Jump to content

BUDALA ATEİSTLER


Recommended Posts

Aklım varsa evrim teorisine neden gülmem gerektiğini anlamadım. 128 ile 16384 arasında çok fark olması demek ikisinin de aynı formülle elde edilemeyeceği anlamına gelmiyor. Ayrıca evrim benim de bel bağladığım birşey değil. Başka şekilde olduysa olmuştur, herhalde bir gün ortaya çıkar. Evrim yoksa tanrı yaptı diye bir şart yok. Kendini organize eden sistemler doğanın her yerinde. Göz nasıl genişledi, kafatası nasıl genişledi gibi bir soruya belli araştırmacıların hipotez niteliğinde cevapları olabilir. Bunlar size ya da bana komik gelebilir. Fakat aşamalı olarak bakarsanız kan nasıl pıhtılaşıyor, canlılar nasıl kalıtıma ek özellikler kazanıyor gibi sorulara evrimsel olarak çok tatminkâr cevaplar verilebiliyor. Bu cevaplar anladığım kadarıyla tıpta pratik olarak kullanılıyor.

Ha bir teist kalkıp bunu bir ya da birçok tanrı yaptı dediğinde tatminkâr bir cevap mı oluyor? Belki ona göre öyle. Çok da umurumda değildi.

Fakat teizmi neden tekelinize alıp bir çok insanı afaroz ediyorsunuz? Ya da aklı? Hem de biyolojik nedenler hakkında farklı düşünceleri gibi sudan bir sebepten?

Hayvanların bazı şeyleri yapmamak için eğitilebilmesi, insanların da çok farklı konularda da olsa benzer eğitimlere ihtiyaç duyması, insanların da bazen kontrol edemedikleri istekleri olması neden dikkatinizi çekmiyor? Olayı neden türlere bağladınız?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 97
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bu yobazların aynı teraneleri ısrarla yuvarlamalarını anlamlandıramıyorum.

İki ayak üzerinde durup, konuşabiliyor olmak, insan olmaya yetseydi, papağanlar üstün ırkı oluştururlardı. Çünkü onlar, aynı zamanda uçabiliyorlar da. İnsan, düşünebildiği ölçüde insandır. Ahlak da, akıl ve zekayla doğru orantılıdır. Getirilen eleştirilere baktığımda şöyle bir sonuç çıkıyor: Ateistlerin bir ahlaksızlığı yapmamaları için hiçbir sebepleri yok. Çünkü onlarda Allah korkusu yok. Ben sadece bir örnek vereceğim:

İslamda, 54 yaşındaki kılı kadayıf olmuş bir moruk, 6 yaşındaki bir çocuğu nikahına alıp, 9 yaşına geldiğinde koynuna alabilir. Oysa medeni kanun, reşit olmadan bir kız çocuğunun evlendirilemeyeceğini, onunla cinsel temasta bulunulamayacağını esas almıştır. Bu kanunu çıkarılmasına sebep olanlar, acaba aklı ve bilimi düstur edinmiş (muhtemelen ateist) bilim adamları mıdır, yoksa sünneti reddeten müslümanlar mıdır?

Bence birileri, insanlıktan, ahlaki değerlerden bahsederken başkalarının gözünde çöp arayacağına, kendi g.tlerindeki kazığa baksınlar.

tarihinde cakircali tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bonobo'larla ilgili youtube'da bir çok video var.. bakın bakalım akıl var mı yok mu onlarda? ayrıca hayvanlar da yeni ve daha önce hiç karşılaşılmamış durumlar karşısında sahip oldukları bilgileri doğrultusunda daha önce gözlemlenmemiş çözümler üretebiliyolar. En azından biraz NG izlemek yardımcı olabilir. Bir videoda bir tüpün içine fındık gibi bir yemiş konuluyor ve maymunun ne yapacağı gözlemleniyor. Maymun böyle bir olayla daha önce hiç karşılaşmamış. Aradan biraz zaman geçiyor maymun ağzıyla su getirip suyu tüpün içine boşaltıyor ve bu sayede tüpün üst kısmına gelen yemişi bu sayede elde edebiliyorlar. Pac-man oynanayn bonobo'yu da bulup izleyin. Oyunda onca hareket eden karakter içerisinde hangisini yönettiğini anlayabiliyor ve kumanda ediyor o kadarktere.. Eğitim dediğiniz şeyi de ilkel kabile hayatı yaşayanları göz önünde bulundurup bir kez daha değerlendirmenizi öneririm. Gerçi size göre ilkellik nedir o da tartışılır, çünkü size göre her şey en başından beri aynı, insanlık da.. Sadece sapanlar olmuş vb gibi saçma çıkarımlarınız var o kadar. Her neyse, ilkel kabilelerde de öğrenilen bilgi pratik bilgidir ki orada da ne sınıf vardır ne okul ne de başka bir şey. Hayvanlar da yetişkinlere bakarak bir dalın nasıl avlanmakta kullanıldığı, bir taşın neye yaradığı gibi durumları öğrenebiliyorlar.

