Jump to content

Türkiye'de Türk var mı?


Recommended Posts

Önce başlık açıyor ve bir yığın iddialarda bulunuyor :

Birileri safmış da birileri de bilmem nem neymiş .

Sonra da saçmaladığının farkına varınca , yanıldığını erkek gibi itiraf etmek yerine bir yığın smiley ; kih kih kih , kah kah kah , keh keh keh ...

Bu ne laubalilik !

tarihinde Yakup tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 197
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

8Pt;line-height:100%">Genografi Projesi'nin başına getirilen Dr. Spencer Wells'in "Türkiye'de Türk geni az" sözlerine, Türkiye'den uzmanlar da katıldı

National Geographic Derneği ile IBM ortaklığında başlatılan Genografi Projesi'nin başına getirilen Dr. Spencer Wells'in, "Türkiye'de Türk geni az" sözlerine, Türkiye'den uzmanlar da katıldı. Bu açıklamalara şaşırmadıklarını söyleyen uzmanlar, Türklerin genlerinin karışık olduğunu söyledi. Wells'in, "Anadolu'da Türk dili ve kültürünün yayıldığını biliyoruz. Ancak veriler, Selçuklu ile Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen Türk geninin burada çok yayılmadığını gösteriyor. Türkiye, çok heterojen bir yer" açıklamasına yapılan yorumlar şöyle:

Çünkü, Türkiye göç yolları üzerinde

PROF. DR. ASLIHAN TOLUN (Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi): "Genetik olarak Anadolu yapısında olduğumuz 5 - 6 yıl önce çıktı. Birkaç yıl önce yabancılarla ortak olarak Türklerin genetik kökeni konulu bir araştırma yapmıştık. Orada da aynı sonuç çıkmıştı. Tükler çok heterojen. Bu aslında beklenen de bir sonuç. Çünkü Türkiye göç yolları üzerinde. Önemli olan insanların kültür birliğidir. Genetik köken, bu konuda ikinci planda. Türkler genetik bakımdan çevresindeki insanlara benziyor. Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslara benziyoruz. Ermenilere de, Araplara da biraz benziyoruz ama kendimize özgü bir yapımız var."

Genlerin karışık olması beklediğimiz bir şey

DOÇ. DR. ÇEVİK TUFAN (Pamukkale Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı ile Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Araştırma Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi): "Haber çok şaşırtıcı değil. İnsan organizmasında birtakım genlerimiz kalıcı genler. Yani korunan genler. Korunan genler, her ırkta aynı fonksiyonu gören, insan organizmasında sabit görevleri olan genler. Bunların değişkenliğinden bahsetmiyorlar. Bizi belirleyen karakterleri bahsediyor haber. Bu da çok şaşırtıcı değil. Karışık olması beklediğimiz bir şey. Araştırmanın sonuçları da o yönde bulgu verecek. Bize araştırma yapmadan da sorsalar, Türk halkını gruplara ayırsak Avrupalılara, Afrikalılara, Amerikalılara, Uzakdoğu'ya benzeyen gruplara bölsek, sadece ve sadece Türk özellikleri taşıyor olacak bir grup bulamayacaktık. Bizim beklentilemizi doğrular yönde bir çalışma."

Dünyayla çok fazla haşır neşiriz

PROF. DR. HAKAN ŞATIROĞLU (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi): "Heterojen bir yer olması çok doğal, biz göçmeniz. Biz, durduğumuz yerde durmamışız. Cinsel cazibe çok önemli. Türkler gerek erkekleri gerek kadınları göçmen oldukları için çok rahatlıkla kapalı kalmamışlar. Sürekli bir hoşgörü içinde bulundukları toplumda gen alıp vermişler, eş alıp vermişler. Bu konuda kapalı bir toplum değil. Osmanlı'nın da yapısında zaten o kadar güzel bir karışıklık vardır ki. Bu karışıklığa güzel diyorum, çünkü dünyayla çok fazla haşır neşiriz. Genlerimizin karışık olması doğal."

http://www.milliyet.com.tr/2005/05/17/guncel/agun.html

ha bir de

ben milliyetin teeeee 2005 yılındaki haberini ciddiye almıyorum diyorsanız aşağıda bu işin akademik boyutu var bi göz atmanızı tavsiye ederim

http://hpgl.stanford.edu/publications/HG_2...14_p127-148.pdf

Bakınız buna benzer başlıklar "özgür düşünceli liberaller" tarafından genelde ortaya atılıyor. Foruma ve girenlere değer verdiğim için YANILMALARINA göz yummak istemiyorum. Onun için başlığın devamından yanayım.

"Türkiye'de Türk yok."

Türk nedir? Ya da millet nedir?

Öncelikle en kolay yoldan tanımlanırsa, "ulus devlet" modelinde "devleti kuran, sınırları içerisinde konuşulan dili belirleyen kavim" de olsa aslında artık terminolojik olarak o sınırlar dahilinde o dil ile anlaşan birlik halindeki toplumdur. Bu tanımlamayı "Türkiyeli" olarak yapanlar da vardır, Türk olarak da. "Misal" Atatürk "Ne mutlu Türk'üm diyene" derken "Türkmenler"i yada "Oğuzlar"ı kastetmiş değil, bunu kastetmiş olmalıdır. En azından böyle anlaşılmalı. Yani "Ben de Ne mutlu Zazayım, derim o zaman" demek iyice çocukluk. Tabi "Türk" değil, "Türkiyeli" dersen problem kalkar diyenler var. Ben bunu tartışmıycam. Çünkü aslında her ne kadar tarihte "Türk" kelimesi bir ırkı değil, "birliği" kastetmişse de, bu bugün "ırk" olarak algılanıyor.

Tartışmanın diğer boyutu, Türkiye'de Ortaasya'dan gelmiş, Tarih boyunca Türkçe konuşan "Türkler" azınlıkta mı çoğunlukta mı? Gelenler mongol mu, yerliler rum, ermeni mi? gibi içinde ideolojik amaç sezilen, kullanan kötü niyetli olmasa da, Bir kültürün "kıyımına" yol açacak kadar canalıcı fikirler, veriler. Bunların yasaklanması değil, konuşularak karşı çıkılması, doğrunun bulunması gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilseniz de yazsanız gam yemeyeceğim.

Saplanmışsınız kalıplara, ufkunuzu daraltmışsınız ideoloji nedeniyle.

Teoriler senin fikrine ters diye silip atamazsın..Eger bir iddian varsa kanıtlarsın..Kanıtlayamadıgın-Temmellendiremedigin bir görüşün varsa temellendir.Var olan bir teoriyi bunlar kalıp diyerek yıkamazsın..İdeoli nedeniyle diyorsun..Sende kapılmışsın ideolojiler öldü veryadına...Senin görüşünde ideolojiktir ve bence kötü anlamda değildir..Her düşünce özünde bir ideolojiyi yansıtır..İdeoloji=fikir olarak algılıyorum ki bunun da deşik tanımlaması yapılıyor. Bu nedenle ideoloji tanımına sonra girmek daha mantıklı...

Terimlere bakarak, terimlerin-isimlerin ilk kullanılmaya başlandığı döneme aldanarak başlangıç tarihlerinde yanılıyorsunuz.

Örneğin evrim konusu Darwinle başlamadı. Ama Darwin sayesinde teori haline geldiğinden Darwin'le başlamış sanılır.

Sosyalizm, Marks'la başlamadı. Ama Marks sosyalizmi kapitalizme alternatif bir ideoloji olarak en kapsamlı şekilde sunduğu için Marks'ın ürünü sanılır.

Peki bu terimler neden daha önce başlamadı da Milliyetçilik kavramının oluşduğu dönemde ortaya çıktı...Buna bir cevap ver istersen...Evrim Darwin ile başlamadı elbet. İnsanlar yokken bile evrim vardı..Ama bu örnek senin bahsettigin milliyetçiliğin-milletlerin (ilkel dönem haric) her dönem oldugunu kanıtlamaz..Bilimsel olguları alakasız bile olsa paragraf içersine serpiştirerek fikirleriniz bilimsel olmaz..

19. yüzyılda ortaya çıkan Burjuvazidir. Milliyetçilik ise Burjuvazinin ortaya çıkışıyla şekillenmiş ve burjuva milliyetçiliği olarak dalga dalga yayılmıştır.

Burjuva Milliyetçiliği nedir? Bir kavram atıyorsun bari altını doldur...

Millet kavramı, içinde en başta birlikte aynı topraklar üzerinde yaşama, o toprakları ve birbirini koruma duygusuna-ilkesine dayanır. İşte bunun adı milletçilik-milliyetçiliktir. Kendi milletinin yüceltilmesi, başka milletin aşağılanması, yokedilmek istenmesi ise ırkçılıktır.

Bunlar da bildiğimiz tarihin en başından itibaren vardır. Olmadığı dönem, devletin henüz olmadığı zamanlardır ki bu dönemlerde de klancılık-kabilecilik vardır.

Ondan önce de sürü toplulukları vardır.

Bunların hiç birinde din öne çıkan, belirleyici olan değildir.

Belirleyici olan yurt-vatan duygusu, kültür, gelenek-görenek ortaklığı, dil ve sonra da dindir.

Dinin öne çıktığı dönemler olmuştur. Bilhassa İslam toplumlarında ümmetçilik olarak. Ama onda bile milletçilik ayrımı vardır. Uygulamada Arap olan yine üstün tutulmuştur diğerlerine.

Yahudileri ele alalım. Tevrat'ı açıp okursan göreceksin ki tamamen milliyetçi ve ırkçı bir anlayış vardır.

İncil'de dahi buna rastlarsın. Kur'an'da da Yahudi, Arap olarak ırkçı nitelendirmeler vardır. Hadislerde Türklerle Arapların savaşından,Türklerin katlinden söz edilir. Bunların hiçbiri dinsel değil, ırksaldır.

Belirleyici olan Yurt-vatan, gelenek görenek, dil vb....İlk Milliyetçilik kavramının oluştuğu Fransaya bakarsan...Ne ortak bir dil (yüzlerce fransız dili oldugu biliniyor) Ne de ortan bir vatan hissiyatı vardır...Çoğu toplumlarda ortak bir dil-ortak bir din yoktur...Millet kavramı ümmet vb kavramlar olarak algılanır...Bir dilin oluşması ve bir ''ulus'' çercevesinde yayılması bir ulus devlet gerektirir...Merkezi Eğitim sistemiyle tek bir dil(şive- bizde istanbul türkçesi) tüm topluma yayılır..Ortak dil böyle oluşur....Bölgeden bölgeye dil çok çeşitlilik arzader...

Eski dönemlerde insanların kendisinin hangi bir milletten oluştugunu bilmesi milliyetçiliğin oldugunu kanıtlamaz...Daha öncede belirttigim gibi eski dönemlerde Çinliler, Türkler vb vardı ama Milliyetçilik yoktu..Asıl baskın olan yani şu anda bir ırk üzerinden şekillenen ''ulus'' devletlerin aksine din üzerinden şekillenen bir baskınlık sözkonusudur...Eski devletlerin hangisinde ''ulus''bilinci vardır...Bizim tarih kitaplarımızdan aktarılan fikirlerle gerçek örtüşmez...

Tevrat bir inancın ırkçılaşmasıdır...Orda sözkonusu edilen bir ırk degil bir dinin mensuplarıdır...Bir inanç gayet ırkçılaşabilir..Günümüzde Alevi olanlar aleviliği bir ırk gibi görürler...Bir inanç gayet kendisini bir ırkmış gibi gösterebilir...

Savaşları incele. Sadece Haçlı savaşları gibi birkaç sözde kutsal savaşın ötesindekilerde millet birliği vardır. Kendi milletinin topraklarını genişletme isteği vardır. Kralların, padişahların savaş öncesi mektuplarında yazdıklarına bak. kendi milletlerinin büyüklüğünden, şerefinden bahsedip karşı tarafı korkaklıkla, zayıflıkla aşağılarlar. Bu tavır ve duygular milliyetçiliktir.

Sen Milliyetçiliği cidden bilmiyorsun..İstersen gidip biraz okuma çalışması yapmalısın...Krallar bir hanedandır..Kendi topraklarında Hristiyan olmayanlar onların karşıtıdır..Bir türk Hritiyan olup hristiyan bir krallıkta bulunsa hiçbir şey degişmez...ki Avrupa krallıklarında bir çok ''ulus''(şimdiki uluslardan )tan insanlar bulunuyor...Burda birleştirici olan ırk-millet degil dindir...

Ama ideolojik saplantı nedeniyle bunlar görmezden gelir. Çünkü öyle buyurmuş Marks.

Marks-Engels, "Burjuvazi zaten proleteryanın kadınlarını kullanıyor. Kadınlar zaten gizli olarak ortaklaşa kullanılıyor. Biz komünizmle bu gizli olanı meşrulaştırmış olacağız." dedi diye kadınlar ortalık malı mı olacak?

Ben Marks'ın-Engels'in, Lenin'in doğrularını alırım, putperest gibi her söylediklerini kabullenmek zorunda değilim. 150 yıl önce ortaya atılmış yanlışları da savunmak zorunda değilim.

Benim bir Makrsit olmam mı bu yazıyı sana yazdırdı? Konuyla ne alakası var...Marksizmin bir omurgası vardır..Elbette dogmatik bir şey degildir ama kendi teorinize uymuyor diye bu omurgayı değiştiremezsiniz..Bil ki senin bu söylediklerin yeni şeyler degildir..Senin iddia ettigin milliyetçilik her zaman vardır fikri çok uzun zaman önce dillendirilmiş bir olgudur.. ve bunu dillendiren insanlar 10 bin yıl önce bile Türklerin var oldugunu ve ilk millet-ırk bilincine varan millet oldugunu söyleyenlerle aynıdır...bu noktada senin gidip millet- milliyetçilik konusunda okumalar yapmanı öneririm..İlla ki marksist yazılar olmasına gerek yok..

