Jump to content

Bir müslümanı nasıl dinden çıkarırız ?


Recommended Posts

Burada, önermeni sınanamaz kılıyorsun ama. Peygamber, hangi ilke ve davranışlarından dolayı 'sapasağlam Müslüman'dır ve bunun 'ikna edilemezlik'le ilişkisi nedir? :)

Öncelikle temiz bir niyet ve tarafsız olarak ona bakalım...

Peygamber olduğunu iddaa eden bir zat var.Biz onun hakkaniyetine bakalım.Yani sözüyle özü bir midir ona bakalım.söylediklerine kendi tabimidir ona bakalım..

O öyle bir şeriat ve islamiyet ve kulluk ve dua ve davet ve imanla meydana çıkmış ki onların ne misli var nede olur.Onlardan daha mükemel ne bulunmuş nede bulunur.çünkü ümmi bir zatta görünen şeriat, 14 asrı ve insanlığın 5' te 1'ini adaletli bir şekilde doğruluk üzere dikkatlice hadszi kanunlarıyla idare etmesi emsal kabul etmez..Tarihte bir örneği varsa buyrun gösterilsin..

Hem Ümmi bir zatın fiillerinden, konuşmasından hareketlerinden çıkan islamiyet, her asırda milyonlarca insanın rehberi ve mercii ve akıllarının öğretmeni ve mürşidi ve kalblerinin aydınlatıp nurlandırıcısı yönüyle misli olmamıştır olmayacaktır..Tarihte bir örneği varsa gösterilsin..

Hem dininde bulunan bütün ibadetlerin her çeşidinde en ileri olması ve herkesten ziyada takvada bulunması ve allahtan korkması ve fevkalade daimi mücadeleler ve karmaşalar içinde tam tamına kulluğun en ince esrarına kadar uyması ve hiçbir kimseyi taklit etmeyerek ve tam manasıyla ve yeni yaptığı halde fakat en mükemmel olarak, hem başını ve sonunu birleştirerek yapması elbette misli görülmez görülmemiştir..Görülmüşse adı verilsin araştıralım..

Hem peygamberliğini tebliğde ve insanları hakka davette o derece sağlamlık ve sabır ve cesaret göstermiş ki , büyük devletler ve büyük dinler hatta kavim ve kabilesi ve amcası ona şiddetli düşmanlık ettikleri halde zerre miktar bir tereddüt bir teleş yada korkaklık göstermemesi ve tek başiyle bütün dünyaya meydan okuması ve başada çıkarması ve islamiyeti dünyanın başına geçirmesi isbat ediyor ki tebliğ ve davette misli olmamış olamaz..Olmuşsa buyurun adını yazın..

Hem imanında öyle fevkalade kuvvet ve yüksek bir itikad taşımış ki o zamanın hükümranı olan bütün fikirleri ve inançları ve ruhani resilerin ilimleri ona muhalif ve ters olduğu halde inancına zerre kadar şüphe,tereddüt,zaaf hiçbir vesvese vermemesi ve maneviyatta ve iman mertebelerinde yükselen sahabeler ve bütün evliya kullar onun her vakit imanından feyz almaları ve onu en yüksek derecede görmeleria çıkça gösterir ki o zatın inancının yüksekliği ve sağlamlığı dahi emsalsizdir.Varsa şüpheye düştüğü br an yada varsa ben peygamberden daha imanlıyım daha çok ibadet ederim diyen bir insan buyrun gösterin...

İşte böyle emsalsiz bir şeriat ve misilsiz bi islamiyet ve harika bir kulluk ve düyaya kabul ettiren şekilde bir davet ve emsalsiz bir iman sahibinde elbette hiçbir şekilde yalan olmaz aldatmaz...

Ayrıca milyonlarca insanın doğruluklarını şehadet ettikleri sahabelerin bu zatın merakla ve gayet dikkatli bütün gizli ve aşikar hallerini ve fikirlerini ve vaziyetlerini teftiş ve tetkik etmeleri neticesinde bu zatın dünyada en sadık kişi olduğuna ittifak etmeleri gösteriyor ki bu zatın özü sözü birdir davasında sadıktır..

Bu kıstasların olduğu müslüman benzersiz olur..Yani bu gibi bir insan bilinçli müslümandır..dinden çıkarılamaz..

tarihinde iLLeGaLTM tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 59
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dinden cikilmaz, din bir hayat nizamidir. Hayattan olumle ayrilmak gibidir.

Putkirannl doğru söylüyor.

Dinden çıkmak müslümanın gözünde hayattan çıkmak gibidir.

O yüzden "dinden dönenin katli vaciptir" denmiştir.

Neden?

Demek ki müslüman olup ta dinden dönenler var.

Hem de vahiy katibi mertebesine yükselmişken dönenler var.

Müftülük, imamlık yapmışken dönenler var.

