Jump to content

DANSÖZ DÜNYA


Recommended Posts

Diyanet Meali - el-BAKARA : 87. Andolsun biz Musa'ya Kitab'ı verdik. Ondan sonra ardarda peygamberler gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da mucize ler verdik. Ve onu, Rûhu'l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. (Ne var ki) gönlünüzün arzulamadığı şeyleri söyleyen bir elçi geldikçe ona karşı büyüklük tasladınız. (Size gelen) peygamberlerden bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürdünüz.

Diyanet Meali - el-BAKARA : 92. Andolsun Musa size apaçık mucize ler getirmişti. Sonra onun ardından, zalimler olarak buzağıyı (tanrı) edindiniz.

Diyanet Meali - el-BAKARA : 211. İsrailoğullarına sor ki kendilerine nice apaçık mucize ler verdik. Kim mucize ler kendisine geldikten sonra Allah'ın nimetini (âyetlerini) değiştirirse bilsin ki Allah'ın azabı şiddetlidir.

Diyanet Meali - ÂL-İ İMRÂN : 184. (Resûlüm!) Eğer seni yalancılıkla itham ettilerse (yadırgama); gerçekten, senden önce apaçık mucize ler, sahifeler ve aydınlatıcı kitap getiren nice peygamberler de yalancılıkla itham edildi.

Yukarıda, Muhammed'den önce gönderilmiş peygamberlere! verilen mucizelerden bahsediliyor. Bu liste daha da uzayabilir ancak bildiğinizi düşündüğüm için yeterli gördüm.

Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 37. O'na Rabbinden bir mucize indirilseydi ya! dediler. De ki: Şüphesiz Allah mucize indirmeye kadirdir. Fakat onların çoğu bilmezler.

Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 109. Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarına dair kuvvetli bir şekilde Allah'a andiçtiler. De ki: Mucize ler ancak Allah katındandır. Ama mucize geldiğinde de inanmayacaklarının farkında mısınız?

Diyanet Meali - YÛNUS : 20. Ona (Muhammed'e) Rabbinden bir mucize indirilse ya! diyorlar. De ki: Gayb ancak Allah'ındır. Bekleyin (bakalım) ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.

Diyanet Meali - YÛNUS : 97.Kendilerine (istedikleri) bütün mucize ler gelmiş olsa bile, elem verici azabı görünceye kadar inanmayacaklardır.

Bu kısımda ise (haklı olarak) mucize bekleyen, ancak bekledikleri mucizeyi bir türlü göremeyen elemanlara hitaben ayetler yer alıyor.

-------------------------------

Şu iki tablodan kıyasla yola çıkarsak şu maddeleri çıkarabiliriz:

* Allah (Muhammed), eski hikayeler (Isa ve Musa'ya vs... verildiği iddaa edilen mucizeler) ile gündemi meşgul ediyor.

*Allah (Muhammed), kendisinden mucize talep edildiğinde, hemen bir ayet download edip elemanları stand by moduna alıyor. Kendiside onlarla beklemektedir!

* Ayrıca 'YÛNUS : 97' de belirtildiği üzere mucizeler gelmiş olsa bile, cehennem azabı tecelli edinceye kadar inanmayacaklarını öngörüyor.

* Amaaa Allah bir türlü bu garip elemanlara takılmadan edemiyor. Onların Islam'ı kabul etmeyeceklerini bile bile!

Bu sonuca bakarak, bir ayet te biz indirelim. Hemde Sezen Ablamızdan :rolleyes:

DANSÖZ DÜNYA

Kıvır kıvır kıvır

Ziller elinde

Kıvır kıvır kıvır

Yangın yerinde

Kıvır kıvır kıvır

Öz paramparça

Kıvır kıvır kıvır

Öz esir teninde

Dön dansöz dünya

Devam et ateş dansına

Yan gamsız dünya

Sığmadın aklıma

Vursun davullar

İnlesin dünya

Yalnızlığını dinlesin dünya

Kıyamet gündesin dünya

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...