Jump to content

Kuran'a Göre Cennette İçki Olacak Mı?


Recommended Posts

Konuyu kaynaklardan okudum.Anlaşıldığı kadarıyla içkiden bahsediliyor.Fakat sarhoş etmediği söyleniyor.Sarhoş etmedikten sonra dünyada yasaklanması ile bir çelişki de ortara çıkmıyor.Konuyu o kadar eğip bükmenin bu konuda pek gerekli olmadığını düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Faruk74 sence bunda bir tuhaflik yok mu?

Cennetin bambaska bir boyut oldugu söyleniyor, hic tadilmamis lezzetler, huriler vs. vs. (gerci huri kismi pek bize dokunur birsey degil, ama belki gilmanlar konusunda sansimiz ola bilir, denemek lazim).

Peygamber efendileri yasak getirdigi, veya söyle söyleyelim "allah" tarafindan yasak getirildigini söyledigi seyleri Cennet'te vaad ediyor. Konu sarabin sarhos edip etmemesi degil ki hem bu bünye meselesidir (bir arkadas gecenlerde bahsetmisti iciyormus iciyormus fakat sarhos olmuyormus). :D

Konu Tutarsizlik, allahin yada daha dogrusu Muhammed'in tutarsizligi. Bu alemde kara dedigi orada ak olarak nitelendiriliyor, ve vaad ediliyor. Vaad ettigi cogu sey aldanmayin, günahtir dedigi dünya nimetleri.

Örnegin:

alkol günah

Zina günah

vs. vs. (daha fazlasi aklima gelmedide)

Hani Cennet bambaska bir alemdi? neden bu alemde zevk alinan seyler orada vaad ediliyor hic düsündün mü? Baska bir boyut oldugu söylenenen yerde bizim bu dünyadaki zevk alarak yaptigimiz seyleri icermektedir.

Adam kendisine tapilmasi icin 40 takla atmis zamaninda ve malesef basarili olmus. Bu ayni bir cocugu cikolata ile kandirmaya benziyor.

Not: kendimi en iyi sekilde ifade etmeye calistim umarim basarili olmusumdur. :D

tarihinde Pinokio tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Oldu mu simdi. Bir sürü iman sahibi bu dünyadaki imtihani gecip galaksinin bilmem ne ucundaki cennetinize gelecek bir kadeh sarap ikram etmiyecek misiniz ? Müslüman olsaydim cok bozulurdum. Her türlü icki vardir süpheniz olmasin isteyene cigaralik bile ikram edilir. Nasil olsa olmayan yerde var deyip bol keseden istediginizi dagitabilirsiniz. Huriler, nuriler, süt irmaklari, hurmalar (meyvalarin en arabisi) kus sesleri (baykus degil bülbül) altin islemeli giysiler, bilgisayarlar, internet (bunlar nereden cikti yahu) v.s.

Veresiye degil mi verin gitsin ki bu özlemle daha cok muritleriniz olsun.

Vay be bir sarap ipligine bagliymis bu iman denilen sey. Hem grup seksin oldugu yerde alkol neden haram olsun ki ? Erkeklerin fantezilerini bozup dinden cikartmayin iman edenleri.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir İslamcı siteden alıntı:

'Bu iddianın temel sebebi içki ve içecek kelimelerinin Arapça karşılığı ile Türkçe karşılığının karıştırılmasıdır. Bu karışıklılıkla orijinal metinde olmayan ifadeler sanki Kuran’da varmış gibi zannedilmektedir. İlk başta bu konuyla ilgili olan ayetlere bakalım.

'Takva sahiplerine va’dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını ‘parça parça koparan’ kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu?' (47 Muhammed Suresi, 15)

Bu ayette çevrilen “şaraptan ırmaklar” kelimesinden yola çıkarak şarabın bir içecek olarak cennette olduğu ve dolayısıyla övüldüğü iddia edilmektedir. Fakat bu ayette geçen kelimenin karşılığı ve bunun anlamına bakıldığında hatanın nerede yapıldığı anlaşılacaktır.