Derisi yüzülen, etleri lime lime edilerek öldürülenler var.

Müslümanken dönüp "Gerçek Furkan" ı yazanlar var.

Dönerler ama döndürülemezler.

Dönenler, araştırıp sorgulayanlardır.

Onlar müslüman sayılmazlar.

Müslüman, imanı tam olup asla şüphe duymayacak olandır.

Aklına takılanı şeytandan bilecek, şüphe doğduğunda derhal euzübesmele çekip tevbe istiğfar edecek olandır. Dönmüş olanlar bunu yapmadıklarından demek ki öncesinde tam iman etmemişlerdir.

Gerçek müslümanlara bu forumlarda rastlayabilirsiniz.

Onlara onlarca kanıt, yüzlerce çelişki de gösterseniz asla sarsılmazlar.

"Vardır bir sebebi, doğrusunu Allah bilir." derler.

Bilimdışı, akıldışı, mantıkdışı bir ayete de "müteşabihtir" deme kozları vardır ellerinde.

Çok sıkışırlarsa "Allah müslümanları sınıyor" diyerek sıyrılabilirler.

Gerçek müslümanın iman zincirleri kırılmaz, kesilmez, paslanmaz çeliktendir.

Pamuk ipliğiyle bağlı imana sahip olanlar müslüman değil, müseylimedir. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
esselamu ala menittebeal huda,

Hayal kirikligina ugrayacaginizi temin ederim size.

Dinden cikilmaz, din bir hayat nizamidir. Hayattan olumle ayrilmak gibidir.

Bu one surdugunuz konulari butun MUSLUManlar bilirler. Dileyen iman eder dileyen inkar eder.

Size bu konular sacma veya mantikdisi gelebilir, ama omur boyu bir soru isaretiyle yasayacaginiz kesin.

Cunku bir turlu birakamiyorsunuz islami. Tipki kocasina kizgin bir bayan gibi. Cekistirmekten baska birsey yapamazsiniz.

O kucuk agzinizla Allahin nurunumu sondurmeye kalkisiyorsunuz? Bunu atalariniz(ebu cehil ve emsali ) bile basaramadi.

Tipki bir hristiyan misyoneri olan J.Muir in dedigi gibi : Omrumun 30 yilina yakin zamani muslumanlari hristiyanliga dondurmeye calistim sonunda su sonuca vardim: Bir muslumani dinden irtidat ettirmek dagi yerinden oynatmaktan daha guctur.

Siz oyalanmaya devam ediniz. Allah kullarina zulmetmez. Allah hidayetini gondermistir(hidayet=kuran, kilavuz, yolgosterici) dileyen kabul eder dileyen red. Budur bundan baskasida yoktur.

hayır yanılıyorsun insanlarımızın çoğunluğu eline kuran alıp okumamıştır bu yüzden kuranda şöyle bir ayet var dersen seni yalancı çıkarır ne büyük bir cehalettir bu cahil cesareti dedikleri bu olmalı..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ahzap suresini okumasını sağla,tek başına yeterli sayılır.

Ahzap kafada soru işaretleri yaratır genelde.Ama hiç ummadığınız cevaplarda alabilirsiniz ahzapa karşı

^^Eee nolmuş kur an sonuçta herşeyi anlatıyor, böyle şeylerde olcak tabi^^ gibi :blink:

Bunu forumda biri söylediğinde o kadar garip gelmiyor bana, ama birinin gözünün içine bakarak ahzap ı savunması şok ediciydi.

Allah tan :P sadece böyle bir kişiyle tanıştım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
bir müslümanı nasıl dinden çıkarız yada dini hakkında şüpheye düşürüz ne yaparımda bir müslüman ateist karşısında dini hakkında cecap veremez....

Şu şekilde. Öncelikle onun birazcık araştırmacı olması, küçüklüğünde bilimsel ve Harry Potter tarzı filmlere merak sarması gerek. Böyle olduğunda 1400 yıl öncesini modelleyebilir. Sonra 'vay anasını demekki onun için bu şeikde yazılmış' der. Diğer türlü bu işlere merakı olmayana bir adama zaten ne anlatsan ilgisini çekmez. Anlattığın şeyler zaten 'dinsiz' ağızların kullandığı cümleler gibi gelir. Onlara yaklaşmaz bile.

