Jump to content

Fahiselik meslekmidir?


Fahiselik mesrumudur?  

54 oy

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Seni ve Dragon'u bu forumun en kalın kafalı iki üyesi ilan ediyorum.

Buna karşı çıkacak, yani sizden daha kalın kafalı olmayı becerebilecek herhangi bir üye olduğunu ve olabileceğini de sanmıyorum bu forumda annlıyo musun! :))))

La yavrum,

Siz beni hasta etmek için mi varsınız.

Bir kalkar sertifika (ehliyet/yeterlilik) sahibi olmakla vesika (belge, çalışma izni/belgesi) sahibi olmayı birbirine karıştırır, bu kadar cahildir; ve gider "japon konsomatrisliğini" önümüze getirir alakasız yerde.

Diğeri de forumun başlığı "fahişelik meslek midir" olduğu halde beni konu dışına çıkmakla ve fahişeliğin yasal olup olmadığını tartışmamakla itham eder, :))))))))))))))

Hulen Astur şaka gibisin kardeşim. konu dışında olan sensin görmüyon mu :)

Biraz kafayı kullan.

Sapere aude, yavrum.

3 asır geriden geliyon biraz daha gayret.

Hee astur sıkışınca "kelime oyunu" oynamakla suçlamanı görmediğimi sanma.

Bu zımnen hatalı olduğunu kabul etmen demek.

Bakalım bunu söyleyecek cesarete sahip misin annlıyo musun!

Meslek ve iş arasındaki ayrım bir kelime oyununa indirgenebilir mi!

Kafanı çalıştır biraz.

Haydi ben kaçar.

siz debelenin.

Daha fazla vakit harcayamam.

Bu arada bir işi meslek saymanın bazı kriterlerini vereyim.

-Yoğun eğitim dönemi

-Meslek kolunda cari olacak etik kaidelerin belirlenişi

-Mesleği icra edenlerin yeterliliklerin test edilmesi

-iş özerkliği

-Sosyal hizmet anlayışının gelişmesi

-Kurumsallaşma (bilhassa eğitimde) ve mesleki örgütlenme

-İcracılar için prestij kazancı ve ödüllendirme

Daha uzar bu liste. Bu kriterleri muteber sitelerde de bulabileceğinizi sanıyorum.

Hee hee. 3 asır geride olsam de senden milenyumlar ötedeyim belli ki fuzoş, sıkma canını. "Türkçede iş ve meslek arasında somut bir ayrım yapılmaz. " diyen sen değil misin? Neyse, Fuzuli deyip hee deyip geçiyorum iki gözüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 577
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben fahiseligi bireysel olarak onaylamiyorum .Bunuda bangir bangir söylüyorum.

Simdi sira sende;

Ücüncü baski;

DEVLET FAHISELERE CALISMA IZNI VERMEKLE ;KAVATLIK;PEZEVENKLIK ROLÜNÜ ÜSTLENIYORMU;ÜSTLENMIYORMU???

Buna cevap ver.

Devletin yaptığı fahişeye pezevenklik değil.

Fahişenin pezevengine pezevenklik yapmak.

İş yapma olasılığı sağladığı için, devletin fahişe ile ortak olduğu söylenebilir.

Yani devletin yaptığı da bir tür fahişelik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir devlet büyüğünün kendi elleri ile Manukyana vergi rekortmenliği ödülünü verdiğini duymuştum. Epey bir konu olmuş. Vah benim devletim neler yapmak zorunda kalıyor. Ama devlet için "bir tür f......." gibi zan altında bırakıcı laf etmeyelim. İncinmesin devlet büyüklerimiz.:) Nede olsa yönetmek toplumun ihtiyaçlarına duyarsız kalmak değildir. Görevini yapan devlete toplum düzenini sağlamadaki rolü için hoşgörülü olalım. Bu başlık 14 sayfayı buldu. Meğer ne zorlu konuymuş. Tartışanlarda ateistler sanırım. Müslümanlar nerede?

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

14. sayfayı geçeceğiz anlaşılan.

Karşıt görüştekilerle şu konuda aynı fikirdeyiz sanırım veya değilsek de aynı fikirde olduğumuzu bilmeliyiz.

