Jump to content

Ateist vecize ya da zırvaları


Recommended Posts

Bu başlıkta tarih boyunca kayıt edilmis ateizm vecizelerini paylaşalım:

"Hala ibadethanelerin tepesindeki paratönerin özgüven eksikliğine isaret ettigini söylemekteyim."

"I still say a church steeple with a lightening rod on top shows a lack of confidence."

-Doug McLeod

"Din olsa da olmasa da, iyi insanlar iyi işler, kötüler kötü işler yapacaktır. Ancak iyi insanların kötü işler yapması için din gerekir."

"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."

-Steven Weinberg

"İnsan dindar hayvandir, yegane dindar hayvandır. Gerçek dine sahip olan, farklı dinlerden ayıran yegane hayvandır. Hem yanındakini seven hem de dini yanlış olduğunda onun boğazını kesen yegane hayvandır. Yanındakinin cenneti bulup mutluluğa kavuşması için en dürüst niyetiyle çabalarken dünyayı devasa bir mezarlığa çevirmiş olandır."

"Man is the religious animal. He is the only religious animal. He is the only animal that has the True Religion - several of them. He is the only animal that loves his neighbor as himself and cuts his throat, if his theology isn't straight. He has made a graveyard of the globe in trying his honest best to smooth his brother's path to happiness and heaven."

-Mark Twain

"Dindar kişinin bir skeptikten daha mutlu olması, ayık kişinin bir sarhoştan daha mutsuz olması durumuna daha fazla benzeyemezdi."

"The fact that a believer is happier than a skeptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one."

-George Bernard Shaw

Link to post
Sitelerde Paylaş
İmzana cevap : Allah istese seni direk cennetlik yapabilirdi , herkesi yapabilirdi ancak burayı bir imtihan yeri olarak kıldı.Buradaki imtahanı geçmek için sana akıl ve irade verdi...

Niye.. Yaratan kendisi, iradeyi yaratan kendisi, iradenin niteliklerini ayarlayan kendisi, imtihan yerini ayarlayan kendisi, imtihan şartlarını belirleyen kendisi; eeee bu kendi çalıp kendi oynayan komik ve zalim bir tanrı profili değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah insanın neye nasıl inancağını başından beri biliyordu kitaplar göndererek ezelden beri olan düşüncelerimizi değiştirmek istercesine bizi imtihana soktu ancak hiçbirimizin düşüncesi değişmicekti çünkü o zaman allahın ezelden beri bildiği bilgiler yanlış olucaktı ve imtihanın sonunda inanmayana dicek

-Kitabımı gönderdim okuyup anlasaydın şimdi yallah cehenneme ( Bahanedir bu kitap , imtihan , peygamber falan filan )

İnanana ise

-Geç sevgili kulum 72 huri arasına bütün zevkleri tat.

tarihinde bLeedrobe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
İmzana cevap : Allah istese seni direk cennetlik yapabilirdi , herkesi yapabilirdi ancak burayı bir imtihan yeri olarak kıldı.Buradaki imtahanı geçmek için sana akıl ve irade verdi...

de ki insanlar dünyada onlara çektirdiklerimizin karşılığını öbür dünyada ödül olarak alacaklarına inanmasalardı ve böyle avunamasalardı onları sömüremezdik.şüphesiz bunda gören bir toplum için ibretler vardır. :P

"İnsan kolay inanan bir canlıdır. Bir şeylere inanmak zorundadır. İnanmak için iyi bir sebep bulamadığında, elindeki kötü sebeplerle yetinir."

Bertrand Russell

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...