Mesela şey dersin,

'Bak şimdi o bildilerin eski mitolojide de vardır' dersin. Adam seni direk 'aha işte dinsiz bu' der bırakır. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela İllegal'e ilişmek istiyorum burada. İllegale bahsedin bakalım Mitolojiden ne düşüncek. Mitolojiyi zaten dinsizlerin fikirleri olarak biliyor. Siz şimdi İllegalin ilgisini öncelikle bu alana çekip onu bilgi bombardımanına tutmalısınız. Ama bunu nasıl yapacaksınız? Adam sizin 'gel' dediğini yere gelip 'göz at' dediğiniz yere göz atmıyacak ki. Daha önce görmmediği bir şeyi ona nasıl anlatıp, kabul ettireceksniz. Mesela deniz görmemiş birine denizi anlatma gibi bişi. Onun için bu forumda bayağa bir zaman geçirmesi ve diğer bilgilere öcü gibi bakmaması gerekiyor. Mesela ben bunu 1 ayda aştım. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama o zaman da çok kafası karışacak ve çelişkiler yaşayacak. Bunu da sürekli aşmak için sabretmesi gerekiyor. Her seferinde beyni yokuş çıkarken yorulacak, eğer kendini bırakırsa aynı yere tekrar düşecek. Tamam belki yokuş çıkmanın zorluğuna, geri geri gitmenin keyfini tercih edecek ama. Başladığı yere düşecek. Ben mesela ortalarda bir yerde tutunabilmeyi şu an yapabiliyorum. Ama bu kolay olmuyor tabi. Sürekli çelişkiler içersinde kalıyorsun. Ve herkesin çıktığı yokuş kendi eski yaşam tarzı ile dikleşiyor ve ya biraz daha eğimi az oluyor. Ben zaten Atatürk'ü çok sevdiğim için bu tür şeylerde çok çelişkiye düşmüyorum, korkmadan ilerliyobiliyorum. Ama cemaat işlerinde zaten önce Atatürk törpülenir. Adamın elinde kazması yok nasıl çıkıcak o dağa. Elinden alıyorsun tüm techizatlarını. O adam tabi çıkamaz o tepeye ve herkese dağın eteklerinden çıkmayın oraya diye akıl öğretmeye kalkar. Çünkü düşecek yaralıycak kendini diye düşünüyor. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş

kimse kimseyi dinden çıkaramaz, kişi istediği için dinden çıkar veya iman eder.

bu, o kişinin aklını ne kadar kullanıp kullanmadığına bağlıdır.

çünkü neye zar attığının farkında olan akıllı kişi inanmış olmanın ona verdiği güveni ve garantiyi görmemezlikten gelmesi mümkün değildir.

ama inkarın ona verebilecek hiç bir şeyi yoktur. çünkü yokluktan ona ceza veya mükafat verecek birşey yoktur. Yalnııız Ya işler zannettiği gibi gitmezse ya inanmadıkları VARSA... dolayısı ile inanamamış olmanın ona verdiği hiç bir fayda yoktur zarardan başka. Fakat ;

inanan kişi şayet yanılıyorsa kaybedecek hiç bir şeyi yoktur çünkü eğer yoksa inandıkları ona bu yüzden ceza verecek bir şey yoktur. varsa ki şimdilik öyle gözüküyor , o zaman işte ebediyyen vadedilenlerle yaşar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
kimse kimseyi dinden çıkaramaz, kişi istediği için dinden çıkar veya iman eder.

bu, o kişinin aklını ne kadar kullanıp kullanmadığına bağlıdır.

çünkü neye zar attığının farkında olan akıllı kişi inanmış olmanın ona verdiği güveni ve garantiyi görmemezlikten gelmesi mümkün değildir.

ama inkarın ona verebilecek hiç bir şeyi yoktur. çünkü yokluktan ona ceza veya mükafat verecek birşey yoktur. Yalnııız Ya işler zannettiği gibi gitmezse ya inanmadıkları VARSA... dolayısı ile inanamamış olmanın ona verdiği hiç bir fayda yoktur zarardan başka. Fakat ;

inanan kişi şayet yanılıyorsa kaybedecek hiç bir şeyi yoktur çünkü eğer yoksa inandıkları ona bu yüzden ceza verecek bir şey yoktur. varsa ki şimdilik öyle gözüküyor , o zaman işte ebediyyen vadedilenlerle yaşar.

Evet çok doğru söylemişsin.İslam dininin temel felsefesi "ya varsa" dır zaten

Link to post
Sitelerde Paylaş
kimse kimseyi dinden çıkaramaz, kişi istediği için dinden çıkar veya iman eder.

bu, o kişinin aklını ne kadar kullanıp kullanmadığına bağlıdır.

çünkü neye zar attığının farkında olan akıllı kişi inanmış olmanın ona verdiği güveni ve garantiyi görmemezlikten gelmesi mümkün değildir.

ama inkarın ona verebilecek hiç bir şeyi yoktur. çünkü yokluktan ona ceza veya mükafat verecek birşey yoktur. Yalnııız Ya işler zannettiği gibi gitmezse ya inanmadıkları VARSA... dolayısı ile inanamamış olmanın ona verdiği hiç bir fayda yoktur zarardan başka. Fakat ;

inanan kişi şayet yanılıyorsa kaybedecek hiç bir şeyi yoktur çünkü eğer yoksa inandıkları ona bu yüzden ceza verecek bir şey yoktur. varsa ki şimdilik öyle gözüküyor , o zaman işte ebediyyen vadedilenlerle yaşar.

