Jump to content

KEMALİZM Nedir?

Recommended Posts

Atatürk’ün kurduğu bu düzeni değiştirmek istiyorlar ve içten içe hainlik besliyorlar, bu yüzden onlara böyle dedim bazı kişiler hemen saldırıya geçti.

Adminlere saldırmak için fırsat kolluyorlar. Benim bir kelimelik yazım onların isyan edip delirmesine yetip da artıyor bile. Onlar Atatürk’e iftira attıkları zaman biz yazımızla tepkimizi veriyoruz onlara, biz fırsatçılık yapmıyoruz onların yaptığı gibi size saldırmıyoruz.

Kendileri istedikleri gibi yazıyorlar ama biz Atatürkçüler yazınca saldırıya geçiyorlar. Benim yazdığım yazı da bana cevap versinler, başkalarına saldırmanın anlamı yok.

Elvis, Atatürk'e saldırmak, saldırmamak, düşman olmak, olmamak değil mesele.. Sorun, görüşlerimizi küfür ve hakarete başvurmadan ifade etmek. Forumun kuralları belli. Görüşlerimiz hr neyse, bu kurallar içinde dile getireceğiz. Bunun dışına çıkıldığı zaman, görüyorsun, çeşitli sıkınılar yaşanıyor. Asıl konular atlanıyor, konu küfür ettin etmedin, bana adil davranmadın noktasına geliyor.

sevgili deicide,

ufak bir ek yapmak isterim, yanlış anlaşılmaktan da imtina ederim.

buradan elvisi desteklediğim anlaşılmasın, küfüre sonuna kadar karşıyım. fakat "atatürk düşmanı itler" ifadesi veya benzer şekilde "türkiye düşmanı itler" ifadesi çok anormal ifadeler değil direkt olarak şahsa söylenmediği sürece. mesela "atatürk düşmanı it teotihuacan" denirse sıkıntı yaratabilir ama genel ifade, kişi atatürk veya türkiye düşmanı değilse sıkıntı yaratmaz. sorun şu ki burada bu ifadeye cevap veren arkadaşların atatürk düşmanı olduğunu düşünmüyorum, onlar da üzerlerine alınmasınlar. eğer atatürk düşmanı iseler, bu ülkenin kurucusunun veya bu ülkenin düşmanı iseler, belki de "it" ifadesinde pek bir sakınca yoktur, yanılıyor muyum?

saygılarımla

Sevgili Teotihuacan,

Doğrudur, küfür ve hakaretin unsurlarından biri, kime yönlendirildiğinin belli olmasıdır. Eğer böyle bir tartışma ortamı dışında bu ibareler kullanılsaydı belki de müdahaleye bile gerek kalmayacaktı. Ama müdahale, değişik yelpazeye sahip katılımcıların değişik mesajları ardından bu sözlerin edilmesinden sonra, belki de bu sözün muhatabı olarak kastedilmeyen birilerinin üzerine alınması ardından gerekli hale geldi. Öte yandan, "Atatürk düşmanları" ile de ne kastedildiği açık değil. Atatürk düşmanı olduğunu kabul edip açıktan saldıranlar mı (ki bu başlık altında bir kişi) yoksa, şu veya bu şekilde Atatürk'e eleştirel tavır içinde olanlar mı? Bu kadar tartışma ve gerginliğin ardından böyle bir söz edildiğinde, sözün kapsamının geniş olarak algılanması da doğal oluyor haliyle.

Kimin küfürü hakedip haketmediği ayrı konu. Normalde küfür hayatın bir parçası ve yeri geldiğinde de kendini ifade etmenin bir yolu. Bana kalacak olursa, küfürü ifade özgürlüğü içinde değerlendirirdim.. Ama ne yazık ki aynı zamanda küfürün özellikle bizim kültürümüzde yutan eleman etkisi yaratma özelliği var. Yani küfür bir kez başlayınca, başka her şey unutuluyor ve konu küfür oluyor. Dolayısıyla, tartışma ortamı kayboluyor. Küfüre izin vermememizin nedeni bu. Bu ortamı korumak ve sürdürmek zorundayız.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 232
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bozkurt bildiğim kadarıyla 1969'da ülkücü gençliğin sembolü haline geldi, bununla Atatürk arasında nasıl bir bağ kurulabilir?

