Jump to content

Eyvah Ramazan Geliyor


Recommended Posts

Allah'ü Ekber

Mubarek Ramazan ayında yaşadığımız o kadar güzelliği görmezden gelip Ezanı Allahın Sesini Şikayet etmek Dinimizi Örf Adetlerimizi temsil eden davulcuları hor görmek ne büyük bir çelişkidir Ezan sesi bütün bebelere ninni gibi gelirken senin beben neden uykusundan uyanır amma ve lakin senin gibi bir zındıkın yetiştirdiği çocuktan vatana millete ne hayır gelir orası meçhul

Amin

hadi sevin sana yazdığım güzel mesaj denetleme kurulundan geçmemiş silmişler ama sen yinede tahmin edersin yada çok israr edersen sana o mesajı bir şekilde ulaştırırım....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 267
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Plüton, Güneş sistemindeki dokuzuncu gezegendir. Güneş sistemindeki en küçük gezegen (28000 km)olduğu için ve dışmerkezli bir yörüngeye sahip olduğu için, bir gezegen olup olmadığı konusunda tartışmalar çıkmıştır. Ancak bu konudaki tek kabul gören otorite, Uluslararası Gökbilim Birliği (International Astronomical Union; IAU), Plüton'u gezegen olarak sınıflandırmıştır.

Gezegen, Arizona Lowell Gözlemevi'nde astronom Clyde Tombaugh tarafından 18 Şubat 1930 tarihinde keşfedilmiştir. Tombaugh, Plüton'u Neptün'ün yörüngesindeki anormallikleri açıklayabilecek bir gök cismini ararken bulmuştur.

Güneş sisteminin Sedna sayılmazsa en uzak gezegenidir. Büyüklüğü Ay'ın 1/6 sı kadardır. Yoğunluğu suyun 2 katıdır. Ekliptikle en fazla açıyı yapan gezegendir. Bu yüzden 1978- 2000 yılları arasında Güneş'e Neptün'den daha yakın olmuştur. Uzun süre tek bilinen uydusu Charon olarak kaldı. 2005 yılında 2 küçük uydusu daha bulundu. Bu uydulara 2006 yılında Hydra ve Nix adı verildi. Charon, Plüton'a, Ay'ın dünyaya yaptığı gibi hep aynı yüzünü gösterir.

NASA, Plüton gezegenini inceleyerek güneş sisteminin sayılı gizemlerinden birkaçına daha ışık tutmayı planlıyor. " New Horizons" olarak isimlendirilen 700 milyon dolarlık bir proje dahilinde, şu ana kadar hiçbir uzay aracının gitmediği ve hakkında çok az bilgi bulunan Plüton gezegenine gidilecek. Buzla kaplı nesnelerin hakim olduğu, Neptün'ün ötesindeki Kuiper Kemeri olarak adlandırılan bölgede yer alan Plüton'un yanı sıra uydusu Charon da incelenecek.

Proje ile aynı ismi taşıyan New Horizons uzay aracını Atlas 5 roketi taşıyacak. STAR 48B isimli motorlarla desteklenen Atlas 5 roketi, uzay aracını saniyede 16 kilometrelik bir hıza çıkaracak. Fakat bu hızda bile, 4.9 milyar kilometre uzakta bulunan Plüton'a ulaşmak en az 10 yıl sürecek. Gezegenler arasındaki değişken diziliş göz önünde bulundurulduğunda, fırlatma tarihinin değişmesi durumunda bu süre daha da artabilecek. New Horizons uzay aracı, Florida'daki Cape Canaveral uzay üssünden 19 Ocak 2006 tarihinde fırlatıldı.

Bu yorumun konuyla alakası ne şimdi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ADANA - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, gelen şikayetleri dikkate alarak, 2005 yılından bu yana kente Ramazan boyunca sahurda ''davul çalma yasağı'' getirdiklerini hatırlattı.

