Jump to content

Masonluk : Zincirdeki Kokuşmuş Halka


Recommended Posts

103urg.jpg

Tarih sahnesinde Asyatik bilge kadınlar düşüncesine bağlı olarak gelişen bir idealde , süreç içerinde tek tanrılı din baskı ve şiddeti sonucunda kült üzerinde Mason’luk adı verilen ve kültten oldukça uzaklaşılmış yeni bir grup doğmuştur.

Sürecin kesintisizliği içerindeki son halka olan Masonlar yalnızca erkeklerin kabul edildiği, kültün köklerinin kadınlar bilgeli olduğu bilinçli veya bilinçsiz olarak göz ardı edilmiştir.

Beşbin yılı aşkın süre içerisinde sınıflı toplumlardaki bir aydınlar azınlığınca çeşitli görünümler altında sürdürülen ve başlangıçtan itibaren temel amacı “yanlış gelişen uygarlığın gidişatını düzeltmek için gösterilen çabaların son halkasında ortaya çıkan Masonluk , düşünceyi rayından çıkararak muhafazakar ve egemen sınıf ideolojisinin yanında yer alan , pasif ve itici bir yapılanma haline dönmüştür.

Aşırı sağcı , Katolik güdümlü , kökten dinci Anti-Masonik iddia ve söylemler bir kenara bırakılırsa bile, günümüz Mason prototipi binlerce yıldır bir ideal olan eşitlikçi ve paylaşımcı “kardeşce dünya” düşüncesinden oldukça uzaktır.

Masonluk her şeyden önce “cinsiyet “ ayrımcısıdır.Kadınlar kabul edilmez.Yanlızca Erkekler üye olabilir.

Masonluk her şeyden önce “ inanç “ ayrımcısıdır. Sadece tek tanrılı dinlere inananlar kabul edilir.Budistler, Hindular, Pağanlar, Ateistler ya da Agnostikler kabul edilmez.

Bir “ Yüce Varlığa “ inandığını beyan etmenin yeterli koşul olduğu söyleyerek , Aydınlanma dönemindeki esnek “ Deist” izler taşınsada , özellikle Amerikadaki Loca’lar açıkça Evangelist-Baptist yada Presbiteryen biraderlerin denetimi altındadır.Kökleri Judaist geleneğe taban tabana zıt olan bir düşünce sistemi için oldukça ironiktir.

Masonluk , “ ideolojik ayrımcıdır “ büyük bir çabayla kendini “apolitik” olarak göstermeye çalışarak Loca toplantılarında , kapitalist sistemi tam olarak özümsemiş “Protestan Ahlakını” ön plana çıkarır.

Eski idealler tamamen silinip yok edilmiş durumdadır.Bir araya toplanan insanlar inisiyasyon masallarıyla gizli örgütçülük oynayarak , bol miktarda Ahlaki söylem ile iş hayatında ve kariyerimde yardımcı olur düşüncesiyle katılmış oldukları kokuşmuş bir burjuva klübünden başka bir şey değildir.

Ana-Erkil düşüncesindeki bu son kokuşmuşluk , Tapınak Şovalyelerinin sistem içerisine girmesiyle başlamış, Gül-Haç mistisizmi ile hızlanmış , Protestan reformlarıyla netleşmiştir. Batıdaki önemli Burjuva devrimlerinin tamamlanmasıyla Aydınlar ideallerini terk ederek hadım edilmişlerdir.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Alıntıladığın yazılara kaynak gösterme huyunu ne zaman kazanacaksın?

Alıntıladığın yazıda, masonların aslında anaerkil bir kültün devamı oldukları ama burjuvalaşarak kendi geleneklerine ihanet ettikleri türünden bir kurguyu yansıtıyorsun. Bu tür bir kurgu söz konusu olduğuna göre, herhalde bu yazının kaynağı B.Eldem olsa gerek.

Bu arada, bildiğim kadarıyla iki tür masonluk var. Biri, kıta Avrupa'sında yaygın olan ve başını Fransa Grant Orient'inin çektiği panteistik-ateistik bir öğretiye sahip olan liberal/evrimsel masonluk. Bunlar aralarına kadınları da alıyorlar ve öğretileri seküler hümanizm. Türkiye'deki benzeri, Büyük Mason Mahfili Derneği adıyla da bilinen Özgür Masonlar Büyük Locası ve yüksek dereceleri içeren Suprem Konsey. Bir diğer tür ise başını İngiltere Büyük Locasının çektiği deistik-teistik öğretiye sahip geleneksel/tutucu masonluk. Türkiye'deki benzeri ise Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ve yüksek dereceleri içeren Yüksek Şura. Bunlar aralarına kadınları almıyorlar. Bir üyelerinin röportajında, bu cinsiyet ayırımcısı tutumları hakkında, ''bizim hedefimiz kamil insan olmaktır, kadınlar ise zaten kamil insan'' türünden birşey dediğini okumuştum. Yani kadınları küçük gördükleri için değil de ''büyük gördükleri'' için almaya gerek görmüyorlarmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece kadınların üye olduğu localar da var, kadın ve erkeklerin üye olabildiği localar da var, sadece erkeklerin üye olabildiği localar da var; genelleme yapmak yanlış. Freddie'nin verdiği bilgiler doğru, üstüne İskandinavya'daki localara üye olabilmen için hristiyan olman gerektiğini de ekleyeyim. Masonluk tek tip birşey olmaktan çok uzak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben de İslamcıların bu MAsonlar üzerine kurdukları türlü komplo teorilerinin nedenini merak ediyorum...

o kadar ki onlara göre onlardan olmayan herkes MAson neredeyse...Atatürk mason, İttihatçılar mason, genelkurmay mason, komünistler mason....masonoğlu mason..

nedir bu ya...

Link to post
Sitelerde Paylaş
demirel için de mason dedıkoduları çıkmıştı hatta mesut yılmaz ve çiller için de..

Mason localarının ikiye bölünmesi zaten Demirel'in masonluk mevzusu nedeniyle yaşandı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...