Dayatılan fahişelik ile dayatılmayan fahişelik aynı kefeye konamaz. Matematikte, elmayla armut toplanmaz.

Bir kişi kendi başına fahişelik, gaylik yapmak veya jigololuk yapmak isterse ne kadar da yaptığının yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalışsak da anlamayacaktır. Ama bu onun hür iradesiyle aldığı karadır ve bize laf düşmez ancak hiç bir bir kişi geneleve girip çalışmak isteğinde olmayacaktır bunu bilmeliyiz ve burada bir hür irade yoktur, bu yüzden genelevler dayatılan fahişelik grubundadır. Çünkü başında bir bekçi, bir çaça ve pezo vardır ve kadın sabahın köründen gecenin bilmem kaçına kadar çalışmazsa o kadın öldürülür. İstediği veya istemediği kişiyle beraber olacağım diye bir seçme hakkı da yoktur onun o tür yerlerde çalışanların çünkü istese de istemese de beraber olmak zorundadır. Bu yüzden bu bir zorlamadır ve dayatmadır.

Başlıkta her şey kadının elinde isterse yapmaz denmiş hayır istememe gibi bir durum yoktur genelevlerde. Mecburdur yapmaya. O zaman her şey kadının elinde doğuda töre cinayetleri vardır onu da onlar istiyorlardır derler bunu diyen arkadaşa.

Başlıkta bunun evrimsel bir sürecin sonucu olduğu için o şekil değerlendirilmesi gerektiği söylenmiş ama evrimsel sürecin sonucu ile devletin genelev kurması arasında bağ yoktur. Evrimselliğin sonucundan devlete ne ki, o ne karışır da seksi pazarlayanlardan pay alır. Görüyoruz ki devlet bunu evrimsel süreç olduğu için değil pay kapma sevdası olduğu için bunu kabullenmektedir. Devlet vatandaşın kitap ve defter parasını düşünmüyor da bu cinsel ihtiyaç durumunu niye düşünsün burada bir şüphe oluşmuyor mu? Devletin bu işten rant sağladığı açık değil mi ve aslında devletin de bir tür mafyayla iş birliği yaptığı görülmüyor mu? Mafya kadın ticaretini yaparken devlet neden engel olamıyor(!) ? Nedense devlet polisi hep yurtdışı asıllı kadınlara operasyon düzenliyor ve yakalıyor da neden yurtiçinde dönen kadın ticaretine susuyor buradan devletin bu yurtiçi kadın ticaretinde pay ve söz sahibi olduğu manası çıkmıyor mu?

Devlet burada şöyle düşünüyor bunu görün ; Madem bu iş yasadışı yapılıyor ben bunu yasa içi kabul edeyim ee madem bunu kabul etmişken bu gelirden ben de pay alayım o halde. Arkadaşlar kişilik en değerli haktır. Bunu hiçe saymayın ve saydırtmayın, zorla tuzağa düşürülüp bu işi yaptırtılanların halini biraz düşünün. Devlet birey içindir birey devlet için değil. Bireyi devlete kul ettirmeyin lütfen.

Başlıkta devlet vergi alıyor o zaman meşrudur mantığına gelelim, arkadaşlar devlet bunu meşru görebilir ama bu sizin de devletin her meşru gördüğünü meşru göreceğiniz manasına gelmemelidir.

Başlıkta geyşalardan bahsedilmiş benim kololmbiya örneğimdeki gibi. Ben o örneği boşuna mı verdim.

Siz sanıyor musunuz ki UzakDoğu'da bu geyşa durumu, Kolombiya'da bu ailelerin kız çocuklarına fahişeliği dayatma durumları tartışılmıyor toplumda. Direkt kabul görüyor mu sanıyorsunuz onlar da bu durumdan rahatsız ve onlar da bizim şu an yaptığımız gibi bunları tartışıyorlar kabullenmiyorlar bir şeyleri değiştirmek istiyorlar.

Ve kadın ticareti her sistemde vardı. Komist, Kapitalist, Faşist.. Her ama her sistemde. Bu kadın ticaretini de sadece kapital sisteme mal etmek isteyen arkadaşlar da var başlıkta onlar da bilsinler ki bu sistemler yokken de kadın ticareti vardı.

Kula kulluk etmeyelim. Kadın kendi özgür iradesiyle kendini bu işe vermişse bize susmak düşebilir belki ama kadın, erkek veya gay bu işe zorla sokulmuşsa bize bu durumla savaşmak düşer.

Kadın fahişe olsa bile kendi isteğiyle değersiz değildir hiçbir insan gözümde lakin fahişenin değil de fahişelik mesleğinin kendisi mide bulandırır. Kadın ticareti adı değişmiş bir köle ticaretidir.

Saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cok iletiler hawada ucustu ve bir cogu anlasilmdi !

Kadin ticaretine ve tacavuz kulturune karsi, Hemfikiriz sanirsam..

Bazi arkadaslar fahiseligin insanda mesru oldugunu ve fahiseligi inasanlarda bir ruh hali oldugunu soyluyorlar.

BENDE, bizde fahiseligin carpik sistemlerden dolayi kaynaklandigini ve toplumu yozlastiran bir refllex oldugunu ve bu yozlastirma nin kuresel bir boyut kazandigini, Tuketici

bir toplumun neticeleridir vs, vs, diyoruz..

Ama FAHISELIGIN tanimlamasini iyi yapmamiz gerekiyor!

Fahiselik bir gudumudur insanlarda??

Fahiseligin felsefe'de karsiligi nedir ??

Hangi sosyal-toplum kosullari bireyleri bu duruma yoneltir ?

Bunlara aciklik getirilmesi gereklidir,zira yuksek sesle konusarak bir yere varamicagiz yine ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fahiselik meslek degildir

Fahiseligin meydana gelmesinde maddi sikintilar vardir

Fahiseligi zevk icin yapanlarda vardir

Fahiselik yerine ,kadinlar baska mesleklere yönlendirilmelidir

Fahiselik önlenebilir

ya sasırdım meslek olarak gorenlere artık tıcaretı et uzerındende yapmaya basladılar

sunu unutmadan ben bunu ınsanlık ayıbı olarak goruyorum

tarihinde seyit_rıza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Barış arkadaşım güzel yazmışsın. Ancak katılmadığım yerler de var. Ama ilk önce hem konu başlığı ile ilgili olduğu hem dün Fuzuli arkadaşımızın bir yaklaşımına geç olduğu için cevap veremediğim için 'meslek' konusuna bir açıklama getirelim. Profession ve Occupation arasında çok çok küçük bir sınır olduğunu ancak her ikisininde meslek tanımı içerisinde kabul edildiğini göstermek için sadece bir link vereceğim. Daha önce de belirttiğim üzere yasal izinlerin verilmesi sırasında yapılan gruplandırmalar meslek olması yönünde. Ancak buna rağmen bu kelimelerin yanlış olduğunu ve devletin tüm resmi belgelerine yansımıştır deme hakkına sahipsiniz.

Şimdi şu linke bakalım,

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_occupations

prostitute, sex worker konu ile ilgili gözüme çarpanlar. Bu liste içerisinde kendi yaptığınız işi de bulacaksınız. Ben buldum örneğin. Demek istediğim, Profession ve occupation arasında literatürde derin bir ayrım bulunmamaktadır.

Bunu İngilizce örneklendirmemin sebebi Türkçe'de bir tür hatanın yapılıyor olduğu düşüncesi idi.

Devlet Fahişeler'e çalışma izni vererek onu bir Fizikçi, doktor -yukarıda ki listede olanlar- gibi tanıdığını kabul etmiş oluyor. Nitekim vergiye de tabi tutuyor. Yani bırakalım sadece bizim ülkemizi yaklaşık olarak bütün dünya bunu bu şekilde değerlendiriyor. Tom arkadaşımızın mantığına göre tüm dünya kavat oluyor bu durumda. Sırası gelmişken böyle bir mantık kurulamayacağını da belirteyim. Homoseksüelliğe izin veren bir devlet homoseksüel midir? Ne kadar saçma değil mi? Bu şekilde bakarsak, devlet doktordur,devlet rejisördür vs vs gibi saçma sapan ifadelere yönelmiş oluruz. Halbuki doğru bakış, bazı konuların yasal düzenlemelerdeki yeri nedir türünde olmalıdır.

