Jump to content

Biliyor muydunuz?


Recommended Posts

Az önce bir forumda tesadüfen gördüğüm bir konuyu ve yapılan yorumları aynen aktarıyorum;

BİLİYOR MUYDUNUZ?

X: Arkadaşlar yeni öğrendim, bilim Adamları Yeni doğan bir bebeği.. Bir oda içersinde büyütmüşler ve yanında hiç konuşmamışlar.. Çocuk konuşcak yaşa geldiğinde ARAPÇA konuşmuş..Ve bu olay basına yansıtılmadan üstü kapanmış..

Y: Aaaaaaaaaaa!Ne kadar garip.

Z: çok ilginç ama benim pek inanasım gelmedi.Öyle bişey olsa ilk insanlık tarihinde el kol işaretleriyle anlaşma yerine arapça konuşulurdu

I: Hıhımm:)

X: ama kimse el kol hareti ile yaşamadı ki.. ilk insan hz. adem dünyaya indiğinde zaten arapça konuşuyodu :).. Vallah ben yazılanı sizle paylaşmak istedim. Ne kadar doğru ne kadar yalnış bilemem.. Ama mantıklı.. Her doğan müslüman doğar ya..o yüzden

I: O da doğru valla hangisi doğru kafam karıştı

Q: çook değişik..

Not: Yorumsuz...

.

tarihinde Nitsuga tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben bu arapça mevzuuna öteden beri kıl olurum..

Müslüman aklıyla düşünürsek " cennette insana kısıtlama olur mu?" olmaması gerekir..Canı ne isterse yer içer, yatar kalkar,cima eder yıkanır soyunur gezer tozar oturur olması gerekir değil mi?

Peki " Sen arapça konuşacaksın" dayatması olur mu cennetliğe??

Link to post
Sitelerde Paylaş
allah arapça din göndererek zaten arapçayı herkese dayatmış oluyor

naapsaydı? :angry:

sizin laftan anladığınız mı var? dayatıcak tabii.. allahsız kitapsızlar.. komünistler.. kızıllar.. din düşmanları.. :P

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 years later...
On 22.02.2008 at 12:33, Nitsuga said:

bilim Adamları Yeni doğan bir bebeği.. Bir oda içersinde büyütmüşler ve yanında hiç konuşmamışlar.. Çocuk konuşcak yaşa geldiğinde ARAPÇA konuşmuş..Ve bu olay basına yansıtılmadan üstü kapanmış. ilk insan hz. adem dünyaya indiğinde zaten arapça konuşuyodu

Tabiki... Arapça'nın kerameti var, o yüzden allah vahiy dili seçmiş arapçayı ve islamın açıklanmasında insanlara kolaylık olsun diye, allah kelamını herkes rahatça anlasın diye arap muhammed'i peygamber göndermiş. Nevarki, genel olarak dünyanın en cahil ve geri kalmış, en vahşi ve acımasız, en aşırmacı ve dolandırıcı, gaspçı ve tecavüzcü, en sefil ve mesleki hırsızlıkla yaşayan, insanlıktan nasibini almamış toplumlarının, allah'ın hak dini islamdır iddiasındaki islam toplumlarına mensup olmaları tamamen tesadüfdür. Gerçek islamın niteliğini yaşamak asla tüm bu olumsuzlar ile bir tutulmamalı. Gerçek islamın uygulanamayan veya uygulanmayan yararlı idealleriyle bağdaştırılmamalı.

Şaka la şaka... Bir ülkeyi sömürge yapmak istiyorsanız. Önce orada islamın yayılmasına katkı yapın, sonra olayları akışına bırakın. Gerisini müslümanlar kendi elleriyle hallederler sizin için nasıl olsa.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu konuda, mubarek bir hocaefendi hazretlerinden şöyle bir rivayetin de bulunduğu söylenmektedir....;
 
Çok kuran okunan, birçok camiisi ve türbesi bulunan mubarek bir kasabada çok dindar bir aile yaşamaktadır.
Kocası imam ve müezzin olan bir kadın doğurmak üzeredir. kocası öyle mubarek bir insandır ki, ezanın sesini açmaktan civardaki insanlar artık yerin 3 kat altına sığınaklar yapmak zorunda kalmıştır!  Kadın ise, sokakta fırtınadan başörtüsü uçan bir kadına, pencereden 12 kg lik tüp fırlatarak, toplum ahlakını korumayı başarmış mubarek bir zattır.
 
Bu kadın tam doğuracaktır ki, kuran sesleri duyulmaya başlar. ev halkı "bu ses nereden geliyor acaba" diye konuşurken bir de bakarlar ki, yeni doğan bebek, kuran okuyarak anasının karnından çıkıyor.... üstelik Allah tarafından cübbeli ve sarıklı vaziyette...!
 
Artık herhalde başlıktaki hikayeye inanan, buna da inanacaktır:) 
 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...