Jump to content

ŞU ANDA NEDEN CANLILAR EVRİMLEŞMİYOR


Recommended Posts

evet anibal bey

sen şimdi carls darvinin dediklerini değiştiriyorsun farkındamısın birader.evrimin oluş şekli farklıdır diyorsun.şimdi insanlar kime inanacak carsl darvinemi? sanamı? gerçi ikinizin dedikleride tutarsız ama neyse.:)

HAK DİN İSLAMDIR

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 219
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

>>> sen şimdi carls darvinin dediklerini değiştiriyorsun farkındamısın birader.

Aha darwinin kitabı burda birader, otur oku bakalım, değişmiş mi:

http://www.literature.org/authors/darwin-c...es-6th-edition/

Ha, darwinin kitabında evrimin varyasyon + izolasyon + doğal seleskiyon ile ortaya çıktığnı söyler. Bu denklem hala geçerlidir. Ama darwninin kitabı vahiyle değil, gözlemle ortaya çıkmış bir kitaptır ki, aynı günlerde, Wallace'ta benzer gözlemlerle benzer sonuçlar almış, aynı teoriyi yayınlamıştır. Bugün biz o gün elimizde olmayan imkanlar sayesinde, teorinin eksik veya hatalarını elbette bulup gideriyoruz. Bugün itibarıyla, bilinen tek mesele, evrimin çizgisel değil düzelmsel gelişmekte olduğudur. Ki, o dönemin kısıtlı bilgileriyle bunun görülmesi pek mümkün değildi zaten..

Sen kendi dediğinin neresi tutarlı, bir de ona baksana? Evrim doğadaki gerçektir. Senin ona tutarlı, tutarsız vs. demenle yanlış olacak değildir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

anibal

üstadım ben lise mezunuyum sen üniversitede hocasın.elbette senin kadar bilmem imkansız.itiraf etmek iyidir derler şayet ben 4 4 lük müslüman olsaydım ilim çinde bile olsa gider alırdım<yani üniversite okurdum> fakat az çok bilgim var.sende biliyorsunki darvinin anlattıkları tutarsız vede imkansız dimi.haksızmıyım.siz ateistler bile gülüyorsunuz dimi darvin saçmalıklarına.çünkü imkansız.düşünsene hocam evrim neder:bi maymuna insan ilişkiye girmiş öyle başlamış insan maymun karışımı evrim.bi maymunla ilişkiye girmeyi ne ateist ne müslüman nede diğer dinlerdeki insanlar kabül etmez.mümkün değildir bu.evrim bilme mantığa islama ateizme herşeye ters olan birşeydir.aklı başında hiç bi insan bunu kabül etmez.

AHİRETTE SENİ KURTARACAK BİR ESERİN OLMADIĞI TAKTİRDE,FANİ DÜNYADA BIRAKTIĞIN ESERLEREDE KIYMET VERME.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> müslüman olsaydım ilim çinde bile olsa gider alırdım

Müslümanlıkta böyle bir kaide yok. Muhammede iftira ederek böyle bir hadis uydruulmuştur, ama aslı astarı, senedi sepeti vs. yoktur..

>>> fakat az çok bilgim var.sende biliyorsunki darvinin anlattıkları tutarsız vede imkansız dimi..

İşte senin neden yanıldığın mevzusu. Darwni değil, Newton ile birlikte, yepyeni bir tarz başlar. Artık bilgi, masada oturup, düşünerek filan değil, gidip gözlemlemek ve denemek yoluyla edinilmeye başlar. Darwin bir takım gözlemler yapmış ve bunların sonuçlarını ortaya koymuştur. İşte o nedenle, tutarlıymış, tutarsızmış gibi laf etmeye çıkmak, abesle iştigaldir. Zaten gözlemlerle tutarsız olsa, o zaman bu bilgi hiç ortaya konmazdı..

Şimdi bir düşün bak.. Diyorlar ki, dünya top gibi, portakal gibi yuvarlakmış. Böyle tutarsız bir laf olur mu? Öyle olsa, mesela, Avustralyada yaşayanlar dünyadan boşluğa dökülmezler miydi?

İşte sizin söyledikleriniz aynen bu şekilde. Evrim teorisi, bilimsel alanda bilinen en tutarlı teoridir. Ve inan, yerçekimi teorisi evrimin yanına, bu noktada yaklaşamaz bile.

>>> bi maymuna insan ilişkiye girmiş öyle başlamış insan maymun karışımı evrim.

Ben darwinin böyle bir şey sölediğini görmedim zaten, göremediysem, sen göster, sana orjinal baskıyı komple gösterdik, açıp okuman için.. Zaten söylediğin senin cehaletinin kaç minare boyuna çıktığını da gösteriyor. Zerre kadar akıl, düşünce, sorgulama filan yok mu sende? İnsan biraz utanır, bu soruyu sormadan evvel. Bak,iyi bak, ne sormuşsun:

>>> bi maymuna insan ilişkiye girmiş öyle başlamış insan maymun karışımı evrim.bi maymunla ilişkiye girmeyi ne ateist ne müslüman nede diğer dinlerdeki insanlar kabül etmez.

