Jump to content

MADDİ VE TUTARLI OLAN TANRI OLMAZ


Recommended Posts

Anibal isterseniz birgün labda hücre yapın. Gerçi yok hala bir numara ya neyse. Bu canlılığın yaratılmış olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Ona bakarsan dişinin rahminde canlılık oluşuyor işte. Oda maddi bir ortam. Ama canlılığın arkasındaki gerçek sır hiç bir zaman çözülemeyecek. Labda ancak ve ancak uygun şartlar sağlanarak o hücre yapılabilir. Yani neredeyse ana rahmi benzeri şartlar. Ne olmuş olur ki o zaman? Canlılığı insan mı üretmiş olacak yani? Görünenin arkasındaki anlaşılmış mı olacak? Yok öyle birşey. Bu kadar komplike bir yapı olan canlılık zaten maddenin kafasına göre takılması ile oluşacak birşey değil. Değil milyon yıllar isterse trilyon yıllar söz konusu olsun yine olmaz.

tarihinde BUKET tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 129
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

>>> Anibal isterseniz birgün labda hücre yapın. Gerçi yok hala bir numara ya neyse. Bu canlılığın yaratılmış olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Bu zırvalığın gerçek olması için, kanıtlanmış olması lazım.. Eee, nerde hani kanıtı?

Canlılığın arkasında bir tek sır var: Kimya.. Başka hiç bir sır yok...

Lab'da uygun şartlar dediğin, 4 milyar evvelki ilkel dünya şartlarının aynısı olacaktır sadece.. Ve "amanda illa lab.da yapılmış canlı isterem..." diye zırlayan sizsiniz..

Canlılığın dünyada başlaması için o günün şartları yeterlidir. Eğer bugün dünyada canlılar olmasaydı, canlılık gene başlardı, bugünün koşullarında da.. Hepsi de bundan ibaret..

Canlılık daha komplike bir yapı filan değildir. Daha doğrusu, her şey ne kadar komplikeyse, canlılıkta ancak o kadar komplikedir..

Dediğim gibi, canlılığın nasıl ortaya çıktığının bu babta hiç önemi yok.. Bilim diyor ki: "Amanda 3.8 Milyar yıl evvel, dünya böyleydi.. İşte şurda şurda bulduğumuz şeyler bunu gösteriyor.. Bu ortamda, canlılık denen şey, şu şu süreçlerle ortaya çıkar.."

Şimdi bu yanlış mıdır? Evet, olabilir, külli yanlış olabilir.. Sen bir şey bulursun ve dersin ki, ahada bu sebepten öyle olamaz..

Tamam, dediğin gibi olsun.. Şimdi elinde ne var: Canlılığın nasıl ortaya çıkmadığı... Evet elinde işte sadece bu var.. Bu durumda elinde buna bağlı bir soru var: Canlılık böyle çıkmadıysa, nasıl ortaya çıktı? Eğer cevabın varsa, onuda diğeri gibi kanıtlarıyla vs. getirir koyarsın, hepsi bu.. Bilimin tarif ettiği yolun imkansız olduğunu göstermen, senin tarif ettiğin yolun doğru olduğunu göstermez.. İşte hepsi bundan ibaret..

Ve netekim, bu güne kadar bilimin tarif ettiği yolu yanlışlamayı dinci tayfası becerebilmiş değildir. Ancak sen gibi cühelayı kandırıp, amanda pek komplike buda, kendi kendien olamazda, edemezde diye kandırırlar, hepsi o kadar..

Bak, çık sokağa, bir tane çakıl taşı bul.. İyi bak.. Emin olabilirsin, o çakıl taşı, en az bir canlı kadar komplikedir..

cakil_taslari.jpg

Buyur, gel hadi bakalım, seç beğen sadece bir tanesini, bu taş nasıl olurda böyle komplike olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anibal güldürdün beni. Taş ile bir canlı arasında çok ciddi farklar vardır. Yapma bu kadar ya. Yazınıda bu mantıktan hareketle yazmışsın zaten. Ha taş ha canlı aradaki fark sadece zaman öyle mi? Gerçi size göre öyle. Evrimleşiyor bu canlı oluyor oradanda değişerek çeşit çeşit tür oluyor falan fıstık. Yani tek mesele zaman. Farklı şartlar söz konusu olsa gene canlılık olurdu diyorsun birde. Onca gezegende neden olmamış acaba? Şimdi oralardaki bazı basit canlılardan bahsedersin. İyide bunlar neden evrim geçirmemiş? Vardırda uzaktırda başlarsın şimdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
....Ama canlılığın arkasındaki gerçek sır hiç bir zaman çözülemeyecek....

