Jump to content

Türk ordusunun yeni düsmani netlesti( CAMAAT)


Recommended Posts

TÜRK ORDUSUNUN YENİ DÜŞMANI NETLEŞTİ; ‘CEMAAT’

14.04.2009

Cüneyt Özdemir

photo_414200964758PM_1148.jpg Görünen o ki Türk Ordusunun düşman konsepti değişiyor. Bundan yıllar önce düşmanı seçmek daha kolaydı. Yunanistan’dı mesela. Suriye’ydi. Ermenistan’dı...Ya da en kolayı PKK’ydı. İlker Başbuğ’un yaptığı konuşma ile Türk ordusunun artık yeni bir düşmanı daha olduğunu öğrendik. O da Cemaat. ‘Hangi cemaat mi?’ dediniz... Güldürmeyin adamı!

İlker Başbuğ’un bütün haber kanallarından canlı yayınlanan harp okulları vesilesi ile millete verdiği dersten çıkan sonuç aslında budur. Elbette “Türkiyelilik” kavramı konuşulur tartışılır ama yeni ve net olan mesaj Türk Ordusunun cemaatlerden rahatsız olduğu.

Peki hangi cemaatler olabilir acaba bunlar?

Akla gelen ilk ‘olağan şüpheli’ Fethullah Gülen cemaati.

Yeni çizilen bu yol haritasında görünen o ki yeni bir mücadelenin net bir biçimde ortaya konuluşuna da hep beraber tanıklık ediyoruz. Ergenekon soruşturmaları vesilesi ile gündeme gelen hep bu soruşturmaların arkasında Gülen cemaaitinin olduğuydu. Belki bunu muhalefetten komplocusuna kadar pek çok kişi tarafından ileri geri kullanılıyordu ama ilk kez üzerinde üniformalı ve Türk Ordusunun bir numarası tarafından kullanılmış olması.

Peki bu ne anlama geliyor?

Bunun anlamı açık Askeriye Cemaati kendine kerterez aldığına göre yakın bir zamanda Ergenekon hesaplaşmasının bir başka cephesinin açıldığını görürsek şaşırmayalım.

Şu anda hala kapalı kapılar ardında çatışan iki kesim artık daha net bir şekilde tavrını koyacak ve bu da hesaplaşmanın sertleştiği bir ortamı getirecek. Hesaplaşma ise direk taraflar üzerinden çok figüranlar üzerinden olacak. Yani bakın bugüne kadar kimi simge isimler gözaltına alındı ama asıl ‘büyük balık’lara sıra gelmedi. Bu isimler ekenomik güçleri ile Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli işadamları, vergi rekortmenleri arasından çıkacağını söylemek için büyük gazeteci olmaya da gerek yok. Bu söylenti aylardır artık nerede ise simitçilerin konuştuğu bir ‘sır’. Gazetecilerden , işadamlarına kadar geniş bir yelpazede bu operasyonlar yapılacak ve karşı tarafın sinirleri ve sınırları sınanacak.

Ama asıl sorun iki cephe açısından değil hükümet açısından ortaya çıkacak. Bu kavganın ortasında kalan hükümet her iki cepheye de aslında mesafeli. AKP’nin bölünmesine kadar uzanabilecek bir süreçten bahsediyorum.

Karamsar olmak istemem ama Türkiye’yi zor günler bekliyor arkadaşlar..

-----------------------------------------------------------------

Ya settar , ya settar , ya settar , ya settarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Forumdakilere neler oluyor böyle? tolonbey neden Allahın sıfatlarından birisini tekrarlıyor? Yoksa yoksa yakında oda mı açıklama yapacak? Yeni ve ilginç bir topik daha bizleri mi bekliyor acep?

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/basiliya...dir.asp?id=1695

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...