Hayat, çevre ve koşullar değişkenlik gösterebildiği için öğrenme ve sahip olunan bilgilerle yeni çözümlemeler yapabilme gelişkin canlılar için hayatidir ve bu kaabiliyet de zekalarına göre orantılıdır. Hayat tamamen sabit olsa hiçbir şeye gerek olmadan kur gitsin her şeyi. O nedenle, özellikle memelilerde ve bazı kuşlarda zeka gelişkindir. İnsan kadar zekaya sahip olabilselerdi insan nesli ne olurdu tahmin edemiyorum:) Gelişen zeka(ki dik yürüme ve el yapısı) avantajımızla zaten baskın olabilmişiz ve bu konuları konuşabiliyoruz ve başka bir canlı da böyle zekaya sahip olabilseydi örneğin aslan gibi bir canlı olsaydı herhalde biz olamazdık.

bu linkteki güzel anlatımı okumanızı öneririm: http://www.turkcebilgi.net/bilim/antropolo...er-24805_3.html

ayrıca bu linkte de güzel bir özet bulunmakta: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/hab...d=55966&p=2

tarihinde NomadUn tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Neden iyilik yapsın ki inançsız bir insan? Bence sadece çıkarlarını korumak ve gözetmek için yapması mantıklı olur. Bunun dışında inançsız birisi iyilik yaptığında bence kendisini enayi gibi hisseder. Tanrı yok ahiret yok sen iyilik yap, hele birde terslikle karşılaşırsan bir daha iyilik yapmaktan soğursun.

ya saçmalamanın da bir sınırı olur yani.. birşeyleri anlayamıyor olmanız o şeyleri yok etmez, söylediğin şeyler bir müslümanın itirafı aslında.. tanrı olmasaydı iyi bir insan olmazdım iyilik yapmazdım anasını satardım diyorsun.. iyi ve doğrunun bir yerde yazılı olması ve illa ödüllendirilmesi mi gerekir?? sırf insan olduğun için iyilik yapmak ne kadar zor geliyor sana demek ki... tanrıdan bir ödül beklemeden iyi bir insan olmak iyilik yapmak çok da anlamlı ve erdemli birşeydir... iyiliği inançla sınırlandırıyorsunuz, bir bakın etrafınıza, ülkenin yüzde 99u müslüman diyip bununla övünülür hep, dünyanın da yüzde 99u belli bir dine inanıyor, çoğu da müslüman ve hıristiyan, peki sonuç ne?? ortalık iyilikten geçilmiyor değil mi?? ne kadar küçük bir dünyanız var yaa... küçük dünyanız küçük beyinlerinizle orantılı galiba...

sizinle aramızdaki temel ahlaki fark da burada işte... siz bir ödül bekliyorsunuz, ya da ceza almaktan korkuyorsunuz.. o yüzden iyilik yapıyorsunuz, gerçi onu yaptığınız da yok, durum ortada...

iyi ve doğruyu birbrinden ayırt edemiyorsunuz, bir yerlerde yazılı olmasını istiyorsunuz, insan kimliğinizi bir kenara bırakıp tanrıdan gelen emirlerle hareket eden birer robot gibisiniz adeta... neden insan diyorsunuz ki kendinize?? Binlerce yıl önce yaşamış olan Lao Tzu ve Konfiçyusa bakın, orada Tanrıdan mı bahsediliyor yoksa erdem ve kişilikten mi???

Link to post
Sitelerde Paylaş
İlginç bir yazı ve olmuş. Aynı zamanda özeleştirel. Bende sizlere aynı soruyu sordum durdum işte. Neden iyilik yapsın ki inançsız bir insan? Bence sadece çıkarlarını korumak ve gözetmek için yapması mantıklı olur. Bunun dışında inançsız birisi iyilik yaptığında bence kendisini enayi gibi hisseder. Tanrı yok ahiret yok sen iyilik yap, hele birde terslikle karşılaşırsan bir daha iyilik yapmaktan soğursun. Oysa inançlı bir insan inancından güç alır. İnanç öyle basit bir sanrı değildir. Aksine güçlü bir etkisi vardır. Zaten tarih bunun kanıtları ile dolu. Hatta bugünde öyle.

Ayrıca insanlarla oynamanın ne demek olduğunu bilmeyen var mı? Filmlere bile bol bol konu olur bu. Bir çocuk bile bilir. Ebeveyninin bir zaafını yakaladığı zaman onu kullanır. Siz bu işi basit birşey sanmayın. Çok güçlü bir yönelimdir insanda. Hatta çok caziptir. İnsan egosu bu konuda abartmaya ve bundan haz almaya çok müsaittir. Kendisini Tanrı gibi hisseder insan başkalarının hayatıyla, duygularıyla, düşünceleriyle oynadıkça. Bunu yaptıkça yapası gelir. Garip bir hırstır bu. Adeta egonun şeytanileşmesidir şu yada bu şekilde. İşte bir insanı böyle bir durumdan sadece inanç alıkoyar. Zaten bunu yaşayan kişide bir zaman sonra bundan zevk almaz hale gelir. Ama çıkış zordur artık. İşte sadece ve sadece inanç insanları temiz kılar.

Ahlak ve vicdan gibi kavramların dinler aracılığıyla oluşabileceğini, dinlere ait olduğunu mi iddia ediyorsun yani? Bence böyle iddia ediyorsun.

Ve bu kavramların tamamen dine ait olması sebebiyle ateist insanın yapacağı her iyilikte kendisine kazık attığını söylüyorsun.

O kadar mesaj yazdın,

Farklı üyeliklerde seninle çok kez özel olarakta konuştum.

Hiç bu kadar büyük şekilde saçmaladığını hatırlamıyorum!!!

tarihinde Medu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ve Lucretus: evet, her şeye rağmen ateist kalmak nasıl oluyor ben de başta anlamadım. Fakat bir başka başlıkta belirtmiştim, buradaki teistlere lâfım yok, varsa da onlar kendilerini bilir. Ahiret çıkarcısıydı, tarikat koyunuydu, ahlâkın tamamını kendi dinine mâl edendi, bunları gördükçe başka birşey olasım gelmiyor zaten.

tarihinde bayşapka tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Ne kadar anlatırsan anlat genel ateist bakış açısı bilinir. Ateist ölümle bilincinin yok olacağını bildiği için hayatını korumak adına hareket eder. Bol bol demagoji yapmışsın. Samimi olduğun nereden belli? Üstelik yaşanan gerçekler inançlı insanların vatan için canını feda edip şehit olmayı bir şeref olarak gördüklerini gösteriyor. Ya ateistler? Onlardan bu tür demagojilerden başka ne çıkar acaba? İnandırıcı mı? Hayır. Genelgeçer mi? Hayır. Bu anlattıklarına verebileceğin bir örnek olayın var mı? Ama benim söylediklerime örnek tonla var.

ne dediğinin farkında değilsin. söylediğin hiç bir cümleyi düşünerek söylemiyorsun. aslında müslümanların genel karakteridir bu.

bana vereceğin örnekler nedir bağlantı? çanakkale mi? anafartalar mı? sakarya meydan muharebesi mi? hangisi bağlantı? inönü harplari mi? büyük taarruz mu? yoksa daha mı eskilerden konuşacaksın? ne söyleyeceksin bağlantı?

ben sana bunlara karşı ne söyleyeceği mi söyleyeyim:

düşünki adamın biri gidip başkasının oturduğu evi gasbediyor. burası artık benimdir diyor. ev sahibi güçsüz olduğu için orayı terk ediyor. yıllar sonra ev sahibi güçleniyor ve geri gelip evini geri istiyor. savaş çıkıyor ve her ikisi de ölüyor.şimdi sen evin içinde bulunan ve evi savunan adama kahraman diyorsun şehit diyorsun. oysa biraz geri gittiğinde o adamın hiç de masum olmadığını görmelisin. bırak masum olmayı gaspçının teki olduğunu görmelisin.

din yıllar önce o adama o evi işgal etmesini ve kendi dinini o evde hakim kılmasını emretmişti çünki. unuttun mu?