Ne olmuş, bir maymunla insan ilişkiye girmiş, öyle mi başlamış insan maymun karışımı evrimi? Peki o ilişkiye giren insan ve maymun nerden çıkmış öyleyse?

Ötesi? Gene sayıklamışsın ama, olabilir, bilgisizlik cehalet değildir. Ama bilgi sahibi olmadan böyle fikir sahibi olmak, ayıbın daniskasıdır. Dilersen:

http://www.zoophilia.dk

Buraya bak, kadın - at, erkek - at, kadın - maymun, erkek - maymun vs. türlü türlü nasıl oluyormuş bu işler, otur kendin gör.. Yada, şuraya bak, olayın analizini bir oku önce:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia

"Aklı başında hiç bir insan etmez, demez, dşünmez" vs. lafları, safsatanın bir numaralı nişanesidir, bunu unutma. Bir şey, bu açıklamayla doğruluğunu göstermeye çalışıyorsa, hiç düşünme, at o zırvalığı doğrudan doğruya çöpe..

Link to post
Sitelerde Paylaş
berguzar hanım

kurandaki kapanın ayetini peygamberimiz yorumlamış ve eşlerine ve diğer kadınlara el ve yüz hariç kapanmalarını söylemiştir.ben kendi kafamdan uydurmuyorum.bi zihniyette güddüğüm filan yok.her neyse burda şimdi müslümanlar birbirine düştü deyip gülerler.konuyu kapatıyorum

Bu alıştığımız bir konu gülmeyiz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yani pes doğrusu...

Bu sapkınlıkları bize bilim diye yutturuyorsunuz öyle mi, bir de bilim adamı kimliğinizle sevgili anibal.... Yani sizin gibi bilim ile ilgilenmek bunları bilim olarak kabul etmek öyle mi...

Buyrun siz biliminizle başbaşa kalın, biz körü körüne inananlar olmaktan çok mutlu ve onurluyuz.....

Selametle....

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu konuda yüzbin defa tartışıldı değişik başlıklarda ama tekrar tekrar açılıyor. ya başlık açmadan biraz forumu okusanız diyorum. canlıların evrilmesi öyle kısa sürede olan bir olay değil, milyonlarca yıl sürüyor bu nedenle bir insanın hayat süresinde bir türün evrildiğini gözlemleyebilmesi mümkün değil. darwin canlıların olduğu gibi yaratılmadığını, çevre koşullarına göre özellikler oluşturduğunu gözlem yoluyla anlamıştır. yaptığı dünya gezisi sonucunda farklı karalarda aynı kuşun farklı özellikler geliştirdiğine bakarak teorisini geliştirdi. sonrasında bulunan fosiller zaten evrimi destekler nitelikte. bir de ara fosili demişsin, al sana ara fosili:Archaeopteryx. harun yahya'dan gazı alıp geliyorsunuz ama harun yahya'nın iddialarının hepsi çürütüldü. bakınız:http://yaratiliscilaracevaplar.blogspot.com/

ne demişler birinin fosili olmuş tutmuş da .......

anlayana bu yeter anlamayanda zaten uçuktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sitede evrim konusunda ateistlere soru yönelten dindar kişiler, öncelikle inançlarıı bir kenara koyup bu konudaki temel kaynakları okumalıdır. Yani Darwin'in

-Türlerin Kökeni,

-Seksüel Seçme,

-İnsanın Türeyişi,

adlı kitaplarını ya da bu kitapların günümüz bilim insanlarınca sistematik hale getirilmiş yayınlarını okumalılar.

Aksi halde "Bir ayının neden insana dönüştüğünü görmüyoruz?" gibi abuk-subuk sorularla boşa enerji harcamaktan başka bir iş yapmış olmazlar.

Doğada uzun süreli bir denge durumu varsa evrim yavaş olur. Doğadaki alt üst oluşlar evrimi hızlandırır. Alt üst oluşlar bazı türleri yok ederken yeni türler ortaya çıkar.Bir tür evrilirken, ortaya çıkacak yeni türünnasıl bir biçim alacağı önceden öngörülemez. Ayrıca varolan bir tür, bir başka türden aynı evrim basamaklarını tekrarlayarak ortaya çıkmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İnsan alt tür örneği : Homo floresiensis

ve görselleri

Zevkle öğrenin insanın evrimini...

Andromeda samuray

Bugün houston rockets takımının oyuncuları uçak kazısı geçirip, bir adaya düşse, yıllar sonra cesetleri bulunsa, işte homo rockets denilen yeni bir canlı türü bulundu diye ahkam keseceksin. Gerçekten mühürlenmişsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Bugün houston rockets takımının oyuncuları uçak kazısı geçirip, bir adaya düşse, yıllar sonra cesetleri bulunsa, işte homo rockets denilen yeni bir canlı türü bulundu diye ahkam keseceksin.

