Jump to content

Allah Sevgisi


Recommended Posts

İnsanlar acılardan, kederlerden, baskıdan, stresten, geçim derdinden, ölümlerden yakınırlar.

Aynı insanlar, bunların kaynağı olan yaşamın varlığını da yüceltirler.

Doğumlara neden olur, bu yakındıklarını da başkalarına dayatırlar.

Şu çok övülen, hakkı ödenemez olan anne, baba sevgisi sizin acı çekmenize neden olan ve sizi öldüren, size ölmeyi dayatan sevgidir.

Ve insanlar, kendilerine bunları dayatan annelerine, babalarına sevgi duyarlar. Muhtaç, yoksunluk çeken bedenlerini var eden bu kişilere hakkınızı ödeyemeyiz diyip şükür ederler.

Aynı insanlar, kendilerine bunları dayatan tanrılar uydurup, onlara da tapınırlar. Bu tanrılara nimetleri için şükür ederler.

Allah ve onu öven müslüman ile anne, baba ve onu öven çocuk ile yaşam ve onun varlığını yücelten insan arasında benzer bir ilişki durumu vardır.

Düşünün yani. Adamlar kendilerine hastalık verip, acı çektiren, işkence eden, ölüm sürecini ve psikolojini dayatan allah için her gün övgüler diziyorlar. Camilerden onun adını haykırıyorlar. Tabi o yalnızca acı çektirir. İşkence etmez. Acı çektirsin, kıvrandırsın sorun yok da, adı işkence, merhametsizlik, kötülük olursa sıkıntı tabi.

 

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı sevgisi diye bir şey yoktur, olamaz da.

Dindarlar, taptıkları tanrıları sevmezler bilakis onlardan korkarlar, çünkü piyasadaki tanrılar sevgiden çok korkuyu, korkutmayı, ürkütmeyi, nihayetinde tapılmayı amaçlarlar. Dünyanın dört bir yanında inançlarını icra eden dindarlara şöyle biz baktığnızda, bu noktayı görmemek imkansız.

Toparlarsak; korkulmayan tanrıya tanrı denmez zaten!:D

 

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahı sevdikleri kadar insanı ve doğayı sevselerdi, dünya çok daha güzel bir yer olurdu. 

Zaten sevdikleri Allahın bir özelliği de, yaşamın ve insanların daha iyi oldukları bir yer yaratmaktan sa acıya ve kötülüğe ihtiyaç duyup neden olmaktır... 

 

Böyle düşününce aslında Allah sevgisi dedikleri şey, Allahları tarafından kendilerine yaradılıştan önce aşılanmış olmalı ki dünyanın daha iyi olmaması için gerekli bu sevgi var olabildiği için dünya kötü olsun ve sınav olabilsin. 

Yani aslında sevmiyorlar, sevmeye programlılar. 

 

Hala müslüman olsa idim şu mantıksal çıkarım ile Büyük bir hayal kırıklığına uğrardım. Sevdiğimi sandığım tanrıyı sevmem için tanrı beni programlamış ? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah sevgisi böyle birşey işte.

Nihat Hatipoğlu gibi Multi zengini bile fakirin halinden anlar hale düşürüyor Allah Sevgisi. 

Ama sakın nasıl zengin olduğunu ve Kameralar kapanınca nasıl lüks içinde yaşadığını ve o kamera karşısında Şovlar yaptığı için ne kadar para aldığını sormayın. Sorgular iseniz günah ve Allah taş yapar... 

 

Şahsen ben bu TV lere çıkan ünlü ve zengin hocaların hiç birinin Müslüman olduğunu sanmıyorum. Kafası çalışan ve din bilgisi iyi olan ateistlerin para kazanmak için seçtikleri bir meslek olduğunu düşünüyorum. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.05.2020 at 09:30, RasyonelDüşünce yazdı:

Şahsen ben bu TV lere çıkan ünlü ve zengin hocaların hiç birinin Müslüman olduğunu sanmıyorum. Kafası çalışan ve din bilgisi iyi olan ateistlerin para kazanmak için seçtikleri bir meslek olduğunu düşünüyorum. 

 

inanmak, rasyonel bir tavır değildir ancak pragmatik bir tavırdır. inanmanın kendisi de öyle, bunun üzerinden para kazanmak da.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
        İyi bir insan olmak için, bir dine inanıyor olmak şart değildir. İyiyi kötüden ayıramıyorsan eğer;"senin eksiğin" din değil, akıldır.Bir yandan da iyilik-kötülük denen şey bir bakış açısıdır. Bir çok duygu ise mesela intikam duygusu "doğal bir dürtü"dür. Doğanın bir nevi dengeyi, adaleti!! sağlayacak birer mekanizmasıdırlar. Çok konuşulan bir şey de üzüntü bilinmese idi sevinç olur muydu; nefret diye bir şey hiç olmasaydı, sevgi olur muydu?; Ya öfke ve sakinlik; korku ve cesaret; vs.
         Allah sevgisine gelirsek; burada korkutarak, tehdit yolu ile kendine taptırma çabası var. Ve de bunun sevgiye dönüşmesi isteği. Kim bir mafya babasını sevebilir ki? Kim bir zorbalığı erdemin kaynağı olarak görür? Bu baba bize maddiyat sunsa ona ancak bağlanırız, usulca elini öperiz, ya da korkup sesimizi çıkarmayız.. Bir yapay zeka yahut sibernetik bir makine ortaya koysak tabii kendimize hizmet etmesini bekleyebiliriz. Ama önümüzde eğilip kalkmasını talep etmek doğru bir davranış olur muydu? Tanrı'da da böyle bir kibir olabilir mi? 
         İnanç bir insanın  "doğru ya da yanlış" bir hedefe odaklanmasını sağlar. Güç verir. Ama ancak çok uyanık ya da akıllı insanlar kendi kamufle hedeflerini gerçekleştirmek için insanoğlunun bu zaafını kullanırlar. Kendi tahtlarına kurulurlar. İnsanoğlu çok kullanışlı bir mahluktur.
         5000 yıla 100.000 peygamber sığmış. Ama nedense kısıtlı Semitik bir kültür ya da çevrede iz bırakmış. Çin, Hint, Aztek-Maya, Kelt, Cermen, Grek, Bantu vs gibi insanlığın %99 unu oluşturan kültürlerde peygamberliğe dair en küçük bir iz yok. Neden diye düşünmek lazım.
Tevrat'ta bile peygamberliğin girip çıkılabilen bir "MESLEK" olduğu yazıyor. Evet kullanışlı bir meslek ve kullanışlı insanoğlu... 
 
        
tarihinde Birko tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...