şimdi hangisi şehit bir kez daha düşün.

çünkü din böyle bir şeydir. en adi işleri bile tersine çevirip farklı bir algı oluşturur insanda.

işin daha vahim bir tarafı var elbet. burası çok daha vahim ve çok daha dikkate şayan:

din öyle bir şeydir ki bahsedebileceğin çoğu savaşta savaşa katılan her iki taraf da şehit olma hayaliyle savaşır.

çanakkale de boğazımıza dadanan avrupalı askerlerin dini inancını araştırma gereği duydun mu? haçlı zihniyeti askerleri motive etmek için askerlerine neler anlatıyorlar düşündün mü?

batı cephesinde dedesi ölmüş bir yunanlı dedesinin bok çukuruna gittiğini mi düşünüyor sence. yoksa her yıl ayinlerle onu anarken cennet bahçelerinden kendilerine el salladığını mı?

din böyle bir şeydir işte. kin, kan, savaşla beslenir. öyle bir şey ki Allah adı verilen varlık her iki tarafa da cennet vaadederek öldürün onları cürretinde bile bulunabilmiştir.

düşün işte taarruza geçen de Allah için yaptığını, savunmaya geçen de Allah için yaptığını söylüyor. bu nasıl bir şeydir. tabi bunlar işin motivasyon boyutu. senin de dediğin gibi din çok iyi motivasyon sağlıyor canilik konusunda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

düşünki adamın biri gidip başkasının oturduğu evi gasbediyor. burası artık benimdir diyor. ev sahibi güçsüz olduğu için orayı terk ediyor. yıllar sonra ev sahibi güçleniyor ve geri gelip evini geri istiyor. savaş çıkıyor ve her ikisi de ölüyor.şimdi sen evin içinde bulunan ve evi savunan adama kahraman diyorsun şehit diyorsun. oysa biraz geri gittiğinde o adamın hiç de masum olmadığını görmelisin. bırak masum olmayı gaspçının teki olduğunu görmelisin.

lotus neden türk düşmanısın??

Link to post
Sitelerde Paylaş
İlginç bir yazı ve olmuş. Aynı zamanda özeleştirel.

Çarpık bir zihin için, özeleştiri gibi görünebilir; ama sözkonusu yazı, teistlerin en temel argümanlarından birine çok sağlam bir eleştiri yapıyor.

Tabii, o eleştiriyi görebilmek için zihnin pragmatizmden arındırılması gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İlginç bir şekilde yazıda ironiyi kimse anlamamış. Ben ateistlerin ateist olmasının gerekçesinin kişisel menfaat hesaplarının ötesinde oldugunu söylemek istedim

halen daha anlamayanlar ama. :)

İlginç bir yazı ve olmuş. Aynı zamanda özeleştirel. Bende sizlere aynı soruyu sordum durdum işte. Neden iyilik yapsın ki inançsız bir insan? Bence sadece çıkarlarını korumak ve gözetmek için yapması mantıklı olur. Bunun dışında inançsız birisi iyilik yaptığında bence kendisini enayi gibi hisseder. Tanrı yok ahiret yok sen iyilik yap, hele birde terslikle karşılaşırsan bir daha iyilik yapmaktan soğursun. Oysa inançlı bir insan inancından güç alır. İnanç öyle basit bir sanrı değildir. Aksine güçlü bir etkisi vardır. Zaten tarih bunun kanıtları ile dolu. Hatta bugünde öyle.

başlık sahibi kafa buluyor olsa da mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

ateizm kârlıdır

ateist uyanık adamdır

boş yere "allah kerim" diyip her olaya atlamaz çünkü bilir allahın kerim olmadığını hatta allahın olmadığını

zora düştüğünde kimsenin el uzatmayacağını biliriz

işimizi garantiye alırız

allaha inanmayız

işimizi allaha bırakmayız, kendimiz hallederiz

toplum tarafından dışlanmayız çünkü realitede allah yoktur hayatın pratiğinde allahsız olmanız bir fark yaratmaz

aslında herkes gibisinizdir

bir dezavantajı olabilir ortalama bir kızı ateizm ile tavlayamazsınız aksine ürkütürsünüz :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bunun dışında inançsız birisi iyilik yaptığında bence kendisini enayi gibi hisseder. Tanrı yok ahiret yok sen iyilik yap, hele birde terslikle karşılaşırsan bir daha iyilik yapmaktan soğursun. Oysa inançlı bir insan inancından güç alır. İnanç öyle basit bir sanrı değildir. Aksine güçlü bir etkisi vardır. Zaten tarih bunun kanıtları ile dolu. Hatta bugünde öyle.