İşte dinin ve inanan cahillerin tek sığınağı ve dileği;bilimin henüz çözemedikleri,yetersizliği ve başarısızlığı..Din her zaman akıl ve bilimin açıklayamadığı açıklara sığınarak hayatta kalmıştır,siz ve tortularınız akıl ve bilime rağmen hayatta kalamazsınız,çö-zü-le-cek

Link to post
Sitelerde Paylaş
Aristo mantığı gevelemeleri ile uğraşacak değilim. Bunları geç. Mantıküstü mantıkdışı tartışması ateist içindir. Tabii sonunda mantıkdışı ilan edecektir. Mantığının almadığını üstü ilen etsen ne olur dışı ilan etsen ne olur. Elindeki kriter ne? Daha doğrusu elinde kriter olamaz ki bu durumda. Hay sizin mantığınıza. Bu kadar basit birşeyi düşünemiyor musunuz? Vah vah vah.

peki mantıksızlığı mı savunuyorsun sen?? bizim mantığımız almıyorsa nolmuş diyorsun, peki kimin mantığı alacak bu işi?? neye göre karar verecez?? istiareye mi yatacak herkes ayrı ayrı?? kim ne tutturursa o kadar mı diycez??

sen ve senin gibiler, bu evren bu dünya kendiliğinden oluşmuş olamaz bir yaratıcı vardır şöyledir böyledir derken kendi mantığınıza veya belli bir mantığa göre hareket etmiyor musunuz?? peki bizimkine yanlış diyorsunuz da sizin mantığınızın doğru olduğunu gösteren nedir?? o büyük kanıtınız nedir?? madem ki şöyle o halde böyledir demeniz kendi mantığınızı göstermiyor mu?? allah şöyledir aşkındır şurdadır burdadır şöyle yapar böyle yapar derken kendi aklına mantığına göre konuşmuyor musun?? size bunları başkası mı söyletiyor yoksa??? kendi aklını hiç kullanmıyor musun yoksa??

öyle bir aklınız mantığınız var ki, kendi etrafında dönüp duruyor, bu kadar mükmmelse allah yaratmıştır demekten başka dayanağınız da yok.. tabi bu dayanak değil basbaya hezeyandır...

bi iyi yolculuklar ya!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok İlginçtir ki İnsan Yeryuzunde yaşayan en zeki en akıllı varlık olmasıyla bazen en aklısız duruma düşebiliyor. yeryüzündeki Olayları Gördüğü Halde akıldan bazen istifade ederek aklını Kullanmaz hale gelir Şimdi Bir arı dünyaya gelir gelmez seni tanıyormu İhtiyacını biliyormu doğduğu Gün yeryüzündeki çiçekleri tanıyacak ve gidip her bir çiçekten belirli bir miktar alacak sonra getirecek Onu güzelce şekillendirecek ve alsana ben bunu ilmimle kuvvetimle yaptım ve çıktığı Yuvada Onlarca km gidecek ve yolunu karıstırmayacak yuzlerce kovan olan bir yere gelecek yuvasını tanıyacak

dedikya en akıllı İnsanlardır hayat Taşıyan varlıklarda Bunu bir iki yaşında ki çocuğa yaptırın yapacakmı Kuvveti İlmi varmı?

Yok Bütün En Büyük Akıl sahiplerini Toplayın Bir bal Yapsınlar malzeme var bakın su var hava var şeker var çiçekler var bütün sebebler var haydi yapsınlar yapamazlar değilmi?

Şimdi Bu süper zeka arıları getirelim bu kadar güzel iş yaptılar birde Bize Bir araba Yapsınlar yaparlarmı ?