Atatürk milliyetçiydi, ırkçı, faşist vs. değildi. ikisini karıştırmayın.. Zaten Türklük kavramı bir 'ırk'ı değil, 'ulus'u karşılar. TC vatandaşı olan herkes Türktür yani; Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle..

Anlaşılan ülkücü zihniyet birilerinin beynini yıkamış, Atatürk de bizdendi diye :) Ama Atatürk, bugün var olan siyasi partilerin hiç birinin görüşünü savunmuyordu; daha doğrusu bu partilerin hiç biri onun görüşünü yansıtamıyor, ne yazık ki..

Hep dinciler saldırırdı Ata'ma, şaşırdım doğrusu :)

Bana kalırsa, bir insana tapacaksam eğer, bu insan Hz. Muhammed değil Atatürk olur :) ATAist olabilirim =)

tarihinde nephthys tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Kelizim; Türkiye yi tek bir zihniyet kalıbına sokmaktır.. BKNZ : Kapatma davası...

Ama bu Kelizler bu sefer anca kendi sonlarını hazırladırlar.. Kapata kapata kendilerini kapatacaklar...

Asıl sen Muhoizme bak. Nasıl iyi yakıştı mı? Örümcek kafalılar.

Sitelerde Paylaş
Kemalizm gelişen Türkiye'nin önünde bir engeldir.

Kemalizm sayesinde Türkiye ne batılılaşabiliyor ne de doğululaşabiliyor..

Tebrikler mazot..

Bunu başka bi ağızdan da duydum ya; Artık ölsem de gam yemem.. Bu Kemalizmin son çırpınışları..

Sitelerde Paylaş
Kemalizm yobazlığın bir başka katı versiyonudur..Bundan şüphem yok..Anti fikri susturan kapatan her fikir gibi..

Yazmayayım senin gibilere diyorum ama. Ülkeler farklı siyasi düşüncelerle yönetilemezler. Ne demek karşıt fikri susturan fikir, karşıt fikir tabikide susturulucak. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz. Çok istiyorsan şeriatı git irana.

tarihinde Elvis tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Kemalizm'in iktidarı yok Türkiye'de.

1950'den itibaren iktidar Kemalistlerin elinden çıkmaya başlamış, 60'da bir geri dönüş yaşandıysa da kısa sürmüştür.

Devletçilik, halkçılık, devrimcilik ortadan kalkmıştır.

Laiklik ise, İslamiyetin güçlü olduğu ülkelerde (Kemalizm'in değil) demokrasinin gereğidir.

Çünkü İslam iktidara alternatiftir. Kendi şeri hükümlerini uygulamak ister.

Demokrasiye karşıdır. Teokratik kanun ve kuralları kapsar.

Laiklik olmazsa demokrasi de olmaz. Yerini teokrasi alır.

Kemalizm'e yapılan saldırı aslında demokrasiye yapılan saldırıdır.

Kemalizm'in geçmişteki iktidarında baskı vardır. Bu sosyalist ülkelerdeki sermaye partilerine engel olunmasına benzer. Kemalist iktidar da mürtecilere karşı baskı oluşturur.

Ayrıca dıştan gelen, bağımlı siyasi hareketlere de baskıcı olmuştur.

Bugün Türkiye'de işbirlikçi sermayenin ekonomik iktidarıyla ortak, bir İslam ülkesi olma yolunda ilerleyen gerici iktidar hakimdir.

Devlet içinde gerici iktidara karşı sadece ordu içindeki Kemalist kanat, demokrat kanat, ve yargı organları kalmıştır.

Gerici iktidarın demokrasiyi tehdit eden girişimlerine karşı yargının kapatma başvurusu darbenin önündeki yegane engeldir.

Bu davanın sonucu kapatma olmayabilir ama tehditleri frenleyici olacağı kesindir.

Sitelerde Paylaş
Kemalizm'in iktidarı yok Türkiye'de.

