Jump to content

Bu haber dogrumu?


Recommended Posts

Gazetevatan.com. 25.02.2008 Pazartesi---İran'dan Türkiye'ye 'islami araç' teklifi

Yüzde 100 Müslüman ülkelerin teknolojisiyle üretilecek İslami Otomobil projesine Türkiye de davet edildi

İRAN’IN geçen yıl ortaya attığı ve Malezya’nın desteklediği İslami otomobil projesine, Türkiye de davet edildi. 2011 yılında üretimine başlanacak otomobilde, sadece İslam ülkelerinin teknolojisi yer alacak. Motorundan, koltuğuna kadar herşey Müslüman ülkelerden tedarik edilecek. Bir başka deyişle, İslami geleneklere uygun olarak tasarlanacak araç, Müslüman ülkelerin “helal otomobili” olacak. İslami otomobilde, Kabe’yi gösteren pusula, Kuran okuyan müzik sistemi, Kuran ve başörtüsü için özel yerler bulunacak.

İran Sanayi ve Madencilik Bakanı Ali Ekber Mehrabian, Müslüman ülkeler arasında “İslami otomobil” adı altında yeni bir aracın üretimi fikrinin ortaya atıldığını ve 3-4 ülkenin bu projeye hazır olduğunu söyledi. Mehrabian, “Türkiye de bu projeye çok sıcak bakıyor” dedi.

İslami teknoloji olacakİran’ın geçen yıl 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam Konferansı Örgütü toplantısında bu projeyi ortaya attığını söyleyen Mehrabian, şunları kaydetti:

“90-150 kişilik bir uçak yapma, tamamı İslam ülkeleri teknolojisiyle otomobil üretme fikrini ortaya attık. Bu fikrimiz kabul gördü. Özellikle bu teknolojiye sahip iki ülke bizim için önemliydi. Birisi Malezya, diğeri Türkiye. Her iki ülkenin bu projeye katılmasına kesin gözüyle bakıyoruz. İran, Malezya ve Türkiye olarak güçlerimizi birleştirirsek belki de dünyanın en iyi aracını üretiriz. Bu aracın parçalarını farklı Müslüman ülkelerde üretilmesini düşünüyoruz. İslami ülkelerdeki insanlar bu aracı daha hoşgörüyle karşılayacak. Bu otomobille insanların İslami gururlarını kabartmak amacını taşıyoruz.”

İran’ın en büyük otomotiv üreticisi Iran Khodro Company (IKCO) Başkanı Manouchehr Manteghi ise araçların İslami ülkelerin özelliklerine yönelik olarak tasarlanacağını belirterek, “Otomotiv sanayinde güçlü altyapısı olan ülkeler bu işe girişecek. Tabii ki İslam ülkesine özgü bir teknolojiyle üretim gerçekleşecek” diye konuştu.

Yılda 1 milyon araç üretiyor

Tahran’da düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre, Samand’ın üretildiği IKCO’nun toplam 19 bin çalışanı var. Tahran’da 4 milyon m2 alana kurulu IKCO fabrikasında Peugeot ve Mercedes-Benz’e de üretim yapılıyor. Şirket, yılda 1 milyon adet araç üretiyor. IKCO’nun 2007 cirosu 5.2 milyar dolar.

Türkiye’de montaj fabrikası kurmak istiyor

MYS Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Seskır, Avrupa’ya açılmak için Bulgaristan’da yatırım yapmak isteyen IKCO’yu bu kararından vazgeçirdiklerini söyledi. Seskır, “Türkiye’de düşünülen montaj fabrikası için 60 ila 200 milyon euro arasında yatırım gündemde” dedi.

Ulus’taki taksicilere mini barlı limuzin getirecek

MYS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, Samand’ın yarı limuzin modeli olan Sarir’in ithal edeceklerini söyledi. Seskır, “İstanbul’un lüks semtlerinde çalışan taksiciler Sarir’i çok beğendi. İçinde mini barlı ve TV’li 300 adet Sarir getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bu nedir ya, sakami?