Yok Bu sanırım ağır Olur Onlara şimdi İnsana Diyelim bir Sivri sinek yapsınlar midesini organlarını yapsınlar bir de hayat versinler Bu zormu geldi ?

gel beraber kafalarımızı verelım beraber toplantı yapalım Bir ara Rusya Gazetelerde Biz Süt yapacaz makinalar gelıstırdık dedıler Ottan süt Bütün Dünyaya Rezil oLdular

Bir de Siz Hala şunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz aslında Vicdanınızı Bir Yoklarsanız Düşünseniz Sizin Vicdanınız cevap verecek size

Siz Diyorsunuz Bir Tabloyu Yapan Tablo Olacak Zorundadır

Biz de deriz Ki Tablo sadece Ressemının Eseridir Eserde Sadece O Ressamın Hüneridir Tablo Olmaz

Bir duvarı Ören Usta Duvar Olmaz Duvarda sadece Ustalık Hüner Gösterilir değilmi?

Ve Vicadanınızın Sesini dinleyin Çünkü İnsanın Fıtratı Yalan Konuşmaz size doğruyu söyler

İnanmıyor olabilirsiniz ama Bir gerçek varsa İnkar edilmez benim aklım almıyor diyebilirsiniz.

herşeyi madde de Görürseniz Yanılırsınız

Bir çiçeğe baksanız sadece Çiçeği Görürsünüz ,ama Burnunuza yakınlaştırdığınızda Gözün Görmediğ Kokuyu daha Görmüş Olacaksınız

Biraz Uzun Oldu ama Kusura bakmayın Bunu OKUYUP sadece Düşünün size gelin İman edin demiyorum ama Vicadanınızı sadece Dinleyin

Biz Bir şey Kabbetmiyoruz peki gerçekten Ya O varsa söylediğni Yaparsa O zaman gerisini varın siz Düşünün

Esenlikler

Link to post
Sitelerde Paylaş
8Pt;line-height:100%">Ya anibal millete anlayacağı şekilde bir özet geçsen şu konuda. Hadi ama olmuyor böyle al sana link oku anla demekle. Elde doğru düzgün bilgi varsa çıkar özetle anlatırsın. Senin dediğin gibi bu iş çözülmüş olsa yer yerinden oynar. Hem madem çözülmüş neden labda hücre yapılamıyor? Bir ciddi olun ya. Bir atmasyondan kurtulun ya.

Ben şöyle bir göz attım linke. Ama adeta canlılıkla ilgili bilgi dökümanı gibi geldi bana. Olmuşturda şudurda budurda diye bir takım yaklaşımlar.

İngilizce bilmediğin için olabilir bağlantı.

Hoş bilsende değişen bir şey yok

biyoloji namına bildiğin 3-5 terim var başka bi şey bilmiyorsun.

O terimlerde "hücre, biyoloji, evrim,paleontoloji" bu kadar bilgin var bak ha fazlası yok.

bunlarda sadece kelime bilgisi.

DNA ile genin ne olduğunu sormuştuk cevap verememiştin.Hatta yanılmıyorsam Chero sormuştu.

8Pt;line-height:100%">Anibal isterseniz birgün labda hücre yapın. Gerçi yok hala bir numara ya neyse. Bu canlılığın yaratılmış olduğu gerçeğini değiştirmeyecek. Ona bakarsan dişinin rahminde canlılık oluşuyor işte. Oda maddi bir ortam. Ama canlılığın arkasındaki gerçek sır hiç bir zaman çözülemeyecek. Labda ancak ve ancak uygun şartlar sağlanarak o hücre yapılabilir. Yani neredeyse ana rahmi benzeri şartlar. Ne olmuş olur ki o zaman? Canlılığı insan mı üretmiş olacak yani? Görünenin arkasındaki anlaşılmış mı olacak? Yok öyle birşey. Bu kadar komplike bir yapı olan canlılık zaten maddenin kafasına göre takılması ile oluşacak birşey değil. Değil milyon yıllar isterse trilyon yıllar söz konusu olsun yine olmaz.

Bu da başka bir yöntem.

- Hadi hücre yapsanıza

- AA ama o hücre de allah'ın izni ile yapıldı bunu saymayız.

Canlılığın arkasındaki sırmış da, falan mış da fılanmış.

Vay cahil vay. Boşuna girme bu siteye zaman kaybından başka bir şey kazanmıyorsun.

boş geldin boş gidiyorsun.

Söylediklerin de ne bilimsel bir yan ne de akla mantığa uyan bir yan var boş keseden salla.

Sadece senin gibileri kandırabilirsin.

"0" biyoloji bilgisiyle kalkmış yaşamın kökenini sorguluyor.