Link to post
Sitelerde Paylaş
takıldı herhalde ya ahahaha :D vallaha sen çok komiksin ya yok yok kilitlenmesin konu

evet ben kürtler saftır diyorum :crazy:

peki goddess sen ne diyosun bu konu hakkında allah aşkına susma devam et hoşuma gitmeye başladı :D

evet saflıktan bahseden benim

belki de yanılıyorumdur ya türklerde de çok saf olabilir :p puahaha

murted kardeşim nickimi kekomonkey yapıcam bize ancak bu gider di mi ne haddimize ötesi :D

arkadaşım sen demedin mi bunu

şimdi inkar mı ediyorsun

gerçi alıştık dengesizliklerinize yola devam

Link to post
Sitelerde Paylaş
peki bu sana niye böyle dert oldu?

kürtler türklerden daha az karışmıştır işte

çok mu koyuyor bu lafım sana?

ırkını aşağılanmış mı hissediyorsun?

ama olamaz değil mi?

türk ırkı üstündür

evet ya ben çocuksuyum

nasıl türk ırkı gibi yüce bir ırkı aşağılarım?

bir de bana ırkçı diyorlar yahu... :D

ha bütün bunlardan ayrı olarak dışarıdan gen alış verişi yeni nesillerin daha sağlıklı olması demek diye biliyorum ben mesela

yani karışmamış olmak demek üstün olmak anlamına gelmiyor bildiğim kadarıyla forumda doktor bey abilerimiz var onlar daha iyi bilir gerçi

bu şuna benziyor aynı aileden 2 kişinin evlenmesi neticesinde doğan çocuğun problemli olma ihtimali yüksektir ama dışarıdan yapılan beraberliklerde bu türlü bir sorun yoktur

yani ben kimsenin üstün olduğunu savunmuyorum veya aksini

umarım artık anlarsınız!

sen gibilere alıştım

hiç bir ırk üstün değildir

zaza çocuk bak

böyle abuk bir başlık açıp sonra çevir kazı yanmasın demek olmaz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya kürtler saf ırk olsa ne olur olmasa ne olur....Eğer dünyayı ırk temelli bakmıyorsanız sizin için bir degişiklik olmayacaktır zaten...

Bu arada ben melezleri çok severim...Örnek olarak Latin amerika kadınları... :D

tarihinde minton tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

goddess de denetime alınsın bu modlar taraflı değilse işi gücü faşistlik

kinini bir iletide kus bari niye herşeye cewap weriyorsun?

ne kadar fazla miktarda salak herif war burda

şimdi söylediklerinizi ermeni soykırımı konusunda ağzınıza tıkmak isterim doğrusu.

tarihinde AnArchos7 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
goddess de denetime alınsın bu modlar taraflı değilse işi gücü faşistlik

kinini bir iletide kus bari niye herşeye cewap weriyorsun?

ne kadar fazla miktarda salak herif war burda

şimdi söylediklerinizi ermeni soykırımı konusunda ağzınıza tıkmak isterim doğrusu.

Haksızlık yapıyorsun. Sert söylmleri olabilir ama goddess faşist değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ne zamandır nasyonel sosyalistler soldan sayılıyor... :D Yaws Seyit rıza öyle konusuyorsun ki bazı arkadaşlar gibi (ludwig) '' Hitler sosyalist '' diyenler türeyecek ....

valla ulusun onune sol dıyen chpye sol dıyen kesım neden buna sol demesınler

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tarihleri boyunca devlet kuramamış kursa da başaramamış; ama Türklerle yaşayarak adaletin, cesaretin, mertliğin ne olduğunu öğrenmiş topluluklardır.

Ne mertliği loğ

Mert adam bi kişiye 15 kişi girer mi?:)

(beyni uyuşmuş bu çocuğun dicem ama eskiden beri uyuşuktu zaten, şeytan gulaana gurşun:) )

iyicocuk gibi yazacak olursak

Kürtler korkaktır, bundan dolayı bir kavgaya tek kişi giremezler:)

Kürtler adil değildir, bir husumet sırasında taraflardan hangisinin haklı olduğuna bakmazlar

direk kendi gettosunun üyesini kollarlar:)

delil mi istiyorsunuz? hayata bakın:P

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...