Dayatılan ve dayatılmayan olarak ayırdığınızda zaten suç ve suç olmayan arasında ki farkı belirtmiş oluyorsunuz. Mesleğin adını belirtmenize bile gerek yok. Yani dayatılan fahişelik ve dayatılmayan fahişelik dediğimiz zaman suç olan kelimeye odaklanmalısınız:''Dayatma''. Ama bazıları ''fahişelik suçtur'' gibi saçma sonuçlar çıkarsamakta buradan. Mantık fukaralığından başka bir şey değil elbette bu.

Barış, konuyu genelevlere getirdin. Ve genelevlerin dayatılan bir kurum olduğunu söylüyorsun. Ben itiraf etmeliyimki bu çalışma ortamlarında bulunmadım ve analiz etme imkanım olmadı. Ancak sade mantık ile baktığım zaman genelevlere dayatılan bir iş yapıldığını sanmıyorum. Kapısında bekçi olması sorun olamaz.Heryerde var. Ancak çaça(bilmiyorum) ve pezo dediğimiz kişilerin birisini zorla çalıştırdığını ve çalışmazlar ise öldürdüğünü söylüyor isen bu suçtur.Ayrıca orada verilen hizmet türü bellidir. Bu arada bir insan bu hizmeti vermeye razı olmuş ise müşteri ayırma lüksü bulunmuyor. Diyelim ki benim bir şirketim var. İşe bir eleman aldım. Ve müşteriler ile iletişim olsun bu kişinin görevi. Sıkı ise kafasına göre müşteri seçsin. Öyle bir tekme vururum onun kıçına bir daha şirketin kapısının önünden bırak semtinden bile geçemez. Bu böyle, buna iş hayatı deniyor. Genelev bir tür şirket ve onlarda şirketin elemanları ise çok geçerli bir sebep olmadığı sürece elemanların müşteri seçme hakkı yoktur. Dönelim konuya, benim bu elemanı öldürme hakkım bulunmuyor, aynı şekilde kurumsal çatısı içerisinde genelevde kimse ölesiye çalıştırılarak bu yasallaştırılıyor olamaz. Kavga etmek suçtur, barlarda kavga eden insanların olduğunu tespit etsek barların kavga edilmesine yasal anlamda izin verilen yerler olarak değerlendiremeyeceğimiz gibi, genel ev kurumları için de bu geçerli. Yani kısacası SUÇ genelevlerde yasallaştırılamaz. Suç suçtur.Tespit edilirse yaptırımlar,müeyyideler,cezalar uygulanır.

Sistemler konusuna gelince. Evet evrimsel süreç içerisinde bu gelişmiştir ve toplumsal bilinç seviyesine bu şekilde yansımaktadır. Daha önce defalarca söyledim. Adını değiştirmek ile işin doğasını değiştirmiş olamazsınız diye.Hep varoldu. Her toplumda...

Son olarak, kimse midesi bulanıyorsa kendisi yapmasın, herkesin midesinin kendisinin midesi bulandı diye bulanmasını istemeye hakkınız yok. Ne olursa olsun kadına değer verin. Sizin yapacağınız tek şey bu.Artık Fahişeliği de sadece kadın'a yamamayın. İnsanlık'ta var bu....

Link to post
Sitelerde Paylaş
Fahişelik hayvanlarda varmıdır????

Besin karşılığında erkeğine haz duygusu yaşatarak,besinin iyi parçalarını garantiye alma kolaycılığı fahişeliğin kaynağı olabilir mi???

Üstadım, bu iç güdü hayvanlarda var diye insanlar da mı sadece içgüdüsel olarak yaşayacak diye soru soruyorum size :-)

Selam ederim.