Anibal cevap verince de

" aaa bu allahın izni ile yapılır zaten" diyorsun.

Sen önce Tanrı'yı yadsımak için ne görmen lazım onu söyle biz de ona göre yazalım.

Misal hücre yapılıyor , Tanrının izni ile

Evrim Teorisi , Tanrının izniyle

Tanrının izin vermediği bir şey varmı onu yapalım ?

CasTRo ; tanrıya küfür ediyor. Tanrının izniyle,ardından gene aynı tanrının izniyle bağlantıyada sövüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>> Anibal güldürdün beni. Taş ile bir canlı arasında çok ciddi farklar vardır.

Buyur ne farklar varsa bir say.. Çook değil aslında bir tek fark vardır: Canlı kendini kopyalayabilir.

Konumuz, taş ile canlıyı terazinin kefelerine koymak değil.. Konumuz, taşında canlı kadar kompleks olduğu gerçeği.. Anladın mı? O taşlardan her biri, en az bir canlı kadar karmaşıktır..

Buyur, karmaşığın bir tarifin yap ve taş ile canlıyı karşılaştıralım, bakalım hangisi daha karmaşık?

>>> Ha taş ha canlı aradaki fark sadece zaman öyle mi? Gerçi size göre öyle. Evrimleşiyor bu canlı oluyor oradanda değişerek çeşit çeşit tür oluyor falan fıstık. Yani tek mesele zaman.

Bir şey bulamayınca, kendin türetiyorsun bir şeyler buket.. Taş ile canlı arasında zaman farkı var sadece diyen olmadı, tekrar oku.. Canlı içinde, ortaya çıkması için kafadan bir 5 milyon yıl (atıyoum) gerkiyorsa, taşın ortaya çıkması içinde kafadan bir o kadar gerekiyor..

O gördüğün taşların o hale gelebilmesi, 4.5 Milyar yıllık bir sürecin ürünü gene.. Canlılıkta öyle..

>>> Farklı şartlar söz konusu olsa gene canlılık olurdu diyorsun birde. Onca gezegende neden olmamış acaba?

Farklı şartlar değil.. Uygun şartlar.. Nedir bunlar? Kendini kopyalabilen yapılar yapacak moleküller için yapıtaşları: Karbon, silisyum, hidrojen, azot vs. Uygun enerji, uygun ortam (sıvı vs. vs.)

Senin gördüğün neresi? ancak güneş sistemi.. Bu sistemde merkez güneş.. Yani temel enerji kaynağı güneş. Bu enerjinin hangi gezegene hangi seviyede ulaşacağının temel ölçütü, güneşe olan uzaklık. Ve bakıyorsun, dizilmiş gezegenler sıra sıra.. Bu durumda, elbet içlerinden biri uygun enerji seviyesinde olacak ki bizim sistemimizde bu dünya.. Eğer güneş biraz daha sıcak olsaydı örneğin, biz venüs gibi yanan bir yer olacaktık, ama bu defa da Mars hayata biz gibi uygun olacaktı..

Demekki, bir yıldız ve etrafında biz gibi bir dizi gezegen varsa, uygun şartlar var olacak ortada.. Ve canlılık ortaya çıkacak..

>>> Şimdi oralardaki bazı basit canlılardan bahsedersin. İyide bunlar neden evrim geçirmemiş? Vardırda uzaktırda başlarsın şimdi.

Basidi filan yok bu işin buket.. Evrim dediğin şey vs. hepsi, sadece ortam koşullarına bağlı, hepsi o kadar..

Mesela, kara olmayan bir gezegende, karada yaşayan bir canlı evrimleşebilir mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
peki mantıksızlığı mı savunuyorsun sen?? bizim mantığımız almıyorsa nolmuş diyorsun, peki kimin mantığı alacak bu işi?? neye göre karar verecez?? istiareye mi yatacak herkes ayrı ayrı?? kim ne tutturursa o kadar mı diycez??

sen ve senin gibiler, bu evren bu dünya kendiliğinden oluşmuş olamaz bir yaratıcı vardır şöyledir böyledir derken kendi mantığınıza veya belli bir mantığa göre hareket etmiyor musunuz?? peki bizimkine yanlış diyorsunuz da sizin mantığınızın doğru olduğunu gösteren nedir?? o büyük kanıtınız nedir?? madem ki şöyle o halde böyledir demeniz kendi mantığınızı göstermiyor mu?? allah şöyledir aşkındır şurdadır burdadır şöyle yapar böyle yapar derken kendi aklına mantığına göre konuşmuyor musun?? size bunları başkası mı söyletiyor yoksa??? kendi aklını hiç kullanmıyor musun yoksa??

öyle bir aklınız mantığınız var ki, kendi etrafında dönüp duruyor, bu kadar mükmmelse allah yaratmıştır demekten başka dayanağınız da yok.. tabi bu dayanak değil basbaya hezeyandır...

bi iyi yolculuklar ya!!!

Şu yazdıklarına baktım ve cevap bile vermek istemedim. Ama sonra dedim ki cahilleri ara sıra eğitmek sevaptır. Hiç olmazsa biraz bilgi vereyim. Forumda başka biriside tutmuş Aristo mantığını savunuyor bana. O geçerli gibi bir şeyler diyor. Biz arkadaşlarla okulda Aristo mantığını öğrendiğimiz zaman ve sonrasında bununla hep dalga geçmişizdir. Kendimize göre iki önerme bir sonuç yazardık kafadan ve çok gülerdik. Aristo mantığını hala geçerli sanan cahil yobazlara anlatılacak ne olabilir? Şimdi bir link veriyorum okuyunda zavallı halinizi anlayın. Gerçi ateistlerden düz mantık olan Aristo mantığını savunmalarından başka ne beklenebilir ki?

Bugün mantıkla ilgili ne kadar değişik yaklaşımlar var. Biraz araştır istersen. Gerçi bu konuyu iyice araştırıp forumda müthiş bir başlık açabilirim. Ama değer mi acaba bu kadar uğraşmaya? Bana değmez gibi geliyor.

Aklımız ve mantığımız kendi etrafında dönüp durmuyor bizim. Esas sizinki öyle. Bilimi babanızın malı sanmaya devam edin siz. Bu yalana kendiniz söyler kendiniz inanırsınız ancak. Bilim İslamla ters düşmüyor. Tam tersine İslamı doğruluyor. Sizin yorumlarınız sizi bağlar. Biz bilimi sizden öğrenecek değiliz.

http://medeniyetmektebi.org/mm/index.php?o...view&id=712

Link to post
Sitelerde Paylaş
Senin maddi olarak açıklayabildiğin ve ulaşabildiğin varlık Tanrı olmaz. Ayırca aklen ve mantıken tutarlı bulduğunda Tanrı olmaz. Senin mantığının ve aklının aldığı Tanrı seni ve evreni yaratan olmaz. Tanrı maddeyi ve aklını mantığını aşan olmalıdır.

Her şeye gücü yeten Tanrı'nın ne olamayacağını nasıl böyle bir kesinlikle söyleyebiliyorsun?! Tanrı dilerse mantıksal olarak tutarlı bir şekilde algılanabilir olma gücünde değil mi? Ya da insanı kendisini tutarlı olarak algılayabilecek bir akılla donatılmış bir şekilde yaratma gücünden yoksun mu?!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Forumda başka biriside tutmuş Aristo mantığını savunuyor bana. O geçerli gibi bir şeyler diyor. Biz arkadaşlarla okulda Aristo mantığını öğrendiğimiz zaman ve sonrasında bununla hep dalga geçmişizdir. Kendimize göre iki önerme bir sonuç yazardık kafadan ve çok gülerdik. Aristo mantığını hala geçerli sanan cahil yobazlara anlatılacak ne olabilir?

Hadi bakalım şu güldüğünüz örneklerden bir tane versene?! Neymiş o Aristo mantığına göre geçerli olduğu halde komik olacak kadar yanlış olan şey? Komik olan Aisto mantığı mıymış, yoksa sizin onun ne olduğuna ilişkin zannınız mı?!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hadi bakalım şu güldüğünüz örneklerden bir tane versene?! Neymiş o Aristo mantığına göre geçerli olduğu halde komik olacak kadar yanlış olan şey? Komik olan Aisto mantığı mıymış, yoksa sizin onun ne olduğuna ilişkin zannınız mı?!

