Jump to content

Cehennem için insan yaratmak...


Recommended Posts

Madem bu kadar malumatınız var insanın da özelliğinin hapishaneye girme anlamında tercihlerinin de olan bir varlık olduğunu bilen Allah olduğunu bilirsiniz. Hatta melekler dahi bu yüzden sual sormuşlardı değil mi yeryüzünde fesat çıkaracak, bozgunculuk yapacak bu varlığı niçin yaratıyorsun diye değil mi. Yani insanın iki özelliği var hayırları da tercih edebilir şerleri de .. Bunu bilen Allah niye bunlara göre karşılıklarını da yaratmasın ki... Esas yaratmaması nakisedir. Madem o herşeyi bliyor bildiğini de bildirmesi için cehennemi de hazır etmesi gerekir..

Allah'ı hafife alıyorsunuz; sadece bilmekle kalmıyor; zaten her şeyi kendisi yaratıyor :rolleyes:

tarihinde Andromeda tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 95
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şimdi Dünyada Zıddı olmıyan bir şey gösterebilirmsin bana; yada insan zıddı olmıyan şeyi bilebilirmi..? Bilemez...

Peki Allah'ın zıddı yok ve Kainat cinsinden değil.. Bu kainatta bilinen hiç birşeye benzemiyor; Zaman ve Mekan ile de sınırlı değil; Yoktan Yaratma Kudretine Malik; İlmi Muhit Sahibi; Acz ve Kusurdan uzak.. Kudreti sonsuz.. v.s. v.s.. gibi sıfatlara ve isimlere sahip.. Bunları anlayıp algılayabilmek ve akla yaklaştırmak için temsiller lazım...

Mesela : Allah'ın bir ismi HAY.. Yani hayat veren.. Şu Dünyadaki hayattar faliyet bize daimi bir Hayat kaynağı olduğunu gösterir..

Allah'ın ZATI ile Şuunatından Kaynaklanan Sıfatının tezahürleri olan Esma-i İlahisinin tecellisi farklı şeyler...

Allah Zatında hiç birşeye muhtaç değil.. Hiç birşeye kıyas değil.. Çünki Şekle girebilen, Maddi özellikler ile tarif edilebilen bir şey Halık olamaz.. Ama Allah Bize kendisini tanıttırıp bildirmek istiyor.. Bunu da bu kainatta tecelli eden isim ve sıfatları ile yapıyor.. İşte bunlar Kainatta herşeyde, özelliklede insanda tezahür ediyor.. Yani açığa çıkıyor..

Esması tezhür etmek istiyor; Allah ta bu tezahürü Kendisi bizzat müşahede ettiği gibi, müteşabih aynalar vasıtasıyla hem görmek, hem göstermek istiyor.. Kendi Zatı buna muhtaç değil; Muhtaç olan yarattığı kainatı.. Çünki bu alemi yaratmasa bunca faliyet ve hayat ortaya çıkmayıp hiçlik karanlıklarında kalacaktı.

Şöyle düşünelim.. (Temsilde hata olmaz kaidesince)

Mesele çok ikram perver birisi var.. Her misafirine ikram etmekten lezzet alıyor.. Bu ikramperverlik O Zatın bir Vasfıdır.. O Zaat bu ikramdan kendi şahsına mahsus bir lezzet alır; ama ikram ettiği şeylere ihtiyacı yok.. Zaten ikram ettiği şeylerde kendisine ait..

Aynen böylede Allah'ın zatında hiç bir şeye ihtiyacı yok ama İsim ve Sıfatları Büyük Alem olan Kainat vasıtası ile ve Küçük alem olan insan vasıtası ile açığa çıkmak istiyor..Allah ta bu tezahürden(Açığa çıkmak) kendi zat-ı kibriyasına layık bir lezzet alıyor..

İşte insanın ve kainatın buna ayine olması bu demek..

herşeyin neden bir zıddı olması gerekiyor ki?

bu yazın da büyük ölçüde arapça, tüm diğer yazıların gibi. türkçe kursuna gitsen bir diyorum.

sana göre dünyadaki herşey allahın kanıtı, ancak bu açıklama ne dersen de hiçbir zaman benim için yeterli olmayacak. bana göre kanıtı değil yani. canlıların bugün olduğu gibi dünyaya konmadığını milyonlarca geçmişi olduğunu biliyorum. şimdi eğer ondan öncesine açıklama getiremiyorsunuz peki dünya nasıl var dersen ve o zaman dünyayı allah yaratttı dersen, zaten kutsal kitaplara yine ters düşmüş olursun. kutsal kitaplar, dünyanın ve canlıların birkaç günde yaratıldığını söylüyor. benim için açıklaması olmayan birşey allahın varlığını kanıtlamaz. sadece açıklaması yoktur. henüz bulunamamıştır. geçmişte de insanların açıklama bulamadığı bir sürü şey vardı, sonradan bulundu. zaman ilerledikçe herşeyin cevabı bulunacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Allah, biz cehennemde yanarken, bizim için üzülecek mi?

O kadar peygamberler, o kadar kitaplar ao kadar alimler gönderip insanın cehenneme gitmemesi için rahmet ve merhametini gösteren Allah cezayı kendi rızzasına göre isteyen üstüne üstlük ona isyan etmekle birlikte hadsiz ibadet edenlerin hukukuna tecavüz edenlerin hakkının alınması gayet normaldir. Merhamet gösterilemez. Gösterilirse diğer hak sahiplerinin hakkına tecavüz edilmiş olur bu tamemen merhametsizlik olur.