Yıllardır uyguladıkları yasaklama kararını vatandaşların olumlu bulduğunu belirten Durak, zamanlı-zamansız davul çalınmasının vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi.

Durak, teknolojinin geliştiğini, dijital saatlerin yanında cep telefonlarının alarmları gibi gecenin her saatinde uyandırma cihazlarının bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bundan dolayı gürültü yaparak vatandaşı zorla uyandırmanın anlamı yok. Kaldı ki oruç tutmak isteyenlerin hangi saat sahura kalkıp kalkmayacağı da tartışılabilir. Gece televizyon seyreden veya kitap okuyan bir kişi biraz geç yatarak sahursuz oruç tutmakta isteyebilir. Bende oruç tutan biriyim ve genelde böyle yapıyorum. Hal böyle iken saat 02.00'de yatan bir kişiyi 02.30 veya 03.00'de kaldırmanın ne gereği var. Ayrıca gözlemlerimize göre saat 01.00'de davulların çalınmasına başlanıyor. Tüm bunlardan dolayı Adana'da yıllar önce başlattığımız davul çalınmasının yasaklanmasını zabıta talimatıyla yaptırıyorum. Bu yıl da yasak kararını uygulayacağız.''

adanayamı taşınsak acaba :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

ANKARA - Çankaya Belediyesi, "halktan gelen talep" üzerine, ramazan davulcularının ilçe genelinde "davul çalarak halkı sahura kaldırmasına" yasak getirdi. Zabıta müdürlüğü yetkilileri, buna uymayanların davullarına el konulacağını ve "Kabahatler Kanunu" uyarınca işlem yapılacağını bildirdi

Çankaya Belediyesi Başkanvekili Nebiha Mani, teknolojinin geliştiği bir dönemde vatandaşların sahura cep telefonu ya da çalar saatini kurarak sahura kalktığını ve davul sesinden rahatsız olduklarını belirtmeleri üzerine zabıta müdürlüğüyle önlem aldıklarını bildirdi.

Vatandaşların bazılarının taleplerini belediyenin çeşitli birimlerine yazılı verdiğini ifade eden Mani, bazılarının ise CHP Ankara İl Kadın Kolları’na şikayetlerini aktardıklarını söyledi.

Müslüman bir ülkede yaşadıklarını ve oruç tuttuklarını belirten Mani, "davul sesinden rahatsız olma şikayetlerinin daha çok gelir seviyesi yüksek kesimden geldiğini, kırsal kesimin davul sesini istediğini" kaydetti.

İnancı güçlü bir aileden geldiğini ve kişisel anlamda sahurda çalınan davul sesinden çok rahatsız olmadığını anlatan Mani, "Davul demek ‘oruca kalk’ demek. Ancak halkın çoğunluğundan gelen talep doğrultusunda Çankaya Belediyesi sınırlarında sahurda davul çalınmasına yasak getirildi" dedi.

Çankaya Belediyesi Zabıta müdürlüğü yetkilileri ise Türkiye’nin en üst seviyede teknolojiyi yakaladığını ifade ederek, ramazan ayında vatandaşların "davul sesi" yerine "çalar saat kurarak" sahura kalkmayı tercih ettiklerini söyledi.

Geçen yıl ramazan ayının 2. ve 3. gününden itibaren birimlerine 200’ün üzerinde "davul sesinden şikayete yönelik" telefon ihbarı aldıklarını bildiren yetkililer, bu yıl da önlem olarak davul çalınmasını yasakladıklarını belirtti.

Sahurda gece denetim ekiplerinin çalışmalara başlayacağını anlatan yetkililer, sahurda davul çaldığını belirlenen davulcuların davullarına el konulduğunu ve "Kabahatler Kanunu" çerçevesinde para cezası kesildiğini kaydettiler. Yetkililer, diğer ilçelerin de kendileriyle uyum içinde olmalarını arzu ettiklerini ifade ederek, ortak hareket tavrının işlerinde kolaylık sağlayacağını dile getirdiler. (aa)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...