Jump to content

Konferans duyurusu


Recommended Posts

"Akıllı Tasarım Evrime Karşı"

ODTÜ, Kemal Kurdaş Salonu

15 Mart 2008 - Saat:15:00

ODTÜ Biyoloji Bölümü tarafından 15 Mart 2008 tarihinde, Chicago Universitesi’nden Prof. Dr. Jerry Coyne’ in konuşmacı olarak çağırıldığı ‘Doymak Bilmeyen Cehalet ve Bağnazlık: Akıllı Tasarım Evrime Karşı’ başlıklı bir konferans düzenlenmektedir. Bu konferans ODTÜ Rektörlüğü’ nün katkılarıyla, ODTÜ kültür kongre merkezi Kemal Kurdaş salonunda halka açık olarak yapılacaktır.

Bu konferansın gerçekleştirilmesindeki amaç, son yıllarda Evrim kuramı üzerine yapılan bilimsel olmayan spekülasyonlara karşı kamuoyuna bilim dünyasının konu hakkındaki düşüncelerini sunmak ve tartışmaların bilimsel bir düzeyde devam edebilmesine katkıda bulunmaktır.

Konferansa konuşmacı olarak çağrılan Prof. Dr. Jerry Coyne Chicago Üniversitesi öğretim üyesi olup, evrimsel genetik ve türleşme üzerinde dünya bilimsel literatürüne geçmiş birçok çalışması bulunmaktadır. Bu yayınları arasında ülkemizdeki üniversitelerin bazı biyoloji bölümlerinde okutulan ve evrimsel biyoloji alanındaki başucu kitaplarından biri olan ‘Speciation’ (Türleşme) kitabının yazarıdır. Ayrıca Prof. Dr. Jerry Coyne pek çok ülkede bilim karşıtlarının girişimlerine karşı birçok platformlarda bilimi savunmuş olan ünlü bir bilim insanıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet, ben de gideceğim.

Subject: Prof. Dr. Jerry Coyne Conference Feeding and Gloating for More: Intelligent Design versus Evolution

Text: Ignorance and fanaticism--in the form of creationist views of biology--refuse to lie down and die. The history of creationism in America shows that each time it suffers a defeat in the courts, it comes back to life in a new, modified form, trying to hide its religious roots and pretend that it is "science." The latest form of creationism, "Intelligent Design", is also an implicitly religious theory that tries to hide its roots. In this lecture I will dissect the claims of Intelligent Design, showing that what little science it contains was shown to be wrong decades ago, and that it offers claims that are explicitly religious. Intelligent Design is therefore not a scientific theory and does not deserve to be taught in the public schools as science.

Date of event: 15/03/2008 - 15:00

Place: ODTÜ KKM Kemal Kürdaş

Announcing department: Department of Biology

Category: Scientific

tarihinde Rexino tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...