Bu gibi ahmak lafları etmeden önce, hiç kendinize soruyor musunuz, antropoloji bilginiz nedir, kaldistik bilginiz nedir? Zerre kadar antropoloji bilginiz yok. Bir fil kemiğini bir insan kemiğinden ayıracak kadar bile bilginiz yok. Ama çıkmış, böyle abes, angut laflar edersiniz boyuna..

Hiç bu aklınıza geldi mi? Neden gidip, biraz biyoloji, antropoloji vs. öğrenmeye çalışmıyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gerçekten mühürlenmişsin...

Bir din eğer karşı tarafa bunu diyebiliyorsa, hem de kutsal kitabında, o dinle mücadele etmek lazım... Bu kadar dogmatik olunmamalı... İnsanlarla bu mücadele eden çok sinirli ve ilginç ve aslında çok insansı bir tanrı İslamiyetin tanrısı, bir de "her şey kadirim" falan der...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kardeşler evrimle ilgili büssürü bilgi eksikliği var mesela bakın bazı fosil örnekleri isimlerini şu anda söyleyemiyecem mesela a canlısı b canlısının devamı diye öne sürülüyor ama a canlısı b canlısıyla aynı dönemde yaşamış hatta fosiller ortada bir araştırın derim ayrıca ölen bir evrimci profösörün laboratuvarından da böyle fosiller çıktı onuda araştırın bu adam evrim teorisinden para kazanan bir üçkatçı devlet araştırmalar için ne kadar veriyor bu adamlara biliyormusunuz aynı üfürükçü hocaların milletin diniduygularını sömürüp kullandığı gibi bakın googleye girin çokmu zor inceleyin bunları bu adamlar bu şekilde geçiniyor eğer bu teoriler olmasa onlara iş kalmaz arkadaşlar isimlere sonra değinecem şu anda zamanım yok tekrar gelip sizi bu konu hakkında aydınlatacam bütün sahtekarlara lanet olsun

tarihinde bilgisilici tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
kardeşler evrimle ilgili büssürü bilgi eksikliği var mesela bakın bazı fosil örnekleri isimlerini şu anda söyleyemiyecem mesela a canlısı b canlısının devamı diye öne sürülüyor ama a canlısı b canlısıyla aynı dönemde yaşamış hatta fosiller ortada bir araştırın derim ayrıca ölen bir evrimci profösörün laboratuvarından da böyle fosiller çıktı onuda araştırın bu adam evrim teorisinden para kazanan bir üçkatçı devlet araştırmalar için ne kadar veriyor bu adamlara biliyormusunuz aynı üfürükçü hocaların milletin diniduygularını sömürüp kullandığı gibi bakın googleye girin çokmu zor inceleyin bunları bu adamlar bu şekilde geçiniyor eğer bu teoriler olmasa onlara iş kalmaz arkadaşlar isimlere sonra değinecem şu anda zamanım yok tekrar gelip sizi bu konu hakkında aydınlatacam bütün sahtekarlara lanet olsun

Bunlar HY'nin zırvaları, yok böyle bir şey...

tarihinde Andromeda tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Andromeda samuray

Bugün houston rockets takımının oyuncuları uçak kazısı geçirip, bir adaya düşse, yıllar sonra cesetleri bulunsa, işte homo rockets denilen yeni bir canlı türü bulundu diye ahkam keseceksin. Gerçekten mühürlenmişsin.

şöle bir bilimsel bir konuya komik doğma yorumlar yapıyorsunuzya pek gülüyorum..zavallı duruma düşüyorsunuz

size tavsiyem asla HY okumayın

Link to post
Sitelerde Paylaş
anibal

üstadım ben lise mezunuyum sen üniversitede hocasın.elbette senin kadar bilmem imkansız.itiraf etmek iyidir derler şayet ben 4 4 lük müslüman olsaydım ilim çinde bile olsa gider alırdım<yani üniversite okurdum> fakat az çok bilgim var.sende biliyorsunki darvinin anlattıkları tutarsız vede imkansız dimi.haksızmıyım.siz ateistler bile gülüyorsunuz dimi darvin saçmalıklarına.çünkü imkansız.düşünsene hocam evrim neder:bi maymuna insan ilişkiye girmiş öyle başlamış insan maymun karışımı evrim.bi maymunla ilişkiye girmeyi ne ateist ne müslüman nede diğer dinlerdeki insanlar kabül etmez.mümkün değildir bu.evrim bilme mantığa islama ateizme herşeye ters olan birşeydir.aklı başında hiç bi insan bunu kabül etmez.

AHİRETTE SENİ KURTARACAK BİR ESERİN OLMADIĞI TAKTİRDE,FANİ DÜNYADA BIRAKTIĞIN ESERLEREDE KIYMET VERME.

sana tavsiyem lise biyolojisiyle yetinme kitap oku ufkunu geliştir.HY şarlatanının yazılarını hariç

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...