Jump to content

MALTHUS-DARWİN-EVRİM

Recommended Posts

Herkes istediği bir şeye inanabilirse, gerçeği nasıl bulmayı düşünüyorsunuz??

İkimiz de, inandıklarımızın gerçek olduğunu düşünüyoruz.. Ben dünyanın düz olduğuna gerçek diyorum, sen ilahi bir adaletin var olduğuna gerçek.. Ve ikimiz de bir diğerimizin inancını kabul etmiyoruz.. Bu şekilde gerçek bulunabilir mi??

Şimdi, başka bir inancımı daha paylaşıyım sizinle..

Dünyada ne kadar çok insan öldürebilirsem, unicornların o kadar sırtında fazla uçabileceğim.. Sonsuz iyilikle bütünleşebileceğim.. Ve öldürdüğüm kişiler de, öteki dünyada huzur bulabilecekler.. Ama bu dünyada benim inancımı paylaşmazlarsa ve benim inancıma sahip kişiler tarafından öldürülmezlerse, iki tarafta da huzur bulamayacaklar..

Yani inancıma göre, bu hareketim hem bana hem de size huzur verecek.. Sizin buna inanmamanız pek de önemli değil, çünkü eğer öldürülmezseniz huzur bulamayacağınız için, ben vicdan azabı çekeceğim..

Ne diyorsunuz, inancımın gereğini yapmalı mıyım??

neden öldüren kişi sen oluyorsun sangre bence konuya yanlış yerden girdin bu şekilde kimseyi ikna edemezsin

Sitelerde Paylaş
  • İleti 177
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Herkes istediği bir şeye inanabilirse, gerçeği nasıl bulmayı düşünüyorsunuz??

İkimiz de, inandıklarımızın gerçek olduğunu düşünüyoruz.. Ben dünyanın düz olduğuna gerçek diyorum, sen ilahi bir adaletin var olduğuna gerçek.. Ve ikimiz de bir diğerimizin inancını kabul etmiyoruz.. Bu şekilde gerçek bulunabilir mi??

Şimdi, başka bir inancımı daha paylaşıyım sizinle..

Dünyada ne kadar çok insan öldürebilirsem, unicornların o kadar sırtında fazla uçabileceğim.. Sonsuz iyilikle bütünleşebileceğim.. Ve öldürdüğüm kişiler de, öteki dünyada huzur bulabilecekler.. Ama bu dünyada benim inancımı paylaşmazlarsa ve benim inancıma sahip kişiler tarafından öldürülmezlerse, iki tarafta da huzur bulamayacaklar..

Yani inancıma göre, bu hareketim hem bana hem de size huzur verecek.. Sizin buna inanmamanız pek de önemli değil, çünkü eğer öldürülmezseniz huzur bulamayacağınız için, ben vicdan azabı çekeceğim..

Ne diyorsunuz, inancımın gereğini yapmalı mıyım??

Doğru inanç başkasanı zarar vermeyin inançtır.

Siz beni öldürerek bana zarar veriyorsunuz, o zaman bu inancınız doğru değildir.

Geçmişte Tanrılara sunulan bakire kızların öldürülüşünden zerre kadar farkı yok, insanlık dışı bir inanış...

Başkasına zarar vermeyen inanç doğru inançtır.

Konu dağıldı ziyadesiyle, başlık hakkında bir soru sormak istiyorum sana sevgili sangre.

Bilim de aynı din gibi sence birtakım gruplar tarafından kötü emeller için kullanılıyor mu?

Sevgiler...

Sitelerde Paylaş
"eğer bir kişi açık alanda kadın ya da erkek bir kaçak köle bulursa ve onu efendisine getirirse kölenin sahibi ona iki şikel gümüş ödeyecektir"

gerçekten insan bakınca "evrensellik" ve "adalet" görüyor....

:)

Köleliğin hala meşru ve kabul görür bir çağda doğru uygulama.

