Jump to content

KORUCULARDAN,Gelin ile Damada 17 olu, 21 YARALI


Recommended Posts

Aksama Hazir olun!!

Nefesinizi tuketmeyin bosuna!

Ofkenize hakim olun!!

Cok ses getirecek bi baslik ile tekrar karsinizda olacagiz!

Bizden Ayrilmayin!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 269
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

hevalnoooo... Nooo nooo..

Akşam ben yokum. gündüz gözüyle aç.. Sabaha kadar kovulan kovuluyo başlık kilitleniyo...

ahh be abim , aksamlari yedigimiz GAZ BOMBASI nin haddi hesabi yok!!

ARTIK, etkilemiyo desem yeridir,hani ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

OLAYIN IC YUZU AYDINLANIYOR.

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyü, bölgede verimli ve sulak arazisiyle bilinen bir köy. Eskiden Süryani ve Ermenilerin yaşadığı bir köy olan Bilge köyünün nüfus haritası, 30 yıl önce maraba olan Çelebi ailesinin köye yerleşmesiyle değişmiş.

MARDİN’İN İLK KORUCU KÖYÜ

Çelebi ailesi köye yerleştikten sonra, akrabalarını da yanlarına çağırmasıyla köyün asıl sahipleri çareyi köyü terk etmekte bulmuş.

1987 yılında da koruculuk sisteminin gelmesiyle birlikte Mardin'de ilk koruculuğu Bilge köyünden Çelebi ailesi kabul etmiş ve Mardin'in ilk korucu köyü olma özelliğini koruyor.

Dayı-Yeğen olan Çelebi ailesi, devletten aldıkları silahla çevre köylere zaman zaman baskı uyguladıkları, yörede ormanlık alanları diledikleri gibi kesip sattıkları, çevre köylüleri arazilerinde zorla çalıştırdıkları biliniyor.

ASIL SAHİPLERİ SÜRYANİ VE ERMENİLER

Yörede ormanda odun kesen köylüleri cezalandırma, odun taşıma cezası vermeleri hep gündeme gelmiş. Köylülerin 2 kilometre yakındaki Sultan Jandarma Karakolu'na şikayetleri de hep sonuçsuz kalmış. Çünkü Çelebi ailesi korucu olduğu için, şikayetler geri çevrilmiş.

Bilge köyünün verimli arazilerinin asıl sahipleri olan Süryani ve Ermenilerin göç etmesi ardından, araziler devletin "hazine malı" olmuş. Ancak araziler üzerindeki hak iddiası, Çelebi ailesini ikiye bölmüş.

40 BİN DÖNÜM ÜZERİNDE ESRAR KAVGASI

Yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğu bilinen Bilge köyünde yapılan esrar ekimi de korucular arasındaki rant kavgasını ortaya çıkarmış.

Geçen ay Bilge Köyü'ne kadastro çalışması yapılınca, "hazine malı" olan arazilerin bölüşümü tekrar gündeme gelmiş ve iki hafta önce dayı-yeğen aileler arasında bu tartışma yeniden gündeme gelmiş.

Asıl sahibi Süryani ve Ermenilerin olan arazilerdeki rant kavgasının ortaya çıkması üzerine, yeğen Çelebi ailesi katliama karar verir. Katliam günü de bilinçli seçilir. Nişan töreninde her kesin bir arada bulunması tanık bırakmadan herkesin katledilmesi için uygundur.

CANLI TANIK BIRAKILMAYARAK PKK’YE MAL EDİLECEKTİ

Aynı şekilde, Çelebi ailesinden yeğenlerin, dayılarına yönelik olarak böyle bir katliamda canlı tanık bırakmayarak olayı PKK'ye mal etmek istedikleri düşünülüyor.

44 kişinin öldüğü katliamda tanık bulunmasa olay PKK'ye mal edilebilirdi. Çünkü olayın olduğu ilk saatlerde, birçok haber ajansı ve Tv'ler, saldırganlara korucuların karşılık verdiğini, toz fırtınası nedeniyle "teröristler"in izlerini kaybettirdiklerini açıklıyordu.

Ancak 3 tanığın yaralı olarak kurtulması ve katliamda yer alan korucuların isimlerini vermesi, tüm hesapları alt üst etti.

Köye 2 kilometre mesafede bulunan Sultan Köyü Karakolu'nun da katliamdan 2 saat sonra köye ulaşabilmesi ise ayrı bir konu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Koruculuğun bir geçim kaynağı olduğunu bile unutuyor bazıları..Ula o maaşı almadımı aç bu insanlar..

Yazık be , bu kadar da hain olunmaz doğrusu..

yahu benim yorumlarımda insanların şahıslarına durduk yere edilen bir hakaretmi var. neden bu tiplemeler bana denk geliyor. kaç yaşına gelmişsin hala çocuklar gibi durduk yere milleti provoke ediyorsun. hoş bundan başka bildiğinde birşey yok. burada senden ala hainmi olur ulan.

1355 tane şehit olan korucuda üç kuruş para için şehit oldular zaten değilmi. diyeceğim. anlamaya çapın yetmez.

bir olayı tüm genel camiaya yükleyenler ancak kendini betimleyememiş, tanımlayamamış cahil kişilerdir. bir insanlık düşmanına ne anlatsan boş. o kendi bildiğini okur.

şunuda unutma benimle düzgün konuş. zaten herkesle kavga küfür içindesin. nasıl bir tipleme oldugun belli, ama bana sökmez.

tarihinde SuNGuR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
katliamın ardında şıhın karısı çıktı..

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11604884.asp?gid=229

evlilik dışı ilişkisinin ortaya çıkmaması için katliam emri vermiş, kadın hamileymiş ve dna yapılacakmış.. ne kadınlar var yahuuu :huh:

Yok öyle bir şey Çiğdem. Namus cinayetinde şimdiye kadar hiç soy kurutma gibi bir eylem yaşanmamıştır. Şu ana kadar kalburüstü değinilen bazı gerçekler var; ancak, hiçbiri tek başına bu olayı açıklamaya yeterli değildir. Asıl üzerinde durulması gereken KORUCULUK gerçeği, şiddet kültürü ve maddi/menfaat ilişkileridir. Daha bugün RADİKALde haberde okudum; Mardin işsizliğin en yoğun olduğu kent. Verimli otlaklar, meralar boşaltılmış, mayınlar döşenmiş, ormanlar tahrip edilmiş vs vs.

O bölgede feodal bir kültür gerçekliği var elbette; ancak, bunu besleyen, bundan nemalanan bir ''devlet'' gerçeği de var...

Link to post
Sitelerde Paylaş
valla ben bilmez babam, şimdi ana haberde duydum şok oldum paylaşam dedim.. ya doğruysa :blink:

Sen hiç namus/töre cinayeti için 8 kişinin silahlandığını ve çoluk çocuk demeden soyunu kurutmaya çalıştığını duydun mu daha önce? Kodaman medya koruculuk, şiddet kültürü ve bundan nemalanan kişi/devlet gerçeğini pek de güzel manipüle etmeye başladı hemen :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...