Jump to content

İlaçlarla ilgili şok iddia!


Recommended Posts

Haber Tarihi : 25.02.2008 10:15

Amerikalı uzman kimyager Shane Ellison, ilaçlara verdiği onayı dünyada ölçü olarak kabul edilen Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) bazı ilaçlara çıkar karşılığı onay verdiğini iddia ediyor. Ellison, Türkiye'de de kullanılan FDA onaylı ilaçların yan etkileri nedeniyle her 5 dakikada bir ölüm gerçekleştiğini söylüyor.

Kullandığımız ilaçların yan etkileri olduğunu hepimiz az çok biliriz ve genelde bu yan etkilere karşı önceden uyarılırız. Peki bu yan etkiler bizi ölüme götürüyor ama haberimiz bile olmuyorsa? İlaç üretim fabrikalarında uzman kimyager olarak çalışan Amerikalı Shane Ellison, bu korkunç ihtimalin gerçek olabileceğini iddia ediyor.

Terapötik beslenme (tedavi edici beslenme) konusunda dünya çapında bir otorite olarak tanınan Shane Ellison, yazdığı 'Batı Tıbbı Sağlığınızın Altını Nasıl Oyar' kitabında şok iddialarda bulunuyor. Ellison'a göre FDA'nın onayladığı ve doktorların reçetelere yazdığı ilaçların bir kısmı öldürücü yan etkilere sahip.

YAN ETKİLER GÖZ ARDI EDİLİYOR

Ellison, üzerinde çalıştığı ve ciddi yan etkilere sahip olduğu tespit edilen ilacın laboratuvar rapor sonuçlarının tam tersi bir propagandayla satılmaya devam ettiğini görünce istifa ederek sağlık efsaneleri üzerine eğilmeye başlamış. Kitabında FDA'nın geniş bir yetkisinin olmasının onayladığı ilaçların güvenilir ve etkin olduğu gibi bir düşünce oluşturduğunu anlatan Allison, hayat kurtaran pek çok ilacı ayrı tutarak, bazı ilaçların zararlı yan etkilerinin göz ardı edildiğini ve pek çok ilacın da gereksiz yere insanlara kullandırıldığını iddia ediyor.

FDA uzmanlarının yarıdan fazlasının ilaç şirketleriyle doğrudan maddi ilişkileri olduğu ifade edilen kitapta, uzmanların çoğunun ilaç şirketlerinden hisse sahibi olduğu ya da danışma ücreti veya araştırma ödeneği aldığı anlatılıyor.

SALGIN HASTALIK GİBİ

Eski FDA biyoistatikçisi Michael Elashoff'un 'FDA görevlileri 'Bu ilacı onaylamalı mıyız?' diye sormuyorlar. Onlar 'Bu ilacın onaylanmasını nasıl sağlayabiliriz?' diye soruyorlar' sözlerini de aktaran kitaba göre, FDA halkın sağlığını etkileyecek ilaçları yeterli derecede incelemeden onaylayan bir hükümet kuruluşu.

20 yılı aşkın süre FDA üyesi olan David Graham'ın bir söyleşide 'İlacı onaylayan kişiler, bu ilaçla ilgili bir güvenlik sorunu olduğunu gördüklerinde, tavır koymada son derece isteksiz davranırlar. Çünkü bu onlara kötü bir şekilde yansıyacaktır' dediği de aktarılıyor. FDA tarafından onaylanmış birçok ilacın, her yıl yaklaşık 106 bin kişiyi öldürdüğü, bunun da her 5 dakikada gerçekleşen bir ölüme karşılık geldiği de kitapta verilen bilgiler arasında.

KOLESTEROL ÖMRÜ UZATIYOR

Ellison'un bir başka iddiası da aslında hastalık sayılamayacak sıradan şikayetlerin, bir hastalıkmış gibi etiketlenerek hastalık icat edildiği ve bu hastalığa karşı geliştirilen ilaçların gereksiz yere insanlara kullandırıldığı. Bir görevi de ilaç reklamlarını denetlemek olan FDA bu ilaç reklamlarına göz yumuyor.

Ellison bu hastalıklardan birinin 'kolesterol' olduğunu söylüyor. Ellison'a göre kolesterol seviyesiyle damar sertleşmesinin hiçbir ilgisi olmadığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmış. Hatta yüksek kolesterolün ömrü uzattığını ifade ediyor Ellison. Kitabının Batı tıbbına değil, Amerikan doktor, hasta ve ilaç şirketlerinin açgözlülüğüne bir saldırı olduğunu söyleyen Ellison, sağlıklı bir yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları kazanmak gerektiğinin altını çiziyor.

Şüpheli ilaçlar

Posicor isimli ilaç deneylerde bu ilacı kullanan hastalarda ölümün, plasebo kullananlara göre daha yüksek gözükmesine rağmen, 1997 yılında yüksek tansiyon tedavisi için onaylandı. Piyasaya sürüldükten sonra 200 kişi öldü. İlaç 1998'de piyasadan çekildi.

Vioxx isimli ağrı kesici yapılan araştırmalarda kalp krizine neden olmasına rağmen onaylandı. Sekiz ülkede satılan Vioxx'un 88 bin ila 139 bin Amerikalı'ya zarar verdiği düşünülüyor. İlaç yasaklandı.

En sık kullanılan antidepresanlardan biri olan Prozac'ın agresif davranışlara ve intihara neden olabildiği yapılan deneylerde görüldü. FDA kendi yaptığı analizde, 1987'den itibaren Prozac'la ilişkili 20 binden fazla intihar olduğunu açıkladı.

Antipsikotik olan Zyprexa ile ilgili 6 haftalık klinik araştırmalarda 20 ölüm görüldü, bunun 12'si intihardı. Çalışmalar kısa süreli ilaç kullanımının sonucunda tip II diyabet görülme olasılığının 10 kat arttığına işaret etti.

Uzman görüşü

Para var oldukça böyle şeyler olacaktır

İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Metabolizma ve Beslenme Bilimdalı üyesi olan ve bu konuyu yakından takip eden Prof. Dr. Ahmet Aydın FDA hakkındaki iddiaları şöyle dillendiriyor. 'Bir çok ülkede yabancı ilaçlar onaylanırken 'FDA'dan geçti mi?' diye sorulur.

Bu 'FDA'dan geçen bir ilacın üzerinde gerekli deneyler yapılmıştır. O kabul ediyorsa biz de kabul ederiz' gibi bir iyi niyetle söyleniyor. Birçok ilaç için bu doğru da olabilir. Ama bazen o çalışmaların saptırıldığını görebiliyoruz. FDA'nın, 'her yaptığı kötüdür' demek istemiyorum ama zaman zaman hatalar yapıyor. Çünkü paranın bir gücü var ve bu Amerika'da daha etkin çalışıyor. Para var olduğu müddetçe bu tür şeyleri göreceğiz. Mesela FDA'nın Vioxx adlı ilaç hakkında defalarca uyarılmasına rağmen ilacı piyasaya çıkarması bir hataydı. Yaşanan felç olaylarından sonra yasaklandı.

FDA güvenilir bir kurum iddialar gerçek değil

Kendisine ülkemizde de çok miktarda kullanılan Prozac isimli antideprasanın güvenilirliğini sorduğumuz Memory Center Nöropsikiyatri Merkezinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Oğuz Tan ise iddialara katılmıyor: 'FDA dünyanın en önemli ve güvenilir kurumlarından biridir. Bu iddiaları dile getirenler, Amerika gibi hukuk sisteminin gayet gelişmiş olduğu bir ülkede neden yargıya başvurmuyorlar.

FDA'da bütün ilaçlar için gerekli olan deneyler bilim kurullarıyla titizlikle gerçekleştirilir. Faydası zararından ağır basıyorsa, gerekli uyarıları da yaparak ilacı piyasaya sürer. Prozac ise antidepresanlar arasında en güvenilir olanlarından biridir. İlk antidepresanlar mayalı ürünlerle birlikte alındığında ölüme bile neden oluyordu. Prozac ise günümüzde hamilelerde bile güvenle kullanılabilen bir ilaçtır. İntihar eğilimini arttırmaz, azaltır

Kaynak: Lifeinbursa.com

Link to post
Sitelerde Paylaş

yan etkiler konusuna diyeceğim, mesela seroxat bir yıllık kulanımım suresince iki kere intıhara teşebbus ettim doktor bıraktırdı, bı ara piyasadan çekıldı dıye duydum ne oldu bilmiyorum..ve nette de kullananlardan, bu yan etkılerını okudum..

tarihinde pierrelotti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Suçlama ağır: Pfizer 1996 yılında Kano’daki menenjit ve kızamık salgınında Trovan Floxacin adlı ilacı izin almadan çocuklar üzerinde denemiş. İddiaya göre, ilaç, 11 çocuğun ölümüne 200 çocuğun sağırlık, felç, konuşma bozukluğu, beyin hasarı, körlük gibi sorunlarla karşılaşmasına neden olmuş...”

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=80691,10,152

*****

Ücretsiz tarama kampanyaları yapan ilaç firmaları âdeta yoktan hasta var ediyor. Bağış, yardım, kampanya veya ücretsiz tarama adı altında daha çok para kazanma uğruna hem halkın sağlığıyla oynanıyor hem de soygun yapılıyor.

http://www.turksagliksen.org.tr/content/view/4209/26/

Link to post
Sitelerde Paylaş

prozac yüzünden intihara teşebbüs ettim. üstelik yan etkilerde intihar yazıyor. yan etkilerde yazdığı için yargıya başvurmak sonuç getirmiyor olabilir. sadece prozac değil birçok anti depresan aynı etkiye yol açıyor. anti depresanların insanları sosyalleştirmek için cesaret arttırıcı bir etkisi var. cesaret arttırması daha önce intihar etmekten korkan bir insanın daha kolay amacına ulaşmasını sağlıyor. sorun insanların peynir ekmek gibi anti depresan alması, psikiyatristlerin hastaları denek olarak kullanması ve ilk seansta hemen anti depresan vermesi. anti depresan verilen hasta bence dikkatle takip edilmelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
durun ya önümüzdeki ay ziban kullanmaya başlayacam... bunun yan etkisi nedir bilen varsa sölesin...

selam hallac,başlamanı hiç tavsiye etmem...uykusuzluk ve böbreklere verdiği zararrın dışında,istekleri bastıran bir ilaç olduğu için beyne ciddi derecede zararrı var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
selam hallac,başlamanı hiç tavsiye etmem...uykusuzluk ve böbreklere verdiği zararrın dışında,istekleri bastıran bir ilaç olduğu için beyne ciddi derecede zararrı var.

bilgi için çok teşekkürler...

yav başlamak zorundayım çünkü başlamassam beni evden atacaklar...

sigara bırakmamak için epey direndim ama artık emir demiri keser misali bırakmam gerekilor. Zaten bu ay uzatmaları oynuyorum.. kardeşim ve yeğenlerim bu konuda terör estiriyor...

yav ciddi ciddi gözümü korkuttunuz benim... bunları kardeşime söylesem acaba onun da gözü korkar mı... Gerçi o da vicdansızın teki... onun vicdan sahipliği bu forumda şer ekseninde yer alan bir bayanın sahip olduğu vicdan kadar zaten...

açıklama için bir kez daha teşekkürler...

saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş
hallac doktor kontrolünde mi başlayacaksın?
ya şimdi yok ne doktor kontrolü diyeceğim kalıbından utanın dersiniz sonra... kardeş kontrolünde başlayacağım.. tek güvencem kötüye bir şey olmaz bakış açısı...

(Ya aslında o kadar da doktor arkadaş var da ne bilim salaklık işte)

saygılarımla

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben kendi başına başlamamanı öneririm. yani hangi ilaç doğru senini için nereden biliyorsun. bir de bunları kullanma süresi , bırakma süresi var, kafana göre yapınca daha da karışıyor. tabii ilaç kullanmadan bir çözüm bulsan en güzeli o olurdu. çünkü bunca yıllık deneyimim sonucunda öğrendiğim bu ilaçların insanın vücudunun bütün dengesini bozduğu. bir de geçici çözüm olduğu, bıraktıktan sonra sorun aynen veya farklı şekillerde devam ediyor. sigara için alternatif yöntemler yok mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ya yazdığınızın her satırına katılıyorum katılmasına da bizde doktor ilaç yazan kişidir... İlce endeksli bir toplumuz özellikle antibiyotik canavarı olmuş bir toplumuz...

