Jump to content

Çamurdan Yaradılış Çelişkisi...


Recommended Posts

Hadi hayvanları ve bitkileri geçelim rızk diyorsunuz

Virüsler ve tek hücreli canlılar???

Güzel tespit... Virüsler ve tek hücrelilerde çamurdan mı yaratıldı yoksa " ol " emri ile mi yaratıldı?..

Keşke Kur'an bunlara bir açıklama getirseymiş aydınlanırdık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Selamlar..

Kuran ilahi bir kitap değil ise ve bunu Muhammed Peygamber ( veya herkimse ) kendisi yazdı ise , bu kadar basit birşeyi düşünemiyecek kadar aptal değildir.. En aptal insan bile , "madem yoktan yaratıyorum çamuru falan karıştırmayayım " der..

O yüzden böyle şeylerde çelişki aramak anlamsız kanaatimce...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu soruların cevabı Kuran'da yok. Ama İslami kaynaklarda bol miktarda cevap vardır. Size daha önce yazdığım yazıdan bir bölümü yapıştırıyorum;

(Taberi'den alıntıdır)

Allah Teala Adem'i yaratmayı dilediğinde Cebrail'i yere gönderdi ve yerden bir avuç toprak almasını, içinde ise her çesit toprak bulunmasını emretti. Kurudan, yaştan, karadan, kızıldan, sarıdan, gökten, aktan, tuzludan, tatlıdan. Cebrail aleyhisselamın indiği yer şimdi Kabe'nin bulunduğu mahaldi. Yerden toprak almak isteyince yer titreyip 'Ne dilersin' dedi. Cebrail 'senden bir avuç toprak dilerim, Allah Teala'nın huzuruna ileteceğim. Allah Teala ondan bir halk yaratacak.' dedi. Yer dedi ki; 'Ya Cebrail, benden yaratılacak o halk bilmiyorum ki Allah'a muti (itaat eden, boyun eğen) mi olur yoksa asi mi? Eğer muti olmayacaklarsa Allah aşkına benden toprak alma.' Cebrail toprak almadan döndü. Allah Teala dergahına geldiğinde 'Ya Rab sana malumdu ki yer bana senin adına yemin verdi, toprak almadım' dedi. Allah Teala Mikail'i gönderdi. Toprak Mikail'e de yemin verdi. Ondan sonra Azraile de yemin verdi, Azrail 'Tanrı hakkı için yemininle ben Allah Teala'nın buyruğunu terk edemem' deyip yere bir kabza vurdu ve her renkten, sarı, kızıl, kara, ak, gök, yeşil, yaş, balçık, toprak kum, hepsinden aldı. Onun için ki, Adem oğulları türlü türlü olurlar. Kimi iyi huylu kimi yavuz huylu. (Muhterem hızını alamıyor, sanki oradaymış gibi devam ediyor; ibretle okumaya devam ediyoruz...) Ondan sonra o toprak balçık olup ta ki lazib (yapışkan) oldu. Sonra o balçığı bıraktılar. Üzerinden çok zaman geçti. Nihayet karardı. Ondan sonra o balçığa güneş tesir etti, kurudu salsal oldu. Ve suret bu gün Adem oğullarının bulunduğu surettir. Ve bu sureti hiç bir zaman hiç bir kimse görmemişti. Ne ferişteh, ne cinni, ne sebu ve ne vahşiler. Hiç bir suret bu güzellikte değildi.

çocuklara anlatılan masallara benziyor bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an da yaradılış;

96/1. Yaratan Rabbinin adiyla oku!

96/2. O, insani bir asilanmis yumurtadan yaratti.

21/30. Inkâr edenler, göklerle yer bitisik bir halde iken bizim, onlari birbirinden kopardigimizi ve her canli seyi sudan yarattigimizi görüp düsünmediler mi? Yine de inanmazlar mi?

15/26. Andolsun biz insani, (pismis) kuru bir çamurdan, sekillenmis kara balçiktan yarattik.

3/59. Allah nezdinde Isa'nin durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yaratti. Sonra ona "Ol !" dedi ve oluverdi.

19/67. Insan düsünmez mi ki, daha önce o hiçbir sey olmadigi halde biz kendisini yaratmisizdir?

Tevrat da yaradılış;

yar.1:20 Tanrı, «Sular canlı yaratıklarla dolup taşsın, yeryüzünün üzerinde, gökte kuşlar uçuşsun» diye buyurdu. yar.

1:21 Tanrı büyük deniz canavarlarını, sularda kaynaşan canlıları ve uçan çeşitli varlıkları yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.

1:22 Tanrı, «Verimli olun, çoğalın, denizleri doldurun, yeryüzünde kuşlar çoğalsın» diyerek onları kutsadı.

1:23 Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu.

1:24 Tanrı, «Yeryüzü çeşit çeşit canlı yaratık, evcil ve yabanıl hayvan, sürüngen türetsin» diye buyurdu. Ve öyle oldu.

1:25 Tanrı çeşit çeşit yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.

1:26 Tanrı, «İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım» dedi, «Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun.»

1:27 Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.

1:28 Onları kutsayarak, «Verimli olun, çoğalın» dedi, «Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun.

1:29 İşte yeryüzünde tohum veren her otu, tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak.

1:30 Yabanıl hayvanlara, gökteki kuşlara, sürüngenlere -soluk alıp veren bütün hayvanlara- yiyecek olarak yeşil otları veriyorum.» Ve öyle oldu.

1:31 Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve altıncı gün oluştu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şuna seviniyorum ki, siz Allah'ın varlığını kabul ediyorsunuz aslında. Zira onun icraatlarını araştırıp duruyorsunuz. Buradaki çelişkiyi ifade etmenizden ziyade bir yoktan yaratılışı bu vesile ile kabul ediyor olmalısınız. Zira kabul etmeseniz sizin için bir çelişki olmaz ya da bunu mesele yapmazsınız..

Gelelim çamurdan yaratılmaya.. Yaratıcı yaratmayı irade edince istediğini istediği şeyden yaratır. Yaratıcı, yaratıcı olduğu için yaratacağı şeyleri de istediği şeyden yaratmaya muktedirdir. Zira yaratıcı o demektir.

Buradaki incelik ise enbasit ve en adi şeylerden yaratılan insanın bütün yaratılmışların üstünde bir sultan olma keyfiyetinden kaynaklanmaktdır. Yani insan kendine güvenip de Allah'ı inkar ya da gurura girerken bu yaratılış onun için bir ibret dersi olur. Bak sen o kadar adi bir sebeden yaratıldın ki kendine güvenip de Allah'ı inkar etme şeytan gbibi de gurura kapılma..

Gelelim bizlerin yaratılmasına da.. Malum bizim de ilk tohumlarımız meni ki ne kadar kokuşmuş ve basit bir şey. Ondan bizi halk edene Allah'a nasıl meydan okuyoruz ki. Sonra ahirimize bakıyoruz kokuşmuş hatta da enfazla kötü koku yayan bir cesede inkılap ediveriyoruz. Bu varlık nasıl oluyor da kendini yoktan Yaratan Allah'ı inkar ediyor ya da O'na meydan okuyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...