Ayetin orijinalinde de “şarap” kelimesi geçer ve Türkçe’ye direkt olarak “şarap” diye tercüme edilir. Fakat Arapça’daki “şarap” kelimesinin karşılığı ile Türkçe’deki “şarap” kelimesinin karşılığı aynı değildir. “Şarap” kelimesi Arapça “içmek” anlamına “şerebe” fiilinden türer. Şarap içilecek olan her şeydir. Fakat bu kelime Arapça’dan Türkçe’ye geçerken anlam kaymasına uğramış ve “içki” anlamında “şarap” olarak anlamlandırılmıştır.

Kuran’da ise “şarap” ve “alkollü diğer içecekler” için “Hımır” kelimesi kullanılmaktadır. Kur’an’da da “alkollü içecek” (Türkçe’deki şarap) anlamında bu kelime kullanılmaktadır.

'Ey iman edenler, içki (Hımır), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?' (Maide Suresi, 90-91)

Ayrıca Allah Kur’an’da cennet içeceğinin sarhoşluk vermediğini başka bir ayette ayrıca şöyle ifade etmektedir.

'Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir.' (Vakıa Suresi,18-19)

Dolayısıyla iki dil arasındaki bu anlam karmaşasından faydalanılarak bu eleştiriler yapılmaktadır. Oysa ayette geçen kelimelerin gerçek anlamları bulunup, kelimeler buna göre düşünülürse sonuçta ortada bir çelişki olmadığı görülür.'

.........................................................

1) Bu şeriatçılar, ne zaman 5 dakika delikanlı olup 'Evet kardeşim, Cennette şarap da olacak, seks de olacak; dünyadayken haram kılınan her şey orada serbest olacak. Bu Allah'ın takdiridir. Bundan size ne?' diyecekler?

2) Arapça sözcük kurallarını biraz bilenler, 'şerebe'den türeyen alkolsüz içeceğe 'şurub' ya da 'şerbet' dendiğini bileceklerdir. 'Şarab' ise bildiğiniz şaraptır; sarhoş eden mayalanmış üzüm suyu...

3) Cennet şarabı içen müminlerin 'başlarını ağrı tutmayacak' ve 'kendilerinden geçip akılları çelinmeyecek'miş. Eh, orası Cennet; şarabının o kadar avantajı da olsun artık!

Kim olursa olsun,doğruya doğru demesini öğrenin.Adamlar işin doğrusunu yazmış sen ise bilmeden kafadan sallıyorsun.

Cennet şarabı içen müminlerin 'başlarını ağrı tutmayacak' ve 'kendilerinden geçip akılları çelinmeyecek'miş. Eh, orası Cennet; şarabının o kadar avantajı da olsun artık!

Bak kendin bile cennetki şarabın sarhoşluk vermediğini söylüyorsun.Neye itiraz ediyorsun peki ? Laf olsun torba dosun diye mi?

tarihinde donkisot tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 9 years later...
On 26.02.2009 at 02:53, eyetisen yazdı:

3) Cennet şarabı içen müminlerin 'başlarını ağrı tutmayacak' ve 'kendilerinden geçip akılları çelinmeyecek'miş. Eh, orası Cennet; şarabının o kadar avantajı da olsun artık!

Bu tamamen insanların kafasında anlam karmaşası oluşturmak içindir oysa ki sarhoş etmeyen ve baş ağrısı yapmayan bir alkollü içki yoktur(vakıa 19a istinaden) bir yerde hamr yani alkollü içecek yasaklanıyor bir yerde ise cennette ikram ediliyor(muhammed 15-Maide 90) bunun tek açıklaması Muhammedin cennette olacak kendi içki tanımını oluşturmaya yeltenmesidir ancak bu benzetme alkollü içecek yani hamr ile uyuşmamaktadır alkolsüz içecek olur bu tanım ki hamr olmaz.

İçkinin içilme amacı zaten ya keder ya da sevinçtir şimdi cennettekiler haliyle kutlama yapacaklar(devamlı), şampanya patlatacaklar ve sarhoş olmayacaklar ne yaman çelişki.

Alkollü içkinin tanımıyla uyuşmamasına rağmen muhammed 15 te hamr kelimesi kullanılıyor ve aynı hamrı maide 90da yasaklıyor kısaca durum bu amaçsa kafa karıştırmak islam için cihad edecek işci ihtiyacı.

konunun yeri burası olduğu için buraya da düşüncelerimi yazma ihtiyacı hissettim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...