Jump to content

Okan Bayülgen'den bazı arkadaşlara cevap...

Recommended Posts

Atatürk'ün inancı ile ilgili saçma sapan yorum yapanlara okan bayülgen en iyi cevabı vermiş kendisini alkışlıyorum

Bu salaklar neyi tartışıyor?

Okan Bayülgen, Atatürk'e yöneltilen 'dinsiz' şeklindeki ithamlara ağır tepki verdi.

Okan Bayülgen'in NTV'deki 'Senin Hikayen' programının konuğu TEMA Vakfı'nın kurucusu Hayrettin Karaca idi.Hayrettin Karaca, 1999 yılında, arabasına konulan bir bombayla hain bir şekilde öldürülen Öğretim üyesi, Siyasetçi, Yazar Ahmet Taner Kışlalı'nın bir kitabında yazan bir nota işaret etti.

Okan Bayülgen, o notu yayında okudu: "Kemalizm'in dine bakışı, Atatürk'ün şu sözlerinde özetlenmiştir. Din gerekli bir kurumdur. Dinsiz ulusların devamına olanak yoktur. Kemalizm'in laiklik anlayışının özü ise, dinin siyasete alet edilmesine engel olunmasıdır." Bayülgen, bu cümlelerden sonra, "Peki bu salaklar niye tartışıyorlar hala bunu? Atatürk'e nasıl dinsiz denir zaten! Peki bu salaklar neyi tartışıyor Atatürk'le ilgili? Gerizekalı olmak lazım. Bunu yani nasıl şimdi... Yani 'Dinsiz ulusların devamına olanak yoktur' diyen bir adamın nesini tartışıyorlar bu salaklar yahu? Çok çok acayip" diye konuştu

Sitelerde Paylaş
  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mustafa Kemal din kurumunun toptan kaldırılmasına siyasi ve sosyolojik sebeplerle o an için karşı çıkmış olabilir... Bu cümle de bu görüşün ifadesi olup, şahsi dinsel inancını yansıtmıyor olabilir... Hem Mustafa Kemal'in bir ateist olması veya olmaması niye bu kadar önemli anlamıyorum... Zaten yaptıkları, kafasının hurafelerle dolu olmadığını açıkça göstermiyor mu?.. Kendisi akıllı ve çok okuyan da bir insan... Bu durumda da dinsiz olabilmesi çok doğal ve bu da kimseyi ilgilendirmez...

Ateist olmak bir hakaret mi ki, Bayülgen bu kadar şiddetle karşı çıkıyor?.. Bence aksine bir gurur vesilesi olmalı bu toplumun sosyal cenderelerinden geçerken, hala bu modern sosyolojik görüşlere ve gerçekçi bir hayat düşüncesine sahip olabilmesi...

Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün ateist olması bir hakaret değil herkesin inancı kendini bağlar , ama çoğunluğu müslüman olan hemde cahil müslüman olan bu toplumda Atatürk dinsizdir anlayışı kabul görürse bu durum Atatürk düşmanları yetiştirmek anlamına gelir ne gerek var buna, bugün bu halkın %70 inden fazlası Atatürkü benimsemiş, şu fanatik ateistlerler ile fanatik islamcıların ortak noktası bu her iki tarafta Atatürk dinsizdir diye tuturmuş birileri Atatürk'ü bak oda bizdendir diye kullanıyor, diğerleri bak Atatürk dinsiz yıkmak lazım bu rejimi diye propaganda yapıyor yazık trihin en büyük şahsiyetine yapılanlar yazık Atatürk'ü kendi çıkarlarımıza alet etmeyelim rahat bırakalım ....

Sitelerde Paylaş
"Kemalizm'in dine bakışı, Atatürk'ün şu sözlerinde özetlenmiştir. Din gerekli bir kurumdur. Dinsiz ulusların devamına olanak yoktur.

atatürkün dinsiz mi yoksa dinlere inanan bir mi olup olmadığını bilmiyorum. zaten bu ayrıntı benide ilgielndirmiyor

ama şu sözlerine bakarak onun dindar ve dinlere inançlı biri olduğunu savunmak olsa olsa okuduğunu kıçından anlamaya çalışmak olur...

adam demişki; DİN GEREKLİ BİR KURUMDUR. şimdi bu ne demek?? bana göre diyorki; din halk kitlelerini bir arada tutmak ve onları yönetebilmek için gerekli bir araçtır.. din olmadan ulus devlet diye bir şey kuramayız. din bu halkı yönetebilmemiz için gereklidir..

peki bu sözün tersten aynı şeyi anlatan benzer söz hangisidir... DİN HALKLARIN AFYONUDUR.

eğer yukardaki cümleleri haketen atatürk söylemişse, ben şunu anlıyorum. atatürk gerçekte dinlere ilahi bir anlam yüklemeyen biri, dinleri insan geleneğinin bir parçası olarak görüyor ve halkı yönetip. ulus devleti kurabilmek için dini olmazsa olmazlardan görüyor..

bundan başka ne söylense, enseye traş olur..

Sitelerde Paylaş

dinsizdir deyip Atatürk düşmanlarını ekmeğine yağ çalmanın bir anlamı varmı , Atatürk belki islam dinine mesafeli bir kişiydi ama Allaha inandığına ben %100 inanıyorum, hatta bu konuda biraz abartılı bir inanca sahipti kendisini Allah tarafından özel yaratılmış olduğunu düşünen batıl bir inancı vardı özellikle çanakkale savaşı sırasındaki davranışlarını tarihciler örnek gösterir , armstrong'un bozkurta adlı kitabında okumuştum bilirsinizki bu kitabı bizzat Atatürk'ün kendisi yemekli bir toplantıda okutmuş ve yasağı kaldırmıştı ..

Sitelerde Paylaş

"Din gerekli bir kurumdur" bunu sadece inançlılar mı söyler ?

Ben söylersem inançlı mı olurum?

Eğer ben bir diktatör olsaydım ve yönetimi elimde sapasağlam tutmak isteseydim

Din en büyük maşam olurdu.

Ama bu sözlerim Atatürk'e değil yanlış anlamayın.

Sadece din gereklidir diyen herkesin, inançlı olmadığına örnek verdim.

Atatürk basbaya dinsizdi, biraz daha yaşasaydı T.C de dinsiz olacaktı, buna eminim.

Ama malesef ömrü yetmedi.

Sitelerde Paylaş

Bence halkın Mustafa Kemali müslüman bilmesi çok daha iyi.

Olay ya muhammet ya Mustafa Kemal'e dönerse hiç hoş olmaz. Muhammedin tehtitlerinden sokaktaki adamın kendi kurtarabilmesi, ülkedeki bu eğitim seviyesiyle hiç mümkün görünmüyor.

Youtube'da benzer videolara yapılmış yorumlara baktım, Mustafa Kemal'e ana avrat düz gidilmiş.

Bir Atatürk konuşmasının üzerine, alevli font üzerine onları çok fena bir son beklemektedir tarzı tehtit vari bir ayet halkın kanına işlemiş olan virüsün biranda aktif hale geçmesi için yeterli oluyor.

Sitelerde Paylaş

Gerçeklerin üzerini örtmeye gerek yok! Atatürk dinsizdir. Atatürk, yaşadığı dönemin sosyal şartlarına göre en doğrusunu yapmıştır. Okullarda okutulması için yazmış olduğu Medeni Bilgiler kitabında islam dini hakkındaki görüşlerini zaten belirtmiştir.

Medeni Bilgiler sayfa: 364,365,366,367,368,369,370,402,403 - Kemal Atatürk

Türkler Arapların dinini kabul etmeden önce de büyük bir ulus idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların ve diğerlerinin Türklerle birleşip bir ulus oluşturmalarına hiçbir etki etmedi. Aksine, Türk ulusunun ulusal bağlarını gevşetti; ulusal hislerini, ulusal heyecanını uyuşturdu. Bu çok doğaldı. Çünkü, Muhammedin kurduğu dinin amacı, bütün ulusların üzerinde, kapsamlı bir Arap ulusu politikasını kurmaktı.

Bu Arap fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammedin dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin, her yerde yükseltilmesine adamaya mecburdurlar. Bununla beraber, Allaha kendi ulusal dillerinde değil, Allahın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve yakarışta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allaha ne dediğini bilmeyecekti. Bu durum karşısında Türk ulusu birçok asırlar, ne yaptığını bilmeksizin, adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuranı ezberlemekten beyni sulanmış, hafızlara döndüler.

Başlarına geçebilmiş olan hırslı liderler, Türk ulusunca karışık, cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile dehşet veren bir bilinmez halinde kalan dini, hırs ve politikalarına alet ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupada Allah kelimesinin kutsal parolası altında Hıristiyanların ulusallıklarına ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar ne de onlarla birleşerek bir kuvvetli ulus yaptılar. Mısırda, belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi, hilafet işareti ve ayrıcalığı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. Bazen doğuya, güneye, bazen batı veya her tarafa birden saldıra saldıra, Türk ulusunu Allah için, Peygamber için topraklarını, çıkarlarını, benliğini unutturacak Allahla mutevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular.

Ulusal duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet vermeyen, sefaletler, zorunluluklar, felaketler hissedilmeye başlayınca, asıl gerçek mutluluğa öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaat eden dini esas ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm dileyerek ahiret hayatına kavuşmayı telkin eden dini hissi; dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal, Türk ulusunun vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk ulusunun vicdanı, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve açıklığıyla, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün ulusal hissi, artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk, cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk ulusunda bıraktığı hatıra…

Sitelerde Paylaş

eee, ne olmuş?

otorite midir kendisi?

atatürkün neye inandığını her programında manken tayfasıyla dalga geçip, onları aşaladığı halde

gene de bu boyunun iki katı mankenl tayfasıyla gezip tozmaktan utanmayan bu kişiliksiz adamdan mı öğreneceğiz?

Sitelerde Paylaş

Okan bayülgen in mantığına göre din gereklidir deyip aynı zamanda dinsiz olunamaz.Gerçekten zeki gözüken ve böyle tanınan birinden bu kadar saçma bi mantık görmek çok şaşırtıcı.Herhalde böle ciddi meseleler ilgi alanına girmiyor,programlarında şebeklik yapmak daha keyifli olsa gerek.

Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün yazdığı mektuplar var , annesine arkadaşlarına burada haydi Allahısmarladık gibi ,Allahın izniyle bunlarıda atlatacağız türünden cümleler var, herzanman söylerim evet islam dinine karşı mesafeli biriydi, olabilir çünki islam baştan aşağıya cehalete boğulmuştu, ama inançsız biri değildi , demin önrek verdim özellikle çanakkale savaşlarındaki davranışları aşırı derecede inançlı biri olduğunu gösteriyor kendince korunduğuna inanan bir psikoloji içindeymiş ,bu iddiaları yazan kişiyide yalanlamamış bizzat az bile yazmış diyerek eleştirmiş

tarihinde influenza tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

'atatürk bir dine inanıyor olabilir.'

hadi bunu kabul ettik diyelim.

ama inandığı din islam olamaz.

olabilir diyenler kendi müslümanlıklarını bir gözden geçirsinler.

artık yazmaktan gına geldi aynı şeyleri.

adam allahın kuranda koyduğu hükümleri beğenmeyip, ilkel bulup şeriatı kaldırıyor

bununla yetinmiyor yerine kafir batının beşeri kanunlarını koyuyor.

siz de hala atatürkün müslümanlığını tartışıyorsunuz.

pesss ya, siz müslümanlığınızı bir sorgulayın da gelin,

gidin tövbe edin gelin hatta.

Sitelerde Paylaş
Atatürk'ün yazdığı mektuplar var , annesine arkadaşlarına burada haydi Allahısmarladık gibi ,Allahın izniyle bunlarıda atlatacağız türünden cümleler var, herzanman söylerim evet islam dinine karşı mesafeli biriydi, olabilir çünki islam baştan aşağıya cehalete boğulmuştu, ama inançsız biri değildi , demin önrek verdim özellikle çanakkale savaşlarındaki davranışları aşırı derecede inançlı biri olduğunu gösteriyor kendince korunduğuna inanan bir psikoloji içindeymiş ,bu iddiaları yazan kişiyide yalanlamamış bizzat az bile yazmış diyerek eleştirmiş

bu nasıl bir mantık ya?

sen tayyibin müslümanlığından da şüphe duymazsın şimdi?

müslüman gibi davranıp konuşuyor ya.

pess ya,

seninle bu konularda yazıştığımızı iyi hatırlıyorum.

hala mı daha aynı sevdadasın?

tamam ya, artatürk müslüman olsun. :)

Sitelerde Paylaş

Burada asıl suçlu Okan Bayülgen değil aslında.. Hayatında, Atatürk ile ilgili hiçbir şey okumamış bir insan asıl suçlu olamaz.. O sadece bilgisizliğinin kurbanı olmuş..

Asıl suçlu Atatürk'ün hem dindar olduğunu belirten yazılarını, hem de dinsiz olduğunun altını çizen yazılarını okumuş insanlardır..

Bir insan ya teist olur ve İslam dinine inanır, ya da ateist olur ve İslam dinine inanmaz.. İkisinin ortası yoktur.. Ya inançlıdır, ya da inançsız..

Eğer bir insanda her ikisini de aynı anda görüyorsanız, bu insanın her hangi birinden mutlaka çıkarı vardır.. Veya gençlik döneminde dindar, ilerleyen zamanlarda inançsız olmuş demektir.. Farklı bir şey olması, yine imkansızdır.

Atatürk'ün zamanını göz önünde bulundurursak, dinsiz insanlar bir elin parmaklarını geçmez sanırım.. Yani, yaranacağı her hangi bir insan topluluğu bulunmamaktadır.. Dindar gibi görünmesinin ise, nasıl yarar sağlayacağını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz..

Ben de zamanında bunu çok yaptım.. Çünkü ilk defa girilen bir ortamda, pat diye düşünceni söylemek çok tehlikelidir.. Bir anda seninle olan ilişkileri kesilebilir.. Ki o zamanlar da Atatürk karşıtı propaganda yapan ne kadar insan olduğu da bilinen bir gerçek..

Tüm bunları iyi bir şekilde bilipte, durumlar arasında mukayese yapamayan bir insan aklından ciddi ciddi şüphe ederim.. Benim gözümde bu insanın, gerizekalıdan farkı yoktur.. Durum bu kadar ortadayken Atatürk dindardı demek, öküzün önde gideni olmaktır.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...