Jump to content

Yanılmışım, Anarşizm Varmış!


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

Bu foruma geldiğimde kafam biraz karışıktı sanıyorum, kendimi liberal olarak tanımlıyordum, kendime agnostik mi, ateist mi demem gerektiği hususunda kafam net değildi.

Bugün geldiğim noktada, kendimi bir liberal olarak değil, bir anarşist olarak tanımlıyorum. Son dönem yazılarımı okuyanlar bilir.

Bu bağlamda, -eğer mümkünse-, yeni bir kullanıcı adı alıp, bu kullanıcı adımı iptal ettirmek istiyorum. Foruma her gelen arşiv faresi için, geçmişe dair yeni bir açıklama yapmak yorar beni :D Yenilemek istedim kendimi :)

Eğer forum yöneticileri izin verirse, önce yeni bir kullanıcı adı alacağım, bunu yaptıktan sonra, benimle ilgilenecek herhangi bir yöneticiye özelden de bildirebilirim. Yöneticiler bana 'OK' deyip, ardından ben kullanıcı adını alıncaya ve bir-iki arkadaşa, yeni kullanıcı adımı bildirinceye kadar, bu kullanıcı adımın iptal edilmemesini rica ediyorum tabii.

Mod lar bana yardımcı olursa, sevinirim. Teşekkür ederim ilginiz için :)

tarihinde Vilppu7 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sevgili Vilppu7, bana sorarsan ne gerek var da, sen bilirsin. Normalde rumuzları doğrudan değiştiriyoru. Ama anladığım kadarıyla eski yazılarındaki rumuzun kalmasını istiyorsun. İstediğin gibi olsun.

Sevgili deicide,

Valla heves ettim, bu seferlik affedin beni :)

Yeni kullanıcı adımı aldım, kullanıcı adım forum yönetimi tarafından da onaylandı. Forumda bundan sonra, 'Roquentin' nickiyle yazacağım.

Başlık eğer ileride ateistcafeden başka bir yere taşınacaksa, tamamen kaldırılmaz ve linkini verebileceğim bir yere taşınırsa, sevinirim. Forumdan arkadaşları, linki yollayarak bilgilendirmek istiyorum da :)

Şu andan itibaren, kullanıcı adımı silebilirsiniz. Gerek varsa, ilgili başlıktan da yapabilirim bu duyuruyu :)

Saygı ve sevgilerimle, dostum :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vilppu,

Bu kararı neden/nasıl aldığın ile ilgili her hangi bir başlık açıcakmısın?? .. Ben de sebeplerini öğrenmek isterim.. Konu ile ilgili yazını bekliyorum..

http://www.anarchy.no/map.bmp

Tam olarak hangi taraftasın?? :)

tarihinde laqrma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Vilppu,

Bu kararı neden/nasıl aldığın ile ilgili her hangi bir başlık açıcakmısın?? .. Ben de sebeplerini öğrenmek isterim.. Konu ile ilgili yazını bekliyorum..

http://www.anarchy.no/map.bmp

Tam olarak hangi taraftasın?? :)

Sevgili laqrma,

Bir yazı yazayım ben müsait olduğumda o zaman. 'Harita'ya baktım, bir kere bir 'libertarian socialist' olduğum kesin, ABD'de kendisine 'libertarian' diyen zevat, 'ama liberal tanımlamasını bizden çaldılar!', diye ağlayadursun, 'libertarian' tarihsel olarak, anarşist demektir ve kendileri de, pekala hırsız olarak kabul edilebilir :)

Anarko-komünizm hususunda ise kafamda şöyle birşey var: Devrimden sonra, anında kurulup, uygulanabilecek bir sistem değil. Şüphesiz pek çok insan, kendiliklerinden bireyci, mutualist ya da kolektivist, olmadı 'anarko-komünist' komünler, birlikler, kolektifler kuracaklardır. Bu onların hakkı ve bireysel otonomilerinin olası bir parçası, saygı gösterilmeli.

Ancak, 'çoğunlukçu bir anarşizm'den ziyade, 'oybirliğine' dayalı ve yerel-ağırlıklı kararlar alabilen yatay, aşağıdan topluluklarda yaşamayı tercih ederim. Devrim sorunu aşılıp, dış devletler tehdidi ortadan kalkınca -ya da daha doğrusu, kalkarsa-, komünizme doğru ilerlemeyi uygun buluyorum. Para, iktidar ilişkilerini simgeleyen bir nesne en nihayetinde.

Burada, hallac'ın dileği de yanıtlanmış oluyor: Anarşizm, zaten sosyalist hareketin bir parçasıdır, ludwig isterse açıklarım ama şimdilik lüzum görmüyorum, anarko-kapitalizm adlı ucube, anarşist bir akım değildir zaten, anarşizm tarihsel hareketini yanlış okumaktan kaynaklanan bir yanılgı var orada. Ben bir sosyalistim ve tüm gerçek anarşistler de öyle.

Marksizm'i ise yavan buluyorum, ilerlemeci, pozitivist, aşamacı ve büyük fabrikalara, araçsal akla ve merkezileşmeye övgüler yağdıran 'olgun Marksizm', sosyalist hareketin bir parçası olarak, saygıyı dahi hak etmiyor bence.

tarihinde Roquentin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

O senin haritada anarşizm nerede, ludwig? İdeolojiler tarihini kendi 'ideolojik kapatman' üzerinden okumanı, doğru bulmuyorum ve bunu, senin gibi açık fikirli birine yakıştıramadım. Zaten diğer bir başlıkta verdiğin, anarşizmi ve bilimum sol akımı/düşünürü eleştiren kısa yazı da, ideolojik değerinin dışında, argümantatif ve felsefi bir değer taşımıyordu maalesef. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...