Jump to content

Tayyip'in Ahlak Anlayışı


Recommended Posts

Yazdıklarınızın çoğuna katlıyorum. Ne var ki Tayyibin açıklamaları birtek bu doğrularla sınırlı değildi. Kızını kendi haline bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya varır diyor. Buna ilişkin görüşleriniz nelerdir acaba?

Ve şöyle demişsiniz:

">>>Ama genç kızlar hep böyledir. Güzel arabalara, saray gibi evlere kısacası güce taparlar, zenginliğe vurulurlar. Bu kadının doğasında olan bir içgüdüdür.

Ben böyle bir içgüdü bilmiyorum. Hiç duymadım. "

Nasıl duymadınız yapmayın lütfen. Siz bana halktan biriyle evlenen ya da flört eden bir tane zengin kadın göstterebilir misiniz?İnanın ben daha hiç rastlamadım. Sadece kadın değil erkek de içgüdülerinin esiridir. Güzel bir kadının erkeklere yaptıramayacağı şey yok gibidir örneğin. Ben konuyu erkek-kadın dar açısıyla ele almıyorum, çünkü insanın genel olarak içgüdülerinin kontrlünde olduğu gerçeğinden yola çıkıyorum.

RTE'nin dediklerine gelince daha önce de belirttiğim gibi kirli siyaset yapıyor ve aslında olay medyaya taşındığı için bu kadar ayyuka çıktı ve başbakan bile demeç vermek durumunda kaldı. Yoksa kimin umurundaydı? Münevver gibi katledilen birçok insan var. Basın işine geleni yazar, gelmeyenden bahsetmez bile. Münevveri bırakın en ufak bir haksızlıkta bile adalet bulmanız olanaklı değildir. Polisin gözü önünde bir başkasını darp etmenin mümkün olduğu böyle bir ülkede hangi adaletten bahsedebiliriz ki?

Yukarıdaki yazdıklarımdan sonra "kızını bırakırsan ya davulcuya, ya zurnacıya" sözünü aptalca, ilkelce, cahilce bulduğumu söylememe gerek yok sanırım.

Burada feodal, gerici ve tamamen dinci bir tavır sözkonusu. Benim bakış açım ise çok daha farklı.

Kızların evlenmek için ille de zengin koca bulmalarını, kadının, kendisinden çocuk sahibi olunabilecek erkekte aradığı niteliklerin günümüzdeki yansıması olarak düşünmüşsünüz sanırım.

Evet, kadınlar güçlü erkeklerden hoşlanırlar. Ama o güç parayla ilgili değil. Beyin gücünden sözedebiliriz burada. Çünkü erkekler kastan, kemikten ve kalın sesten ibaret değil (en azından bir kısmı).

Yani demek istiyorum ki, günümüzde sadece parası olduğu için kadınlar tarafından tercih edilen erkekler var; ya da sırf parası olan erkekleri tercih eden kadınlar var. Ama biz onlara içgüdülerini doğru kullanan, onlara sadık kalan kadınlar demiyoruz.

Genellikle fahişe diyoruz. Nikahlı olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor.

O nedenle benim kızım uygun görürse ve eminse, davulcuyla da evlenebilir. Bunda çok samimiyim. Ama bu deyimde davulcuyla zurnacı burada parasızlığı, fakirliği temsil ediyor ise tabii... Bu anlamıyla, kızım davulcuyla da evlenebilir.

Ama davulcu ve zurnmacı ipsiz sapsız, ne idüğü belirsiz, natekin insanları simgeliyorsa, evlenemez. Daha doğrusu istemem ve engel olmaya, onu ikna etmeye çalışırım vs..

Umarım anlatabilmişimdir.

Sözkonusu kız için bütün bunları söyleyemeyiz, söyleyemezsiniz. O henüz çocuk sayılabilecek yaşta biriydi. Çocuğun sahip olduğu imkanlardan hoşlanmış olabilir belki ama, bu bile onu bir yetişkin gibi yargılamanıza neden olmamalıdır. O yaşta doğruyu yanlışı görmek ve ayrıdetmek kolay değildir. Çok riskli, bazen de sorunlu yaşlardır. O yüzden iyi takip edilmeliler diyorum. Bu kızın başına gelen, ihtimallerin en ağırı, en kötüsü elbette.

Psikopatın yakalanamaması mümkün değil. Emniyet güçleri ve diğer tüm kurumlar hakkında söylediklerinize elbette katılıyorum.

Ben sadece ebeveynlerin çocuklarına gerçekten sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yapmak ve henüz reşit olmamış lise öğrencisi bir genci, yetişkin bir kadın yerine koyarak değerlendirme yapanları eleştirmek istedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Memleket Tayyip gibisini mi gördü

Bakın adam korkusuzca en azılı teröristleri içeri atıyor

Ergenekoncular ve statükocular yavaş yavaş hesap veriyor

Ben hep düşünmüşümdür

Bu Doğu Perinçek ne yapar diye

Adama bakıyorum herkesten fazla sesi çıkıyor

Ama bakıyorsunuz aldığı oy oranı binde bir bile değil

Ama ne yaptığı yavaş yavaş ortaya çıkoyor

Bakalım İnşallah bu memleketin kanını emen azılı teröristler adalete hesap verirler

Son günlerde yaşananları görmüyor musunuz?

HSYK Ergenekon savcılarını başka yere tayin etmeye çalıştı

Adamlar resmen şirket kurmuş

Kimsenin de sesi çıkmıyor

Bence her pisliği gizlendiği delikten çıkartıp kafasını ezmek lazım

Tayyip'te bunu yapmaya çalışıyor

Boşuna dememişler meyve veren ağaç taşlanır diye

bunlari babasinin hayrinami yapiyor..?

bir yandan kendiside, bakanlarida holding olmiyormu..? bunlari kim iceri tikcak..?

kendi cikarlari dogrutusunda is yapiyor, ve bunlar ister istemez halkin isinede yariyor..

yok, hayir kendi cikarlari icin degil diceksen, dokunulmazliklari kaldirsin bakalim bir.. neden bunu yapmiyor, söz verdigi halde..?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında burada yaşanan sorun kimsenin ahlak anlayışı falan değil

Ortada vahşice işlenmiş bir cinayet var ve polis suçluyu yakalayamıyor veya yakalamak istemiyor

Öldürülen kızın ailesi de devamlı feryat edip hükümeti ve polisi zor duruma düşürdüğü için bu şekilde karşı saldırıya uğruyor

Eğer katil zamanında yakalansaydı bu konu hiç buralara gelmezdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

RTE'nin bilindik islami retorikle başlayan ve " kızını kendi başına bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya varır" şeklinde biten utanç vesilesi açıklaması sorunun genel bir ahlak anlayışı sorunu olduğunun açık bir kanıtıdır.

Davul ya da zurna çalmak gibi bir yeteneği olmayan RTE'nin gerek sanata gerekse de özgürlüğe vurduğu bu siyah leke esasen onun karanlık yüzünün bir dışavurumudur!

İşin bir diğer garip yanı da, cinayet kurbanı kızın, yani Münevverin bir müzisyene değil bir psikopata kurban gitmiş olmasıdır. Buna ağlayalım mı gülelim mi! Tam da Aziz Nesinlik bir durum...

Ama artık A. Nesin gibi aydınlarımız da yok. Artık iplerini tutanların elinde haysiyetsiz birer kuklaya dönmüş liboşlarımız var. Satılmış liboşlarımız boş buldukları meydanda diledikleri gibi at koşturuyorlar.

Doludizgin bir karanlıklar diyarına doğru gidiyoruz.

tarihinde MrGuitar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...