Jump to content

İslamcılar, Neden Kuran'a Sürekli Bilimsel Kanıtlar Göstermek İster?


Recommended Posts

İslamcılar, Kuran'daki bilgi kırıntılarına son derece hayrandırlar. Örneğin; yağmurun bulutlardan yağması, göklerin yedi kat olması, tatlı suyla tuzlu suyun karışmaması, parmak izlerinin aynı olmaması, her canlının çift yaratılması, insanların sperm ve yumurtadan başlayarak doğumu, evrenin genişlemesi, vb.

Müslümanlara göre, Kuran'dan önce insanlar hiçbir şey bilmezdi; bilimsel bilgi sıfırdı; Kuran geldi ve bütün bunları bize açıkladı.

İnancın gözleri ve akılları karartması, bunun kadar somut başka bir olayda daha görülemez herhalde. M.S. 610 (Kuran'ın 'inmeye başladığı yıl')'dan önce:

- Koskoca bir Yunan ve Roma uygarlığı yaşamış ve yaşıyordu. Dünyanın güneş ve aya olan uzaklığı çoktan ölçülmüştü. Devasa gemiler İskenderiye'den Roma'ya buğday ve pamuk taşıyordu.

- Mısır'da firavunlar binlerce yıldır hüküm sürüyordu. İnsan anatomisi ve doğum konusunda hemen her şey biliniyordu. Tarım ve mimarlık bilgisi zirvedeydi.

- Mısır Piramitleri, İskenderiye Feneri, Babil'in Asma Bahçeleri, Mausolos'un Mezarı, Zeus Heykeli, Rodos Heykeli, Artemis Tapınağı çoktan yapılmıştı.

- Heron 'Mekanika'yı, yaşlı Plinius 'Tabiat Bilgisi'ni yazmıştı.

- Tevrat yazılıp bitirileli en az bin yıl olmuştu.

Müslüman arkadaşlarımızın Kuran'ın kerametleri sandığı şeyler, bütün bu saydığımız kaynaklardan alınmış kırıntılardır sadece...

Müslümanlar, herhangi bir konuda dine destek babında kendilerince 'bilimsel kanıtlar' öne sürmeye başlıyorlar... Örnek: Yaratılış, Nuh Tufanı, orucun faydaları, insan vücudunun harikalığı, vb.

Peki siz, herhangi bir bilim dalının (fizik, kimya, matematik, anatomi, tarih, sosyoloji) 'Kutsal Kitap'lardan birini referans gösterdiğini gördünüz, duydunuz mu? Örneğin, tarih Nuh Tufanı'nın olduğunu yazdıktan sonra 'Tevrat'ın filanca babında yazdığı gibi' diye Tevrat'ı kanıt gösteriyor mu? Ya da biyoloji, orucun çok faydalı olduğunu bildirdikten sonra 'Kuran'ın falanca suresinde belirtildiği gibi' diye Kuran'ı referans gösteriyor mu? Göstermiyor...

Bilim, kötü emellerinize alet olmayacak kadar kendini savunma refleksine sahiptir.. O kendi yolunda yürüyor.

Sizin 'her şeyin en doğrusunu yazan kutsal kitabınız' var. O kadar mucizeleriniz varken bilimsel kanıtı ne yapacaksınız? Bir yerlerde bir eksiklik mi duyuyorsunuz? Yok canım... Rahat olun. Hem bu kadar çabaya ne gerek var? Nakil akıldan üstün değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...