Jump to content

Hammurabi İbrahim mi?


Recommended Posts

İbrahim'in 3nc eşi Ketura'nın oğulları, bir Türk hükümdarın kızı olarak biliniyor çocukları ise 6 tane.

Ketura'nın oğulları: Zimran, Yokşan, Medan, Midyan, Yişbak, Şuah. 
Yokşan'ın oğulları: Şeva, Dedan.
Midyan'ın oğulları: Efa, Efer, Hanok, Avida, Eldaa. 
Bunların hepsi Ketura'nın soyundandır.

Midyan (Hz Şuayb) Musa'nında Kayınbabasıdır. Şuayb ayrıca Tevrat'ta önemli bir yere sahiptir. Musa'nın kayınpederidir ve Tevrat'ta geçen "Jethro" (İbranicesi יִתְרוֹ Yitro) ile aynı kişidir. Tevrat'a göre ahlaki değer yargıları zayıf bir şehir olan Midyan'da Yitro önceleri putperest inanca sahipken daha sonra tek tanrı inancına dönmüştür ve peygamber olmuştur. Peygamber olması ile Midyan şehrindeki putperestlerce dışlanmıştır.

Midyan (Şuayip - Yitro) : Yitro'nun kızı olan Tsipora'dan Musa'nın iki oğlu olmuş Musa bunlara Gerşom ve Eliezer adlarını takmıştır. Musa Firavuna halkını salması için gitmeden evel, Karısı ve iki çocuğunu Yitro'ya bırakmıştır. Yitro, kızı ve torunları daha sonra Mısır çıkışında çölde Musa'ya katılmıştır. Urfa'ya bağlı Harran yakınlarında bulunan Şuayb Şehri, yerel inanca göre Şuayb'in yaşayıp vefat ettiği yerdir. Şuayb adı Türkiye'de Urfa kökenli olanlar arasında yaygındır. Kur'an'a göre Medyen halkının peygamberi olan Şuayb, İbrahim soyundandı. Musa Mısır'dan kaçtıktan sonra geldiği Medyen ülkesinde Şuayb'in kızıyla evlendi. Şuayb Medyenlilere Allah'ın birliğine inanmalarını, ölçü ve tartıda dürüst olmalarını ve münafıklıktan uzak durmalarını bildirdi. Onlar bu öğütlere uymayınca Allah tarafından lanetlendiler, deprem ve ateş yağmuruyla yok edildiler. (Araf 85, Hud 84, Şuara 186)

Medyen halkı Tevrat'ta Midian'lılar (İng: Midianites) adıyla anılan kavimdir. Bugünkü Suriye'nin güneyi ile Ürdün ve Hicaz'ın kuzeyine denk gelen alanda oturdular. Tevrat'a göre Musa Mısır'dan kaçtığında Midianlılara sığınarak 40 yıl onların arasında yaşadı. Baş rahipleri Yetro'nun kızıyla evlendi. İsrailoğulları Musa önderliğinde Mısır'dan ayrıldıklarında da Midianlılardan yardım gördüler. Ancak daha sonra Midianlılar onlara düşman olup Allah'ın gazabına uğradılar. Tüm şehirleri ateşle yok edildi. Tevrat Midian halkının İbrahim soyundan olduğunu belirtir. Midianlıların Assur ve Hitit kaynaklarında adı geçen ve Harran yöresinde yerleşik oldukları anlaşılan Mitanniler olup olmadığı açık değildir.

Mitanniler MÖ. 1500 ila MÖ. 1300 yılları arasında Anadolu'da hüküm sürmüş bir devlettir. Başkentleri Vaşşuganni idi. Halk Hurrilerden oluşmaktayken, yönetici sınıf büyük oranda taşıdığı isimlerden dolayı Indo-Aryan olduğu düşünülen elitlerden oluşmaktaydı. Mitanni, Hititler'in yıkılışından sonra bölgesel bir güç oldu. Son krallarının adı II. Şattuara idi. Kayıp prens (veya kral) Jiar-Jiara (Mitanni kral listesinde adı geçmez ve II. Şattuara'nın oğludur), efsanevî bir kişiliğe sahiptir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 46
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İnsanlar tarihten çok çok önceki çok ilkel zamanlarda, neredeyse hiç bir gereç yapmayı bilmedikleri zamanlarda dünyaya yayılmış, çok zor yolculuklar yapmış ve çok uzak mesafeler kat etmişler. İnsan zayıflığına, acizliğine rağmen çok dirençli bir yaratık.

O yüzden İbrahim-Hammurabi-Brahman... Bunların hepsi iddia edilebilir bağlantılar, bunlarda bir olanaksızlık yok. Hindu dini, Sümer dini ve Mısır dini mutlaka temas etmiş ve etkileşmiştir. Bu kaçınılmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Mezopotamya'da ateşi yanan fırına atılıp yanmayan tek kişi ibrahim değil.

Daniel Bölüm 3 - דניאל פרק3

Kral Nebukadnessar, Şadrak, Meşak, Abed-Nego'ya çok öfkelendi; onlara karşı tutumu değişti. Fırının her zamankinden yedi kat daha çok ısıtılmasını buyurdu.
Sonra ordusundaki askerlere Şadrak'ı, Meşak'ı, Abed-Nego'yu bağlayıp kızgın fırına atmalarını buyurdu.
Böylece bu kişiler, şalvarları, kaftanları, sarıkları ve öbür giysileriyle birlikte bağlanıp kızgın fırına atıldılar.
Fırına atılan Şadrak, Meşak, Abed-Nego ateşte yanmayınca, Kral Nebukadnessar yeni duygulara bürünüyor.
Kral, "Ben dört kişi görüyorum" dedi, "Ateşin içinde yürüyorlar, bağlarından çözülmüş, hiçbir zarara uğramamışlar. Dördüncünün görünümü ilahi varlığa benziyor.
Nebukadnessar kızgın fırının kapısına yaklaşarak, "Ey Yüce Tanrı'nın kulları Şadrak, Meşak, Abed-Nego, dışarı çıkıp buraya gelin" diye seslendi.
Bunun üzerine Şadrak, Meşak, Abed-Nego, atıldıkları ateşin içinden yürüyerek çıktılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Ayrıca İbrahimin Kabeyi yapmış olması Kuranın kendi kendiyle çelişmesine neden oluyor.

 

...Fakat Rabbinden bir rahmet olarak, senden önce kendilerine hiçbir uyarıcı gelmeyen bir kavmi, düşünüp öğüt alsınlar diye uyarman için (o haberleri) sana bildiriyoruz...
Kasas 46

 

Hani Muhammedden önce İbrahim Mekkeye gelip Kabeyi yaptıydı???

 

 

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...