E şimdi o zaman yani biraz daha iyi şeyler bilen kaliteli adamlar, bağnazlıkların bir kısmını da gideremiyecek mi yani? Diyorsun ki 'Kimse kimseyi dinden çıkaramaz' Tamam peki bir sorunumuz daha var. Bu bağnazlık ne olacak. Bizim oda da bir arkadaş var katı ülkücü, adam elektronik okuyor. Öyle olduğu halde diyor ki 'Banyoya çişini yaparsan seni cinler çarpar' Şimdi biz insanları nasıl bu obsesif takıntılardan kurtarıcaz. Buna bir çaren var mı? Vallahi 'Cennetime kimse karışmasın da ne olursa olsun' diyorsunuz. En azından bazı şeyleri öğrenmek gerek İlla dinden çıkmıycaksın arkadaşım. Olay belli bir yerde kimseyi dinden çıkarmak değil ki. Bir sürü abidik gubidik şeylerden milletin anası ağladı. Müslüman erkek çocuğu mastürbasyon yapınca, acaba ben de lanetlenenlerden mi oldum diyerek bir ergenliğe giriş yaşarken. Dışarıda bir avrupalı çocuk bu obsesyonlara girmeden sağlıklı bir ruhsal ergenlik girişi yapıyor. Bunu nasıl açıklıyacaksın şimdi. Biz kalkıp bunun bir bağnazlık olduğunu anlatınca dinsiz mi oluyoruz. Olay dinliydi, dinsizdi olayı değildir. Kendi yaşadığın şeylerden hesap yap ve bişeyleri değiştirmeye çalış. Korkma ya Allah seni yemez ya. Ne Allah'mış bu kardeşim. Her işe karışıyor ya. Ne yani!

Link to post
Sitelerde Paylaş
E şimdi o zaman yani biraz daha iyi şeyler bilen kaliteli adamlar, bağnazlıkların bir kısmını da gideremiyecek mi yani? Diyorsun ki 'Kimse kimseyi dinden çıkaramaz' Tamam peki bir sorunumuz daha var. Bu bağnazlık ne olacak. Bizim oda da bir arkadaş var katı ülkücü, adam elektronik okuyor. Öyle olduğu halde diyor ki 'Banyoya çişini yaparsan seni cinler çarpar' Şimdi biz insanları nasıl bu obsesif takıntılardan kurtarıcaz. Buna bir çaren var mı? Vallahi 'Cennetime kimse karışmasın da ne olursa olsun' diyorsunuz. En azından bazı şeyleri öğrenmek gerek İlla dinden çıkmıycaksın arkadaşım. Olay belli bir yerde kimseyi dinden çıkarmak değil ki. Bir sürü abidik gubidik şeylerden milletin anası ağladı. Müslüman erkek çocuğu mastürbasyon yapınca, acaba ben de lanetlenenlerden mi oldum diyerek bir ergenliğe giriş yaşarken. Dışarıda bir avrupalı çocuk bu obsesyonlara girmeden sağlıklı bir ruhsal ergenlik girişi yapıyor. Bunu nasıl açıklıyacaksın şimdi. Biz kalkıp bunun bir bağnazlık olduğunu anlatınca dinsiz mi oluyoruz. Olay dinliydi, dinsizdi olayı değildir. Kendi yaşadığın şeylerden hesap yap ve bişeyleri değiştirmeye çalış. Korkma ya Allah seni yemez ya. Ne Allah'mış bu kardeşim. Her işe karışıyor ya. Ne yani!

en çok dikkatimi çeken şuydu koyulaştırdığım yer. intihar ve psikolojik sağlık bozuklukları ne kadar acaba avrupada ?

masturbasyon olayını biraz araştır ezbere yazıyorsun. burada açıklamak istemiyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

allah inancı olanların çoğu "HİÇ BİR MADDE YOKTAN VAROLMAZ VAROLAN MADDE YOK OLMAZ" ilkesinin ne anlama geldiğini bilmiyor ve hep şu soruyu soruyor allah yoksa bu gördüklerimiz nasıl yaratıldı, yaratılışın olmadığını görülen şeylerin bir dönüşümün sonucu olduğuna ikna olamıyorlar.

Zannediyorlarki görünen nesnelerin tümü bir insanın mobilya yapar gibi bir yaratıcı tarafından yaratıldıgının yanılgısı içindeler. Evrim teorisinede bu yüzden şiddetle karşı çıkıyorlar.

Eğer bu ilkeyi anlatabilirseniz sorun çözülmüş olur.

Esenlikler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...