Jump to content

Afgan "medeni" kanunu, Taliban'dan zina cezalandırması


Recommended Posts

Ben "Bu hale getirdiler" dediğim için herkesten azar işittim.

 

Ama Khaled Hosseini'nin kitaplarını tavsiye ederim. Afganistan'ı Afganistan yapan bana göre rus işgalidir. 80'lerden önce de bunlar kapalı giyinirlermiş. Ama Afgan sosyetesi ve orta sınıfı gayet modern, tıpkı batılılar gibi giyinirmiş. Günümüzde hinsdistan'ın sosyetesi gibi. bir sürü okumuş, yazmış insan, sanatçı, yazar vs varmış.

Orada şu oldu: Savaş sadece ülkenin alt yapısını tahrip etmekle kalmaz. savaş olduğunda 1) Sermaye hemen dışarı kaçar, 2) Zengin kesim ülkeyi terk eder 3) Okumuş, yazmış, sanatçı, öğretmen, doktor, mühendis, avukat, değer üreten kim varsa çeker gider ya da oralarda ölür, 4) Orta sınıf filan da çeker gider. 5) Normal insanlar da mülteci kamplarına filan gitmeye başlar. Ülke geride kim kalmışsa onun ülkesi olur. kimse de bir şey diyemez.

- Olyın "İslami yönü" var. kabul ediyorum. Ama bu dediğim de var. Çünkü geride kalkıp da bunlara cevap verecek adam kalmaz.

Ben maalesef bu yobaz kesiminin bir noktada, kendi dediklerini yaptırtmak için, lkeyi savaşa sokabileceklerini düşünüyorum. En kestirme yol odur. 1-2 sene sonra her şey İran gibi olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...