Jump to content

Cahil =Müslüman Müslüman = Cahil


Recommended Posts

Türkiye, birçok ortadoğu ve doğu ülkesinden daha iyi olsa da malesef gelişmekte olan (yani geri kalmış) bir ülke. Bu bir kısır döngüdür. Geri kalmış ülkeler kendilerini geliştiremezler. Geri kalmışlık eğitimsizliği, farklı düşünememeyi, farklı düşüncelere tahammulsüzlüğü doğurduğu için gelişmeye de engel olur.

Kendi gözlemlerine dayanarak yazıyorum: Kırsal kesimin %60 ının kendi adını soyadını yazamayacak kadar okuma-yazması yoktur. Bunu kardeşimin eczanesinden biliyorum. Gelen hastaların % 60 kendi adını soyadını yazamıyor ve reçete arkalarına parmak basıyor. %20 si de sadece kendi adını soyadını yazabiliyor. Tabi bu oran kırsal kesimden çıkıldıkça değişebilir. Ama nüfusun hakimiyeti kırsal kesimdedir ve nüfusun büyük kısmı cahildir.

Bu sitedeki müslümanların yazılarından da bunu görebilmek mümkün. Savlarını karşı tarafa makul şekilde anlatabilmekten acizler. Bunu yapabilecek donanımları yok. Bir tartışmanın doğru olabilecek taraflarını edinme yetileri yok. Bilgisel donanımları çok zayıf. Bunun nedeni bu kişilerin daha çok kırsal kesimlerden gelen cahil kişiler olmaları. Ya da cahil altyapıları.

Cahil insan ile tartışma yapmanın olanağı yoktur. Cahil insan doğru ile yanlışı ayıramayacağı gibi, kendi fikirlerini değiştirmeye de yatkın değildir. % 90 ımızın müslüman olması bu ülkenin fakirliği ve cahilliği ile paraleldir. Cehalet giderilmedikçe aydınlanma da sağlanamayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen kendi milletini diğer milletlerden ezik görmeye alışmışsın arkadaşım. Bu konunun müslümanlarla bir alakası yok. Zaten %90 küsüründe müslüman olmadığını cümle alem biliyor...

Kaldı ki bu ülke insanı çok zekidir. Her konuda batıdan ilerideyiz. Fakat hükümet tarafından parasal destek verilmiyor. Bilimadamları kendi imkanlarıyla çalıştıkları için buluşlar açısından çoğu zaman batıdan geri kalıyoruz. Birşey üretemiyoruz. Dış güçlerin bizim üzerimizdeki politikasının getirisidir bu...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu başlığın amacı ne arkadaşım? boş laf ebeliği yapıp,müslümanlara lakap takmak mı?

Laf ebeliği yapan sensin. Yazdıklarımı argümanlar koyarak eleştiremiyorsun. Eleştirmeye çalışmışsın ama neden ve niçinini yazamamışsın. Boş boş konuşmuşsun

tarihinde CharlesDarwin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet Türk nüfusunun %90 ını kastetti.

Bana bir Türk müslüman göster sünnetleri de farzlar kadar önemli saysın.

Bana bir Türk müslüman göster, hakkı yenilse bile sesi çıkmasın,

Bana bir Türk müslüman göster ey Ademoğlu!

Göster ki ondan ibret alalım, bizde çalışmalarımızı ona dayayalım,

İçki içmesin, sigara içmesin, müslümanlığı sadece inancında ve sözde değil, imanında kalsın!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sen kendi milletini diğer milletlerden ezik görmeye alışmışsın arkadaşım.

Durum tespiti yapmak ezik görmek değildir. Bunu dillendirdiğine göre sende bir eziklik olsa gerek.

Bu konunun müslümanlarla bir alakası yok. Zaten %90 küsüründe müslüman olmadığını cümle alem biliyor...

Cahilliğin müslümanlık ile alakası var dedim. Müslümanlığın cahillikle değil. Yazıları doğru anlamanı öneriririm

Kaldı ki bu ülke insanı çok zekidir.

Kimse aptaldır demedi. Ama çok zeki olduğunu söylemen için bir istatistik yapmış olman gerekir. Bu istatistik çalışmasını senden bekliyorum.

Her konuda batıdan ilerideyiz. Fakat hükümet tarafından parasal destek verilmiyor.