Kölelik başlığında buna benzer çok şey tartışmıştık, hatta yeryüzünden hala köleliğin kalkmadığını bile...

Sevgiler...

Sitelerde Paylaş
neden öldüren kişi sen oluyorsun sangre bence konuya yanlış yerden girdin bu şekilde kimseyi ikna edemezsin

Burda kimse ikna olmuyor zaten..

Ben sizinle inancımı paylaştım, buna inanmamanız sizin en doğal hakkınız tabii ki .. Ama eğer diğer tarafta sonsuz iyilikle bütünleşmek istiyorsanız, benim söylediğime inanmalısınız..

Berguzar hanım hammurabi peygamberdir diyor.. Veya ilahi adalet vardır diyor.. Bu onun inancı saygı duyarım..

Ama sizin de benim inancıma saygı duymanızı bekliyorum..

İnancım, sizin maddi varlığınızı ortadan kaldırmak bile olsa, ruhani varlığınız huzuru yakalayacak.. Ne kadar istemeseniz de, ''gerçek'' bu..

Sitelerde Paylaş

Ben sizinle inancımı paylaştım, buna inanmamanız sizin en doğal hakkınız tabii ki .. Ama eğer diğer tarafta sonsuz iyilikle bütünleşmek istiyorsanız, benim söylediğime inanmalısınız..

Berguzar hanım hammurabi peygamberdir diyor.. Veya ilahi adalet vardır diyor.. Bu onun inancı saygı duyarım..

İnancım, sizin maddi varlığınızı ortadan kaldırmak bile olsa, ruhani varlığınız huzuru yakalayacak.. Ne kadar istemeseniz de, ''gerçek'' bu..

inandığın şeyin hiçbirşeyle ispatlanamadığını bile bile nasıl buna gerçek diyebiliyosun?

Sitelerde Paylaş

Sangreciğim,

Yukarıda yazdım ya, doğru inanç bir başkasına zarar vermeyen inançtır.

Senin inancın benim hayatıma son veriyorsa bu doğru inanç değildir, sadece zan'dır...

Sitelerde Paylaş
Doğru inanç başkasanı zarar vermeyin inançtır.

Siz beni öldürerek bana zarar veriyorsunuz, o zaman bu inancınız doğru değildir.

Geçmişte Tanrılara sunulan bakire kızların öldürülüşünden zerre kadar farkı yok, insanlık dışı bir inanış...

Berguzar hanım, bu da sizin inancınız.. Size göre başkasına zarar vermeyen inanç doğru olabilir.. Ama benim inancım bu yönde değil..

Aksine ben sadece sizin maddesel varlığınızı ortadan kaldıracağım.. Ruhunuz huzur bulacaktır..

Şimdi konu hakkında bilginiz olmadığı için veya korktuğunuz için böyle söylüyor olabilirsiniz.. Ama sizi öldürdüğüm zaman, söylediklerimin gerçek olduğunu göreceksiniz.

Siz zarar verdiğimi sanıyorsunuz, ama bu sadece sizin zannınız.. Ve ben bu konuda çok ciddiyim.

Konu dağıldı ziyadesiyle, başlık hakkında bir soru sormak istiyorum sana sevgili sangre.

Bilim de aynı din gibi sence birtakım gruplar tarafından kötü emeller için kullanılıyor mu?

Bilimi kendi amacına alet etmek isteyen kimseler, bilimadamları tarafından bilim dışı ilan ediliyorlar zaten..

Bilimde bir konu hakkında yüzlerce, binlerce test yapılıyor.. Ve makaleler hazırlanıyor, yayınlanıyor.. Ve diğer bilim adamları tarafından da test edilme imkanı buluyor.. Ve bu insanların ortak kararları doğrultusunda şekilleniyor..

Günümüzde bilimsel bir konuyu, bilim dışı bir konudan ayırmak çok kolaylaşmıştır.

Sitelerde Paylaş
Köleliğin hala meşru ve kabul görür bir çağda doğru uygulama.