Tabii örnekler yazarım. Ama elbette bunları eleştirirsin. Çünkü bu espri amaçlıdır. Ancak ciddi konuşacak olursak Aristo mantığı bazen doğru sonuçlar versede yanlış sonuçlar verdiğide aşikardır. Bu çok açık bilinen bir gerçektir. Öyleyse yeterli değildir. Bu sebeple mantıkla ilgili elbette başka yaklaşımlar olmuştur.

Örnekler:

Selin güzeldir, Selinin arkadaşı Esra da güzeldir. Öyleyse Esra Selindir.

Rize dağlıktır İsviçre'de dağlıktır. Öyleyse Rize isviçre'dedir.

Düz mantıktan nefret edilir pırasadan da nefret edilir öyleyse düz mantık pırasa mıdır, evet pırasadır.

Biber acıdır hayat da acıdır. Öyleyse hayat biberdir

Gerçekler acıdır. Baklava tatlıdır. Öyleyse baklava gerçek değildir.

Bilgisayar konuşur. İnsanda konuşur. Öyleyse bilgisayar insandır.

:D :D :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tabii örnekler yazarım. Ama elbette bunları eleştirirsin. Çünkü bu espri amaçlıdır. Ancak ciddi konuşacak olursak Aristo mantığı bazen doğru sonuçlar versede yanlış sonuçlar verdiğide aşikardır. Bu çok açık bilinen bir gerçektir. Öyleyse yeterli değildir. Bu sebeple mantıkla ilgili elbette başka yaklaşımlar olmuştur.

Örnekler:

Selin güzeldir, Selinin arkadaşı Esra da güzeldir. Öyleyse Esra Selindir.

Rize dağlıktır İsviçre'de dağlıktır. Öyleyse Rize isviçre'dedir.

Düz mantıktan nefret edilir pırasadan da nefret edilir öyleyse düz mantık pırasa mıdır, evet pırasadır.

Biber acıdır hayat da acıdır. Öyleyse hayat biberdir

Gerçekler acıdır. Baklava tatlıdır. Öyleyse baklava gerçek değildir.

Bilgisayar konuşur. İnsanda konuşur. Öyleyse bilgisayar insandır.

:D :D :D

Klasik Mantık diye bunu mu öğrettiler sana :D

Zavallı

tarihinde nestor tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Tabii örnekler yazarım. Ama elbette bunları eleştirirsin. Çünkü bu espri amaçlıdır. Ancak ciddi konuşacak olursak Aristo mantığı bazen doğru sonuçlar versede yanlış sonuçlar verdiğide aşikardır. Bu çok açık bilinen bir gerçektir. Öyleyse yeterli değildir. Bu sebeple mantıkla ilgili elbette başka yaklaşımlar olmuştur.

Örnekler:

Selin güzeldir, Selinin arkadaşı Esra da güzeldir. Öyleyse Esra Selindir.

Rize dağlıktır İsviçre'de dağlıktır. Öyleyse Rize isviçre'dedir.

Düz mantıktan nefret edilir pırasadan da nefret edilir öyleyse düz mantık pırasa mıdır, evet pırasadır.

Biber acıdır hayat da acıdır. Öyleyse hayat biberdir

Gerçekler acıdır. Baklava tatlıdır. Öyleyse baklava gerçek değildir.

Bilgisayar konuşur. İnsanda konuşur. Öyleyse bilgisayar insandır.

:D :D :D

böyle bir mantıkla gelip burda nasıl ahkam kesiyosun?

cahil cesareti bu işte.

acınacak durumdasın

Link to post
Sitelerde Paylaş
Her şeye gücü yeten Tanrı'nın ne olamayacağını nasıl böyle bir kesinlikle söyleyebiliyorsun?! Tanrı dilerse mantıksal olarak tutarlı bir şekilde algılanabilir olma gücünde değil mi? Ya da insanı kendisini tutarlı olarak algılayabilecek bir akılla donatılmış bir şekilde yaratma gücünden yoksun mu?!

Tanrı değil Allah demek istiyorum aslında. Ama tartışma daha felsefi ve herkese açık olsun diye Tanrı diyorum. Tanrının yaratmasının amacını ve neden böyle yarattığını insan nasıl sorgulayacak? Hangi bilgisi ile bunu yapacak? Olaya dışarıdan bakamıyor ki.

