Jump to content

Panteistler, Deistler, Agnotistler v.b


Recommended Posts

Tamam inanma. Teori tabi. Şunu unutma birçok Avrupa ülkesinde ve Amerika'da Akıllı Tasarım'ın evrime alternatif bir teori olarak okutulması çalışmaları hızla yol alıyor. İnşallah Türkiye'de bu evrim saçmalığından kendini bir an önce kurtarır. Bakın haberi okumuşsunuzdur daha önce. Gene vermekte fayda var.

Dört yıl kadar önce ABD'de "Akıllı Tasarım Teorisi" çevresinde başlayan tartışmalar, İngiltere'ye de sıçramıştı. İngiltere'de, "Akıllı Tasarım"ın okullarda tartışılmasına izin verildi.

"Akıllı Tasarım Teorisi" (Intelligent Design Theory), canlıların yaradılışının; Darwinizm'in varsayımının aksine, rastlantısal olmadığını gösteren bilimsel kanıtlara dayandırılıyor.

15 ağustos 2005 tarihli "Time" dergisinin kapak konusunu oluşturan teori, o tarihten başlayarak iki yıl süreyle ABD'de hararetli tartışmalara yol açtı. Özellikle dünyaca saygın ve Nobelli bilimcilerin de aralarında olduğu çok sayıda akademisyenin, "Akıllı Tasarım"ı destekleyen olguları bilim çevrelerine sunmalarının ardından, ABD'deki bazı eyaletler, teorinin ders kitaplarında yer almasında sakınca olmadığını düşünmeye başladı.

TEORİNİN YOK SAYILMASI: BİLİMSEL YAKLAŞIMA AYKIRI

ABD'den sonra İngiltere'de de tartışılmaya başlanan teorinin, yok sayılmasının, bilimsel yaklaşıma aykırı olacağı noktasına gelen bilim çevrelerinin kararıyla; Akıllı Tasarım Teorisi'nin İngiltere'de, ilk ve ortaöğretim müfredatlarında yer alması kararlaştırıldı.

Karara ilişkin bir haberin yer aldığı "Daily Telegraph" gazetesinde; girişimin, gençleri hayatın kökeni ni düşünmeye teşvik etmek amacına yönelik olduğu ifade edildi. "Akıllı Tasarım Teorisi"nin sadece Fen Bilimleri'nde değil Din derslerinde de tartışılacağını bildiren haberde, 11-14 yaş aralığındaki öğrencilere, bu teorinin ne yolla aktarılacağına ilişkin eğitim materyalleri ve içerik bilgilerinin de okullara yollanmaya başladığı ifade edildi.

Habere göre, İngiltere'de, "Akıllı Tasarım Teorisi" ile "Darwin'in Evrim Teorisi", canlıların kökenini açıklayan iki farklı yaklaşım olarak birarada ele alınıp incelenecek.

Güncelleme:15/03/2009

taraf, 11/03/2009

doğrudur. ingiltere'de akıllı tasarımı dincileri rezil etmek için çok güzel anlatırlar. yazık size. ingiltere hakkında hiçbir fikriniz yok. onlar akıllı tasarımı sırf "bilimi böyle manipüle ederler, dikkat edin" diye öğretirler.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...