Kölelik başlığında buna benzer çok şey tartışmıştık, hatta yeryüzünden hala köleliğin kalkmadığını bile...

Sevgiler...

ve sen bu adamı "peygamber" olarak görüyorsun...

e böyle görmen normal "son peygamber" olarak gördüğünüz de "kölelği" meşru görüyordu... yani inancınıza göre "yaratıcınızın" gözünde kölelik "meşru"

bu ne demektir... ben özgür insanlar, köleler, cariyeler olarak farklı insanlar yarattım... eşit değilsiniz... ben sizi eşit yaratmadım... hatta sırf muhammede özel ayet bile indirdim (azhab 51)...

bu nasıl müthiş bir kudret sahibidir ki, kendi yarattığı "kullarına"... "tüm yarattıklarım eşittir" diyememiş...

Sitelerde Paylaş
Senin inancın benim hayatıma son veriyorsa bu doğru inanç değildir, sadece zan'dır...

Bu sizin inancınız.. Ben bu inancı sizinle paylaşmıyorum..

Benim inancıma göre siz zan altındasınız..

Bir insanın inancı, bir diğerinin hayatına son veriyorsa bu doğru bir inanç olabilir..

Hangimizin inancının doğru olduğunu nerden anlıcaz berguzar hanım??

Sitelerde Paylaş
inandığın şeyin hiçbirşeyle ispatlanamadığını bile bile nasıl buna gerçek diyebiliyosun?

Allah'ta hiçbir şekilde ispatlanamıyor.. Veya hammurabi'nin peygamber olup olmaması da ispatlanamıyor.. Diğer arkadaşlar buna nasıl gerçek diyebiliyorlarsa, bende o şekilde diyorum :)

Umarım Berguzar hanıma neyi anlatmaya çalıştığımı anlamışsındır.

Sitelerde Paylaş
Bu sizin inancınız.. Ben bu inancı sizinle paylaşmıyorum..

Benim inancıma göre siz zan altındasınız..

Bir insanın inancı, bir diğerinin hayatına son veriyorsa bu doğru bir inanç olabilir..

Hangimizin inancının doğru olduğunu nerden anlıcaz berguzar hanım??

O zaman işte hep diyorum ya, içindeki ayraç devreye girer.

İnan bana başka bir şeye ihtiyacın yok.

Senin inancının bir başkasının gözüne korku/acı/üzüntü olarak yansımasına kör bakamazsın, görmezden gelemezsin.

İçindeki ses hep seni iyiye yöneltir, kötü bile yapsan bas bas bağırır bu kötü diye.

Doğru inancı ya da yanlış inancı buradan anlıyoruz sevgili sangre...

Sitelerde Paylaş

>>>>İçindeki ses hep seni iyiye yöneltir, kötü bile yapsan bas bas bağırır bu kötü diye.

Doğru inancı ya da yanlış inancı buradan anlıyoruz

İyi inanç, kötü inanç olmaz. iyiler ve kötüler zaten inançlara göre belirlenir. -Dolayısıyla da çoğyu kez doğrular ve yanlışlar da..

Kötü olduğuna inandığın şeyi sırf ''deneyeyim'' diye yaparsan kendini kötü hissedersin tabi, sonrada durup ''demekki bu yanlış inançmış, çünki kendimi kötü hissettim'' dersen saçmalamış olursun, çünki en başından beri zaten yanlış olduğuna inanıyordun.

ama tabi ki insanların inançlarına zıt hareket ettikleri dumlarda az değildir. Nedenler değişebilir.

tarihinde NiHiL tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
O zaman işte hep diyorum ya, içindeki ayraç devreye girer.

İnan bana başka bir şeye ihtiyacın yok.

Senin inancının bir başkasının gözüne korku/acı/üzüntü olarak yansımasına kör bakamazsın, görmezden gelemezsin.

İçindeki ses hep seni iyiye yöneltir, kötü bile yapsan bas bas bağırır bu kötü diye.

