Jump to content

SUUDİ FÜZELERİ KABEYİ DÖVÜYOR


Recommended Posts

Malumunuz Kabe kutsal bir mekandır.. Ama her ne hikmetse bu kutsal mekana çeşitli saldırılar olmuş ve Allah sadece bir kere Kabe yi koruyabilmiştir.

Tarih boyunca üç kere Kabe`nin kutsallığını çiğnemeye girişildi diye biliriz.

Birincisi Kabe`yi yıkmak için ordusu ve fili ile saldıran Ebrehe el-Esrem idi. Ancak, Allah üzerlerine Ebabil kuşlarını gönderdi.

- Kuşlar onlara pişmiş çamurdan (siccilden taşlar) atıyorlardı. Ve Rabbin onları yenik ekin yaprakları haline getirdi.

İkincisi ise, Kabe`yi mancınıklarla döven Emevili tağut Yezid b. Muavi-ye idi.

Üçüncüsü ise, adamları Kabe`de toplanan Abdullah b. Zübeyr ayaklanması esnasında Kabe`nin bir kısmını yıkan, Halife Abdulmelik`in valisi Haccac b. Yusuf es-Sekafi`dir.

Evet bende şu anda öğrendim ve gerçekten çok şaşırdım... Tarihteki dördüncü saldırı .. Şimdi ayrıntılara geçelim.

Suudi uzmanlar Kabe kapılarına yakın yerlere mayınlar yerleştirdikleri korkusu ile arama-tarama yapabilmesi için patlayıcı madde uzmanları ve teknisyenler getirildi. Ancak yapılan arama sonuca hiç bir mayın bulunmamıştı. Aynı anda, silahlı eylemcilerin yerlerini ve mevzilerini tesbit etmek üzere, Kabe üzerinde uçuşan bir kaç tane helikopterle resimler çekmeye başladılar, daha sonra, Suud rejiminin isteği üzerine gelen Amerikan birlikleri ile, daha önceden hiç kullanılmamış uçaklar getirildi. Uçakların her birinin havada, belirtilen doğrultuda durabilmelerini sağlayacak şekilde biri önde, diğeri arkada iki adet pervaneleri vardı. Uçaklarda, kimyasal ışınlar ve kullanılması yasak olan zehirli gaz bombalan bulunuyordu.

Kabeyi protesto amaçlı ele geçiren silahlı grup uçaklardan iki tanesini düşürdüler. Ancak minarelere atılan zehirli gaz bombalan çok sayıda kişiyi öldürürken, bir kısmını da felç yapmıştı. Kimisinin gözleri kör olurken, kimisi de sağır olmuştu. Böylece ikinci kata inmek zorunda kaldılar. Ama zehirli gazlar ikinci katta da arkalarından yetişmişti. Eylemciler o ana kadar üç bin askeri vurmuşlardı. Vurulanlardan bin kadarı cansız yere düşünce Suud makamları eylemciler için bin bir hesap yaptı ve Amerikan birliklerinden yardım istedi.

Amerikan Askerleri Kabede:

3000 Amerikan komandosu, Suud komandoları kıyafetine bürünerek Mekke`ye girdi, aynı anda Ürdünlü komandolar da yardıma ulaşmış ve ordudan getirilen 30.000 askerle büyük bir güç oluşturulmuştu. Bu kuvvet karşısında eylemciler zor durumda kaldılar.

Kabe füzelerle ve Tank toplarıyla dövülüyor.. Askerler tanklardan açılan ateşlerin dış duvarlarda açtığı aralıklardan ilerlemeye basmadılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 44
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Son Dakika Haberi :

Görgü Şahitleri Olayı Anlatıyor...

Mısırlı iki hacı olayı şöyle anlatıyor: Suud topları, kuvvetlerin ilerlemesi için Kabe`nin dış duvarlarında gedik açabilmek amacıyla duvarları dövüyordu. Çarşamba günü akşam saat 18.00`de tanklar duvarlara doğru yöneldi. Uyarıcı ateşler açmaya başlandığında hava kuvvetlerine bağlı uçaklar kentin üzerinde oldukça alçaktan uçuş yapıyorlardı.

Hükümet birlikleri, Mescid-i Haram işgalcileri üzerine düzenlediği son saldırısında ağır silahlar kullandı. Mescidin bir bölümünde büyük bir yangın çıktı. Görgü tanıkları da mescid duvarlarının büyük bir zarar gördüğünü söylemişlerdi. Saldırı esnasında Mescid-i Haram`ın depolarından dört tanesi tahrip oldu. Kapıları büyük çapta zarar gördü. Sonra Suud askerleri ortaya atılarak masum insanların üzerlerine ateş açmaya başladılar.