Benim şöyle bir düşüncem var. Hepimiz birçok film izlemişizdir. Hele ki konu olarak kaliteli olanlar epey düşündürücüdür. Kahramanın başına o kadar çok dert ve sıkıntı gelir ki. Eğer iyi bir son varsa o noktaya hiç kolay gelinmez. Bugün bir senaryo yazacak olsak illa içine birkaç düğüm yerleştirmek zorundayız. Yoksa hikaye çıkmaz. Dünyada en eski zamanlardan beri bilinir ki hayat çeşitli çile ve sıkıntılarla doludur. Demek ki böyle birşey gerekli görülmüş. Demek ki bundan alınan birşey var. Benim tahminim hayatın güzelliğini ancak sıkıntılara sabırla katlanabilecek yüreği olanlar görür. Biliriz ki böyle insanlarda bir farklılık vardır. Hayatın gerçek tadını onların çıkartmadığını kim söyleyebilir?

İnsanın birçok hayvandan bile eksik fiziksel özellikleri vardır. Oysa insan fiziksel olarak çok daha güçlü ve farklı olabilirdi. İnsanın fiziksel acizliklerinin bile imtihanının bir parçası olduğunu düşünüyorum.

Aklen anlama kapasitemiz daha yüksek olabilirdi herhalde. Ama yinede sınırsız olamazdı. Oysa Tanır sınırsızdır. Böyle sınırlı bir dünyada sınırsız bir akıl mümkün değil. Tanrı herşeye gücü yetendir neden mümkün değilmiş diye başlarsın şimdi. Tanrı ölçüsüz, hikmetsiz ve güç gösterisi peşinde olacak değil. Sizler nedense böyle çocukça bir beklenti içindesiniz.

tarihinde BUKET tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Klasik Mantık diye bunu mu öğrettiler sana

Zavallı

--------------------------------------------------------------------------------------------------

böyle bir mantıkla gelip burda nasıl ahkam kesiyosun?

cahil cesareti bu işte.

acınacak durumdasın

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Siz ikinizde iyi misiniz? Geri zekalı olduğunuzu düşünüyorum artık ya. Espri amaçlı dedik. Okumadınız mı? Ciddi olan eleştirimi yukarıda yazmışım zaten. Çamur atmak için salağa yatacak kadar zavallısınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Anibal güldürdün beni. Taş ile bir canlı arasında çok ciddi farklar vardır. Yapma bu kadar ya. Yazınıda bu mantıktan hareketle yazmışsın zaten. Ha taş ha canlı aradaki fark sadece zaman öyle mi? Gerçi size göre öyle. Evrimleşiyor bu canlı oluyor oradanda değişerek çeşit çeşit tür oluyor falan fıstık. Yani tek mesele zaman. Farklı şartlar söz konusu olsa gene canlılık olurdu diyorsun birde. Onca gezegende neden olmamış acaba? Şimdi oralardaki bazı basit canlılardan bahsedersin. İyide bunlar neden evrim geçirmemiş? Vardırda uzaktırda başlarsın şimdi.

çakıl denen şey de atomlardan oluşmuştur ki atomun kendisi zaten harkulade birşeydir.

canlıların tasarım eseri olduğunu söyleyen biri cansızları görmezden gelmesi kurnazlıktan başka bir şey değildir.

çünkü herşey tasarlanmış ise tasarlanmış olmanın hiç bir anlamı olmayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
çakıl denen şey de atomlardan oluşmuştur ki atomun kendisi zaten harkulade birşeydir.

canlıların tasarım eseri olduğunu söyleyen biri cansızları görmezden gelmesi kurnazlıktan başka bir şey değildir.

çünkü herşey tasarlanmış ise tasarlanmış olmanın hiç bir anlamı olmayacaktır.

Çünkü herşey tasarlanmış ise tasarlanmış olmanın hiç bir anlamı olmayacaktı sözü karşısında dondum kaldım. Bu nedir? Bu kadar garabet bir mantık üzerinden saçma cümleler kurmasan diyorum. Akla zarar çünkü.

Tasarımı savunduğum yok ayrıca. İslamın akıllı tasarıma falan ihtiyacı yoktur. Hristiyan yaratılışçıların sözüdür akıllı tasarım.

Canlılığı açıklayamayan ve cansızdan canlı oluştuğunu iddia edip ortaya hiç bir mantıklı bilgi koyamayan birisi için fazla iddialısın. Hepiniz öylesiniz ya neyse. Sizin laf ola beri gele hikayelerinizi millet yemiyor işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...