Bilimadamları kendi imkanlarıyla çalıştıkları için buluşlar açısından çoğu zaman batıdan geri kalıyoruz.

Bu laflara sadece gülerim. Sözlerin kendin ile çelişiyor. Hem geri kalıyoruz diyorsun hem de her konuda ileriyiz diyorsun. Nasıl oluyor bu?

Birşey üretemiyoruz. Dış güçlerin bizim üzerimizdeki politikasının getirisidir bu...

Dış güçlerin seninle alakalı planları yok inan bana. Kim ne yapsın seni. İhtiyaç duydukları toprakları senden almışlar zaten zamanında. Kendi kendine bu hale geldi isen dış ülkeleri neden suçluyorsun ki?

Gördüğünüz gibi ben argümanlar koyabiliyorum. Müslümanlar bunu yapamıyor. Donanımları yok çünkü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır, yüzde doksanının müslümanlık yapmadığını ben de biliyorum da;

İşine gelmeyene dini yaşamıyor deyince, ortaya çıkan tablo pek bir içler açısı oluyor onu belirtecektim.

--

Ve zeki olmakla cahil olmak zıt kavramlar değil, cahillik bilgi eksikliğidir, zekanın düşük olması bilgiyi idrak edememe durumunda ortaya çıkar.

tarihinde Kale180 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunun müslümanlık ile pek bir alakasını oldugunu sanmıyorum.Egitimsizlik yüzünden bu halde halkımız tabiki müslüman olduktan sonrada beyinlerinin sorgulama kısmının bir bölümünü kaybediyorlar.

CharlesDarwin'in dikkat çekmek istedigi konu sanırsam Müslüman ülkelerin cahillikler sırasında başı çekmesi.

Müslümanların yoğun olarak yaşadıgı ülkelerden EN İYİSİ Türkiye şu anda.

Zaten Türkiyede'ki insanlarında başka Müslüman ülkelerde yaşamak istedigini sanmıyorum.

Dine inanan ne kadar fazla insan varsa hele böyle çağdışı bir dine cahillikte o kadar artar tabiki.

Birde eğitimi ele alalım.Eğitimde de dinden kurtulmuş degiliz biyoloji derslerinde evrim yerine Kur'an'dan ayetleri söylerler, Edebiyat derslerinde İslam öncesi sonrası ayırırlar, Tarih derslerinde yine aynı şekilde Din derslerine hiç girmiyorum insan haklarının en fazla ihlal edilidi derstir Türkiyede.

Birde kırsal kesimde yaşayanları düşündügümüz zaman olay daha vahim hiç degilse kenttekiler ılımlı islamı yaşarken kırsal halkımız bildigimiz şeriat islamını yaşıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 years later...

Çekip gitmiş 9 sene önceki adama cevap da yazamam.

Ama ilginç de bir makale var. Fransa'daki Müslümanların (çoğu genç) 4/1'i ultra muhafazakar islam'a inanıyorlarmış ve Fransa'nın (yaşadıkları ülkenin) sekülarizmine karşılarmış. Şİmdi AFD'ci de değilim ama niye geldin o zaman?

https://www.yahoo.com/news/one-four-french-muslims-revolt-against-secular-laws-143153434.html

tarihinde leonardo18 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Şöyle dersek daha doğru olur; İslamiyet = cehalet ...... Cehalet + gaddarlık = İslamiyet

Müslüman ise, cehaletten ne kadar uzaklaşıyorsa islamdan da o kadar uzaklaşıyor demektir.

Yalnız bu sadece kitap okumakla olmaz. okuduğunu özgürce düşünüp sorgulayamıyorsan, din konusunda aydınlanman çok zor olacaktır.

                   

       

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 20.09.2016 at 00:00, leonardo18 yazdı:

Çekip gitmiş 9 sene önceki adama cevap da yazamam.

Ama ilginç de bir makale var. Fransa'daki Müslümanların (çoğu genç) 4/1'i ultra muhafazakar islam'a inanıyorlarmış ve Fransa'nın (yaşadıkları ülkenin) sekülarizmine karşılarmış. Şİmdi AFD'ci de değilim ama niye geldin o zaman?

https://www.yahoo.com/news/one-four-french-muslims-revolt-against-secular-laws-143153434.html

İslam siyasal bir din olduğu için,sekülerizme karşı olanlar kendi içinde tutarlıdır.Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir ayeti var sonuçta Kuranda.İslam yaşamın her alanını baştan şekillendirir,en ufak ayrıntısına kadar düzenler.Mesela İslam devletinde şarkı,türkü söylenmesine izin verilmez.Düşün İslam devletindesin,bir kadın konser vermek istiyor.İslam devleti yöneticileri buna izin vermez.Neden?Kadın şarkı söyleyecek,sesini duyuracak,bu haram.Ki kadın zaten şarkıcı asla olamaz da.Kaldı ki konser verecek.Kadını alırlar,koyarlar kara çarşafın içine.Aynı şey erkek içinde geçerli,ona da şarkı söyletmezler.Bir kere demek ki İslam devletinde müzik yapmak,şarkı söylemek vb eylemler yasaklanacak.İkincisi İslam devletinde yine sinema,film gösterimi,film çekimi yasaklanır.Çünkü filmlerde kadınlı-erkekli rol yapıyorlar.İslam devleti yöneticileri bunu zinaya yaklaştıran bir eylem olarak görür.Yine aynı şekilde her türlü dizi,tiyatro vb etkinlikler yasaklanır.

İslamın ele geçirdiği bir yerde,o yüzden sanat olmaz,kültürel zenginlik olmaz,gelişme olmaz.Cehennemde en çok azap görecek ressamlardır gibisinden bir hadis vardı yanlış anımsamıyorsam.Keza bu işid eski eserleri,heykelleri put diye yıkmıştı.Müzik aletlerini kırmıştı.Tüm bunlar islamın yapısından kaynaklanmaktadır.İslam yasakçı düşünce yapısıyla insan yeteneklerinin törpülenmesine neden olmaktadır.İslamın olduğu yerde bir insanın potansiyelini açığa çıkartması olanaksızdır.İslam modern yaşama uygun değildir.Düşünün İngiltereyi,islamcılar ele geçirdi.Ne yaparlardı ilk olarak.O şehrin tüm tarihi dokusunu yok ederler.Sanat galerilerini,müzeleri yok ederler,tüm heykelleri put diye yıkarlar,tüm resimleri yakarlar.Düşün mona lisa tablosu İslamcıların eline geçti.Ne yaparlar bu tabloya.Bir cehennemde en çok azap görecek ressamlardır hadisi var,ikincisi portresi çizilen bir kadın,saçı açık,göğsünün yukarısı açık.Yakıp,yok ederlerdi.Yine tvlerde yayınlanan tüm diziler,programlar,filmler yayından kaldırılırdı.Film,dizi çekimleri,tiyatro,opera vb etkinlikler yasaklanırdı.Tv kanallarına da sakallı adamlar çıkar.Hadisleri ve kuranı anlatırlardı.Mürtedin neden öldürülmesi gerektiğinden felan bahsederlerdi.Cariyeliği ve köleliği savunurlar.islamı eleştirenin de hak düzeni bozmak,fitne yaymak gibi gerekçelerle öldürülmesi gerektiğini söylerlerdi.

İşin özü İslamın tamamıyla ele geçirdiği yerlerde işid tarzı yönetimlerin olması kaçınılmazdır.İslamın ele geçirdiği yerlerde 180 derece değişim olur.İslam gelişime değil,gerilemeye neden olur.İslam yönetmek,biçimlendirmek,şekillendirmek ister.İslam oldukça ilkel bir dindir.İslama inanan bir kişi,yalnızca islamın yapısından dolayı bile ülkeye alınmamalıdır.Avrupa çok büyük yanlış yaptı,müslümanları ülkeye alarak.Gerçek islam yazılımı yüklenmiş beyinler,gücü elde edip,yönetimi ele geçirirlerse,ellerine geçen ilk fırsatta yapacakları iş, İslamı ve onun şekillendirdiği,biçimlendiği bir yaşamı dayatmak olur.

https://www.youtube.com/watch?v=FC6G2bje9p4

Link to post
Sitelerde Paylaş

BU bence emperyalist bir yaklaşımdır. Mısır'da General Nasır ve arkadaşları bir arap miliyetçiliği düşüncesi geliştirip bunu ilerletmek istemişlerdir. Fransa ve İngiltere anında bunların tepesine binmiştir. Bence biraz da İsrail yüzünden oluyor. O devletin serpilip gelişebilmesi için İslam dünyasını petrol satıp bir şey üretmeyen gereksiz bir kitle yapmak istiyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...