Nitekim, Prens Mutab Camisi imam hatibi televizyona çıkarak bir demek veriyor:

- Elhamdülillah askerlerimiz, topları sayesinde, uzaktan Kabe`nin kapılarını açmayı başardılar. Açılan kapılardan giren tanklar bu canilerin üzerlerine ateş açtı.

Gazetelerde işgal başlıkları:

post-787-1237063907_thumb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kabe yi işgal eden eylemcilerin istekleri belli oldu:

Devrimcilerden bir tanesi mikrofonlar aracılığı ile isteklerini ilan etmiştir:

1. Batıdan ithal edilen kültür, taklid ve değerlere son verilerek islamiyetin adaletli kültür ve değerlerinin yerleştirilmesi, emperyalist batılı ülkelerle ilişkilerin kesilmesi.

2. Babadan oğula geçen kraliyet düzeninin yıkılarak İslam devletinin kurulması, hain Suud ailesinin yargılanması ve halktan çaldıklarının geri verilmesi.

3. Allah`ın indirdiği ile hükmetmeyen, ülkeyi emperyalistler ve yabancı firmalara otlak yapan Kral ve ailesinin kafirliklerinin ilan edilmesi.

4. İslam`a ve müslümanlara karşı düşmanca tutumu nedeniyle ABD`ye petrol ihracatının durdurulması, ülkenin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde petrol üretiminin azaltılarak Milli Servetin heder edilmemesi...

5. Arap yarımadasını ellerine geçiren tüm yabancı askeri uzmanlar ve danışmanların yurt dışı edilmesi, yabancı askeri üstlerin kaldırılması...

Olay sırasında kaçarak kurtulanların resmi:

post-787-1237063672_thumb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kabeyi işgal edenlerin kimler olduğu tesbit edildi..

Yetkililerin açıklaması:

Fahd şöyle dedi:

Bu cemaat, beklenen Mehdi etrafında bir araya gelmiş fertlerden başka birşey değildir.

İçişleri bakanı ayrıca şunları da söylüyordu:

Ne siyasi bir istekte bulundular ne de ABD`den petrolün kesilmesini istediler.

Onlar, yalnızca Mehdi el-Muntazır`a (beklenen Mehdi`ye) biat edilmesi için savaşıyorlar.

... `Mekke olayı herhangi bir siyasi etkenden çok uzaktır` şeklindeki resmi açıklama, Cidde`deki ilgili taraflar arasında kuşku uyandırdı.

Oysa Suudiler her zaman ki gibi yalan söulüyorlar.. Kabe baskınının, Cüheyman el-Uteybi liderliğinde bir gurup samimi ve ihlaslı mücahidin, bu kutsal beldeyi münafık Suud Rejiminin tahakkümünden kurtarma teşebbüsü olduğu gün gibi ortadadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya Mürted uyandırmasaydın keşke.. Gerçekten böyle bir olaydan pek kimsenin haberi yok..

Kabe`deki savaş 22 gün devam etti. Hükümet birliklerinden 3000 kadar asker yaralı ve ölü olarak düşmüştü. Ürdün birliklerinden 50 kişi yaralı ve ölü olarak telef olmuştu, işte, yaralı ve ölülerin oluşturduğu korkunç tabloyu anlatamayan es-Şeyh Hamid el-Akil, sorumluluğu inkılapçılara yükleyerek şöyle diyor:

Ben veya bir başkası canilerin eylemlerini ve sebep oldukları zararları ne kadar da anlatsak bile yine olayı canlandıramayız. Mekke`deki Temyiz Mahkemesi kadılarından bir tanesinin bana söylediği sözler bir şeyler açıklıyor olsa gerek. Kadı, yetkililerden izin belgesi taşıdığı için arabası ile Kabe`nin etrafında gezindiğini, giriş çıkış ve tavaf yerleri ile Mescid`in odalarında öbeklenmiş cesetlerden çıkan kokuların kendisini öldüreyazdığını söyledi. Kabe etrafındaki dağlardan caminin avlusunu görebilenler de bana, tavaf yerinin özellikle, Makam-ı İbrahim ve Hacer-i Esved çevrelerinin ölü cesetleri ile dolu olduğunu haber verdiler.

Bu haber olayın ikinci gününde idi. Olayın beşinci gün ise el-Ehram gazetesi, Cidde hava alanı yakınlarında ikamet edenlere dayanarak verdiği haberinde, Amerikan yapısı Herkoliz-130 tipi çok sayıda Suud nakliyat uçaklarının Cidde havaalanına iniş-kalkış yaptıklarını, uçakların, Mekke`deki hastanelerin dolmasından sonra Cidde hastanelerine yaralı nakliyatı yaptıklarının tahmin edildiğini yazıyordu. Ayrıca Cidde`deki Askeri Hastane`de tam kapasite ile yaralıları karşılamıştı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet 1979 yılında Kabenin başına gelen 4. işgal ve saldırıdır bu..

