı ortak mücadeleye çağırmaktadır.

- Gösterilen tepkiler neticesinde kürsünün ele geçirilmesi engellenmiş, daha büyük olayların çıkmasının önüne Sendikamız yönetici ve görevlilerinin kararlı tutumuyla geçilmiş ve Türk Metal çetesinin gerçek yüzü işçi ve emekçilere bir kez daha gösterilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI

Genel Yönetim Kurulu

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...