Jump to content

Arap şovenizmi ne akıllar üretiyor.


Recommended Posts

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8279199....29&sz=46273

Cennette hangi dil konuşulacak 21 Şubat 2008

Bugün Gazetesi yazarı Mehmet Paksu köşesinde ilginç bir yazıya imza attı: Cennette hangi dil konuşulacak? İşte Paksu'nun yazısı:

“Öldükten sonra âhirette, inşaallah Cennette Arapça mı konuşacağız? Yoksa her Müslüman kendi dilini mi konuşacaktır?" Her ikisi de mümkün ve olabilir. Cenab- ı Hakkın kudreti açısından bakıldığında hiçbir engel ve zorluk söz konusu değildir.

Cennetin şartlı bütünüyle farklıdır, bu âleme benzemez. Bu âlemde sebepler ve hikmetler geçerlidir. Burada bir şeyin vücuda gelmesi için mutlaka bir sebebin olması gerekir. Mesela, karın yağması için kış mevsiminin gelmesi, havanın bulutlu olması, sıcaklığın belli ölçüde düşmesi gibi sebepler lazım. Ama diyelim ki, Cennette kar yağmasını isteyecek olsak, kışa da gerek yoktur, buluta ve soğuğa da gerek yoktur.

Çünkü âhiret âlemi ve Cennet dârü'l-kudrettir. Orada sebeplerin sözü ve etkisi geçerli değildir. Cennet hakkındaki bir âyet bir genel kuralı hatırlatıyor: "Orada canların çektiği ve gözlerin hoşlandığı her şey vardır."(Zuhruf Suresi, 71) Buna göre mesela, bir Endonezya'lının canı kendi dilini konuşmak isterse, neden verilmesin veya İspanyol bir Müslüman Cennette İspanyolca konuşmayı aruz etse neden engellensin? Fakat bunlarla birlikte bu konudaki nakillere baktığımızda şu bilgilere de ulaşıyoruz.

Peygamberimiz bir hadislerinde, kendisinin Arap milleti içinden çıktığını, Kur'ân'ın Arap diliyle nâzil olduğunu ifade ederken, "Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır" (Feyzü'l-Kadir, Hadis no:225 ) diyor. Arapça, belâgat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir. Aynı zamanda ses, âhenk ve cümle yapısı bakımından da diğer diller arasında ayrı bir yeri vardır.

Cenâb-ı Hak da kendi kelâmını Arapça indirmiştir. Peygamberimiz de zaten bu dili konuşuyordu, kendi kavminin dilini... Bu hadisi bazı âyetler de destekliyor. "Uyarıcılardan olasın diye apaçık bir Arapça lisan ile Kur'ân'ı senin kalbine Cebrail indirdi." (Şuarâ Suresi, 195) "Biz hiçbir peygamberi kendi kavminin dilinden başkasıyla göndermedik ki, emrolunduklarını onlara apaçık anlatsınlar" (İbrahim Suresi, 4) meâlindeki âyet-i kerime de Peygamberimizin (a.s.m.) kendi kavmi olan Araplara kendi dilleriyle hak dini anlattığını bildirir.

Evet, Kur'ân'ın dili ve Peygamberimizin konuştuğu dil Arapça olunca, Cennet dilinin de Arapça olacağı gerçeği ortaya çıkar. Hz. Adem'in de yeryüzüne indirilmeden önce Cennette bulunduğunda Arapça konuştuğu rivayet edilir.

Ayrıca bu dili Peygamberimizden (a.s.m.) başka diğer peygamberler de konuşurdu. Meselâ, Hz. Nuh, Hz. Hud, Hz. İsmail, Hz. Sâlih, Hz. Şuayb Arapça konuşuyorlardı. Ayrıca Kastalânî, Hz. ¬işe'den "Cennet ehli Muhammed Aleyhisselâmın diliyle konuşacaklar" rivayetini kaydeder. (Mevâhib-i Ledünniye, 1:276, 6 Mektubat, s.406) Bediüzzaman ise Mektubat'ta İmam-ı Âzam'ın bir fetvasının hikmetini açıklarken şöyle bir ifadeye yer verir:

"Bir rivayette lisan-ı ehl-i Cennetten sayılan Fârisî lisanı..." (Mektubat s. 406)

Bu açıklama ile yukarıdaki nakiller bir arada düşünülecek olsa şöyle bir neticeye varmak herhalde yanlış olmaz: Esas itibariyle Cennet lisanı Arapçadır; fakat Farsça da konuşulabilir. Cenab-ı Hak her iki dili de Cennet lisanı olarak yaratabilir.

