Jump to content

NAZAR ETME ÇAL SENİNDE OLUR


Recommended Posts

107459.jpg

Deniz Feneri dosyasının Türkiye’deki asıl faillerine ulaşılmasını engellemekle suçlanan Mehmet Ali Şahin’in Adalet Bakanlığı koltuğunu bıraktığı Sadullah Ergin, AKP dönemindeki eş-dost yolsuzluğunun “Ali Dibo” adıyla anılmasına yol açan isim olarak biliniyor. AKP hakkındaki kapatma davasında Ergin’e siyaset yasağı istenmişti.

Yeni kabinede Adalet Bakanlığı’na getirilen Sadullah Ergin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın AKP’nin temelli kapatılması istemiyle açtığı davanın iddianamesinde, siyasi yasak istenenler arasında 13. sırada yer almıştı. Kamuoyunda Sadullah Ergin’in ismi Hatay’da AKP’lilere kamu ihalelerinin verilmesiyle öne çıkmıştı. Hatay’daki yolsuzluklar “Ali Dibo” adıyla anılırken, Ergin’in, bu şehirde en çok ihaleyi alan Hatay İlaç Limited Şirketi’nin resmi avukatı olduğu ortaya çıkmıştı. Hatay’daki pek çok kamu ihalesinin ildeki AKP’lilerden hangilerine verileceğini Ergin’in belirlediği iddia edilmişti. Bu durumdan sonra, AKP’li yöneticilerin ve yakınlarının isimlerinin karıştığı yolsuzluklar “Ali Dibo” olarak anılmaya başlandı.

Kabine dışında kalan Mehmet Ali Şahin, özellikle Deniz Feneri vurgununun Türkiye ayağını oluşturan asıl faillere yönelik soruşturmada takındığı tutumla dikkat çekmişti. CHP’nin Şahin hakkında Deniz Feneri soruşturmasında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle verdiği gensoru önergesi de kabine dışı kalmasıyla düşmüş oldu.

http://www.haberinyeri.net/Siyaset/Siyasi-...oldu_58974.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...