Devlet Fahişeler'e çalışma izni vererek onu bir Fizikçi, doktor -yukarıda ki listede olanlar- gibi tanıdığını kabul etmiş oluyor. Nitekim vergiye de tabi tutuyor. Yani bırakalım sadece bizim ülkemizi yaklaşık olarak bütün dünya bunu bu şekilde değerlendiriyor. Tom arkadaşımızın mantığına göre tüm dünya kavat oluyor bu durumda. Sırası gelmişken böyle bir mantık kurulamayacağını da belirteyim. Homoseksüelliğe izin veren bir devlet homoseksüel midir? Ne kadar saçma değil mi? Bu şekilde bakarsak, devlet doktordur,devlet rejisördür vs vs gibi saçma sapan ifadelere yönelmiş oluruz. Halbuki doğru bakış, bazı konuların yasal düzenlemelerdeki yeri nedir türünde olmalıdır.

Dayatılan ve dayatılmayan olarak ayırdığınızda zaten suç ve suç olmayan arasında ki farkı belirtmiş oluyorsunuz. Mesleğin adını belirtmenize bile gerek yok. Yani dayatılan fahişelik ve dayatılmayan fahişelik dediğimiz zaman suç olan kelimeye odaklanmalısınız:''Dayatma''. Ama bazıları ''fahişelik suçtur'' gibi saçma sonuçlar çıkarsamakta buradan. Mantık fukaralığından başka bir şey değil elbette bu.

Barış, konuyu genelevlere getirdin. Ve genelevlerin dayatılan bir kurum olduğunu söylüyorsun. Ben itiraf etmeliyimki bu çalışma ortamlarında bulunmadım ve analiz etme imkanım olmadı. Ancak sade mantık ile baktığım zaman genelevlere dayatılan bir iş yapıldığını sanmıyorum. Kapısında bekçi olması sorun olamaz.Heryerde var. Ancak çaça(bilmiyorum) ve pezo dediğimiz kişilerin birisini zorla çalıştırdığını ve çalışmazlar ise öldürdüğünü söylüyor isen bu suçtur.Ayrıca orada verilen hizmet türü bellidir. Bu arada bir insan bu hizmeti vermeye razı olmuş ise müşteri ayırma lüksü bulunmuyor. Diyelim ki benim bir şirketim var. İşe bir eleman aldım. Ve müşteriler ile iletişim olsun bu kişinin görevi. Sıkı ise kafasına göre müşteri seçsin. Öyle bir tekme vururum onun kıçına bir daha şirketin kapısının önünden bırak semtinden bile geçemez. Bu böyle, buna iş hayatı deniyor. Genelev bir tür şirket ve onlarda şirketin elemanları ise çok geçerli bir sebep olmadığı sürece elemanların müşteri seçme hakkı yoktur. Dönelim konuya, benim bu elemanı öldürme hakkım bulunmuyor, aynı şekilde kurumsal çatısı içerisinde genelevde kimse ölesiye çalıştırılarak bu yasallaştırılıyor olamaz. Kavga etmek suçtur, barlarda kavga eden insanların olduğunu tespit etsek barların kavga edilmesine yasal anlamda izin verilen yerler olarak değerlendiremeyeceğimiz gibi, genel ev kurumları için de bu geçerli. Yani kısacası SUÇ genelevlerde yasallaştırılamaz. Suç suçtur.Tespit edilirse yaptırımlar,müeyyideler,cezalar uygulanır.

Sistemler konusuna gelince. Evet evrimsel süreç içerisinde bu gelişmiştir ve toplumsal bilinç seviyesine bu şekilde yansımaktadır. Daha önce defalarca söyledim. Adını değiştirmek ile işin doğasını değiştirmiş olamazsınız diye.Hep varoldu. Her toplumda...

Son olarak, kimse midesi bulanıyorsa kendisi yapmasın, herkesin midesinin kendisinin midesi bulandı diye bulanmasını istemeye hakkınız yok. Ne olursa olsun kadına değer verin. Sizin yapacağınız tek şey bu.Artık Fahişeliği de sadece kadın'a yamamayın. İnsanlık'ta var bu....

Dragon yazdıklarının çoğuna katılıyorum sadece son cümlene hariç. Biz kadınlara değer verdiğimiz için onlara fahişeliği layık görmüyoruz ok.

Selamlar.

tarihinde barisarock tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dogadaki cinsel iliskileri olan tum canlilarda olmasi muhtemeldir,hayvanlardaki durusunun farkli oldugunu dusunuyorum fahiseligin.

