Jump to content

Kürtler tam olarak ne istiyor?


Recommended Posts

  • İleti 365
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bunun konuyla ne ilgisi var? MHP'lilerden dayak yiyen dağa mı çıksın diyorsun? Özgürlükten ne kastettiğini açıkça yazmaktan kaçınmak DTP'lere has bir özellik değilmiş demek ki:-)

arkadasım cumleyı sen tamamla dıyorum

bak canım akp secımlerde 15 mılyon oy aldı haydı dıyelım bunun 6 mılyonu kurtlere karsı ıyı nıyetlı kı 6 mılyon da degıl

mhp 4 mılyon oy aldı

chp 9 mılyon oy aldı bunun ıcınde hadı tas catlarsa 4 mılyon ınsan kurtlere karsı ıyı nıyetlı

surdan 17 mılyon ınsan kurtlere karsı olumsuz oldugu ortaya cıkıyor bunlarda sadece oy kullananlar arasında dusun durumu sen

bu kadar cok ınsanın kurtlere olumsuz baktıgı bır yerde neden bunlar boyle davranıyor dıye aglamayın bosuna

bu rakamlarda sadece benım abartmam yoksa daha cogalır sevmeyen sayısı

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kürt diye bir şey yoktur.

Arap-Farisi dersen anlarım seni.

Adam kendisine Kürt diyorsa bence sorun yoktur, Kürt diye bir şey vardır. Sadece dile bakılarak ırk/millet ayrımı yapılamaz. Kürtçenin bir jargon olduğu ve yozlaşmış Farsça'dan ibaret olduğu görüşü doğru değildir. Tam bilgim yok ama Zazaca ve geleneksel Kürtçe arasında bile ciddi farklılıklar mevcut, Kürtçe bilenler daha iyi bilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kısaca söyleyeyim Sonus, istersen açarım:

Bu ülkede halen, yakınlarıyla görüş günü Kürtçe konuşamayan mahkumlar var. Bu ülkede halen, sadece bir mitingde yanındaki vatandaşa Kürtçe 'su ver' dediği için yargılanan politikacılar var.

Bu ülkede, merkezi idareyi yerel yönetim lehine daraltalım denildiğinde, 'olmaz doğu pkk'nın eline geçer' diyen ve PKK=Kürtler diye düşünen insanlar var.

Bu ülkede, köy yakmaları, sürülmeler, devlet büyüklerinin açık ırkçı beyanatlarına rağmen hala 'devlet hiç yanlış yapmamıştır' diyen faşizan bir parti var ve derin devlet onu kullanıyor.

Kürtçe dilekçe yolladığı için yargılananlar var, Kürtçe şarkı söyledi diye valilik tarafından sahneden indirilenler var. Bir Kürt gencinin, Ahmet Kaya tişörtü giydiği için öldürüldüğü günün ertesi, 'Türk milleti daima teyakkuzda bulunsun' çıkışı yapan TSK var. Pompalı tüfekli vatandaşa sabır dileyen bir başbakan var.

Daha yazabileceğim tonla şey var, inan bana. Kürt politikacı zengin filan olabilir; tıpkı gay politikacı ve zengin olabileceği gibi; ama bu gay haklarının saygı gördüğü ve devletçe yeterli biçimde korunduğu anlamına gelmez. Bir politikacı çıkıp 'ben gayim' desin de, görün bakalım :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...