HABER KAYNAGI

Link to post
Sitelerde Paylaş

bence gayet normal bir davranış, piyasada ihtiyaç olan birşey komik olan birşey yokki...

mesala alfa romeonu amblenini niye komik bulmuyorsun ? sol tarafta haç, sağ tarfata haçlı seferlerinin sembolu ve ağzında müslüman bir çocuk resmi... ilginç değilmi ?

http://img47.imageshack.us/img47/4106/alfa...amblemi3kk9.jpg

Bu heykel haçlı seferlerinin sembolu ve yılanın ağzında müslüman bir çocuk var.

http://img79.imageshack.us/img79/6610/alfa...amblemi1nq6.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yilanin agzindaki insanin Musluman bir cocuk oldugunu nereden cikardin?

Benim iletimdeki haberde dikkat edersen Islam ulkeleri ortakligi ile sadece Islam ulkelerinde imal edilmiz parcalar ile araba yapacaklar, yani araba Islam arabasi adina cikacak. Hang i otomobil firmasi Hristiyanlik adina yada Yahudilik adina yada Budizm adina araba imal ediyor? Yani bu kadarinada pes dogrusu.

------------------

Islam arabasi Turkiyede cok satar, hazir Turban serbest oldu, mantar gibi cogaldilar, hukumete yalakalik olsun diye Islam arabasida alirlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Taksicilere getirtilece Sarir marka Iran arabasina limuzin denmesi sacma, cunki o limuzin degilki. 100 beygir gucunde 4 silindir ve assagi yukari 1800 Cm3 1800 bile degil ve bu hacimden 100 beygiri cikaracak teknolojiyide Iran yapamaz. Boyle limusin mi olur ya. Bir limusin en azindan 150 beygir olmali, agirligi ise en az 2500 kilo olmali ve bunu sadece agir vasita ehliyetliler surebilmelidir. Gerci Turkiyede hangi babayigit bir polis bir limusini durdurup kontrol yapabilirki.

O arabaya para verecek salaklari merak ediyorum.

SARIR icin Teknik ozellikler

Engine type: XU7JP/L3

Fuel system type: Multipoint fuel injection ( MPFI) injection system

Number of cylinder : 4 cylinder in line

Minimum octane Number : Ron 95

Cylinder bore : 83 mm

Piston stroke : 81.4 mm

Displacement : 1761 cm3

Compression ratio : 9.3:1

Maximum power (Ch DIN) : 100 HP at 6000 rpm

Maximum torque (mkg DIN) : 153 Nm at 3000 rpm

Maximum speed : 185 Km/h

Ustelik arka frenler tambur fren :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
bence gayet normal bir davranış, piyasada ihtiyaç olan birşey komik olan birşey yokki...

mesala alfa romeonu amblenini niye komik bulmuyorsun ? sol tarafta haç, sağ tarfata haçlı seferlerinin sembolu ve ağzında müslüman bir çocuk resmi... ilginç değilmi ?

http://img47.imageshack.us/img47/4106/alfa...amblemi3kk9.jpg

Hiç güleceğim yoktu :D

Yılanın ağzından çıkanın ateş değilde, çocuk olduğunu kanıtladın, birde müslüman olduğunu iddia ediyorsun, ulan siz yazdığınız senaryoları Hollywood'a göndersenize parayı kırarsınız.

Eleştirimin konu ile alakası yoktur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burda bile Arap milliyetciligi on planda. Yilanin agzindakinin musluman ve arap oldugu alti cizilerek belirtiliyor. Ben kucuk bir bilgi buldum internette. Ilk basta Empyrium'un, yilanin agzindakinin cocuk oldugunu soylemesinden sonra simdide bir insan oldugunu soylemesi, hatta yetiskin biri oldugunu soylemesi ve bu kisininde Saracen diye biri oldugunu soylemesi dikkatimi cekti. Aslinda Saracen diye biri yok, Sicilyada yasayan kuzey afrikali musluman topluluga verilen addir Saracenler. En iyisi assagidaki iletiyi okuyunuz.