Insanlarin tabiattaki canlilarin en zirvedeki olani kabul edilir, insnalardaki FAHISELIK yansimasinin ,havanlarinkinden dahada acimasiz ve kotu sonuclar dogurabilecegini biliyoruz.

Zira Fahiselik kulturu insanlarda toplumsal bir kanun olursa ,tabiati ve toplumsal yapiyi beraberinde curutecektir.

Gecmiste bir suru devlet FAHISELIGI legal yolardan bile gundeme getirmistir, ama dikkat edilen bir gercek vardir sonrasinda yikilmislardir..

Fahiseligin her alanda artik kulanildigi bir gercektir, KADIN-ERKEK-COCUK gibi, bu yozlasma nin bazi tekel ve carteller tarafindan topluma enjekte edilmeside cabasidir.

Insanlarin arasinda YAZILI ve YAZILI olmayan kanunlar vardir, yazili kanunlari biliriz (ana yasa gibi) ,birde insan iliskilerinde belirli kulturlere ve ahlaka dayanan yazili olmayan kanunlar vardir, bu kanunlar ise toplum kulturunun kendi olusturdugu bir degerdir..

Bir ulusu ulus yapan ozelliklerin cogu toplumsal degerleridir, bunu biliriz..

Zira bu toplumsal degerlerimizle oynanirsa ne ULUS kalir ,nede ULUSUN en kucuk yapi birimi aile kalir!

Sunni bizden olmayan bir kultur ve anlayis zerk edilmektetir ve bu bir cok ulkede olmaktadir, tabiki bu yozluga karsi koyanlarda vardir.

Not= Genel evleri bazi arkadaslarin mesru gostermesinide kiniyorum ayrica, insan satmanin neresinin elle tutulur bir yani olabilir-ki..

tarihinde EGE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
http://www.youtube.com/watch?v=OJfeolGverY

Seyit imzandaki linkte bulunan videoyu izledim... Epey güldüm sağol... :D Bak senin evliyan izin veriyor bu konulara.

Dinciler sizi... Sizden ateist olursa tüm idealistler ateist olur o zaman... :D

valla okuman lazım seyıtı bılmek ıcın

dersıme gıtmen lazım anlaman ıcın

elazıga gıtmen lazım ıhanetı gormen ıcın neyse

ateist yada dınsız olduk dıye vıcdandan ınsanlıktan kopacak halımız yok

valla fahıselıgı meslek olarak gormedım dıye mı benım ateıstlıgımı sorguluyorsun

haa bırkerede fılıstının halkının yanındayız dıye ateıstlıgımızı sorgulayanlar vardı

konu dagılmasın

yanı sıtedekı kadınlar yada kızlar neden bunu meslek olarak gordu cok merak ettım ya

tarihinde seyit_rıza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Dragon yazdıklarının çoğuna katılıyorum sadece son cümlene hariç. Biz kadınlara değer verdiğimiz için onlara fahişeliği layık görmüyoruz ok.

Selamlar.

OK. Bende başka işlere yönelmelerini isterim ama bunu tercih ediyorlarsa da bir şey diyemem. Ve liyakat sorunu olarak görmüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seyit,

Neden seni ve senin gibileri dincilere benzetiyorum? Çünkü reel hayattan, bilimden ne kadar örnek getirirsek getirelim ve kafanızda yarattığınız ile gerçekliğin uyuşmadığını gösterelim siz yine bildiğinizi tekrarlar durursunuz. Sonra tartışmalarda çarpıtma, kişiye yönelik saldırılar vb dinci metodlarını sizlerde de görüyor olmam olabilir buna sebep.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Seyit,

Neden seni ve senin gibileri dincilere benzetiyorum? Çünkü reel hayattan, bilimden ne kadar örnek getirirsek getirelim ve kafanızda yarattığınız ile gerçekliğin uyuşmadığını gösterelim siz yine bildiğinizi tekrarlar durursunuz. Sonra tartışmalarda çarpıtma, kişiye yönelik saldırılar vb dinci metodlarını sizlerde de görüyor olmam olabilir buna sebep.