İranda ki devrimle aynı tarihe denk gelmesi gerçekten düşündürücü..

Hani gavur sokulmayan o kutsal topraklara birden 3000 Amerikan askerininde girivermesi ilginç..

Her halukarda şu soruyu sormakta yarar var.. Fii tariğinde taş atan kuşlarla Kabe yi koruyan Allah bu sefer Amerikan askerleri ile uçak ve helikopterlerini göndermiştir..

Ne mutlu Müslümanlara yepyeni bir mucize!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merak edenler için bir kitap: Kabe'nin İşgal Tarihi - Mehmet Ali Büyükkara - Karakutu Yayınları

Kitapta dikkatimi çeken bir soru..

Amerika Kabeyi nkleer silah ile vurmaya kalksa Allah Ebabil kuşlarını yollar mı?

1979 Kabe baskını ve olayları Suudi rejiminin sansürü ile tam olarak kamuoyuna yansımamıştır.. O olaylara ait resim aradım ama maalesef 1 tane bulabildim..

Suudi rejimi dışında bir çok Müslüman Kabe yi işgal edip hayatlarını kaybedenlerden şehit olarak bahsetmektedir.. Olay gerçekten çok garip bir tarafta Kabe yi korumakla yükümlü Suudiler diğer tarafta Suudilere karşı bir hareket.. İşte İslam acayip bir din.. Burada kırk kere söyledik.. Bu dinin ayet ve Hadislerinden ne istersen onu çıkartırsınız diye..

Okuyun bakın neler olmuş 1979 da bu hadis ve ayetlerle:

HER İKİ TARAF DA KENDİ DURUMUNA UYGUN AYETLERİ TEMEL ALIYOR

Cuheyman ve grubu için Maide suresinin 97. ayeti kendi durumlarını tanımlamada uygundu:

"Allah, Beyt-i Haram (Olan) Kabe'yi İnsanlar İçin Bir Kıyam Yeri (Ayaklanma Yeri) Kıldı..."

Diğer yandan Müslim referanslı bir hadis kendilerini motive ediyordu:

"Resullullah buyurdu ki: Karanlık bir gecenin parçaları gibi olan fitneler ortaya çıkmadan önce, hayırlı ameller işlemede acele edin..."

Cuheyman'a göre zaman gelmişti.

Öte yandan Suudi rejimi Mescid'e operayon için devlete yakın İslam alimlerinden fetva almayı başardı. Fetvada kendilerini haklı gösteren ayet ve hadisler yer alıyordu örneğin:

"Hz. Peygamber şöyle buyurdu: Siz birlik halinde iken size gelip de birliğinizi bozmak, bütünlüğünüzü parçalamak isteyen biri olursa boynunu vurun." (Ebu Müslim)

Karşı tarafın da Ebu Müslim'in ilettiği bir diğer Hadisi kendisine dayanak yaptığına dikkat edin.

Görünen o ki her iki taraf da kendi çıkarına/hedefine uygun hadis ve ayetleri kırpıp almaktadır.

Suudi kraliyet tarafının elde ettiği fetvada başka hadis ve ayetler de kullanılmıştır. Bunlardan biri şuydu:

"Kim orada (Kabe'de) zulümle haktan sapmak isterse ona acı bir azap tattırırız." (Hac Suresi, 25)

Link to post
Sitelerde Paylaş

7 hacli seferi nde haclilar Tünis kalesini kusatirken hepsi hastalandi ve italyaya geri döndüler , 2 gün icinde ölüyorlardi bir insan ,

ve hastalik tüm avurupa nufusunun %50 öldürdü tarihde bu salgin hastalik "Kara ölüm " diye gecer . haclilarin belini kiran hastalik .

----------------

birinci dünya savasinda yine ayni olay "ispanya giribi " 70 milyan insan öldü bu hastaliktan , bu savasta milyonlarca Müslüman sehit oldular .