Zarara rızası ile girene merhamet edilmez değil mi? Sen yanında bulunan aç bir kişiye diyorsun ki.gelseni lokantaya götüreyim ısrarla bunu yineliyorsunuz o ise ısrarla gelmiyor neticede siz ona acır mısınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Adamın biri bir köye bomba atmış 100 kişinin hayatına son vermiş. Şimdi hakim karar veriyor ömür boyu hapis. Siz bu adama acıyıp onu salsanız esas acımamak ve ölenleri hiçe saymak bu değil mi? Adamın ise ömür boyu hapis yatması ise adaletin ta kendisidir...
Link to post
Sitelerde Paylaş

amazonta: .<"Kim bir insanı kasden öldürürse, cezası içinde ebedî kalıcı olmak üzere cehennemdir. Allah ona gazab etmiş ve lânet etmiştir. Ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. " (en-Nisâ, 4/93)> ALLAH cc bu ayette ateist olsun müslim olsun herkesin hayatını önemsemiş ve kimsenin kimseyi haksız yere öldüremiyeceğini vurgulamıştır.iyi oku istersen birader.evet ceza vermek insanlara değil ALLAH cc a aittir buda vurgulanmak istenmiştirki bu yüzden cehennem var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kötü olmasaydı iyinin bir anlamı olmazdı

zulüm olmasaydı kimin iyi olduğu kimin sabırlı olduğu bilinmezdi

yaratıcı iyiler için hayal bile edilemeyecek cenneti ucuza vermez tabiki cennet halkına zulüm edecek cehennem halkı olmalı bu halk içinde cehennem yaratıldı

cehennemlikler cennetin ucuz cehennemin luzumsuz olmadığını belirtmek için yaratılmıştır

Link to post
Sitelerde Paylaş

size bu dünyadada gülüyorum ahirettede gülecem.çünkü stendap yapan taraf hep siz olacaksınızda ondan.:-))))))). devam devam karanlığa kurşun sıkmaya devam.birilerinin bizi güldürmesi lazım. :-))))))))))))))

Link to post
Sitelerde Paylaş
....

cehennemlikler cennetin ucuz cehennemin luzumsuz olmadığını belirtmek için yaratılmıştır

Demek, cehennem için yaratılanlar, cehenneme gitmemek için "özgür iradelerini" kullanıp, iman edemez, iyilik yapamazlar.

Bunun eğitimle, öğretimle ilgisi yok.

Düşünme yeteneklerinizi çöl kumuna gömmüşsünüz.

.

Link to post
Sitelerde Paylaş

GEZGİN95: HER İNSANA İRADE VE AKIL VERİLMİŞTİR.DÜNYADA GÖKTEN PARA YAĞIYOMU.? ÇALIŞACAKSIN DİMİ? KİMSE CEHENNEM İÇİN YARATILMAZ.BUNU MANTIKTA KABÜL ETMEZ.YANLIZ ALLAH CC GELECEĞİ BİLDİĞİ İÇİN CEHENNEMİ Bİ CEZA YERİ OLARAK YARATMIŞTIR.Bİ SINIF DÜŞÜN ÖĞRETMEN TEMBEL ÖĞRENCİLERİ BİLİYOR VE YAZILI YAPICAK.YAZILIDAN ZAYIF ALACAKLARINIDA BİLİYORÇOZAMAN SUÇ KİMDE BURDA.ÖĞRETMENİN Bİ MÜDAHALESİ VARMI? YOK DİMİ.ÖĞRENCİNİN ÇALIŞMASI LAZIM DERSLERİNE.

Link to post
Sitelerde Paylaş

eğer tanrı kötüolan insanları hemen cehenneme atsaydı insanlar şunu sorardı tanrım ben ne yaptımda beni cehenneme attın ama tanrı insanlar bunu söylemesin diye dünyaya gönderdi sonumuz nasıl olacak onu hiçbirimiz bilemiyoruz ama bazı insanların canının yanacağı kesin

Link to post
Sitelerde Paylaş
Demek, cehennem için yaratılanlar, cehenneme gitmemek için "özgür iradelerini" kullanıp, iman edemez, iyilik yapamazlar.

Bunun eğitimle, öğretimle ilgisi yok.

Düşünme yeteneklerinizi çöl kumuna gömmüşsünüz.

.

haklısın yalnış bir cevaptı benimkisi

Link to post
Sitelerde Paylaş

ya ilginç.siz ateistler ALLAH ı ahireti görsekte inanmayız dersiniz sonrada cehennemi sorgularsınız yok niye var yok efendim olması haksızlık vs. ya bırakın bu sözleri arkadaşlar.siz ateistler ALLAH ahiret gününe inanıyorsunuz buna eminim.en az bizim kadar inanıyorsunuz fakat düşman olduğunuz için bukadar hakaretler ve saldırılar gerçekleştiriyorsunuz..inanmamakla düşmanlık farklı şeyler.siz evrimide kabül etmiyosunuz.ben hiç bi evrimcinin ALLAH a peygambere kuran a hakaret edip saldırdığını görmedim sadece inanmıyorum diyo okadar ama siz inanıyorsunuz fakat düşman olduğunuz için bukadar sorguluyorsunuz ve hakaret ve küfüre kadar götürüyorsunuz.eski müşriklerde helvadan yapma putlara taparlardı ve bunlara niye tapıyorsunuz diye sorulduğunda bunlar bizi ALLAH a yaklaştırıyor derlerdi.sizde aynısınız işte

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...