evet ya kısıye yonelık saldırıyı fotoya saldırarak gosterdın dogru :D

ya bu sıteye sasıyorum herken bılımden anlıyor googleden kopyala yapıstır bılım olmus haberımız yok

tarihinde seyit_rıza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
evet ya kısıye yonelık saldırıyı fotoya saldırarak gosterdın dogru :D

ya bu sıteye sasıyorum herken bılımden anlıyor googleden kopyala yapıstır bılım olmus haberımız yok

Yok sen arada kaynadın canım ciğerim. Video sebebi ile. :) Ne fotona ne milletine ne zürriyetine ne ırkına ne şuyuna ne buyuna karşıyım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Barış arkadaşım güzel yazmışsın. Ancak katılmadığım yerler de var. Ama ilk önce hem konu başlığı ile ilgili olduğu hem dün Fuzuli arkadaşımızın bir yaklaşımına geç olduğu için cevap veremediğim için 'meslek' konusuna bir açıklama getirelim. Profession ve Occupation arasında çok çok küçük bir sınır olduğunu ancak her ikisininde meslek tanımı içerisinde kabul edildiğini göstermek için sadece bir link vereceğim. Daha önce de belirttiğim üzere yasal izinlerin verilmesi sırasında yapılan gruplandırmalar meslek olması yönünde. Ancak buna rağmen bu kelimelerin yanlış olduğunu ve devletin tüm resmi belgelerine yansımıştır deme hakkına sahipsiniz.

Şimdi şu linke bakalım,

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_occupations

prostitute, sex worker konu ile ilgili gözüme çarpanlar. Bu liste içerisinde kendi yaptığınız işi de bulacaksınız. Ben buldum örneğin. Demek istediğim, Profession ve occupation arasında literatürde derin bir ayrım bulunmamaktadır.

Bunu İngilizce örneklendirmemin sebebi Türkçe'de bir tür hatanın yapılıyor olduğu düşüncesi idi.

Devlet Fahişeler'e çalışma izni vererek onu bir Fizikçi, doktor -yukarıda ki listede olanlar- gibi tanıdığını kabul etmiş oluyor. Nitekim vergiye de tabi tutuyor. Yani bırakalım sadece bizim ülkemizi yaklaşık olarak bütün dünya bunu bu şekilde değerlendiriyor. Tom arkadaşımızın mantığına göre tüm dünya kavat oluyor bu durumda. Sırası gelmişken böyle bir mantık kurulamayacağını da belirteyim. Homoseksüelliğe izin veren bir devlet homoseksüel midir? Ne kadar saçma değil mi? Bu şekilde bakarsak, devlet doktordur,devlet rejisördür vs vs gibi saçma sapan ifadelere yönelmiş oluruz. Halbuki doğru bakış, bazı konuların yasal düzenlemelerdeki yeri nedir türünde olmalıdır.

Dayatılan ve dayatılmayan olarak ayırdığınızda zaten suç ve suç olmayan arasında ki farkı belirtmiş oluyorsunuz. Mesleğin adını belirtmenize bile gerek yok. Yani dayatılan fahişelik ve dayatılmayan fahişelik dediğimiz zaman suç olan kelimeye odaklanmalısınız:''Dayatma''. Ama bazıları ''fahişelik suçtur'' gibi saçma sonuçlar çıkarsamakta buradan. Mantık fukaralığından başka bir şey değil elbette bu.

