Jump to content

Partner ariyorum


Recommended Posts

waow bi kavga izleyecez galiba.. en çekişmeli hangisi geçer SirOrphaned ve mrseppyninki mi (mr yener diyorum) yoksa pinokio ve barisarockın ki mi (pinom yener orda da) var mı başka iddiası olan.. :P

Pinokyo karşısında bu kulun boynu kıldan incedir, başkası tık diyemez de o der. O yener.

Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

yok horoz döğüştürme niyetinde elbette değilim ama siz biraz daha kasarsanız bu başlık biraz daha kasarsa döğüş izleyeceğiz gibi.. ben yalnızca izlenimi alaylı bir şekilde söyledim.. sirorphanedin ve mrseppynin sözlerinden yola çıkarak yalnızca.. canım mı evet biraz sıkılıyorum gibi :( bu arada mrseppy belki bana da kızacak ama sirorphanedle aynı düşünüyorum bende.. :( sevgiler..

Tamam peki inanalim bari :P

zaten saka amacli söylemistim ki bi sana yazdigim son iletiyi :)

bakalim artik bu isler kader kismet.. Eger bir tartisma olursa bakariz yani de.. bence baris alir ya :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
Zor bir iş. Yapacak olanlara kolaylık diliyorum. Zira çöl ortamı o kadar da steril değildir. Panellerin ve ekipmanın bakım onarımı oldukça masraflı olabilir. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine bir proje yürütecekseniz bence bir elektrik santrali kurmak yerine lojmanlar ya da toplu konutlar için bir şeyler düşünün. Hem daha kolay müşteri bulursunuz, hem bir aksilik olduğunda çulsuz kalmazsınız. Malum bir solar santral hidroelektrik santrali kadar enerji üretemiyor. Enerjinin bir kısmını da kendisi kullanacak. Avrupaya kadar binlerce kilometrelik elektrik hatlarında, ürettiğiniz elektrik dirence maruz kalıp büyük kayıplara uğrayacak. Kum fırtınası falan filan derken astarı yüzünden pahalıya gelip de koca bir sermayeyi batırabilirsiniz.

Mesakatli bir olacagi kesin. Bakim ve onarim konusunda bazi düsüncelerim var - temizlik robotu gibi. Su anda bütün gün camdan bir binanin camlarini temizleyen Otonom calisan robotlar var. Cöl firtinalari bana da oldukca karin agrisi yapiyor.

Ve üretilen elektrigi teller üzerinden transfer etmek cok büyük aptallik olur, dedigin gibi tellerin direnci bu derece büyük mesafelerde azimsanamiyacak degerlere ulasir. Onun yerine üretilen enerjiyi hidrojen ve metanol elde etmek icin kullanmayi düsünüyorum. Böylece transfer daha sorunsuz olacaktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada bu proje'nin akil isi olmadigini düsünen arkadaslara:

Solarenergie

Enerji portali

Solar Nonsens

Avrupa birliginin konuyla ilgili Resmi aciklamasi

Konuyla ilgili baska arastirmalar

Son linkin en alt tarafina bakiniz (Mozilla kullanicilari Sahara kelimesi arattirabilir)

Nedendir bilinmez, bir fikir benim aklima gelipte anlattigim zaman "deli" damgasi yiyorum, ama baskasi ayni düsünceye sahip ise "deha" kabul ediliyor :angry: :angry: :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş

sorun şu ki, kimsenin projenize düşüncelerinize laf ettiği yok mrseppy, bunun için öfke duymanıza da gerek yok.. elbetteki güzel şeyler bahsettiğiniz ve benim gibi kıt akıllıların aklına (meslek gereği) gelmeyecek şeylerden bahsetmişsiniz.. bu sayede durup birşeyler araştırma olanağı yaratmış oldunuz teşekkürler bunun için.. fakat, başlık seçiminiz konuya girişiniz fazlasıyla yanlış.. daha açık konuşamadığım için mazur görün ama riyakarlıkta yapmak istemem.. bi anda birçok kişi yanlış düşünebildi, ben bile donup kalabildim nasıl yani diye.. ve geyiğe vurdum.. kimsenin kimseyi delilikle suçlama lüksünün olduğunu sanmıyorum ayrıca, nihayetinde burası sanal ortam.. beraberinde belki de projenizde size eşlik etmesini istemek için doğru yer değildir burası.. reelinizdeki arkadaşlarınız daha çok yardımcı olacaklardır size.. benim görüşüme göre.. sevgi ve saygılarla.. (zihin yorgunluğum ve uykusuzluğum nedeni ile sürçülisan ettim ise affınıza sığınırım)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hemşerim keşke kendinde olmayan özellikleri tek tek sıralamasaydın. Bir partnere böylesine yüklenilir mi yahu? Biraz ortak hareket edin.

Ne yazik ki sen daha cok sakaya benziyorsun.

Evet deli diyen olmadi ama...

Etrafimda ne yazik ki benimle böyle bir ise kalkismak isteyen hic kimse yok :( Elbette ki, burda da gerekli girisimlere basliyacagimdir ama vakti var. Ayrica aklimda bu projenin devaminda gelebilecek baska planlarim da var ve bu planlar ancak yukarida bahsettigim özelliklere sahip bir insanla gerceklestirilebilinir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kardeş tavsiyesi olsun o vakit. insanların ne dediğini umursamayın.. gün içerisinde herbirimiz neler neler duyuyoruz.. yalnızca siz değil.. ve her birimiz duyduğumuz her sözü kafamıza takacak olsaydık ohoo yandı canım ketenhelva.. ayrıca her ne kadar SirOrphaned adlı arkadaşa katıldığımı söylesemde (geyik amaçlı) ona aldırmayın derim.. kimseye aldırmayın ama ona hiç aldırmayın.. etrafınızda bu projeye sizinle girecek kimse olmadığından yakınmışsınız. belki çevrenizde şu anda bu iş için uygun kimse yoktur.. yanlış seçilimler söz konusudur.. ama bu demek değildirki karşınıza hiç öyle birileri çıkmayacak.. umarım isteklerinizi en kısa zamanda yerine getirebilirsiniz. ve umarım doğru kişilerle en kısa zamanda tanışma olanağınız olur.. iyi geceler..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...