Link to post
Sitelerde Paylaş

ebabil kuslari ola bilir

veya dabbe , veya Zulkarneyn sed i

ebabil kuslari hastalik getiren kuslar , bilindiyi gibi kuslar hastalik tasiya bilir

dabbe bir cezalandiran bir varlik-liklar (Müslümanlar davayi terk ederse ,dabbe gelir), mikrop diyen veya fare böcek diyen de var neticede bunlar hastalik tasiyici dir.

zulkarneynin sedi hastalik ola bilir mesela zalimlerin dünyada ki zülmü nden dolayi ,Allahin dengesi gibi , zalimleri frenleme amacli .

veya zulkarneynin sedi Türkler ,yani Türklerin karsilik vermesinden sonra Allahin yardimi geliyor

6 hacli seferinde durduran meliki BAYBARS dir ilk olarak eyyubi hanedanina son verip , surrayi (ISlamdaki devlet sekli)devlet systemi olarak getiren Memlük Türkleridir

canakkale savasindan sonra ispanya giribi avrubada ortaya cikmistir

tarihinde enNazzam tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Ya Mürted uyandırmasaydın keşke.. Gerçekten böyle bir olaydan pek kimsenin haberi yok..

ben de olayı motorcunun yaşanan ahir zamanla ilgili mavalları anlatıp

aha ben mehdiyiyim, ben mesihim dediği/demeye getirdiği kitaplardan birinde okumuştum.

bu malı okumanın faydasını göreceğimi hiç tahmin edemezdim. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

En nazzam bu kuşların attıkları ne menem bir mikropmuş öyle değer değmez adamları ağaç yaprakları gibi anında paramparça etmişler.. Olayları mantığa sığdırmak adına saptırırsanız daha komik duruma düşersiniz.. Fil vakası bir mitolojik hikayedir.. Kalkıpta efendim biyolojik silah, mikrop demenin hiç bir mantığı yok.. Öyle değer değmez insanı paramparça eden mikrop nerede?

Evet Oğuz bu olay Suudiler tarafından sansüre uğramıştır.. Cuheyman ve grubu kendilerini Yeni İhvancı olarak tanımlıyor.

İhvancılar, 1920 li yıllarda Suudi Arabistan'ı kuran Vehhabilerin yerleşik düzene geçirttiği göçebe kavimlere deniyor. Cihatcı/militarist bir güç. Bugün Suudi Arabisitan haritasına baktığınızda oldukça geniş yüzölçümü olduğunu farkedersiniz. İşte Suudi Arabistan'ın bu kadar genişlemesini sağlayan güçte İhvancılar adı verilen cihatçı sünni grubun rolü büyüktür.

Bazı bilgilere göre Amerikalı askerler başarılı olamayınca devreye Fransız özel timi GIGN girmiştir..

post-787-1237117132_thumb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İllegal bende zaten bu konuya değindim..

Kabe yi işgal eden bu Hadislere dayanıp işgal ediyor..

Kabeyi savunan Suudi yönetimide başka Hadislere dayanıp savunmaya geçiyor..

Benim işime neden gelmeyecek ki kıçı kırık uyduruk hadisleri vermek..

Birde Kuranda Mehdi lafı geçmez..

Bu Mehdi anlayışı İslam a daha sonraları Yahudi ve :Hırıstiyan inancı doğrultusunda girmiştir ve günümüze kadar yüzlerce Mehdi ve Deccal ortalıkta dolanmıştır.. Deli Saitin uydurmalarıdır ahirzaman ve Deccal..

Bu adam Mehdiyse baya dandik bir Mehdiymiş o zaman bir başarı sağlayamayıp kafirler tarafından ezilmiştir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
İllegal bende zaten bu konuya değindim..

Kabe yi işgal eden bu Hadislere dayanıp işgal ediyor..

Kabeyi savunan Suudi yönetimide başka Hadislere dayanıp savunmaya geçiyor..

Benim işime neden gelmeyecek ki kıçı kırık uyduruk hadisleri vermek..

Birde Kuranda Mehdi lafı geçmez..

Bu Mehdi anlayışı İslam a daha sonraları Yahudi ve :Hırıstiyan inancı doğrultusunda girmiştir ve günümüze kadar yüzlerce Mehdi ve Deccal ortalıkta dolanmıştır.. Deli Saitin uydurmalarıdır ahirzaman ve Deccal..

Bu adam Mehdiyse baya dandik bir Mehdiymiş o zaman bir başarı sağlayamayıp kafirler tarafından ezilmiştir..

Yüzyıllardır Said nursinin adı yokken konuşulan mehdi ve deccali Hz.Alinin hutbelerinde bahsettiği deccalide Said nursinin yeni din anlayışına bağladınız ya bravo sizlere ayakta alkışlamalı sizi..Deccal mehdi İsa hepsi hadislerde geçer.

Demek o kadar adam hadiste geçen kan dökülmesini kabenin işgalini gerçekleştirmek için kabeyi işgal altına almış..

Ah ah inanmak ne acaip birşey değil mi kendin tasarla kendin dik ve giy süper birşey..

tarihinde iLLeGaLTM tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

en sağlam hadisleri bile işine gelmediğinde reddeden sayın motorcu

bu hadisleri beklenen mehdi olarak kendisini göstermek için

kitaplarında bolca kullanır.

ahir zaman, mehdinin çıkış alametleri falan fişman...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...