Jump to content

Obama Geliş Sonuçları : Ergenekonda 12 Dalga


Recommended Posts

Ergenekon'da 12'nci dalga

Ergenekon operasyonunda 12'nci dalga Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Mersin, Van, İzmir ve Adana'da devam ediyor. Operasyon ÇYDD, ÇEV ve eski rektörleri kapsıyor. Gözaltı listesinde yaklaşık 60 kişinin isminin olduğu öne sürülüyor. İstanbul'da şu ana kadar 14 kişi gözaltına alındı. Halen Başkent Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Haberal dışında, Samsun OMÜ eski rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu gözaltında. Hakkında gözaltı emri bulunan Bursa Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkan'ın da evi aranıyor. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı'nın evinde de polis arama yapıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği genel merkezi ile tüm şubelerinde arama devam ediyor. Kanal B Televizyonu ve Başkent Üniversitesi rektörlüğündeki aramalar ise sona erdi. Kanalın kurucusu ve Başkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, evinde yapılan polis aramasının ardından gözaltına alındı.

Haberal'ın evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde'deki arama nedeniyle evin bulunduğu cadde jandarma ekiplerince araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın Haberal'ın evinde olduğu, Başkent Üniversitesi çalışanlarının da servis araçlarıyla evin bulunduğu sokağın girişine geldikleri görüldü. Haberal evden çıkarılırken, çevrede toplananların alkışlı protesto eyleminde bulunduğu gözlendi.

Haberal'ın evinde polislerin bilgisayara ve bazı CD'lere el koyduğu bildirildi. Prof. Dr. Haberal'ın evinin bahçesinde ve makam aracında da arama yapıldı.

KANAL B'DE ARAMA

Kanal B Televizyonu'nda yapılan polis araması sona erdi.

Kanal B televizyonunun da içerisinde bulunduğu Başkent Üniversitesi Kampüsü girişinde üniversiteye ait özel güvenlik görevlileri tarafından kontrol noktası oluşturuldu.

Kontrol noktasına gelip Başkent Üniversitesi barkotu bulunmayan araçlar ve televizyonda süren aramaları takip etmek için gelen basın mensupları da kampüse alınmadı.

Kanal B televizyonu yetkilileri ise emniyetten yayın akışına müdahale edilmeyeceği bilgisinin geldiğini ifade etti. Yetkililer, televizyona yayın akışını sürdürebilecek sayıda eleman alındığını bildirdi.

Kanal B televizyonunun yayını normal programı kapsamında sürerken, televizyonda arama yapıldığı alt yazıyla izleyicilere duyuruldu.

Kanal B televizyonun haber müdürü Metin Kayahan, aramalarda polisin eski bazı programlara ilişkin yayın kasetlerine ve CD'lerine el koyduğunu söyledi. TV binasındaki bilgisayarların da hard diskleri kopyalandı.

SAYLAN'IN EVİNDE DE ARAMA

Polislerin dernek başkanı Türkan Saylan ve ADD Genel Başkanvekili'nin evinde de arama var. Dernek Başkanı Türkan Saylan, ''Polis ÇYDD Genel Merkezi'nde silah arıyor'' dedi.

Prof. Dr. Saylan'ın İstanbul Arnavutköy Beyazgül Sokak'taki evine, sabahın erken saatlerinde gelen çeşitli şubelere bağlı polisler, arama çalışması başlattı.

Saylan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk'un Ergenekon operasyonunda gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, "Hepimiz demek ki bir gece vakti gözaltına alınabiliriz. Bu çok yanlış bir şey" demişti.

ÇYDD İSTANBUL GENEL MERKEZİ'NDE ARAMA

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resi...nekon.gifÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İstanbul'daki genel merkezinde ve Kadıköy, Avcılar ile Bakırköy şubesinde arama çalışması başlatıldı.

Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak'taki ÇYDD Genel Merkezi'ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı.

Burada arama çalışması başlatan polis, derneğin bulunduğu sokağın girişinde de geniş çaplı önlemler aldı.

ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz gözaltına alındı.

ÇYDD ŞUBELERİNDE ARAMA

ÇYDD'nin Diyarbakır, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Alanya, Mersin, Van, İzmir, Çukurova, Adana Şubeleri'nde de bu sabah polis arama başlattı. Adana'nın Çınarlı Mahallesi ile İzmir'in Alsancak ilçesindeşi şube merkezlerine gelen polislerin aramaları sürüyor.

ÇYDD İzmir Şubesi'nin yanısıra Şube Başkanı Gönül Kaya’nın evinde de arama yapılıyor.

ÇYDD Van Şube Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in Van Yüzüncü Yıl Üniversetisi Kampus alanında bulunan lojmanında bu sabah polis ve Jandarma ekipleri tarafından arama başlatıldı. Prof.Dr. Ayşe Yüksel, daha önceki Rektör Yücel Aşkın'ın yardımcılığını yapıyordu.

Eski Rektör Yurtkan'ın evinde arama

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Vekili ve Bursa Uludağ Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkan'ın evinde de bu sabah polis arama başlattı.

Yurtkuran, aramadan sonra İstanbul' a gideceklerini söyledi.

Eski OMÜ rektörü Bernay gözaltında

Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde, 2 dönem rektörlük yapan, halen tıp fakültesinde görevli Prof. Dr. Ferit Bernay’ın OMÜ Kurupelit Kampusu’ndaki lojmanlarında bulunan evine gelerek aramalara başladı. Aramalar saat 10.30 sıralarında tamamlandı. Arama sonunda bazı CD ve belgelere el konulurken gözaltına alınan Prof.Dr. Bernay, polisler tarafından kontrolden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Yaklaşık 60 öğretim üyesi evinin önünde bekledi. Bekleyenler arasında CHP belediye başkan adayı, Prof.Dr. Bernay'ın eski danışmanı Mehmet Atalay'ın da olduğu görüldü.

Eski İnönü Üniversitesi rektörü hakkında gözaltı emri

Ergenekon soruşturması kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu da gözaltına alındı.

OTELDE ARAMA

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Vakfı'na ait Gölbaşı'nda bulunan Patalya Otel'de arama yapıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri, otelde bulunan bilgisayarların harddisklerine el koydu.

ÇEV BAŞKANI'NIN EVİNDE ARAMA

Çağdaş Eğitim Vakfı'nın Taksim Kocatepe Mahallesi Feridiye Caddesi'ndeki binasına gelen polis, çevre güvenliğini aldıktan sonra arama çalışması başlattı.

Başkan Gülseven Yaşer'in evinde de arama yapılıyor. Yaşer'in yurtdışında olduğu belirtildi.

SAVCILARIN TALEBİYLE YAPILIYOR

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gerçekleştirilen arama ve operasyonların, soruşturmayı yürüten savcıların talebi ve mahkemenin kararıyla yapıldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, arama ve operasyonlar, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın koordinasyonunda “Ergenekon” soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştiriliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...