Doğru inancı ya da yanlış inancı buradan anlıyoruz sevgili sangre...

Öncelikle ben unicornlara inanan bir insan olarak şunları söylemek istiyorum;

Yaşadığım süre boyunca, Müslümanların inancı her zaman bana korku ve acı vermiştir..

Sonsuza kadar cehennemde yanmalar, derilerin değiştirilmesi vs.. Bunlar insana, inanmasa bile karşısındaki din veya kültür hakkında fikir verebilir..

Benim inancım sizinkinden çok daha masum bir inanç.. Size acı vermeden, maddesel varlığınızı yok edeceğim.. Bu sizi üzüyor olabilir ama bu üzüntü sadece sizin zannınızdan kaynaklanıyor..

Öldükten sonra ruhunuz zaten huzura kavuşacak.. Aynı zamanda ben de, daha çok maddesel varlığın hayatını sonlandırdığım için unicornların sırtında daha çok yol alacağım.. Her ikimiz için de yararlı bir şey yani..

Ben bu inanca sahip biri olarak, hiçbir şekilde kötü bir şey yaptığımı düşünmüyorum.. Diğer insanların da, öteki tarafta huzur bulacağını adım gibi bildiğim için vicdanım çok rahat.. Asıl onları öldürmezsem, öteki tarafta hiçbir şekilde huzur bulamayacaklar..

Şimdilik beni anlamamanız çok doğal.. Çünkü uzun süredir yanlış olan bir inancın peşinden gittiniz.. Ama doğrusu benim inancımdır..

Siz inansanız da, inanmasanız da.

Sitelerde Paylaş
Öncelikle ben unicornlara inanan bir insan olarak şunları söylemek istiyorum;

Yaşadığım süre boyunca, Müslümanların inancı her zaman bana korku ve acı vermiştir..

Sonsuza kadar cehennemde yanmalar, derilerin değiştirilmesi vs.. Bunlar insana, inanmasa bile karşısındaki din veya kültür hakkında fikir verebilir..

Benim inancım sizinkinden çok daha masum bir inanç.. Size acı vermeden, maddesel varlığınızı yok edeceğim.. Bu sizi üzüyor olabilir ama bu üzüntü sadece sizin zannınızdan kaynaklanıyor..

Öldükten sonra ruhunuz zaten huzura kavuşacak.. Aynı zamanda ben de, daha çok maddesel varlığın hayatını sonlandırdığım için unicornların sırtında daha çok yol alacağım.. Her ikimiz için de yararlı bir şey yani..

Ben bu inanca sahip biri olarak, hiçbir şekilde kötü bir şey yaptığımı düşünmüyorum.. Diğer insanların da, öteki tarafta huzur bulacağını adım gibi bildiğim için vicdanım çok rahat.. Asıl onları öldürmezsem, öteki tarafta hiçbir şekilde huzur bulamayacaklar..

Şimdilik beni anlamamanız çok doğal.. Çünkü uzun süredir yanlış olan bir inancın peşinden gittiniz.. Ama doğrusu benim inancımdır..

Siz inansanız da, inanmasanız da.

Sangreciğim,

Senin inancın ile benim inancım örtüşmüyor, yani kötülük anlamında.

Demişsin ki:

Bu ölüm sonrası için bir inanış, seni öldürmeye yönelik bir inanış değil. Senin yaptıklarınla ve kişinin kendi inancıyla ortaya sürülen bir olgu.

Ama sen öyle demiyorsun ki, ben seni öldürürsem diyorsun.

E olmadı ki, eşit değiller ki...

Sevgiler...

Sitelerde Paylaş
Sangreciğim,

Senin inancın ile benim inancım örtüşmüyor, yani kötülük anlamında.

Demişsin ki:

Bu ölüm sonrası için bir inanış, seni öldürmeye yönelik bir inanış değil. Senin yaptıklarınla ve kişinin kendi inancıyla ortaya sürülen bir olgu.