Şu başlıkta yazılanlardan sonra doktor arkadaşları aramak boynumun borcu oldu... (Utanma belası bu karara vardım :) )

zeyynep hanım ile size teşekkürler...

saygılarımla

NOT: Doktoru aradım akşam görüşeceğiz. :)

tarihinde hallac tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
ya yazdığınızın her satırına katılıyorum katılmasına da bizde doktor ilaç yazan kişidir... İlce endeksli bir toplumuz özellikle antibiyotik canavarı olmuş bir toplumuz...

Şu başlıkta yazılanlardan sonra doktor arkadaşları aramak boynumun borcu oldu... (Utanma belası bu karara vardım :) )

zeyynep hanım ile size teşekkürler...

saygılarımla

NOT: Doktoru aradım akşam görüşeceğiz. :)

hallac doktorun ne der bilmiyorum ama

bir ecz olarak gerekni söyledim..bu tamamen irade işi selam

Link to post
Sitelerde Paylaş
hallac doktorun ne der bilmiyorum ama

bir ecz olarak gerekni söyledim..bu tamamen irade işi selam

gerçekten haklısınız bu irade işi ama benim sigarayı bırakmak gibi bir niyetim yok. Var olan bir baskı sonucunda sigaraya veda etmem gerekiyor... İrade dışı bir müdahale gerekiyor. :)

NOT: Yukarıda yazdığımın özeti şu aslında. Sigarayı bırakacak idare neredeeee...

saygılarımla

tarihinde hallac tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

keşke ziban olayını yazmaz olaydım...

zeyynep hanımın yazısını okudum okumaz olaydım..

doktor arkadaşla konuştum konuşmaz olaydım..

durumu kardeşime anlattım anlatmaz olaydım...

bu ilaçta intihara meyillendiriyormuş yaa.. yüksek tansiyondan, damardan bahsettı, depresyondan, halüsinasyonlardan bahsetti doktor arkadaş. Bir şey dedi onu anlamadım zaten. bu ilacı kullananlardan 57 kişi mi bir şekilde ölmüş dedi o bölümü detaylandırmak istemedim bile....

kardeşime durumu söyledim. bu ilacı kullanmamı istiyonmu tüm bunlara rağmen sanki üvey kardeşmiş gibi "Sigara da sağlığa zararlıdır ilacı kullan" dedi. Yeğenlerimin itirazlarını bile dinlemedi ya...

saygılarımla

velhasıl ben bitmişim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ilac firmalarinin uc kagitlari bitmez,cunku trilyon dolarlik bir piyasa,kolestrol konusunda ayni fikirdeyim,sinir kollesterollerde ilac kullanilmasi tamamen para tuzagi,ayni sey hipertansion u 13'e ,14'e cekenler icin de gecerli.

FDA icinde ilac firmalarini kayiranlar olabilir.

Anti depresanlarin intihar egilimini arttirma riskleri vardir.

Bir zaman ilac trostleri ile ilgili,cok detayli yazilarim olmustu,bulursam asmak isterim.

Haci,eger okursan Alternatiforum un Bilim Forumu duruyor mu,veya sende bir kayit var mi????

Link to post
Sitelerde Paylaş

hallaç bence sen ksinlikle ilaca başla,

hatta ziban yetmez prozac da al garanti olur B)

şaka şaka o kadar da zalım olamam,

konuyu sabote etmeden, sigara bırakma konusunda

ufak bir dip not eklemek istiyorum. bir bio rezonans

merkezi yardımıyla sigarayı bırkabilmiştim bir zamanlar.

yan etkisi olmadığı gibi sigarasızlığın verdiği asabiyeti de yaşamamıştım.

tavsiye ederim.

sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
hallaç bence sen ksinlikle ilaca başla,

hatta ziban yetmez prozac da al garanti olur B)

zaten sizinle bu dostane muhabbetimiz sürerse dediğiniz ilaçlara gerek kalmadan ben veremden ölürüm, kanserden ölürüm en önemlisi kahrımdan ölürüm kahrımdan....

sevimsiz bayan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...