Jump to content

TÜRK İMGESİ


Recommended Posts

Dünyada pek çok kötü özellik türklerle özdeşleştirilmiştir.İşte:

_İtalyancada ''bestemmia come un turco''(türk gibi küfretmek) ve ''puzza come un turco''(Türk gibi pis kokmak) deyimleri sıklıkla kullanılır.En kötü şöhretli italyanca deyim(manşetlerde de sıkça kullanılır) yakın bir tehlikeyi belirtmek amacıyla kullanılan ''mamma li turch!i''(Anneciğim türkler geliyor!) deyimidir.Ayrıca italyanlar ''fumare come un turco''(türk gibi sigara içmek) deyimi kullanırlar.

_Fransızca da Turc kelimesi eskiden C'est un vrai Turc(''Gerçek bir türk) gibi meşhur deyimlerde kaba ve acımasız insanları belirtmek için kullanılırdı.

_Bir İspanyol biriyle ilgili küçük düşürücü yorum yapmak istediğinde ''turco'' derdi.

_Avusturyanın kırsal kesimlerde hala çocukların ''Est ist schon dunkel.Türken kommen.Türken kommen.''(Hava çoktan karardı.Türkler geliyor.Türkler geliyor.) diye tekerleme söylediği duyulabilir.

_Farsça'da ''Tork-e khar''(Türk aptalı/eşeği),türkçe konuşan İranlı azerilere karşı kullanılan aşağılayıcı bir sözdür.

_Almanca'da ''Lieght ein turke tot in keller,waren die deutschen wieder schneller (Bodrumda ölü bir türk yatıyor.Almanlar yine türklerden hızlıydılar) şeklinde bir deyim vardır.

_Rusça'da (istenmeyen bir misafir tatardan kötüdür.) şeklinde deyim vardır.

_Yunanca da (öfkesi onu Türk haline getirdi.) birine ya da bir şeye aşırı öfkeye ifade eder.

_Araplar arasında Türkler ''En sadık mevali(köle)'' dir.İslamiyeti kabul ettikten sonra araplaşmayı diyorum.

Bazılarını ben de duydum.

Ancak bunlar yakıştırmadır.

Doğru olduğunu iddia edebilmek için; örneğin "Türk gibi aptal" sözünün sadece 1 ülkede değil, birçok ülkede yagın olması gerekir. Bunu Alman, İngiliz, Fransız, Japon, Rus, Arap aynı şekilde söylemeli.

Ona bakarsak İngilizler için de, Almanlar için de başka toplumlarda söylenenler vardır.

Çoğu ülkede ortak olarak söylenen Türk karakteri nedir bilen var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Neyi tartışıyorsunuz?

Türklerin en asil ırk ve millet olduğunu bilmiyor musunuz?

Bir insan hangi millete mensupsa o millet en asildir.

Bu kadar bariz bir gerçeği nasıl inkar ediyorsunuz?

Ben Fransız kökenli biri olarak buna katıl(a)mıyorum :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupada 2004 yılında Cyrille Fijnaut,Letiza Paoli tarafından yazılan ''Organize Suçlar'' adındaki kitabın ''Avrupa birliği ve Dışındaki Kavramlar,Gidişat ve Kontrol Politikaları'' adındaki bölümde (syf 206) Türk düşmanlığı hakkında şöyle diyor:''Üçüncü yapısal problem Osmanlı imparatorluğunun her yerinde egemen olan hiyeraşi ile ilgilidir. Selçuklu döneminde,devlet otorileri İranlıları,Gürcüleri ve slavları üst düzey millet olarak görürken türkleri ve türkmenleri en alt seviye millet olarak görmüşlerdir.Türkçe sadece sıradan halk tarafından konuşulan bir dildi ve selçuklu yazıtlarında bile Türklere karşı düşmanca yazılar bulmak zor değildi.''Kana susamış türkler ellerine şans geçtiğinde yağmalar düşmanın geldiğini görünce kaçarlar''.Osmanlı da da devletin Türklerden oluşan saray tarafından yönetilmesine rağmen işler pek de farklı değildi.Anadolu İsyanları adlı hakkında bir kitap yazan osmanlı tarihçisi Naima Türkler hakkında şu benzetme terimleri kullanır.''Tiirk-i bed lika (çirkin yüzlü türk),nadan Türk(cahil türk) ve eirak-i i bi-idrak(hiç bir şey bilmeyen türk).

İsveçte türkler hristiyanlığın ana düşmanı olarak gösterilirdi.Dinsel konuşmalarda,Türklerin nasıl fethattikleri yerleri sistematik olarak yakıp yıktığı,Türklerin acımasızlığı ve kana susamışlığı hakkında vaazlar verilirdi.İsveç'te 1795 yılında yazılarn ve okullarda okutulan bir kitapta İslam ''Büyük düzenbaz Muhammed tarafından uydurulan,günümüzde Türklerin tamamen kabul ettiği sahte din'' denilmişti.

Avrupada türklerin kürt türk karışımı insan yiyen,yarı insan olarak bahsedilir.

Martin Luther,Tanrının hristiyanları veba,çatışma ve depremlerle cezalandırması gibi bu seferde Türkleri yollayarak cezalandıracağını iddia etmiştir.Papa Leo X buna karşılık olarak Lutheri kiliseden atmakla tehdit etmiş,onu Türklere karşı verilen kapitülasyonları savunmakla ve türklerin avukatluğını yapmakla suçlamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Youtube'da gördüğüm kadarıyla Çinliler, Uygur piramitlerini "müthiş çin piramitleri" diye tanıtmanın ilk sinyallerini veriyorlar. Turistik ziyaretler için bir hazırlık var gibi.

http://www.turkdirlik.com/Bilgimece/Turkol.../MKilic0023.htm

Bu konu çok önemli. Eğer gerçekten Türk Piramitleri ise bunlar, gerçekler dünyaya geç kalınmadan anlatılmalı.

Selam ve sevgiler.

tarihinde Emre1974tr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Youtube'da gördüğüm kadarıyla Çinliler, Uygur piramitlerini "müthiş çin piramitleri" diye tanıtmanın ilk sinyallerini veriyorlar. Turistik ziyaretler için bir hazırlık var gibi.

http://www.turkdirlik.com/Bilgimece/Turkol.../MKilic0023.htm

Bu konu çok önemli. Eğer gerçekten Türk Piramitleri ise bunlar, gerçekler dünyaya geç kalınmadan anlatılmalı.

Selam ve sevgiler.

Çin , amerika izin vermeden topraklarını açamaz, aynı şekilde Mısır'da. Piramitlerden öte bölgede bir çok insan dışı foisl olmasına karşın araştırma yasaktır.

İnkar et, yok say...

İşte kilise bilimi

Link to post
Sitelerde Paylaş

İtalyan , Fransız, Alman deyince aklıma başka şeyler geliyor amma...

Forumda yalnızca forumda değil reelde bazı kişiler iyi niyetli olduklarını varsaysakta anti-faşizm adı altında anti-Türklük yapıyor gibiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...