Ama sen öyle demiyorsun ki, ben seni öldürürsem diyorsun.

E olmadı ki, eşit değiller ki...

Sevgiler...

Ne fark eder ki?? .. Ben yine de, benim inancımın daha az acı veren bir öğreti olduğunu düşünüyorum..

Yaşadığın hayatta sadece bir bıçak ile veya bir kurşun ile ölebilirsin.. Bu sadece anlık bir acı verecektir ve sonra sonsuz huzurla bütünleşeceksin.. Sizin inancınız da ise, sonsuza kadar acı var..

Bu ikisini karşılaştırmak bile çok abes bence..

İnancım sizi şu anda üzüyor olabilir, ama sizin inancınız da ölüm sonrasını düşündüğüm zaman beni psikolojik olarak üzüyor..

Durum böyle olmasa bile, benim inancım gerçek olan inanç olduğundan hiçbir şey farketmezdi..

Evet gerçek olan benim inancım, insanlara daha çok acı veriyor.. Eee daha çok acı vermesi, gerçek olma özelliğini mi kaybettirdi?? .. Hayır, sadece bu sizin zannınız.. Daha çok acı veren inancın, gerçek olmaması sizin zannınız.. Benim inancıma göre böyledir..

Gerçek olan bir şey için neden bu kadar direniyorsunuz ki?? .. Neden gerçeği kabul etmiyorsunuz??

Umarım bir gün inancımı paylaşan bir insan tarafından öldürülür ve en azından ruhunuz huzura kavuşur.. Çünkü sizin gibi iyi bir insanın huzur bulamayacak olması beni üzüyor.

Sitelerde Paylaş
Ne fark eder ki?? .. Ben yine de, benim inancımın daha az acı veren bir öğreti olduğunu düşünüyorum..

Yaşadığın hayatta sadece bir bıçak ile veya bir kurşun ile ölebilirsin.. Bu sadece anlık bir acı verecektir ve sonra sonsuz huzurla bütünleşeceksin.. Sizin inancınız da ise, sonsuza kadar acı var..

Bu ikisini karşılaştırmak bile çok abes bence..

İnancım sizi şu anda üzüyor olabilir, ama sizin inancınız da ölüm sonrasını düşündüğüm zaman beni psikolojik olarak üzüyor..

Durum böyle olmasa bile, benim inancım gerçek olan inanç olduğundan hiçbir şey farketmezdi..

Evet gerçek olan benim inancım, insanlara daha çok acı veriyor.. Eee daha çok acı vermesi, gerçek olma özelliğini mi kaybettirdi?? .. Hayır, sadece bu sizin zannınız.. Daha çok acı veren inancın, gerçek olmaması sizin zannınız.. Benim inancıma göre böyledir..

Gerçek olan bir şey için neden bu kadar direniyorsunuz ki?? .. Neden gerçeği kabul etmiyorsunuz??

Umarım bir gün inancımı paylaşan bir insan tarafından öldürülür ve en azından ruhunuz huzura kavuşur.. Çünkü sizin gibi iyi bir insanın huzur bulamayacak olması beni üzüyor.

Bu yazınla bile beni ve inancımı doğruluyorsun aslında, hem de şu cümlenle...

Son önemli olan değil mi, bak içindeki ayraç işliyor işte bir şekilde, seviniyorum senin adına, sen iyi birisin gerçekten ve senin bu yazdıklarını çok ama çok iyi anladığımı bilmeni isterim...

Sevgilerle...

Sitelerde Paylaş
Bu yazınla bile beni ve inancımı doğruluyorsun aslında, hem de şu cümlenle...

Son önemli olan değil mi, bak içindeki ayraç işliyor işte bir şekilde, seviniyorum senin adına, sen iyi birisin gerçekten ve senin bu yazdıklarını çok ama çok iyi anladığımı bilmeni isterim...

Sevgilerle...

Ben sizin iyiliğiniz için, inancımı paylaşan bir insan tarafından öldürülmeniz gerektiğine inanıyorum.. Çünkü, ancak bu şekilde ruhunuz huzura kavuşacak..

