Jump to content

''Muhsin başkanımla solcuları döverdik''


Recommended Posts

Zaman yazarlarından Mümtaz'êr Türköne BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için yazdığı yazıda Gençlik yıllarındaki anılarını anlatarak “ne güzel solcuları döverdik” diye dalga geçti.

soL (HABER MERKEZİ) Zaman yazarlarından Türköne, Yazıcıoğlu için bugün yazdığı “Muhsin Başkan” başlıklı yazısında Dev – Yol üyelerinin üniversitede stand açtığı, solcu gençleri engellemek için ise “Musin Başkan”la gençlere neler yaptıklarını anlatarak bir skandala imza attı.

Türköne yazısında Dev-Yol’un zorla üye kaydettiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı “Dev – Yol fakültenin girişine masayı kurmuş. Sorumluluk bendeydi. Yardım istedim. Site Yurdu'nda iki kişi beni buldu. Mütevazı ama çok kararlı görüneni benimle konuştu. Muhsin Yazıcıoğlu ile ilk karşılaşmamdı. İki saat sonra, kulaktan kulağa yayılan, iki kişinin Siyasal'ı bastığı ve iki metre boyundaki Sedat'ın herkesin ortasında adamakıllı dayak yediğine dair inanılması güç bir rivayeti dinliyordum. Birkaç gün sonra burnu bantlı Dev-Yol liderini görünce ben de bu hikâyeye inandım.” Yazısında kullandığı ifadelerden sonra Türköne “Muhsin Başkan”a hayranlığını “bu dönemde aynı hikayeler hep dolanırdı” diyerek efsaneleştirmiş.

Genel Merkez'de de birlikte çalıştıklarını belirten Türköne, “Şiddetin tırmandığı yıllarda zirvedeki adamlardan biriydi; ama sükûnetini ve sağduyusunu hiç kaybetmedi. Olanlardan hepimiz sorumluyduk; ama irade bize ait değildi. Çaresizlik içinde güvenecek bir dal arıyorduk. Hepimiz ona güvenirdik. Hepimiz ona inanırdık. Bizi yarı yolda bırakmayacağını, bize yanlış yaptırmayacağını bilirdik” diyerek ülkü ocaklarında yaşadıklarını da notlamayı ihmal etmemiş.

Yazıcıoğlu için gönül adamıydı, dirençliydi övgülerine devam eden Türköne cezaevinde geçirdiği 7,5 sene zarfında ve sonrasında da Yazıcıoğlu’nun liderliğini kabul ettiğini belirtti.

Yazıcıoğlu kimdi?

BBP'nin kurucusu ve genel başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de 1970'lerden bu yana yürütülen kontrgerilla faaliyetleri içinde önemli bir yere sahipti. 1977-1978 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Yazıcıoğlu, aynı dönemde MHP Genel Başkan Müşavirliği yapmıştı.

Başta Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı olmak üzere, Türkiye'de kontrgerilla faaliyeti içinde bulunan kişiler ile yakın ilişkileri olan Yazıcıoğlu, 1978 yılında Abdullah Çatlı ve Mustafa Pehlivanoğlu Ankara'da göz altına alınınca emniyete telefon ederek "Bu size son ihtarım. Abdullah Çatlı’yı bırakmazsanız Ankara'nın 150 yerinde bomba patlatacağız" demiş ve Çatlı'yı serbest bıraktırmıştı.

12 Eylül darbesinden sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanan Yazıcıoğlu, 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalmış, ancak herhangi bir cezadan hüküm giymeden tahliye olmuştu. Aynı dönemde idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu ise; Abdullah Çatlı, İsa Armağan, Oral Çelik ve Mehmet Ali Ağca gibi sağcı katillerin Yazıcıoğlu'nun direktifleriyle hareket ettiğini söylemiş, Yazıcıoğlu'nun Şevkat Çetin'le birlikte "Ülkücü Gençlik Derneği'nin öldürme, yaralama, kurşunlama, bombalama gibi eylemlerini yöneldiren kişi olduğunu" ifade etmişti.

Yazıcıoğlu cezaevinden çıktıktan sonra önce Milliyetçi Çalışma Partisi'ne girmiş, ardından 1992 yılında BBP'yi kurmuştu.

Kendisinin Sivas Katliamının düzenleyicileri arasında bulunduğuna dair iddialar ortaya atılmış, o ise Sivas'ta yakılan aydın ve sanatçıları "provokatör" ilan etmişti.

Yazıcıoğlu'nun ismi, son olarak Hrant Dink cinayetinin ardından kontrgerilla faaliyetleri bağlamında anılmıştı. Katil ve azmettiriciler ile Alperen Ocakları ve BBP arasındaki tam olarak açıklanmayan bağlar olduğu basına yansımış, bu bağlantılara dair tatmin edici bir açıklama yapılamamıştı.

http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetsag/12012.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 257
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu Muhsin 12 Eylül öncesi faşist katillerdendir. Önceleri MHP'nin tosuncuğu olarak görev ifa etmiş, daha sonra BBP adındaki partiyi kurmuştur. Hiç bir seçimde yüzdeye vurulacak kadar oy almamış olan Muhsin şeriatçı faşisttir. Yandaşları iki gündür BBP önünde boşuna bağırmıyorlar "ya allah bismillah" diye...

----> Ateistcafe

Zındık , nerede bir Allah Peygamber , kitap diyen adam var onun bacağına dalmayı kendine vird edinmişsin.

Ve standart prosedürü bu iletinde de bozmamışsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siyasi görüşlerini beğenmesemde BBP lilere ve sevenlerine sabır diliyorum.

Beni ilgilendiren asıl kısım şu helikopter enkazına 48 saatte ulaşılması çok geç bir zaman.Bu enkazı ulaşılmada ne gibi ihmaller var? Helikopter sinyali neden çalışmadı?Cep telefonu sinyalleri neden yetersiz oldu?

Türk havacılığı için bir utanç kazası bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

insan herşeyden önce gelir

Eğer onlar gibi davranıp gebersin dersek onlardan farkımız kalmaz.

Genede en çok muhabire üzüldüm ben ama :(

bu faşist herifin helikopteri düştüğünde umarım gebermiştir demiştim ama ölüm haberini aldıgımda üzüldüm donarak ölmek düşmanımın başına gelmesin derim
Link to post
Sitelerde Paylaş

La bi helikopter dusuyor iki gun sonra buluyorlar, bulmak icin bi tabur zavalli askeri daglara yolluyorlar, sonra muhsin yasiyormu , oldumu bilmiyorlar. Hay ben bunlarin yaptigi isin taaaaaaaaaaaaaaa icine.

Yahu alti ustu bi helikopter , cesedler ucak kazalari gibi saga sola sacilmaz, ustelik toplam 6 yada 7 kisi vardi orda.

Neler oluyor ya? Neden bu adamin varligi yada yoklugu saklaniyor? bu adam cokmu muhim biriki oldugu aciklanirsa TR ekonomisi batacak, catismalar cikacak?

Bunlar bana gore secim reklami sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...