Friedrich Kudüs'teyken papalığa ait birlikler Sicilya Krallığı'na girmişlerdi. Friedrich hemen geri dönerek yitirilen toprakları geri aldı. Sicilya'ya döndükten sonra çözümlenmesi gereken en önemli mesele genelde Saracen diye adlandırılan Sicilyalı Müslüman ahalinin ayaklanması idi. Kuzey Afrikalı Müs-lümanlar Sicilya'ya kolayca yardım edebildiği için, Friedrich isyanı bastırdıktan sonra adanın Müslüman ahalisini Güney İtalya'ya sürerek Lucera (Apulie) şehri çevresine yerleştirdi. Bu ilk etnik temizlik örneğidir. Bununla beraber Apulie'ye yerleşen Müslümanlar açısından işler pek de kötü gitmemiştir. Bunlara din ve ibadet özgürlüğü tanınmıştır. Daha sonra bölgeyi ziyaret eden Arap seyyahlar, Lucera'nın sokaklarında şarklı kıyafetli insanların dolaştığı ve minarelerinden ezanların okunduğu bir Müslüman şehri olduğunu görmüşlerdir. Friedrich Müslüman ahaliyi Hıristiyan olmaya zorlamamış ve Papa'nın hiddetlenmesine rağmen, buraya misyoner teşkilatı kurdurtmamıştır. Daha da çarpıcısı bu Saracenler, kralın en güvenilir ve sâdık bendeleri olmuşlardır. Sarayı ziyaret edenler, saray hizmetkârlarının büyük bir kısmının Saracenlerden oluştuğunu hissetmişlerdir. Papa ile Kayzer arasında çıkan bir yığın anlaşmazlıkta Saracenli ücretli askerler Papa'nın kışkırtmalarının tesirinde kalmadıkları için büyük güven kazanmışlardır. Friedrich'in bu Müslüman ahaliye karşı tutum ve davranışının yıllar sonra kendisini Papa'nın aforoz etmesine gerekçe gösterilmesine hayret etmemek gerekir.

Friedrich'in diğer dinlere karşı gösterdiği hoş görüsünün İslâm Hukuku'ndan esinlendiği kesindir. İslâm Hukuku’na göre kitap ehli olan Hıristiyan ve Yahudiler, ibadetlerini yapmakta serbesttir. Bundan hareketle Friedrich Sicilya'da, belli bir vergi ödemeleri kaydıyla sadece Müslümanları değil, Katoliklerin ayrı dinden saydıkları Ortodoks azınlığı ve Yahudileri de ibadetlerinde serbest bırakmıştır. Bu siyasetin Papa'nın gözüne diken olduğunu söylemek fuzulidir

Alfa Romeo simgesi ise olsa olsa bu yuzden ic hesaplasmalar yuzunden ortaya cikmistir. Bu sembol Italyanin en eski ve koklu bir ailesi tarafindan yaratilmistir, bu aile silah uretiminde buyuk soz sahibi idi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu haber doğrudur, efendim. Sağlam kaynaklara dayanır. ArabianBusiness.Com, Reuters ve daha hatırlayamadığım bir kaç yerde rastladım. Hatta çok da eski bir haber. Aralığın (2007) evvellerinde otomobili yapacak şirketin başkanı açıklama yapmıştı, Türkiyenin de bu projeye sıcak baktığının altını çizmişti. 2010-2011 gibi hazır olur, diyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elin gavuru 2011 de Mars'a adam gonderecek, muslumalar daha bi otomobil yapacaklar da bununla gurur duyacaklar.

Olme essegim olme, beni daglarda birakma be!...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...