Barış, konuyu genelevlere getirdin. Ve genelevlerin dayatılan bir kurum olduğunu söylüyorsun. Ben itiraf etmeliyimki bu çalışma ortamlarında bulunmadım ve analiz etme imkanım olmadı. Ancak sade mantık ile baktığım zaman genelevlere dayatılan bir iş yapıldığını sanmıyorum. Kapısında bekçi olması sorun olamaz.Heryerde var. Ancak çaça(bilmiyorum) ve pezo dediğimiz kişilerin birisini zorla çalıştırdığını ve çalışmazlar ise öldürdüğünü söylüyor isen bu suçtur.Ayrıca orada verilen hizmet türü bellidir. Bu arada bir insan bu hizmeti vermeye razı olmuş ise müşteri ayırma lüksü bulunmuyor. Diyelim ki benim bir şirketim var. İşe bir eleman aldım. Ve müşteriler ile iletişim olsun bu kişinin görevi. Sıkı ise kafasına göre müşteri seçsin. Öyle bir tekme vururum onun kıçına bir daha şirketin kapısının önünden bırak semtinden bile geçemez. Bu böyle, buna iş hayatı deniyor. Genelev bir tür şirket ve onlarda şirketin elemanları ise çok geçerli bir sebep olmadığı sürece elemanların müşteri seçme hakkı yoktur. Dönelim konuya, benim bu elemanı öldürme hakkım bulunmuyor, aynı şekilde kurumsal çatısı içerisinde genelevde kimse ölesiye çalıştırılarak bu yasallaştırılıyor olamaz. Kavga etmek suçtur, barlarda kavga eden insanların olduğunu tespit etsek barların kavga edilmesine yasal anlamda izin verilen yerler olarak değerlendiremeyeceğimiz gibi, genel ev kurumları için de bu geçerli. Yani kısacası SUÇ genelevlerde yasallaştırılamaz. Suç suçtur.Tespit edilirse yaptırımlar,müeyyideler,cezalar uygulanır.

Sistemler konusuna gelince. Evet evrimsel süreç içerisinde bu gelişmiştir ve toplumsal bilinç seviyesine bu şekilde yansımaktadır. Daha önce defalarca söyledim. Adını değiştirmek ile işin doğasını değiştirmiş olamazsınız diye.Hep varoldu. Her toplumda...

Son olarak, kimse midesi bulanıyorsa kendisi yapmasın, herkesin midesinin kendisinin midesi bulandı diye bulanmasını istemeye hakkınız yok. Ne olursa olsun kadına değer verin. Sizin yapacağınız tek şey bu.Artık Fahişeliği de sadece kadın'a yamamayın. İnsanlık'ta var bu....

Dragon,

Genel evdedigin o sirkete benzettigin CAMURDA ,insanlar para ile satiliyor!!

Bir insan, bir insani nasil para ile bir baskasina satar ?????

Orada sex kolesi yapilan kadinlar ile bir konus istersen bak sana neler soyliyeceklerdir, kim ister o sekilde yasamayi ??

Olayi oyle bir anlatiyosun-ki, patron-isci ilskisine dokmussun!

O iliskinin adi SOMURU ilsikisidir, erkegin, kadinin bedenini bir baskasina satip ,nemalanmasidir ve her cirkinlik mubah gorulur o bataklikta!

ERkek-kadin vs, fahiselik vardir dedik zaten, o kadini satan erkekte bir O KADAR FAHISEDIR, HEMDE ON DEFA FAHISEDIR..

Ulkemizde suc ortami ortadadir, ve insanlar KENDI ADALETINE GUVENMEMEKTEDIR ADETA!!!

Bir cok mahkeme ARTIK AHIM de acilmaktadir..

Ulke gercekligimizi ele alirsak,parlementodaki miletvekilerimizin cogu sucludur zaten, kimi kime SIKAYET EDILECEK ???

YOZLASMA ulke olarak her seklimize girmis artik, bize MASAL OKUMA!!

Peki burada ki bayanlar niye GENEL EVDE calismiyorlar ?????????????????

Sebebi basit cunku onlari o kosulara itacek bir neden yok ve kendileride asla senin osirkete benzettigin batakliklarda calismak istemezler..

Kargalar bile guler senin yazdiklarina!

Medeni insan , cok medenimissin hemde cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

k!

tarihinde EGE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne fahişeliğin ne olduğunu biliyorsunuz, ne de fahişeleri tanıyorsunuz.

Genelevlerde çalışan seks işçilerinin (bunu işçiliğe hakaret addedersiniz şimdi) arasında zorla tutulan, bu işi yapmak için tuzağa düşürülen kurbanların sayısı düşündüğünüzden çok daha azdır.

Kaldı ki ellerine geçen kurtulma fırsatlarını değerlendirmek istemeyenler de çoktur.

Fahişelik bir meslektir ve tercih sorunudur.

O kadınları ve yaptıkları işi onursuz diye nitelemek kimsenin haddi değildir.

Kadın da öyle çiçek, böcek falan değildir.

Sadece insandır.

Yüceltmeye çalışacağım diye yerin dibine batırıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...