Jump to content

Futbolla ne kadar ilgiliyiz?


Futbolla ne kadar ilgiliyiz?  

53 oy

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • İleti 54
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Takımımı tutarım. Her yerde savunurum. Desteklerim. Her zaman her yerde en büyük Cimbom! :lol: Maçlarını ancak denk gelirse izlerim(fener maçları dışında). En çok da Fenerlilerle kavga etmeyi severim :lol: N'aaaparsın :)

Sevgili bayraksiz,

Sana bir link hediye ediyorum canımcım, güle güle kullanasın diye :lol::rolleyes::lol:

http://www.turkfutbolu.net/fenerbahce/fbgsmac.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

kucuk zohana kadar fenerliim.avrupa maclarinda veya derbilerde (besiktasi saymiorum) numaralidaki yerimi alirim.lig maclarindaysa ev arkadaslarimla birlikte tezahurat yaparak lig tvden izler ve serefsiz komsumuzun sikayetlerine maruz kalirim.butun ultravestilere selam.giren cikan cincona

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

"Tuttuğum takımın sadece derbi maçlarını tribünden seyrederim. Diğer zamanlarda da takip ederim. Takımımı her yerde savunurum."

Galatasaray'lıyım. Derbi maçlarını tribünden seyrederim derken de sadece Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'de olan maçları tribünde izlemeye çalışırım :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

sadece takım tutarım hiçbişey anlamam ama yaman öğretiyor şu anda futbol terimlerini.. :) (kombine, deplasman son öğrendiklerim, belki de tek :D )

babamın takımındaydım (fenerbahçe) değişti kocamın takımındayım (trabzonspor)

fenere dair bişey bilmezken trabzonspora dair az çok fikir sahibiyim..

Link to post
Sitelerde Paylaş

fenrbahçe taraftarı genelde ülkücü ve şeriatçı eğilimleri olan insan ağırlıklıdır..

bunun sebebi nedir bilmiyorum..

beşiktaş taraftarına gelince.. rengindeki siyahtanmıdır yoksa fener ve galatasaraya göre daha geri planda kalmış takım olmasındanmıdır bilmem ama genel olarak anarşist eğilimli insanlar bjk li oluyor..

zaten bjk nin çarşı grubundan bu açıkça belli oluyor..

galatasaraya gelince... rengindeki sarı kırmızı olmasındamıdır nedir (bir yeşili eksik) genelde kürt kökenliler galatasaraylı oluyor....

tarihinde gavs tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Futbol... İnsanları fanatizme, ayrımcılığa, zıtlaşmaya, düşmanlığa ve şiddete teşvik eden bir gereksizliktir bence, elin adamları top tekmeleyerek trilyonlar kazanır, popolarını parayla silecek hale gelirler, çoğu gece hayatında "bu gece hangi kadınla olsam" hesapları yapar basar parayı alır kızı extradan, olan BASİT SÜRÜ PSİKOLOJİSİ ve düşmanlık sonucu döner bıçaklarıyla birbirlerine dalan zavallı "taraftar"lara olur, hemen her maçta ufak ya da geniş çapta illa ki bir tartışma çıkar, bazıları sözlü olur bazıları eyleme dökülür, çoğu kez tribünlerden bir taraftar grubu karşı takımdan birine "ana avrat" küfretmeye başlar, böyle bir rezilliktir işte futbol her maçta ama her maçta vardır bunlar, üstelik dünyanın her yerinde... Sadece Türklere özgü bir şey de değil, futbolun olduğu her yerde illa ki bir olumsuzluk vardır, zıtlaşma vardır.

5 para etmez insanlığını kaybetmiş pek çok boş insan, takımının galip gelmesiyle sanki kendileri bir şeyler başarmışçasına, sevinir

bu da sürü psikolojisinden kaynaklanan davranış biçimlerinin bir parçasıdır.

Öyle ki günümüzde insanlar tuttuğu takıma göre değerlendirilir olmuştur, en basitinden daha geçen ay başıma gelen bir örnek: çalıştığım yerdeki patronun bir tespiti: "olum bak fenerbahçelilerden adam çıkmaz hepsine bak hep kendini beğenmiş, riyakar beş para etmez sulu insanlardır en iyileri en adam gibi adamları da beşiktaşlılardır, birini tanımak istiyorsan tuttuğu takımı sor fenerbahçeliyse ondan adam olmaz " :) İşte futbolun insanların bakış açılarında yarattığı tahribattan sadece bir örnek.

Ayrıca futbol sevgisini ve taraftarlığı; bilimsel düşünceye ve mantığa önem veren, sürüden ayrı nitelikli, kendini bilen ateistlere, deistlere agnostiklere...vs nedense hiç yakıştıramamışımdır kendimi bildim bileli...

tarihinde Anthemoessa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hani şu gelenin geçenin yendiği, Avrupa'da rezil olan, dandik takımlara elenen takımdan mı söz ediyorsun?

Boş ver sen kocanı falan, babanın takımını onaylamasam da onu takip et...

İyide babasının tuttugu takımın öbüründen farkı yok ki.Eğer yenilmek istemiyorsanız tutucagınız takım G.S olmalı.

İstatistikler ve sonuçlar ortada.

Yenilmek istemeyenlerin takımı G.S

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...