Siz beni şu anda anlayamıyor olabilirsiniz ama öldükten sonra sonsuz iyiliği ve sonsuz güzelliği gördükten sonra anlayacaksınız.. Ve sizin gibi iyi bir insana, ancak böyle bir huzur yakışırdı..

Aslında siz de benim inancımı doğruluyorsunuz :)

Ne kadar ısrar etsem de kabul etmiyorsunuz ve maddi varlığınızın sona ermesi gerektiğine onay veriyorsunuz..

Sonsuz iyilikte buluşmak dileğiyle.

(Bakın, ''Bilim'' diye bir şey olmadığı zaman, nasıl da farklı inançlar türüyor öyle değil mi?? .. Bu iddia ettiğim inançta, sizin inancınız gibi ispatı olmayan sadece kişiye özel bir inanç.. Ve tamamen ''bilimdışı''..

Sizin yukarıdaki söylediklerinizin benim söylediklerimden hiç bir farkı olmadığı halde, görüşlerinizi savunmaya devam ediyorsunuz :))

Sitelerde Paylaş
Ben sizin iyiliğiniz için, inancımı paylaşan bir insan tarafından öldürülmeniz gerektiğine inanıyorum.. Çünkü, ancak bu şekilde ruhunuz huzura kavuşacak..

Siz beni şu anda anlayamıyor olabilirsiniz ama öldükten sonra sonsuz iyiliği ve sonsuz güzelliği gördükten sonra anlayacaksınız.. Ve sizin gibi iyi bir insana, ancak böyle bir huzur yakışırdı..

Aslında siz de benim inancımı doğruluyorsunuz :)

Ne kadar ısrar etsem de kabul etmiyorsunuz ve maddi varlığınızın sona ermesi gerektiğine onay veriyorsunuz..

Sonsuz iyilikte buluşmak dileğiyle.

(Bakın, ''Bilim'' diye bir şey olmadığı zaman, nasıl da farklı inançlar türüyor öyle değil mi?? .. Bu iddia ettiğim inançta, sizin inancınız gibi ispatı olmayan sadece kişiye özel bir inanç.. Ve tamamen ''bilimdışı''..

Sizin yukarıdaki söylediklerinizin benim söylediklerimden hiç bir farkı olmadığı halde, görüşlerinizi savunmaya devam ediyorsunuz :))

Tek bir farkla itiraz ediyorum ve öyle savunuyorum.

Benim inancımda canıma kast olmadıkça kimseye zarar vermemem konusunda ciddi hükümler var, hangi sebeple olursa olsun, nefsi müdafa haricinde hiçbir canlıya zarar veremem, hiçbir cana kıyamam...

Evet, sonsuz iyilikte buluşmak dileğiyle...

Sevgiler...

Sitelerde Paylaş
Tek bir farkla itiraz ediyorum ve öyle savunuyorum.

Benim inancımda canıma kast olmadıkça kimseye zarar vermemem konusunda ciddi hükümler var, hangi sebeple olursa olsun, nefsi müdafa haricinde hiçbir canlıya zarar veremem, hiçbir cana kıyamam...

Evet, sonsuz iyilikte buluşmak dileğiyle...

Sevgiler...

Ben de bu inancınızı paylaşmıyorum..

Bahsettiğim inanca inanmayan ve inanmakta direnen ''iyi'' insanların, öldürülmesi gerektiğini düşünüyorum.. İçimde böyle bir inanç olmasının sebebinin de, unicornların benimle olan bağından kaynaklandığına inanıyorum..

İnsanların canına kast eden ve onların hayatlarını sonlandıran bir inancın doğru olmaması, sadece sizin zannınız.. Yanlış bir inançta olduğunuz için, böyle düşünüyorsunuz..

Doğrusu benim inancımdır, çünkü ben bu inancın doğru olduğuna inanıyorum :)

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...