Hep aynı şeyleri söylüyosunuz atesitler ahlaksızdır ,bide meşhur biz karlıyız ya varsa vs ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Düşünüyorum, düşünüyorum, bulamıyorum. Bir insan neden ateist olur ki?

Ateizm ile ne kazanabilir? Neden TERCİH EDİLİR bu?

Buradaki genel teistik görüş, nefsine uymak için der. Öyle mi? Mesela ben rakı alemi yapmak istesem, ateist olunca daha mı az günah işlemiş oluyorum? Müslüman adam alem yapamaz mı? Yaparsa ne olur? Uğrunda ateist olduğum eylemleri, müslümanken yapsam daha mı zararlı oluyorum? Veya yapması zor geldiği(!) için kaçındığım eylemleri, namaz, oruç mesela, müslümanken yapmasan daha mı kötüdür?

Benim bildiğim bu sorulara, ateisti "karlı" çıkaracak bir cevap yok.

Şimdi işin zarar kısımlarına bakalım.

Bir, adam ateist olunca, çevresinden biraz dışlanır. Hafif uzaylı muamelesi görür. En azından bizim toplumda.

İki, mesela bir yakınınızı kaybettiğinizde, onunla ebediyen ayrıldığınızı bilirsiniz. Öte dünyada tekrar buluşma şansınız kalmamıştır. Öte dünya yoktur. Sadece anılarınız ve rüyalarınız...

Üç, mesela başınıza rahatsız edici birşey geldi. Desteğe ihtiyacınız var. Çevrenizdekiler dışında, sizi kollayan, gözleyen ve seven bir güç

yoktur. Koca evrende yalnızsınızdır.

Dört, ve belki de en önemlisi, din varsa hayat kolaydır. Size ne yapacağınızı söyleyen, hayatınıza amaç veren kurallar bütünü vardır. Etrafınızda da yaygınsa, bir de üstüne, rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ateistin bu lüksü yoktur. Hayatına bir amaç bulması gerek öncelikle. Günü yaşayayım diye hayat geçmiyor kolay kolay (inanmayanlar, bana güvenebilir). Üstüne hazır kurallar olmadığı için kendi kurallarınızı koymanız gerekiyor. Tutarlı olma ihtiyacı da varsa bünyede biraz uğraştırabilir. İyi nedir? Neden iyiyi yapmalıyız ki? Düşünülmesi gereken konular. Öyle "çalmayacaksın" diyen bir kitabe işleri kolaylaştırır muhtemelen.

Haaa bir de. Ateist adam marjinal olduğundan, kız tavlar geyiği var piyasada. Efsane olduğunu düşünmeye başladım. Epeydir ateistim, bu konularda bir faydasını göremedim...

Sonuç? Görünür bir fayda bulunamadı. Epey zararı var gibi. Bir insan budala olmadıkça ateist OLMAZ sanki? Yoksa? Düşünelim biraz...

Eğer ateist iseniz, dinlerin ne kadar saçma, insanları yobazlaştıran ve sömüren kurumlar olduğu sonucunu çoktan çıkarmış olmanız gerekmektedir. peki neden ateistiz veya dinsiziz? çünkü bize mantıklı gelenler doğrusunda yaşadığımız için.. mantıksız gele gele saçma sapan bir şeyi sırf fayda görürüm diye kabullenmek aptallıktır.

ben islamın ne kadar saçma bir din olduğuna kanaat getirmişsem, her ne nedenden olursa olsun kendi kendimi kandıramam.

yukarıda üç beş madde sıralayıp ateist olmanın sözde hiçbir yararı olmadığını söylemişsiniz..

ateist insan bir kere özgür bir düşünceye sahiptir. özgürce düşünebilmek ise dünyadaki herşeyden daha kıymetlidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...