Jump to content

Duanin Gücü


Recommended Posts

Dua eden müslümanlara sorular:

1- Allah'ın sonsuz kudret sahibi ve her şeyi bilen ve iyi ve kötü de içinde olmak üzere tüm nesneleri ve olayları yaratan tek ve biricik varlık olduğuna inanmıyor musunuz? Bu inancın mantıksal sonucu, Allah'ın dünyada olup biten her şeyi önceden en ince ayrıntılarına kadar planlamış olması değil midir? Dolayısıyla gelecekte yaşayacağımız her şey biz bilmesek de onun bilgisi ve iradesi içinde değil midir? O halde dua ederek Allah'ın planlarını sizin için değiştireceğini mi sanıyorsunuz? "Allahım sen geleceği şu ya da bu şekilde planlamış olabilirsin, ama bunu öyle yapma da benim işime gelen şu şekilde yap" demekle kadir-i mutlak ve Alim-i mutlak olan Allah'ı ikna edebileceğinizi mi zannediyorsunuz?

2- Allah'ın belirlediği olayların bir hikmeti, yani insanların anlayamayacağı bir amacı olduğuna inanmıyor musunuz? Bu durumda, başta kötü gibi görünen bir olayın da bu ilahi planın bir parçası olduğu halde neden ille de kısa vadede kendi görünen çıkarınız için dua ediyorsunuz? Allah'ın sizin için biçtiğine baştan razı değil misiniz, onun iradesinin muhtemel sonuçlarını beğenmiyor musunuz da de dua edip olayları şöyle şöyle yap diye ona akıl vermeye kalkışıyorsunuz?

3- Allah rahman ve rahim değil mi? O zaman neden benim hayrıma iş görmek için benim yalvarmamı bekliyor? Örneğin depremin insanlar için kötü olduğunu bilmiyor mu da engel olmak için müminlerin duasını bekliyor? Gerçekten rahman ve rahim olan kudret sahibi bir varlık insanları kötülükten korumak, sağlık ve mutluluk vermek için kendisine yakarılmasını bekler mi? İnsanlar rızklarını ancak yalvararak alabiliyorlarsa yalvarılan varlık nasıl rahman ve rahim olabilir?

4- Kolera hastalığına yakalandığınızda tetrasiklin mi alırsınız, dua mı edersiniz? Tetrasiklin alıp dua filan etmeyenler iyileşmiyor mu? Kolera hastalarından hangi grupta daha fazla iyileşme görülür: sadece dua edenlerde mi, sadece tetrasiklin alanlarda mı?

5- Milyonlarca müslüman geçmişte "padişahım çok yaşa" diye her gün dua ederlerdi. Aynı şekilde İngilizler de kraliçelerine kuşaklar boyunca "God save the queen" diye dua etmişlerdir. Padişahlar ve/veya kraliçelerin çağdaşı olan diğer soylulardan ortalama olarak daha uzun yaşadıklarına ilişkin bir kayıt var mıdır? Bu şekildeki verilerin karşılaştırılması müslümanlığın mı yoksa hıristiyanlığın mı daha doğru olduğuna (yoksa her ikisinin de asılsız olduğuna) karar vermek için kullanılabilir mi?

6- Olmayacak duaya amin diyor musunuz? Yoksa Allah için olmayacak şey diye bir şey mi var? Neden kimse kaybettiği kolunun bacağının yerine gelmesi için, ölen çocuğunun tekrar dirilmesi için dua etmez? Yoksa Allah'ın bunları yapabileceğine inanmıyor musunuz?

7- Fenerbahçeliler neden bugün 27 Nisan'daki Galatasaray maçında Fenerbahçe'nin galibiyeti için dua etmiyor? Yoksa Allah geçmişi değiştiremez mi? Eğer Allah'ın olmuş bitmiş olayları değiştirmemesi onun sünnettidir diyorsanız o zaman neden maçın gidişini bilmeyen Fenerbahçeli 45. dakikada radyoyu açmadan "inşallah fener gol atmıştr" diye dua ediyor? Halbuki bilse de bilmese de Fener gol atmış ya da atmamış değil midir? Yoksa sırf bunu kendisi bilmiyor diye Allah'ın sünnetinden vazgeçmesini mi bekliyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...