1950'den itibaren iktidar Kemalistlerin elinden çıkmaya başlamış, 60'da bir geri dönüş yaşandıysa da kısa sürmüştür.

Yok öyle bişey,

Ülkeyi hep asker ve sivil brorasi yönetti yani gerçek Kemalistler.

Şu anda Dünya konjöktörü gereği bir dönüşüm yaşanıyor ve dönüşüme direnme...

Bakalım ne olacak? Don Kişot'vari Şövalyeler bitecek mi? Yel değirmeni avcıları bitecek mi?

Sitelerde Paylaş
Kalitesiz azınlığın, çoğunluğa hükmetme çabasından başka bişey değildir...

Bir zamanlar kalitesiz bir insan yaşardı, adı arap muhammeddi, bu kişide her türlü pislik vardı. Muhammed bir din uydurdu ve şimdi peşinde milyonlarca insan var. Bu kadar kalitesiz birisi nasıl da hükmediyor. Ve sen böyle birisinin peşinde giden acizlerden birisin. Sen diyorsun ya dinimize laf etmeyin diye, şimdi dine olan öfkemde binlerce kat artıyor ve islamın adı bile beynime kan vurmasına yetiyor. :angry:

Sitelerde Paylaş
Bir zamanlar kalitesiz bir insan yaşardı, adı arap muhammeddi, bu kişide her türlü pislik vardı. Muhammed bir din uydurdu ve şimdi peşinde milyonlarca insan var. Bu kadar kalitesiz birisi nasıl da hükmediyor. Ve sen böyle birisinin peşinde giden acizlerden birisin. Sen diyorsun ya dinimize laf etmeyin diye, şimdi dine olan öfkemde binlerce kat artıyor ve islamın adı bile beynime kan vurmasına yetiyor. :angry:

Kızgın adam bizi kesecek zira inancı sarsılmış.

Çok ezik yaşıyormuş.. :lol:

Sitelerde Paylaş

Elvis, İran'a sen ve sen gibi antidemokratlar gitsin..Ya da salanat kurun oraya yerleşin...

Kemalizm Atatürk'ü sömüren yobazlığın adıdır...Rezil oldunuz darbe çığlıkları ve anti demokrat tavrınızla daha ne...

Başbakan astıran milleti hapislere tıkayan siz ve sizin gibiler.

tarihinde herakles tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Gerilime davet çıkarıyorsun..

Daha doğrusu kendi ipini çekiyorsun..

Haklı olabilirsin...

Forumda bir gerilm olsun diye yazmadım.. Niyetim o olsa daha önceden müdahil olurdum... Türkiyenin bu kritik döneminde ülkeyi böylesine bir çıkmaza sokan anti demokratik zihniyetin temsilcisi olan Kemalist zihniyete olan tepkimi göstermek için yazmıştım..

Bu kadar büyük haksızlıklar beni geriyor... Birilerinin ufacık çıkarları uğruna koca bir ülkeyi böylesine zora sokmaları ve maddi, manevi geriletmeleri beni iğrendiriyor... Ama inşallah neticesi iyi olacak...

Sitelerde Paylaş

Gercekte olan tehlikelerden, menderes ve Özal seven cahiller habersizdir. AKP de, tipki Menderesin kurdugu vatan cephesine benzer olusumlar icindedir. Kendine oy vermeyen ilceleri, mahalle yapmistir. Artik oy verenlerle vermeyenlerin ayrildigi bir döneme girildigine göre, ya hukuksal yada darbesel ama bir sekilde bu vatan hainlerinin sonu gelecektir. Tabii bu bir son degil, yeni bir hain partinin kurulmasi ve yeniden güclenmesiyle, yeni bir döneme girecektir. Bunun sonunu getirmek, ülkenin egitimiyle ilgilidir.

Cünkü burada yazan cahil dinciler gibi, maalesef bu ülkede sirf dini inanci yüzünden, hainlere destek veren bir cogunluk vardir. Bunlari egitmek sarttir.

Sitelerde Paylaş

yaww ben kürt bırıyım ben kemalızme karsı degılım cunku kemalızm su anda yanlıs kullanılıyor neyse bu uzun hıkaye

sunu sormak ıstıyorum kemalızme koru korune karıs cıkanlar akpnın yaptıgı mı yoksa kemalızımmı sız bunun cevabını verın sızın ne oldugunuzu gorelım

ama laf kalabalıgı yapmayın

Sitelerde Paylaş
Şeriatla ne alakası var; Kemalizm diktatörlüktür.... Kalitesiz azınlığın, çoğunluğa hükmetme çabasından başka bişey değildir...

senin o kalitesiz azınlık dediğin bu ülkeyi kuranlardır. biraz kafan çalışsaydı kaliteli olanın az, kalitesizlerin çok olduğunu zaten bilirdin.

türkiyede senin gibi yobazlarlar o kadar yobaz ki kaliteli azınlık sizi kurtaramıyor, bir yerlere taşıyamıyor, geliştiremiyor. siz ve sizin gibileri şimdi eğitime alsak, bu yobazlığınızın genlerinizden atılabilmesi için en az 3-4 nesil geçmesi gerek...

Sitelerde Paylaş
yaww ben kürt bırıyım ben kemalızme karsı degılım cunku kemalızm su anda yanlıs kullanılıyor neyse bu uzun hıkaye

sunu sormak ıstıyorum kemalızme koru korune karıs cıkanlar akpnın yaptıgı mı yoksa kemalızımmı sız bunun cevabını verın sızın ne oldugunuzu gorelım

ama laf kalabalıgı yapmayın

Bu ülkenin ne Kemalizm ne Türklük ne de Kürtlük diye bir sorunu vardır. Asıl sorun emperyalistlerin sömürülerini devam ettirmek için böl, parçala ve yönet taktiğidir. İşte malesef bizler de yıllardır bu oyuna gelmekteyiz. Bu başlıkta yaşananlar da bu oyunun kanıtı değil mi?

Açıkça söylüyorum. Benim Türk veya Kürt olmam çok da önemli değildir. Benim için önemli olan hangi ırktan olursak olalım aynı bayrak ve aynı vatan üzerinde bir insan olarak yaşamamızdır. Din ve milliyetçilik emperyalistlerin geri kalmış ülkelerdeki sömürü araçlarıdır. Bakın geri kalmış ülkelere Türkiye de dahil bunu net görürsünüz. Biz burada birbirimizi yerken ülke karış karış emperyalistlere satılmaktadır. Asıl görmemiz gereken gerçek bu olmalıdır.

Bu ülkenin asıl sorunu bağımsızlık ve demokrasidir. Bu ülkenin asıl sorunu geri kalmışlığıdır. Bu ülkenin asıl sorunu insanlarının cehaletidir. Bu ülkenin asıl sorunu insanlarının işi ve aşıdır. Bu sorunları çözemeden bu ülkede hiçbir sorunu çözemeyiz.

Atatürkçülük bu ülkenin kuruluş felsefesidir. Bu ülke bu temel üzerinde kurulmuştur. Bu temel de tam bağımsızlık ve ulus devlete dayanmaktadır. Bunlar üzerinde yoğunlaşmamız gerekirken ve bunlara sıkı sıkı sarılmamız gerekirken kalkıp da Kemalizmi bu ülkenin gelişmesi önünde engel görme körlüğüne düşmekteyiz. İşte bu körlüğü yaşayanlar da emperyalistlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey yapmamaktadırlar. Asıl düşmanımız Kemalizm değildir. Asıl düşmanımız ekmeğimize, aşımıza göz koyanlardır. Ne din ne de milliyetçilik karın doyurmaktadır. Kimsenin ne bu ülkedeki insanların dinini ne de Türklüğünü veya Kürtlüğünü elinden almaya gücü yetmeyecektir. İnsanlarımızın artık bu gerçeği görmesinde yarar vardır.

Onun için de değerlerimize da sahip çıkarak herşeyden önce bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi ekseninde birleşmemiz gerekiyor. Ülke olarak millet olarak tek kurtuluşumuz da budur.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...