Araplaşmayı din diye satan bir adamın yazısıdır..

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

buradan anladığım birşey allah birkaç kitap göndermiyor ki muhammed kendisi anlatsın diğer insanlara. bu bence o zamanlarda ikinci birinin peygamberim diye çıkıp ortalığı karıştırmasını önlemek için yapılmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herakles adam Cennette bulunmuş gibi yazmış :)

Başka türlü bu açıklamaları yapmak imkansız!

Arap ananesine duyulan bu hayranlık insanlarımızı kör etmiş!

Cennetide kendi keyfiyetlerine göre anlamlandırmışlar!

Akıl ya akıl!

Saygılar

tarihinde Procroustes tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8279199....29&sz=46273

Araplaşmayı din diye satan bir adamın yazısıdır..

bütün çocuklar sadece üç farklı şekilde ağlamaya başlıyorlar.. aynı sesleri çıkartıyorlar..sonra aynı sesleri geliştiriyorlar ama yinede geliştirilende tüm çocuklarda birbirlerinin aynısı ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyide burda şovenistliği yapan sanki sizsiniz gibi geliyor...Adam başta demişki insanlar cennette istedikleri şeyi alabildiğine göre kendi dillerini kullanmak istediklerinde kullanabilecekler...Bununla beraber sonradan gelen yazılar rivayettir...Olabilirde olmayabilirde...Kur'an'ın arapça indirilmesi olayıda yanlış anlaşılmış yazar tarafından...Allah'ın kur'anı arapça indirmesi Allah'ın arapçayı sevdiğini göstermez yada onu tekdil olarak kabul ettiğini..Sonuçta Allah ibranicede indirmiş...Birde anlamadığım amaç ne burda...Allah'a cennete inanmayan bir adam neden kalkıp cennetin diliyle uğraşsın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu zati muhterem bu civardaki forumlarda arz i endam etmis bir kisidir.

Arapçayı ve Arap dilini kutsallaştıran bir beyin...

Arapça dilini Nuh'ta konuşurdu falan demiş..Arapca'nın ne zaman türediğini de bilmiyor...

Putu çok olanın aklı böyle saçmalık üretir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Birde anlamadığım amaç ne burda...Allah'a cennete inanmayan bir adam neden kalkıp cennetin diliyle uğraşsın...

Benim neye inandığımı nerden biliyorsun sen?

Amac şu amacı şovenistlik olan bir adamı alaya almak ve buna dur demek...

Dillerin ve ırkların değişik olmasını belirleyen nedir?Nibirulular mı?

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hz. Adem'in de yeryüzüne indirilmeden önce Cennette bulunduğunda Arapça konuştuğu rivayet edilir.

Ne Nuh'u adam isi Adem'e kadar goturmus !!

Tabi Adem inmeden once kimle konusur karisi ve seytan ile bir de Allah ile eh o halde Arapca konusanlarin icine Seytan'i ve hatta Allah'i da katabiliriz !!

Zaten Adem Arapcayi Arabistan da ogrenmedigine gore ogreten bellidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak bende arap dilinin kutsallaştırılmasına karşıyım..Çünkü bende arap değilim...Ama cevaplar ortada ne diye naylondon gibi orasından burasından çekiştiriyoruz...Hem adam rivayerlerden bahsediyor...Allah bize 1400 sene evvel arabın değilde bir hintlinin dilinden hitap etseydi sen gene hintlilere mi bulaşacan...Mana önemli mana gerisi teferruat...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Herakles ne dediğini anlıyorum ama sen galiba beni anlamıyorsun...Adam rivayetlerden yola çıkmış rivayetlerden...Bende sana diyorum ki cevap belliyken neden aynı şeyleri söylüyorsun..Hem bu adam gaziantepli yav...

Adam çiğköftede yer mi:P

Kardeşim bu adam resmen rivayetleri kullanarak Arap şovenizmi yapıyor....Böyle birşey yoktur..Muhammed çinli olsaydı bu adam Çince şovenizmi yapardı..Adamdaki mantık bu...Arapçaya karşı olduğumdan değil milletlerin dillerine saygı duymayan ve islamla araplaşmayı karıştıran bir adam olduğundan kızıyorum...Mantığı putperest anlayacağın..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...