alpcakir 0 Oluşturuldu: Mayıs 19, 2009 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 19, 2009 Kısaca teolojideki dualizmin tanımını yaparsak, ruh-beden, öteki dünya-bu dünya gibi kavramlarla varoluşu açıklamadır. Fizik biliminin temel ilkesi enerjinin korunumudur. Enerjinin korunumu ilkesi der ki enerji kaybolmaz nacak form değiştirebilir. Asla bir kayıp ve artma olmaz.Bu ilkeye uymayan herhangi bir olgu ile karşılaşırsa fizik bilimi temelinden çöker. Hiç bir şey hakkında tutarlı konuşamazsınız. Fizikte herhangi bir iddianız varsa ve bu iddianız konusunda uygun gözlemleri, deneyleri yapsanız, matematiksel modellemesini oluştursanız ve olgularla tutarlı olsa dahi eğer enerjinin korunumu ilkesini ihlal ediyorsanız mutlaka bir yerde yanlış yapıyorsunuzdur. Nitekim buna benzer iddialar olmuştur ciddi bir analizle hataları bulunmuştur. Fizik günümüzde en iyi matematiksel modellenmiş, ve en tutarlı bilim dalıdır. Genel kabuldür. İster teist olsun ister ateist olsun insanlar ne olurlarsa olsunlar bu konuya biraz aşina iseler hepsi enerjinin korunumu ilkesini kabul ederler. Yani derler ki hiç bir şey yoktan varolmaz ve vardan yok olmaz. Şimdi bu iki kavramı yan yana koyarsak hangi sonuca varırız onu inceleyelim. Dualizme göre bizi biz yapan ruh ve beden birlikteliğidir. Sadece beynimizdeki fiziksel-kimyasal tepkimeler ile düşünemeyiz. Ruh şarttır. Bu durumda bu tepkimelere ruh müdahale etmek zorundadır. Eğer müdahale etmiyorsa zaten gerek yoktur çünkü tepkimeler kendi kendine işliyordur. Müdahale etmek tepkimenin içerisine enerji girişi gerektirir. Bu durumda ruhun enerji olarak bir karşılığı olmalıdır. Şimdi bu enerjiyi ölçmemiz lazım ne kadardır/nasıl bir enerjidir.(İpucu: Enerji illa doğrudan ölçülmek zorunda değildir/yine de ölçülebilir.) Devamını getireceğim ama şimdilik bu konuda biraz da sizden katılım bekliyorum Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mart 29, 2012 gönderildi Raporla Share Mart 29, 2012 gönderildi Düalizme göre ruh bedenden bağımsızdır. Eğer öyle ise ruh bedeni nasıl etkiliyor. İki şey arasında etkilesim varsa bir ortak nokta da var demektir. Yoksa etkileşim olamaz diye düşünüyorum. Bedenin madde-enerji olduğunu biliyoruz; o zaman bu ortak nokta da madde-enerji cinsinden olmalı. Beden üzerinde beyin etkili olduğuna göre, eğer beyinlerden bağımsız bir ruh varsa o da beyin üzerinde etkili olmalıdır. Bu durumda beyinle ruh arasında mesajlaşmayı sağlayan hem beynin hem de ruhun yapısına uygun bu aracı madde veya enerji parçacığını bilim bulmalıydı diye düşünüyorum. sevgiler Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Mart 29, 2012 gönderildi Raporla Share Mart 29, 2012 gönderildi Düalizme göre ruh bedenden bağımsızdır. Eğer öyle ise ruh bedeni nasıl etkiliyor. İki şey arasında etkilesim varsa bir ortak nokta da var demektir. Yoksa etkileşim olamaz diye düşünüyorum. Bedenin madde-enerji olduğunu biliyoruz; o zaman bu ortak nokta da madde-enerji cinsinden olmalı. Beden üzerinde beyin etkili olduğuna göre, eğer beyinlerden bağımsız bir ruh varsa o da beyin üzerinde etkili olmalıdır. Bu durumda beyinle ruh arasında mesajlaşmayı sağlayan hem beynin hem de ruhun yapısına uygun bu aracı madde veya enerji parçacığını bilim bulmalıydı diye düşünüyorum. sevgiler Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts