cantona 0 Oluşturuldu: Temmuz 20, 2009 Raporla Share Oluşturuldu: Temmuz 20, 2009 Mutlaka benzer başlık vardır ama güncel olsun istedim. Hac için 2009 yılında tam tamına 754 bin 951 kişi başvurmuş, yani 1 milyona yakın kişi.Akın akın başvurmuş insanlar. Merak ettim,kaç paraya mal olur bu hac ? İnternette biraz gezinince on bin euro, yirmi bin euro lara varan fiyatlar gördüm. Türkiye'de bu kadar işsiz,sefil insan varken,eğitime muhtaç çocuk varken,hastalığı için yardım bekleyenler varken, Ey 1 milyona yakın kişi ; bu kadar parayı harcayıp Allah'a yalakalık yapmak mı daha iyidir sizin vicdanızda yoksa şu insanlara yardım etmek mi ? Haccın hikmeti nedir biri bana anlatsın. "Yunus emre der hoca istersen var bin hacca , hepisinden iyice bir gönüle girmektir". Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi hac ve umrede bir gelenektir... değişik yerleri gezip görmek bir çok dünya insanını yakından tanımak adına iyi bir ziyaret olur... imkanları iyi olanların gezi için düşünebileceği yerlerden biridir.... ben hiç gezmem her kuruşumu fakirlere harcarım diyen zaten hacıdır... Link to post Sitelerde Paylaş
ismailagacemaati 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi hac ve umrede bir gelenektir... değişik yerleri gezip görmek bir çok dünya insanını yakından tanımak adına iyi bir ziyaret olur... imkanları iyi olanların gezi için düşünebileceği yerlerden biridir.... ben hiç gezmem her kuruşumu fakirlere harcarım diyen zaten hacıdır... Hooop farz olan hac ibadetini kaldırdın. Sırada ne var? Oruç, zekat, namaz? Hangisi? Yoksa senin için hepsi çoktan kalktı mı? Link to post Sitelerde Paylaş
cantona 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi (düzenlendi) Evet farzdır,reformistler dışında tabi. İsmailagacemaati eğer Allah olsaydım, bana birkaç huri sevdası ile yapılan bu yalakalığı derhal cezalandırırdım. Temmuz 20, 2009 tarihinde cantona tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi aslan15, sen şunları bi de benim dedeme anlatsana. adam hacda kura kendisine gelmedi diye üzülüyor.. çok iyiliğini gördüm ayrı konu ama o parayı da bana verse fena mı olur? Link to post Sitelerde Paylaş
Çakırcalı 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi Hooop farz olan hac ibadetini kaldırdın. Sırada ne var? Oruç, zekat, namaz? Hangisi? Yoksa senin için hepsi çoktan kalktı mı? Ne oldu, zoruna mı gitti ismailagahacamatı? Müslüman olduğunu söyleyip de insani sözler sarfetmek imanınıza yakışmıyor değil mi? Link to post Sitelerde Paylaş
yfln 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi Hooop farz olan hac ibadetini kaldırdın. Sırada ne var? Oruç, zekat, namaz? Hangisi? Yoksa senin için hepsi çoktan kalktı mı? Ben hepsini kaldırdım, darısı başınıza Link to post Sitelerde Paylaş
analiz 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi o sıcaklarda zaten insanın hayati sağlığı tehlikede iken neden allah böyle ibadet istemiş ki müslümanlar ? Link to post Sitelerde Paylaş
Kilinc 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi hac ve umrede bir gelenektir... değişik yerleri gezip görmek bir çok dünya insanını yakından tanımak adına iyi bir ziyaret olur... imkanları iyi olanların gezi için düşünebileceği yerlerden biridir.... ben hiç gezmem her kuruşumu fakirlere harcarım diyen zaten hacıdır... kuranla çelişmeden yaşayın müslümanlığınızı derim. Link to post Sitelerde Paylaş
Tükürük 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi arabistana döviz kazandırmak için farz olmuştur büyük ihtimalle :p Link to post Sitelerde Paylaş
yfln 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi kuranla çelişmeden yaşayın müslümanlığınızı derim. İnsan gibi yaşasak? Hani şöyle dinsiz, hacsız, umresiz? Olmaz mı? Link to post Sitelerde Paylaş
xislam 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi Arkadaşlar , ÇADIR VAKASI diye bir olay vardır. Bunu müslüman yazarlar kendi bakış açıları ile , ve çarptırarak yazarlar. Ve bazen de mantık hataları da vardır. Bu olayı sonuçları itibari ile inceleyelim bide. Önce ÇADIR VAKASI nedir bunu açıklamak gerekiyor. Mekke fethedilecegi zaman , islam orduları ( talancılar ) ve Mekkeli insanlar savaş durumundadır. Mekkeye belli bir mesafe kaldığında , Muhammedin ordusu konaklama yerinde dururlar. Muhammed herkese 5 er 10 ar meşale yakmasını , ve bu yolla sayılarının fazla olduğunu Mekkelilere göstermeyi emreder. Mekkeliler de korku vardır. Önlerinde hiçte iyi olmayan 4-5 örnek vardır. Beni Nadir , Beni Kureyza , Beni Kaynuka ve küçük diğer bazı kavimlerin başına gelen TALAN VE KATLİAM örnekleri.... Ebu Süfyan Mekke valisidir. Ve Muhammede beyaz bayraklı bir haberci yollar. Kendisi ile buluşmak konuşmak istediğini belirtir. Teklifi şudur. Mekke ile Muhammedin askerlerinin konakladığı yerin tam ortasında , bir ÇADIR kurulacaktır. 3 er silahsız adamla , burada buluşulacak , ve bir ÇADIR da konuşulacaktır. Bu teklife Muhammed ve ekibi evet der. ÇADIR kurulur. Ebu Süfyan , kendisinin ve adamlarının silahsız olduğunu göstermek için Muhammedin adamlarından , kendi üzerlerinin aranmasını ister. Onlar da kontrol ederler , silah yoktur. Ebu Süfyan , ben sana güveniyorum , sende silah yoktur. Aratmayacağım der. Güvenini gösterir. Ve bir teklifte bulunur. Kendisi ile beraber gelen üç adamına emreder , ÇADIR dan belli bir mesafe uzaklaşmalarını söyler. Muhammede de der ki , senden ricam sende adamlarını uzaklaştır. Senle baş başa görüşelim der. Oda kabul eder. Çadırın kenarları açılır , etraftakilerin görmesi amacı ile , ve Muhammedin de adamları uzaklaşırlar. Konuşulanların duylmayacağı kadar uzağa , Mekkeli 3 adamın yanına giderler. Tepesi kapalı kenarları açık bir çadır. Ve oturmaları için birer eşya , ve birer su kabı.... Konuşulanların da duyulmayacağı kadar da uzakta bekleyen 6 silahsız adam. Artık Ebu Süfyan ın beklediği an gelmiştir. Belli bir süre konuşurlar. Hatta bu konuşma süresi için iki namaz vakti kadar yada iki namaz vakti arası kadar diye rivayet te vardır. Şimdi burada bir hatırlatma yapmam gerekecek. Çağrı filmini izlememeyen yoktur. Orada bir sahne vardır. Kabe nin hemen yanında bikaç adam konuşmaktadır. Ebu Süfyan , beyaz giyimli modern sakallı biri , diğeri sakalına kına yakmış biri ( Bu ebu Leheb oluyor ) bide sakalı saçı karmaşık iyi giyimli bir adam ( buda Ebu Cehil.) Sahne bu şekilde. Ebu Süfyan elinde bir küçük sopa , diğer eline yavaş yavaş vurarak konuşuyor. Bu Muhammedin söylediklerini dinledim. Pek zararı olmayan şeyler. BİŞEY DIŞINDA. Onun Allahı her yerde , dağda kırda bayırda. Bu yanlış der. Bir çoban düşünün der. Dağın başında Allahına ibadet edebiliyor. Kabeye gelmeden. Bu olurmu hiç diyor. Bakın burada 360 tane PUT umuz var. Her kabilenin PUT u burada. Onlar buraya tapmaya gelecekler , bizde ticaret yaparak hayatımızı devam ettireceğiz der. Eğer bu PUT lar olmaz ise , buraya kimse gelmez ise , Mekkede yaşam olmaz der. Çocuklarımız acından ölür der. Adam zeki dir ve Mekke valisidir aynı zamanda. Bu sahneden sonra ÇADIR vakasına geri dönelim. ÇADIR da bu iki adamın ne konuştuğu bilinmiyor. Kim ne der ise , yalan olur. Peki ne konuşulduğunu nasıl anlarız. Ardı ardına olan olaylara tersinden bakarak. Örneğin. Ben Sn Sexy Huri ile bir cafede buluşsam , ve uzun uzun konuşsak , kimsenin bizi dinlemediği bir ortamda.. Ve bir hafta sonra , Sn Sexy Huri yaşadığı ülkeden çıkıp gelse , bütün mal varlığını paraya çevirmiş olarak , bende Moskovadan kalkıp gelsem , elimde paralar ile , Göcek e gidip bir firma kurarak kocaman bir turist teknesi alıp , geziler düzenlemeye başlasak...( Senaryo bu ya) Bizim ilk buluşmamızda ne konuştuğumuz azıcık belli olur. Paraları birleştirelim. Ortak olalım. Göcek e gidelim. Bir yat alalım. Turistik geziler düzenelelim.... Denmiştir. Ve bundan daha fazlası... Ama en azından yukardaki maddelerin konuşulduğu söylenir. Ve doğrudur. Şimdi ÇADIR olayında ne konuşulduğunu yukardaki yöntemle tahmin edelim. ÇADIRDAN ilk önce Ebu Süfyan çıkar. Şahadet getirerek müslüman olduğunu gösterir. Ertesi gün tüm Mekkeliler de müslüman olurlar. Bir tek adam öldürülmeden Mekke teslim olur. Muhammed Kabeye gelerek 360 putu tek tek yıkar. Sonrada bir VEDA HUTBESİ söyler.... BU GÜNDEN SONRA HAC HER MÜSLÜMANA FARZ OLMUŞTUR. HERKES EN AZ BİR DEFA BURAYA , MEKKEYE GELECEKTİR der. Bu gün de ben HAC vazifemi yerine getirdim Şahit ol yarab der. Ve Ebu Süfyanı da Mekkeye vali olarak atayıp Medineye döner , kısa süre sonra da ölür. ÇADIR vakasına değişik bir bakış açısı da budur. Güzel bir ticari olay vardır ortada. Ebu Süfyan baştan beri aynı şeyin peşindedir. MEKKEYE İNSANLARIN GELMESİ. Bunu da başarır. 360 putun yerine bir tek BÜYÜK PUTU koyarak. Müslümanlar Ebu Süfyanın dinlerini ne kadar değiştirdiğini bildikleri için bu olayı , kendilerine yontarak ve Ebu Süfyanı aşağılayarak anlatırlar hep. Oysa o büyük adamdır. HAC ı dine sokan adamdır. Ve daha biçok şeyi de. Not: Yazı bana ait değil kimin olduğunuda not almamışım kiminse kusuruma bakmasın. Link to post Sitelerde Paylaş
yfln 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi (düzenlendi) Hac Mekke için olmazsa olmazdır. İslam'dan önce de, sonra da. O zamanlar bu kadar petrolleri olduğunu ve bin küsur yıl sonra bu kadar para edeceğini bilmiyorlardı elbette. Ama petrol bitse de Hac ve Umre bitmez, Zemzem tower ve benzerleri de yükselmeye devam eder. Temmuz 20, 2009 tarihinde yfln tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
analiz 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi vay be xislamın yazdığı çok enteresan. parçalar bütünleşiyor gittikçe Link to post Sitelerde Paylaş
Kilinc 0 Temmuz 20, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 20, 2009 gönderildi İnsan gibi yaşasak? Hani şöyle dinsiz, hacsız, umresiz? Olmaz mı? herkesin kendi tercihi. ama ben orada yaşamak değil müslümanlığı yaşamayı kastettim. zaten şu anda dinsiz, hacsız, umresiz yaşıyorsunuz. olmuyor mu? oluyor. devam o zaman ben sana böyle yaşama mı dedim? Link to post Sitelerde Paylaş
legrandmensonge 0 Temmuz 21, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 21, 2009 gönderildi hac ve umrede bir gelenektir... değişik yerleri gezip görmek bir çok dünya insanını yakından tanımak adına iyi bir ziyaret olur... imkanları iyi olanların gezi için düşünebileceği yerlerden biridir.... ben hiç gezmem her kuruşumu fakirlere harcarım diyen zaten hacıdır... Haydaa, namaz spordur diyenleri duydum da umre turistik gezidir diyeni ilk defa duyuyorum. Din değil de bir üniversitenin dağcılık ve gezi klübü mubarek. Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Temmuz 21, 2009 gönderildi Raporla Share Temmuz 21, 2009 gönderildi www.antidogmatik.com yeni açıldı gözatın isterseniz. ben çok beğendim ateizmle ilgili yeni sitelerin açılması çok güzel bir şey. hemingway, şunu yapmayı keser misin? ateistcafeye başlık aç madem milleti haberdar etmek istiyorsan. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts